Recepten

Op zoek naar lekkere, snelle, gezonde vegetarische recepten? Hier vind je ze in alle soorten en maten! Creativiteit met groente, fruit, granen, peulvruchten en noten, dat is waar voor ons vegetarisch eten voor staat. Met deze vijf basisingrediënten kun je op ieder moment van de dag met weinig moeite de meest verrassende gerechten maken. Vegetarisch eten zoals wij het op dit blog willen voorstellen is een verrijking van elk eetpatroon. Vlees- en viseters zullen merken dat ze met deze combinaties het dier op hun bord niet missen, flexitariërs blijven enthousiast over hun Meatfree Mondays en voor vegetariërs en veganisten hopen wij nieuwe inspiratie te bieden en creativiteit in de keuken te stimuleren. Dus neem een kijkje in onze database vol recepten! Dit kunnen soepen, salades of hoofdgerechten zijn, maar ook ontbijtideeën, lunchcreaties, bijzondere hapjes of drankjes en niet te vergeten zoete traktaties. Hierbij streven wij altijd naar gezonde en haalbare recepten die ‘lekker & light’ zijn, waar geen vijfentwintig ingrediënten aan te pas komen en waarbij alle ingrediënten betaalbaar zijn en in de reguliere supermarkt te koop. Laat onze vegetarische keuken je verrassen!

HAVE A MAIS DAY: maiskoekjes met tzatziki 

Maïs is een bron van inspiratie, op elk moment van het jaar. Het is veelzijdig, lekker én gezond. Maïs bevat veel voedingsvezels, zo’n 3 gram – 12% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid – en ondersteunt een gezonde bloedsuikerspiegel, mede door de aanwezige vitamine B en eiwitten. Door de van nature zoete smaak zijn ook veel kinderen dol op maïs. Redenen genoeg om geregeld een MAIS DAY in te roosteren! Bonduelle gaf ons het recept voor deze maiskoekjes met tzatziki! 

Lees meer

Pistachesoufflé

Een soufflé is zo’n perfect dessert waarmee je altijd indruk maakt op je gasten. Met deze pistachesoufflé gooi je zeker hoge ogen. Een ideaal nagerecht voor een chique diner, maar ook gewoon lekker voor na een fijne maaltijd. Onze favoriete kookexpert Eke van Koken met Kennis deelde met ons het recept!

Lees meer

Tosti & Toast: Bloemkoolwafels met tomaat en kaas

De Old School tosti is weer helemaal hot! Alleen zijn we wel een beetje klaar met die standaard kaastosti, dus tillen we het begrip tosti naar een geheel hoger niveau! Met het boek Tosti & Toast van Fern Green kan je jezelf helemaal uitleven om de origineelste creaties te maken die verder gaan dan het oorspronkelijke geroosterd broodje met kaas. Wij mogen het recept delen van deze heerlijke bloemkoolwafels met geroosterde tomaat en kaas. 

Lees meer

Havermout met gekarameliseerde peer en rozemarijn

Het is tijd voor vullende herfstontbijtjes! Tijdens regenachtige dagen kun je mij alleen wakker maken voor een warme kom met havermoutpap, anders sla ik de dag liever over. Voor deze havermoutpap met gekarameliseerde peer en rozemarijn kom ik mijn bed zeker uit! We hebben hem extra powerful gemaakt met natuurlijke boosters van het fijne merk Mattisson: Maca, Arganolie en Vanille Proteïne. Zo begin je je dag met een kickstart!

Lees meer
112122

Vind je recept



Foodfilmpjes

Wie is De Hippe Vegetariër?

Nieuwsbrief

ALLE ARTIKELEN VAN DE WEEK ELKE ZONDAG GRATIS IN JE E-MAIL