Geroosterde paprika gevuld met kruidige quinoa
Isabel Boerdam

Geroosterde paprika gevuld met kruidige quinoa

maandag 14 juli 2014
Gevulde groenten: altijd een feest voor het oog en toch super snel te maken. Deze paprika is daar weer een mooi voorbeeld van! Een heerlijk gezonde variant met quinoa, champignons, maïs, spinazie en rozijnen. Een eenvoudige favoriet!

Wat heb je nodig?
4 grote paprika’s (een per persoon)
1 kop quinoa
1 blokje groentebouillon
1 doosje champignons
1 uitje
1 teen knoflook
1 eetlepel komijn
1 theelepel kurkuma
1 theelepel gember
1 theelepel kaneel
2 grote handen spinazie
1 blikje mais
1 handje rozijnen, geweekt in heet water
olijfolie, zout en peper




Hoe maak je deze gevulde paprika’s?
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bereid de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, in groentebouillon in plaats van water. Snij de champignons, de ui en de knoflook fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en roerbak ze daarin met alle kruiden (komijn, kurkuma, gember, kaneel). Snij de spinazie fijn en meng samen met de maïs en de geweekte rozijnen door de gekookte quinoa. Voeg daar ook de champignon-ui-knoflook mix aan toe. Snij het hoedje van de paprika’s, verwijder de draden en de zaadjes en schep de vulling erin. Zet de paprika’s in een ovenschaal waarin ze rechtop kunnen staat en bedek met folie of een deksel. Bak de gevulde paprika’s gedurende 35 minuten, haal daarna de folie of het deksel eraf en bak nog 15 minuten tot de bovenkant knapperig is. Je bent klaar om te serveren!

Bron: Oh My Veggies. Vrolijk vegetarisch en veganistisch kookblog

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

3 Reacties

Super lekker en gemakkelijk gerecht; succes bij etentjes! Ik maak er een heerlijk en mooi bord van, en voeg bijvoorbeeld vega bonenburgers toe, rode bietjes en een lekkere salade. In de paprikavulling laatst geroosterde zonnebloempitten toegevoegd. De ovenstand klopt niet, mag hoger, rond 200 graden, duurt anders wel erg lang. Geniet! ‍ Grtzz Peter

12:20 19 januari 2024

Leuk recept, maar gebruik geen groentebouillon van een pakje!

12:20 19 januari 2024

Fantastisch gerecht. We hebben echt genoten!

12:20 19 januari 2024

Wat leuk om te horen Marjolijn, dankjewel!

12:20 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.