Recepten

Op zoek naar lekkere, snelle, gezonde vegetarische recepten? Hier vind je ze in alle soorten en maten! Creativiteit met groente, fruit, granen, peulvruchten en noten, dat is waar voor ons vegetarisch eten voor staat. Met deze vijf basisingrediënten kun je op ieder moment van de dag met weinig moeite de meest verrassende gerechten maken. Vegetarisch eten zoals wij het op dit blog willen voorstellen is een verrijking van elk eetpatroon. Vlees- en viseters zullen merken dat ze met deze combinaties het dier op hun bord niet missen, flexitariërs blijven enthousiast over hun Meatfree Mondays en voor vegetariërs en veganisten hopen wij nieuwe inspiratie te bieden en creativiteit in de keuken te stimuleren. Dus neem een kijkje in onze database vol recepten! Dit kunnen soepen, salades of hoofdgerechten zijn, maar ook ontbijtideeën, lunchcreaties, bijzondere hapjes of drankjes en niet te vergeten zoete traktaties. Hierbij streven wij altijd naar gezonde en haalbare recepten die ‘lekker & light’ zijn, waar geen vijfentwintig ingrediënten aan te pas komen en waarbij alle ingrediënten betaalbaar zijn en in de reguliere supermarkt te koop. Laat onze vegetarische keuken je verrassen!

TASTY & EASY: Mexicaanse stoofschotel met zoete aardappel

Bij Mexicaans denk je vaak meteen aan wraps of taco’s, maar je kan zoveel meer met dat Mexicaanse smakenpalet. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze heerlijke stoofschotel met zoete aardappel, zwarte bonen, eieren en avocado. Ideale winterse avondmaaltijd, maar stiekem ook een prima anti-kater-ontbijt. In 25 minuten op tafel. Geniet ervan!

Lees meer

Zelf groene tomaten fermenteren

Fermenteren is het inmaken van groenten waardoor je het langer kan bewaren, en het ook nog eens veel gezonder wordt! Soms koop je al gefermenteerde groenten, zoals zuurkool, maar het zelf maken is een hele leuke manier van je groenten langer houdbaar maken! Onze favoriete kookexpert Eke van Koken met Kennis vertelt hoe je groene tomaten kan fermenteren.

Lees meer

Leafs: Tofu-soldaatjes met Japanse mayonaise

Dit is een typisch gerechtje dat iedereen lekker vind, zelfs als je niets met de vegetarische keuken hebt. Agaragar is een bindmiddel afkomstig van algen en is smaak- en kleurloos. Het is een plantaardige vervanger van gelatine en wordt daarom vaak gebruikt in de vegetarische keuken. Te koop bij de toko, maar ook in sommige supermarkten. Heb je geen agaragar, klop dan 2 eiwitten los en gebruik die als plakmiddel voor de

Lees meer

Snelle pasta: met aardpeer en tijm

Deze pasta is door de toevoeging van aardpeer weer eens wat anders dan ‘standaard’ pasta’s! Aardpeer is verkrijgbaar in de winter periode van november tot ongeveer eind maart. Aardpeer heeft een nootachtige, zoetige smaak en samen met de tijm, knoflook en peterselie geeft dat een bijzondere smaak. Voeg nog wat kookroom toe voor de romigheid en je pasta is binnen no time klaar!

Lees meer
112134

Vind je recept



Foodfilmpjes

Wie is De Hippe Vegetariër?

Nieuwsbrief

ALLE ARTIKELEN VAN DE WEEK ELKE ZONDAG GRATIS IN JE E-MAIL