Romige Midden-Oosterse wortelstoof met sticky hazelnoten

Het is vandaag carrot cake dag! Daarom hebben wij vandaag een heerlijk recept met wortel voor je. Wat schreeuwt er nou meer comfort food dan een heerlijke romige stoof? Wij delen vandaag deze hartverwarmende Midden-Oosterse wortelstoof met sticky hazelnoten. En wist je dat deze romige stoof helemaal plantaardig is? Dat komt mede door de nieuwe Blue Band 100% plantaardige kookroom! Deze kookroom is 100% plantaardig, en 100% lekker romig. Dat is pas comfort food!

Romige pompoen tagliatelle met Italiaanse roerbakgroente

Koken met groente saai? Echt niet! Met een groentehack zet je snel een lekker en gezond gerecht op tafel. Kies je groente, geef deze smaak met kruiden en specerijen en je hebt een groentehack die je als basis kunt gebruiken voor verschillende recepten. Maak bijvoorbeeld een saus, spread, salade of soep van een groentehack. Wij kiezen als basis van dit gerecht voor de groentehack pompoen en toveren dit om tot een verwarmend gerecht. Vandaag: romige pompoen tagliatelle met Italiaanse roerbakgroente!

4 tips om duurzamer onderweg te zijn in het nieuwe jaar!

2023 is eindelijk hier, tijd voor onze goede voornemens! Heb jij als goed voornemen om dit jaar duurzamer te reizen, maar ontkom jij er soms niet aan om jezelf te vervoeren met een auto? Wij vertellen je graag wat je onder andere kunt doen om duurzamer onderweg te zijn! Benieuwd? Lees dan vooral verder!

KEN JIJ ONZE VEGA ATLAS AL?

Rodewijnrisotto met champignons, wortel en geroosterd amandelschaafsel

Rodewijnrisotto met champignons, wortel en geroosterd amandelschaafsel

Wij vinden 14 februari de ideale dag om de keuken in te duiken en een heerlijk gerecht voor je partner, vrienden, familie of jezelf op tafel te zetten. Deze risotto met rode wijn, champignons, wortel en amandelschaafsel is het bewijs dat (zelf)liefde door de maag gaat! Ben je benieuwd geworden naar dit smaakvolle gerecht? Lees dan snel verder!

Lees meer
Top 5: pittige recepten

Top 5: pittige recepten

De dagen na de feestdagen zijn toch altijd kouder dan we denken. Persoonlijk kunnen wij wel wat opwarming gebruiken deze dagen. Het liefst doen wij dit natuurlijk door te eten, en dan het liefst met een beetje pit in de recepten! Daarom hebben wij vandaag vijf pittige recepten van ons blog voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder!

Lees meer


Romige Midden-Oosterse wortelstoof met sticky hazelnoten

Romige Midden-Oosterse wortelstoof met sticky hazelnoten

Het is vandaag carrot cake dag! Daarom hebben wij vandaag een heerlijk recept met wortel voor je. Wat schreeuwt er nou meer comfort food dan een heerlijke romige stoof? Wij delen vandaag deze hartverwarmende Midden-Oosterse wortelstoof met sticky hazelnoten. En wist je dat deze romige stoof helemaal plantaardig is? Dat komt mede door de nieuwe Blue Band 100% plantaardige kookroom! Deze kookroom is 100% plantaardig, en 100% lekker romig. Dat is pas comfort food!

Lees meer
REVIEW: Vega Blauw

REVIEW: Vega Blauw

Misschien ken je het restaurant ‘Blauw’ in Amsterdam en Utrecht wel. Dit restaurant staat bekend om zijn gerechten uit de Indonesische keuken met authentieke kruiden, smaken en kleuren. Verschillende chefs van dit restaurant hebben nu samen het kookboek ‘Vega Blauw’ ontwikkeld. Hierin delen ze 70 vega(n) Indonesische recepten geïnspireerd op de gerechten uit het restaurant. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Lees meer
Vleesvervanger getest: Valess Schnitzel saté

Vleesvervanger getest: Valess Schnitzel saté

Het vleesvervangeraanbod blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan. Vandaag testen wij de saté schnitzel van Valess.

Lees meer
Romige pompoen tagliatelle met Italiaanse roerbakgroente

Romige pompoen tagliatelle met Italiaanse roerbakgroente

Koken met groente saai? Echt niet! Met een groentehack zet je snel een lekker en gezond gerecht op tafel. Kies je groente, geef deze smaak met kruiden en specerijen en je hebt een groentehack die je als basis kunt gebruiken voor verschillende recepten. Maak bijvoorbeeld een saus, spread, salade of soep van een groentehack. Wij kiezen als basis van dit gerecht voor de groentehack pompoen en toveren dit om tot een verwarmend gerecht. Vandaag: romige pompoen tagliatelle met Italiaanse roerbakgroente!

Lees meer
Hoe overleef je sociale situaties als je vegetarisch eet?

Hoe overleef je sociale situaties als je vegetarisch eet?

Misschien heb je de keuze gemaakt om vaker plantaardig te eten. Goed bezig! Helaas kan het zijn dat je hier niet altijd even steunende reacties op ontvangt, of stoor je je eraan dat er veel dierlijke producten worden gegeten in jouw omgeving. De sociale druk die jouw omgeving op je uitoefent kan best een barrière vormen in de overstap naar een plantaardig(er) voedingspatroon. In dit artikel delen wij daarom vier tips over hoe je met deze situatie om kunt gaan!

Lees meer
Luxe genieten van het vegan tasting menu bij BlueBlood in Den Haag!

Luxe genieten van het vegan tasting menu bij BlueBlood in Den Haag!

Waarschijnlijk denk je bij de maand januari aan het starten met goede voornemens en het afkicken van alle dinertjes rond de feestdagen. Zou jij, net als wij, het liefste de gezelligheid en het lekkere eten nog een maandje doortrekken, en is één van jouw goede voornemens om mee te doen aan Veganuary? Dan is het restaurant BlueBlood in Den Haag misschien wel wat voor jou! Lees snel verder!

Lees meer
Vleesvervanger getest: De Vegetarische Slager vegan kip-shoarma

Vleesvervanger getest: De Vegetarische Slager vegan kip-shoarma

Het vleesvervangeraanbod blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan. Vandaag testen wij de vegan kip-shoarma van De Vegetarische Slager.

Lees meer
Top 5: vullende vegan maaltijden

Top 5: vullende vegan maaltijden

Doe jij deze maand mee aan veganuary? Als je nog niet zo veel ervaring hebt met plantaardig eten merk je misschien dat je een stuk meer moet eten om goed vol te raken van een maaltijd. Daarom hebben wij onze vijf favoriete vegan recepten voor je op een rijtje gezet waarmee jij gegarandeerd met een goed gevulde buik van tafel gaat! 😉 

Lees meer
Hoe bouw je telkens weer een volwaardige en gezonde maaltijd op?

Hoe bouw je telkens weer een volwaardige en gezonde maaltijd op?

Ben je overgestapt naar een flexitarisch of vegetarisch voedingspatroon? Dan kan het soms lastig zijn om na een lange werkdag last-minute zomaar zonder recept een volwaardige avondmaaltijd voor jezelf op tafel te zetten. In dit artikel delen wij hoe je zelfstandig de hele week een volwaardige, gezonde vegetarische avondmaaltijd op tafel zet! 

Lees meer
Arepa’s met Mexicaanse bonenmix en tomatensalsa

Arepa’s met Mexicaanse bonenmix en tomatensalsa

Afwisselen tussen wereldkeukens is iets wat wij graag doen! Vandaag kiezen wij voor de Mexicaanse keuken. Een keuken dat veel gebruik maakt van bonen, salsa’s en rode pepers, jammie! We maken zelf de arepa’s, ronde platte broodjes, gemaakt van voorgekookt maismeel. Het leukste aan dit gerecht? Ervan uitgaande dat de basisingrediënten in huis zijn, kost dit recept je maar €2,69 per persoon! Lees snel verder.

Lees meer
Vleesvervanger getest: Garden Gourmet Oosterse wokblokjes

Vleesvervanger getest: Garden Gourmet Oosterse wokblokjes

Het vleesvervangeraanbod blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan. Vandaag testen wij de Oosterse wokblokjes van Garden Gourmet.

Lees meer
REVIEW: Young, wild & vegan

REVIEW: Young, wild & vegan

Vandaag hebben wij een review van het kookboek ‘Young, wild & vegan’ voor jullie. Dit boek, geschreven door Steffi Quisquater, is voor iedereen die wil beginnen met vegan koken zonder ellenlange recepten en strikte regeltjes te hoeven volgen. Van gezonde ontbijtjes tot alle soorten comfort food, Steffi heeft voor iedereen wel een kleurrijk en makkelijk recept achter de hand! Benieuwd? Lees dan snel verder!

Lees meer
Nachoschotel van gevulde rode puntpaprika’s met avocadosaus

Nachoschotel van gevulde rode puntpaprika’s met avocadosaus

Het is vandaag Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Wij willen onszelf daarom vandaag extra verwennen! Een goedgevulde nachoschotel is het perfecte comfort food, en met de duurzaam geteelde rode puntpaprika’s van Growers United is het ook nog eens verantwoord. Goed voor mind en goed voor de wereld! Kook jij mee?

Lees meer
Waar moet je op letten bij het kiezen van een volwaardige kant-en-klare vleesvervanger?

Waar moet je op letten bij het kiezen van een volwaardige kant-en-klare vleesvervanger?

Als je aan kant-en-klare vleesvervangers denkt, denk je misschien aan lange ingrediëntenlijsten. Te veel zout, toegevoegde suikers en veel calorieën. Niet zo gezond dus… Toch zijn er een hele boel gezonde opties in de supermarkt te vinden en hebben kant-en-klare vleesvervangers zeker ook voordelen! Maar wat zijn deze voordelen? En hoe weet je wat een volwaardige vleesvervanger is? Daar vertellen we je meer over in dit artikel, dus lees snel verder!

Lees meer
Vleesvervanger getest: Vegetarische Slager Vegan pluimfeest burger

Vleesvervanger getest: Vegetarische Slager Vegan pluimfeest burger

Het vleesvervangeraanbod blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan. Vandaag testen wij de vegan pluimfeest burger van De Vegetarische Slager!

Lees meer
Saffraan rijstpudding

Saffraan rijstpudding

De Perzische keuken is wellicht niet een keuken waar jij vaak uit kookt, maar zeker het proberen waard. Deze keuken is erg divers en kent in elke regio in Iran zijn eigen specialiteiten. In het kookboek ‘Parisa’s Persian Kitchen’ vertelt Parisa Nobakht je alles over deze heerlijke keuken. Iraniërs vieren graag vreugdevolle gebeurtenissen met zoete lekkernijen, zoals met dit toetjesrecept voor een saffraan rijstpudding. Heb jij binnenkort iets te vieren en wil jij een nieuwe keuken ontdekken? Lees hier het recept!

Lees meer
REVIEW: Parisa’s Persian Kitchen

REVIEW: Parisa’s Persian Kitchen

‘Parisa’s Persian Kitchen’ is een Engels geschreven kookboek dat we vandaag recenseren. In dit kookboek deelt Parisa Nobakht 50 simpele en lekkere recepten uit de Iraanse keuken. Parisa wil met dit kookboek laten zien dat je met weinig ingrediënten alsnog een heerlijk gerecht op tafel kan zetten. Ze gebruikt dan ook niet meer dan vijf ingrediënten per recept! Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

Lees meer
Verantwoord snacken tijdens Veganuary

Verantwoord snacken tijdens Veganuary

Is jouw goede voornemen om meer plantaardig te eten? Dan is januari de perfecte maand om deze fantastische uitdaging aan te gaan. Januari staat namelijk ook wel bekend als Veganuary. Jezelf af en toe met een lekkere snack verwennen moet natuurlijk kunnen, ook gedurende Veganuary. Benieuwd hoe je dit verantwoord doet? Lees snel door!

Lees meer