Witte bonen gnocchi bake met tomaten-paprikasaus

Lekker, snel koken met maar 5 ingrediënten. Vandaag op het menu: een voedzame ovenschotel met witte bonen, gnocchi en tomaten-paprikasaus!

Maaltijdsoep van geroosterde paprika en Honingtomaten®

Snel koken met maar 5 ingrediënten! Met Honingtomaten® van Looye Kwekers zet je in een handomdraai een lekkere, voedzame maaltijd op tafel!

Tomaten-ricottataart

Lekker, snel koken met maar 5 ingrediënten. Dat is wat wij vandaag gaan doen met de Honingtomaten® van Looye Kwekers!

Kookboek review: Inmaken van Jonah Freud & Noni Kooiman

Kookboek review: Inmaken van Jonah Freud & Noni Kooiman

Inmaken is hot, maar eigenlijk al decennia oud! Vroeger werd voedsel ingemaakt zodat het lang bewaard kon worden. Door de komst van koelkasten, techniek en een bijna altijd toereikende voorraad van eten verdween het bij de meeste mensen meer naar de achtergrond. Maar het komt weer helemaal terug! Inmaken geeft de bekende producten net even een andere smaak en is daarnaast een goed middel om voedselverspilling tegen te gaan. Maar hoe doe je dat dan eigenlijk? Gelukkig is daar de oplossing: Inmaken van Jonah Freud en Noni Kooiman! Het nieuwe naslagwerk met meer dan 300 recepten om onder andere groente en fruit in te maken. Lees hier onze review!

Lees meer

Vind alles wat je zoekt


Top 5: chocolade recepten

Top 5: chocolade recepten

Laten we eerlijk zijn; chocolade is nou eenmaal een van de lekkerste dingen die er is. Van chocolade granola tot een chocolade kwarktaart, wij vinden het allemaal heerlijk! Als jij ook een chocoladeliefhebber bent, duik dan de keuken in om een van deze gerechten in elkaar te flansen. Let’s have a cholovely day!

Lees meer
Bulgur maaltijdsalade met pompoen, rode ui en feta

Bulgur maaltijdsalade met pompoen, rode ui en feta

De zomervakantie zit er helaas weer op. En ook al was het misschien een andere vakantie dan normaal, wat hebben we genoten! We zijn op vakantie gegaan in eigen land, hebben gebarbecued in het park en tot laat geborreld met vrienden. Een heerlijke periode waarin we allemaal weer een beetje tot rust konden komen. Maar nú is het weer tijd voor lekker normaal. Om jullie weer een beetje op de rit te helpen, deelde wij de afgelopen paar weken een aantal heerlijke en voedzame recepten met jullie. Vandaag de laatste van deze reeks: bulgur maaltijdsalade!

Lees meer
Goed eten: gegrilde sla en kruisbessen met popcorn

Goed eten: gegrilde sla en kruisbessen met popcorn

Een hete grillpan of barbecue kan een ietwat verlept kropje sla omtoveren tot iets opvallend lekkers. Hoe je dat precies doet? Dat lees je hier! Vandaag delen wij een recept uit het nieuwe boek van chefkok Tom Hunt: Goed eten. In dit boek laat Hunt zien dat ook gastronomisch koken duurzaam kan zijn. Wil je meer weten over dit boek, lees dan hier onze review!

Lees meer
De gezondheidsvoordelen van zwarte thee

De gezondheidsvoordelen van zwarte thee

Wie houdt er nou niet van een lekkere kop thee. Met name groene thee wordt over het algemeen als heel gezond beschouwt, maar hoe zit het dan met zwarte thee? In dit artikel legt gastblogger Marjolein het verschil tussen groene en zwarte thee uit. Ze gaat in op de gezondheidsvoordelen én sluit zoals gewoonlijk af met een paar leuke weetjes. Lees hier meer over zwarte thee!

Lees meer
Vegetarische caesar salade met kikkererwten

Vegetarische caesar salade met kikkererwten

De zomervakantie zit er helaas weer op. En ook al was het misschien een andere vakantie dan normaal, wat hebben we genoten! We zijn op vakantie gegaan in eigen land, hebben gebarbecued in het park en tot laat geborreld met vrienden. Een heerlijke periode waarin we allemaal weer een beetje tot rust konden komen. Maar nú is het weer tijd voor lekker normaal. Om jullie weer een beetje op de rit te helpen, delen wij de komende paar weken een aantal heerlijke en voedzame recepten met jullie. Ga voor een goede start met deze vega caesar salade!

Lees meer
La Maschera: authentieke Italiaanse ervaring in Amsterdam

La Maschera: authentieke Italiaanse ervaring in Amsterdam

Voor iedereen die (net als wij) gek is op de Italiaanse keuken hebben we een goede tip. Ga voor de echte Italiaanse ervaring eten bij La Maschera del Lillotatini in Amsterdam. Dit schattige restaurantje in de Jordaan heeft onze harten gestolen. Niet alleen vanwege het heerlijke eten en de mooie locatie, maar ook door de vriendelijke eigenaren en de vrolijke chef.

Lees meer
Kookboek review: Goed eten van Tom Hunt

Kookboek review: Goed eten van Tom Hunt

Auteur en chefkok Tom Hunt voert op talloze manieren campagne tegen voedselverspilling. Hij is ambassadeur van o.a. Action Against Hunger, Soil Association, The Fairtrade Foundation en Slow Food. Deze laatste organisatie richt zich op duurzame voedselsystemen en het zelfvoorzienend zijn van landen. Hunt heeft verschillende awards gewonnen waaronder die voor het Beste Ethische Restaurant met zijn eigen zaak in Bristol, Engeland. Daarnaast schrijft hij een column over zero waste voeding in de bekende Britse krant the Guardian. Nu heeft Tom Hunt zijn beste duurzame recepten gebundeld in een compleet plantaardig kookboek: Goed eten!

Lees meer
Kookboek review: Vegan Soul Food van Jason Tjon Affo

Kookboek review: Vegan Soul Food van Jason Tjon Affo

Jason Tjon Affo is receptontwikkelaar, voedingsfotograaf en stylist: een combinatie die alleen maar kan resulteren in plaatjes van gerechten. Hij is onder andere bekend van zijn uitgesproken en originele Instagramkanaal @theindigokitchen, en heeft meegewerkt aan shoots van bijvoorbeeld The Vegan Junkfood Bar. ‘Saai’ staat niet in zijn vocabulaire, en de kleurrijke kunstwerkjes die hij tevoorschijn tovert zullen je blijven verbazen. Nu heeft hij een plantaardig kookboek uitgebracht, Vegan Soul Food. Hier lees je wat wij ervan vinden!

Lees meer
Hoe social media onze voedingskeuzes beïnvloedt

Hoe social media onze voedingskeuzes beïnvloedt

Als je de laatste tijd op sociale media hebt gekeken, heb je misschien een paar (honderd) berichten over eten voorbij zien komen. Deze variëren van artistieke foto’s van restaurantmaaltijden tot dagelijkse updates over het keto- of paleodieet van je vrienden. Naast het leveren van inspiratie voor lekkere gerechten doen social media kanalen nog iets anders: ze zetten aan tot (on)gezonde voedingskeuzes. Plaatsen jouw vrienden op social media foto’s van smoothies en salades of patat en donuts? Het antwoord kan jouw voedingskeuzes onbewust beïnvloeden.

Lees meer
Top 5: snelle recepten

Top 5: snelle recepten

De vakantie zit er weer op. Werk, school en je vaste lesjes bij de sportclub; je mag weer van start. Allemaal heel erg leuk natuurlijk, maar ook wel een beetje veel. Helemaal zo net na de vakantie. Om jullie een beetje op weg te helpen bij deze overgang, hebben wij een aantal makkelijke en snelle recepten verzameld. Zo sta je na een lange dag werken niet ook nog eens uren in de keuken én bewaar je wat vrije (relax)tijd voor jezelf. Zie hier onze top vijf snelle recepten!

Lees meer
Zoete linzensalade met geitenkaas en mosterd-dille dressing

Zoete linzensalade met geitenkaas en mosterd-dille dressing

De zomervakantie zit er helaas weer op. En ook al was het misschien een andere vakantie dan normaal, wat hebben we genoten! We zijn op vakantie gegaan in eigen land, hebben gebarbecued in het park en tot laat geborreld met vrienden. Een heerlijke periode waarin we allemaal weer een beetje tot rust konden komen. Maar nú is het weer tijd voor lekker normaal. Om jullie weer een beetje op de rit te helpen, delen wij de komende paar weken een aantal heerlijke en voedzame recepten met jullie. Ga voor een goede start met deze zoete linzensalade!

Lees meer
Bij Albrecht – proef hoe plantaardige passie smaakt

Bij Albrecht – proef hoe plantaardige passie smaakt

Als LEKKER VEGA Recensent zijn wij door LEKKER VEGA uitgenodigd om langs te gaan bij alle restaurants die het gouden LEKKER VEGA Keurmerk hebben gekregen. Deze restaurants hebben een 100% vegetarische menukaart en daarnaast wordt 50% van de gerechten óók helemaal vegan aangeboden. Een van de restaurants die het gouden LEKKER VEGA Keurmerk heeft gekregen is Bij Albrecht in Eindhoven. Benieuwd naar onze ervaringen? Lees dan snel verder!

Lees meer
Puur en makkelijk: courgette-farrosalade met geroosterde hazelnoten

Puur en makkelijk: courgette-farrosalade met geroosterde hazelnoten

Dit recept voor een snelle frisse tabouleh komt uit het boek Puur en makkelijk. In dit duurzame boek staan simpele recepten voor het hele jaar rond, en aan de hand van het boek leer jij voedselverspilling tegen te gaan. Lees hier onze review van het mooie kookboek Puur en makkelijk van Alex Elliott-Howery en James Grant. Vandaag delen wij hun recept voor courgette-farrosalade met geroosterde hazelnoten!

Lees meer
Top 5: recepten met kokosnoot

Top 5: recepten met kokosnoot

Kokos is een van mijn favoriete smaakmakers. Het is in verschillende vormen te vinden, waarbij kokosmelk toch wel echt mijn favoriet is. De kokosnoot heeft een goede reputatie. Het is dan ook niet voor niets dat deze smaakmaker zijn eigen dag heeft gekregen: de dag van de kokosnoot! 2 september is het zover en aangezien voorpret de leukste pret is, delen wij vandaag alvast onze top 5 recepten met kokosnoot!

Lees meer
Bulgur met knapperige tofu en broccoli pesto

Bulgur met knapperige tofu en broccoli pesto

De zomervakantie zit er helaas weer op. En ook al was het misschien een andere vakantie dan normaal, wat hebben we genoten! We zijn op vakantie gegaan in eigen land, hebben gebarbecued in het park en tot laat geborreld met vrienden. Een heerlijke periode waarin we allemaal weer een beetje tot rust konden komen. Maar nú is het weer tijd voor lekker normaal. Om jullie weer een beetje op de rit te helpen, delen wij de komende paar weken een aantal heerlijke en voedzame recepten met jullie. Ga voor een goede start met deze bulgur met knapperige tofu en broccoli pesto!

Lees meer
Viola’s: vegan high tea in Eindhoven

Viola’s: vegan high tea in Eindhoven

Als LEKKER VEGA Recensent zijn wij door LEKKER VEGA uitgenodigd om langs te gaan bij alle restaurants die het gouden LEKKER VEGA Keurmerk hebben gekregen. Deze restaurants hebben een 100% vegetarische menukaart en daarnaast wordt 50% van de gerechten óók helemaal vegan aangeboden. Een van de restaurants die het gouden LEKKER VEGA Keurmerk heeft gekregen is Viola’s patisserie in Eindhoven. Benieuwd naar onze ervaringen? Lees dan snel verder!

Lees meer
Nieuwe vegetarische producten om te proberen #71

Nieuwe vegetarische producten om te proberen #71

Als blogger word ik elke week verrast met pakketjes en in het bijzonder nieuwe vegetarische producten! Vaak zitten hier hele mooie, duurzame producten of guilty pleasures bij die ik graag met jullie wil delen. In dit artikel deel ik mijn favoriete vega en vegan ontdekkingen. De producten die deze week mijn aandacht hebben getrokken zijn: eerlijke bananen van Be Frank, palmolievrije hazelnoot spreads van Mister Kitchen, de nieuwe groentecreaties van Vedgy Kitchen, Honingtomaten® van Looye Kwekers, alcoholvrije bruisende drankjes van Vilarnau en de Barista Oat van Alpro!

Lees meer
Puur en makkelijk: bitterzoete tabouleh met radicchio en granaatappel

Puur en makkelijk: bitterzoete tabouleh met radicchio en granaatappel

Een snelle frisse tabouleh voor een zonnige dag, uit het boek Puur en makkelijk. In dit duurzame boek staan simpele recepten voor het hele jaar door, en leer jij voedselverspilling tegen te gaan. Lees ook onze review van het mooie kookboek Puur en makkelijk van Alex Elliott-Howery en James Grant. Vandaag delen wij hun recept voor bitterzoete tabouleh met radicchio en granaatappel!

Lees meer
Kookboek review: Puur en makkelijk door Alex Elliott-Howery & James Grant

Kookboek review: Puur en makkelijk door Alex Elliott-Howery & James Grant

Het Australische echtpaar Alex Eliott-Howery en James Grant opende samen een café in Sydney: Cornersmith. Een duurzame zaak waarin veel gewerkt wordt met lokale seizoensproducten. Daarbij verspillen ze zo min mogelijk door op een natuurlijke manier te conserveren. Nu heeft het stel een boek uitgebracht: Puur en makkelijk – seizoensrecepten uit het eetcafé en de inmakerij!

Lees meer
De gezondheidsvoordelen van peterselie

De gezondheidsvoordelen van peterselie

Peterselie is een bekend fris kruid dat veel gebruikt wordt. Dit geldt voor zowel verse als gedroogde peterselie. Normaal gesproken hebben gedroogde kruiden meer smaak, maar wist je dat dat niet voor peterselie geldt? Wil je meer smaak, ga dan voor vers! In deze blogpost vertelt onze gastblogger Marjolein jullie nog veel meer over dit kruid. Wat maakt peterselie zo gezond? En wat zijn lekkere combinaties met dit kruid? Je leest het hier!

Lees meer
Top 5: vakantierecepten

Top 5: vakantierecepten

Het is tijd om vakantie te vieren. En of je dat nou doet in eigen land of niet, samen maken we er een feestje van! Vandaag delen wij met jullie onze top 5 vakantierecepten. Deze gerechten nemen je op reis door Italië, Zuid-Cyprus, de Elzas, de Provence en Spanje!

Lees meer

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!