Cacio e pepe
Het is weer tijd voor een heerlijk pastarecept! Cacio e pepe betekent letterlijk kaas en peper. Iets wat wij erg lekker vinden! Omdat dit recept maar uit drie ingrediënten bestaat, is onze tip om de beste kwaliteit te halen die er te vinden is. Dit heerlijke recept komt uit het kookboek ‘Toscanini’ van Maud Moody en Leonardo Pacenti. Belangrijk aan dit recept is is dat je de pasta 2 minuten ‘te vroeg’ uit het kookwater haalt en in de pan met peper doet. Vervolgens blijf je steeds wat kookwater toevoegen, terwijl je de pasta in beweging houdt. Let er ook op dat je de juiste hoeveelheid kaas toevoegt en de pan vervolgens van de hittebron afhaalt. Bij te veel hitte kan de kaas gaan schiften en blijft alles aan de bodem van de pan kleven, en dat is natuurlijk zonde. Nog één tip: zorg voor wat brood om je bord vol cacio e pepe mee schoon te schrapen. En de pan. Want reken maar, die gaat leeg!
Ravioli met flespompoen, beurre noisette, salie en hazelnoten
Het pompoen seizoen is weer begonnen! Dat moeten we natuurlijk vieren met een heerlijk recept voor ravioli met flespompoen. De flespompoen wordt gemengd met ricotta, waardoor het een heerlijk milde, maar toch romige smaak heeft. Door de hazelnoten aan te bakken met ahornsiroop en chilivlokken krijgt dit recept net dat beetje extra pit wat het nodig heeft. Dit recept komt uit het kookboek ‘Vegan pasta’. Een boek vol heerlijk, authentieke Italiaanse recepten! Kook jij vandaag met ons mee?
Top 5: Lekkerste vegetarische recepten
Vandaag is het ‘Wereld Vegetarisme dag’! Voor ons geldt dit natuurlijk iedere dag, maar niet voor iedereen is dit het geval. Laten we daarom vandaag heerlijk vegetarisch koken en smullen. Wij willen laten zien dat vegetarisch eten net zo lekker of zelf lekkerder is dan recepten met vlees of vis. Daarom delen wij speciaal voor vandaag vijf van onze lekkerste vegetarische recepten. Hier zal jij van smullen, maar wij weten zeker dat je vleesetende vriend(in) dat stukje vlees niet zal missen. Waar wacht je nog op? Tover een van deze lekkere vegetarische recepten op tafel!
Top 10: Meest favoriete restaurants van afgelopen jaren
Regelmatig worden wij op de redactie uitgenodigd om langs te komen bij de opening van een nieuw restaurant of de lancering van een nieuwe menukaart. Super leuk en vaak ook ontzettend lekker, maar wat zijn nu echt onze favorieten? Door de regelmatige bezoekjes aan restaurants kunnen wij onszelf echte kenners noemen en vandaag delen we dan ook maar al te graag onze top 10 (niet op rangorde) favoriete restaurants van de afgelopen jaren! Ben jij benieuwd? Lees dan snel verder.
10 voorspellingen voor de toekomst van vegetarisch eten
Af en toe nadenken over de toekomst is iets wat wij wel eens doen. Terwijl we ons steeds bewuster worden van de impact van voeding op onze gezondheid en het milieu, verschuift de focus steeds meer naar plantaardige alternatieven. Hoe zou de vegetarische wereld er over tien jaar uit zijn? We lieten onze gedachten eens dwalen en kwamen uit op de volgende 10 voorspellingen voor vegetarisch eten. Lees jij mee?
Top 10: Best gelezen vleesvervanger reviews
Er zijn vleesvervangers in verschillende soorten en maten. Met onze wekelijkse rurbriek ‘vleesvervanger getest’ proberen wij jou op weg te helpen door het grote aanbod in de supermarkt. Hoezo keuzestress? En dan zijn er ook nog eens allerlei verschillende merken die vergelijkbare producten hebben. Sinds de start van dit blog hebben wij er een sport van gemaakt om al deze vleesvervangers te testen en te keuren. Smaken verschillen natuurlijk, maar om je op weg te helpen in dit schap-van-duizend-mogelijkheden, vind je in deze rubriek reviews van diverse kant-en-klare vleesvervangers, getest op smaak, structuur, voedingswaarde, onnodige toevoegingen en gebruiksvriendelijkheid in de keuken. Dit keer delen we de meest gelezen reviews in de afgelopen 10 jaar!
Avocadotoast met knoflook-balsamico paddenstoelen
Het is alweer veel te lang geleden dat wij een lunchrecept hebben gedeeld! Dit keer delen we een recept uit ons e-book ‘Volwaardig Vegan’. We kennen natuurlijk allemaal wel de avocadotoast, die tegenwoordig op elke kaart staat bij lunchplekjes. Wij zouden De Hippe Vegetariër niet zijn als we er een andere twist aan geven. Maak je smaakpapillen klaar voor een feestje op toast! Avocadotoast met verrukkelijke knoflook-balsamico paddenstoelen zijn als een funky dansfeest voor je mond!
10 tips voor een gebalanceerde vegetarische levensstijl
Aangezien steeds meer mensen kiezen voor een vegetarische levensstijl, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt. Een gebalanceerde vegetarische levensstijl draait niet alleen om het vermijden van vlees, maar ook om het bewust kiezen van voedingsmiddelen die goed doen voor je lichaam. Hier zijn 10 tips om je te helpen bij het nastreven van een gebalanceerde vegetarische levensstijl. Lees jij mee?
Geroosterde venkel-wortelsalade
Hoera! De Hippe Vegetariër bestaat deze maand al 10 jaar en dat vraagt om een feestmaal. Vandaag trakteren we je op een smakelijk recept uit ons eigen e-book ‘BBQ & BUITEN’: de overheerlijke Geroosterde Venkel-Wortelsalade. Het roosteren geeft de groenten een verrukkelijke zoete smaak. En de licht pittige balsamico dressing maakt deze lauwwarme salade echt een feestje voor je smaakpapillen!
10 jaar aan avontuur: Onze best gelezen wereldgerechten
Wij houden van koken en beperken ons hiermee niet alleen tot de Nederlandse keuken. Al meer dan een decennium lang hebben we ons laten inspireren door smaken van over de hele wereld. Wat begon als een culinair avontuur om onze smaakpapillen te verrassen en onze keukengrenzen te verleggen, is uitgegroeid tot een prachtige verzameling van gerechten die niet alleen onze lezers, maar ook onszelf keer op keer hebben betoverd. Met als kerst op de taart onze eigen ‘De Vega Atlas’! Terwijl we met trots terugkijken op de afgelopen 10 jaar, delen we vandaag de best gelezen wereldgerechten. Staat jouw favoriet er tussen?
Rijstpudding met mango en amandelen
Je waant je even in Thailand met dit recept voor een rijstpudding met heerlijke smaken van geroosterde kokos en zoete mango! Deze vezelrijke rijstpudding, geïnspireerd op een Thais dessert, komt rechtstreeks uit ons e-book Volwaardig Vegan. En geloof ons, dit recept is zeker volwaardig! Dankzij de combinatie van sojamelk en zilvervliesrijst zit dit ontbijt boordevol eiwitten en vezels, waardoor je verzadigd blijft tot aan de lunch!
Quinoataart met zoete aardappel, courgette en feta
Ben jij je recepten voor frittata’s of hartige taarten even zat? Dan hebben wij een nieuw recept voor je! Deze quinoataart ziet eruit als een groene rozentuin. De quinoa zorgt voor een lichte en knapperige taartbodem en de vulling is smakelijk en niet te zwaar. Dit pareltje van een recept vind je in ons kookboek ‘Vegabijbel’ en is een van onze favorieten! Voor wie ga jij dit recept maken?
Borrelplank met groenten en zelfgemaakte spreads
Een borrelplank vol met groenten? Dat is toch saai! Dat dachten wij in eerste instantie ook. Maar deze kleurrijke veggie borrelplank bracht ons toch op hele andere gedachten. Dat een borrelplank volgens ons onmisbaar is bij een goede borrel is wel duidelijk. Een borrelplank kan zoveel toevoegen op tafel en niks is leuker dan zo’n plank omtoveren tot een prachtige creatie. Breng met dit recept een regenboog op tafel met deze prachtige borrelplank met groenten. Zo wordt meer groente eten ineens een stuk leuker! En nog leuker: we maken de bieten hummus en linzenspread zelf!
10 gezondheidsartikelen die je niet mag missen van De Hippe Vegetariër
Als voedingsdeskundigen en foodies hebben wij ook veel interesse naar gezondheid. Wij schrijven hier dan ook maar al te graag artikelen over! Gezondheidsartikelen over belangrijke vitamines en mineralen bij een vegetarisch eetpatroon, of artikelen over wat de gezondheidsvoordelen zijn van macadamianoten, jullie lezen het allemaal! Maar wat jullie top 10 gezondheidsartikelen van De Hippe Vegetariër zijn, dat laten we jullie vandaag zien. Kijk snel verder!
Zomerse orzosalade met gefrituurde kappertjes
Met het einde van de zomer in zicht, willen we nog volop genieten van die heerlijke zomerse gerechten met frisse smaken. Daarom hebben we speciaal voor jou een verrukkelijk recept uit ons e-book ‘BBQ & Buiten’ gedeeld. Dit heerlijke recept voor een zomerse orzosalade is werkelijk een sensatie voor je smaakpapillen! De combinatie van gefrituurde kappertjes, artisjokhart en salie geeft het een heerlijke frisheid die perfect past bij de zomerse temperaturen. Dus waar wacht je nog op? Duik snel de keuken in en laat je smaakpapillen aangenaam verrassen!
Tortilla bowls met Mexicaanse groenten en ei
Het werd wel weer eens tijd voor een heus tortillafeestje in onze keuken! Dit keer stonden er smakelijke tortilla bowls op het menu. Met de verrukkelijke groente tortilla’s van Santa Maria in de hoofdrol, was het een feest van kleur en smaak. Deze groente tortilla’s maken het niet alleen simpel om een vegetarische maaltijd op tafel te zetten, maar bieden ook een geweldige manier om meer groenten in je dieet op te nemen. In dit recept delen we graag ons enthousiasme met jou, samen met een heerlijk recept dat je absoluut moet proberen. Zo zal jij je tortilla’s eens op een iets andere manier eten dan normaal! Kook jij met ons mee?
Top 10 toffe samenwerkingen van de laatste jaren
Het verdienmodel van een blog is uiteraard om leuke samenwerkingen met merken af te sluiten. Natuurlijk altijd wel merken waar wij zelf volledig achterstaan en waarmee we jou hopen te kunnen inspireren. Of je nu al volledig vegetarisch bent, of flexitarisch eet, wij hopen dat jij iets hebt aan onze artikelen of recepten. Vandaag delen we met jullie een aantal toffe samenwerkingen van de laatste jaren! Naast deze zijn het er natuurlijk nog meer, maar we lichten er 10 uit.
10 best gelezen diner recepten van de afgelopen 3 jaar
Stel je voor: hartige en hartverwarmende gerechten op koude avonden of lichte en frisse opties die perfect zijn voor zomerse avonden op het balkon. We hebben natuurlijk ontzettend veel diner recepten op ons blog staan, maar welke zijn nu de best gelezen? We hebben de afgelopen drie jaar hard gewerkt aan nieuwe recepten en fotografie, dus wij waren erg benieuwd wat er in dit tijdsbestek de best gelezen diner recepten waren. Kijk jij met ons mee? Trek je keukenschort dan aan, zet je favoriete muziekje op en kook ook jouw favoriete diner recept!