6 tips voor duurzame (schoen)cadeautjes

De feestdagen staan voor de deur en binnenkort trappen we deze periode gezellig af met pakjesavond. Raak jij nu volledig in paniek omdat jij nog geen cadeau hebt voor jouw geliefden? Dan helpen wij jou vandaag graag een handje, met onze favoriete duurzame cadeautjes voor de aankomende feestdagen! Lees snel verder. 

Gevulde pompoen met paddenstoelen, kikkererwten en hoemoes ras el hanout

Inspiratie nodig voor de feestdagen? Of gewoon op zoek naar een hartverwarmende maaltijd? Geen zorgen, we’ve got you covered! Met dit smaakvolle gerecht tover jij voor welke gelegenheid dan ook een feestje op tafel, én een lach op het gezicht van jouw gasten. Dit gerecht met pompoen, Hoemoes met Ras el Hanout en kikkererwten met paprikapoeder zit bomvol warme smaken. Klaar om te genieten van dit feestelijke maal? 

Bulgur met geroosterde puntpaprika, olijfolie en venkel

Wij zijn dol op olijfolie en gebruiken het vaak in onze recepten. Vooral bij het bakken van groentes in de oven is olijfolie onmisbaar. Deze lekkere bulgur met geroosterde puntpaprika en venkel hebben wij gemaakt met de olijfolie van Venta del Barón: een duurzame olijfolie! Heerlijk met de olijven en de ricotta. Lees hier hoe je het zelf maakt!

KEN JIJ ONZE VEGA ATLAS AL?

Kerst borrel: Borrelbrood met brie en kruidenboter

Kerst borrel: Borrelbrood met brie en kruidenboter

Na heerlijk lang te hebben getafeld is het tijd voor de borrel. Even uitbuiken met z’n allen, onder het genot van een goed glas wijn. Na een driegangendiner heb je geen eindeloze borreltafel meer nodig. Maar om je gasten toch nog iets lekkers te bieden delen wij vandaag dit recept voor een heerlijk borrelbrood met brie en kruidenboter. Niet alleen een genot voor je smaakpapillen, maar ook voor het oog! En laten we eerlijk zijn, het oog wil ook wat ;). Lees het hier!

Kerstdessert: Vegan blauwe bessen galette met ijs

Kerstdessert: Vegan blauwe bessen galette met ijs

Misschien is het toetje wel ons favoriete onderdeel van een kerstdiner. Een spektakel voor op tafel, en ook erg leuk om voor te bereiden. Gisteren hebben wij laten zien welk centerpiece jij moet maken deze kerst en vandaag brengen we jullie het perfecte toetje. En ook nog eens volledig plantaardig! Probeer namelijk dit jaar eens dit recept voor deze heerlijke vegan galette met ijs. Een toetje met frisse smaken en welke niet te zwaar op je maag zal vallen. Kijk jij mee?

Mini Honingtomaten galettes met gekarameliseerde ui en tijm

Mini Honingtomaten galettes met gekarameliseerde ui en tijm

Op zoek naar een heerlijk vegetarisch hapje of amuse om indruk mee te maken tijdens de feestdagen? Probeer dan deze mini galettes met Looye Honingtomaten, gekarameliseerde ui en tijm! De combinatie van de hartige vulling met zoete Honingtomaten en de boterachtige korst met tijm is verrukkelijk en maakt dit hapje perfect voor een feestelijk vegetarisch kerstdiner. 

Kerst hoofdgerecht: Hartige strudel met prei

Kerst hoofdgerecht: Hartige strudel met prei

Wij zijn alweer druk bezig met het plannen van ons kerstmenu. Gisteren deelden we al een recept voor een heerlijke soep als voorgerecht. Vandaag delen wij een recept voor het hoofdgerecht: een hartige strudel met prei, zongedroogde tomaat en olijven. Het hartige van de strudel sluit perfect aan bij het frisse voorgerecht. Loopt het water jou ook al in de mond? Wacht niet te lang met het inslaan van je kerstinkopen. Kijk mee naar onderstaand recept. kook jij mee?

Kerst voorgerecht: Frisse bloemkool-rucola soep

Kerst voorgerecht: Frisse bloemkool-rucola soep

De feestelijke sfeer van Kerst komt steeds dichterbij en dat betekent dat het tijd is om na te denken over het perfecte kerstdiner. Maar maak je geen zorgen, wij staan voor je klaar! Vanaf deze week zullen we wekelijks een reeks recepten met jullie delen. Denk aan verrukkelijke voorgerechten, hoofdgerechten, desserts en zelfs een aantal sprankelende borrelideeën. Zo heb je een overvloed aan keuzes om je familie en vrienden te verbazen!

Vandaag delen wij een recept voor het voorgerecht: een Frisse bloemkool-rucola soep met knapperige volkoren croutons. Het water loopt je vast al in de mond! Wacht niet te lang met het inslaan van je kerstinkopen. Duik in de heerlijke wereld van smaakvolle kerstrecepten en geniet van de voorbereidingen. Kerst wordt dit jaar echt onvergetelijk!

5 x kruidnoten met een twist

5 x kruidnoten met een twist

De kruidnoot blijft een overheerlijke klassieker die elk jaar (lekker vroeg) in de schappen ligt. We kunnen er geen genoeg van krijgen! Maar soms is het leuk om de klassieker in een ander jasje te steken. Heb jij nog tijd over om voor vanavond een heerlijke batch aan kruidnoten te bakken? Probeer dan eens één van deze kruidnoot recepten! 5 keer kruidnoten met een twist! Voor het basisrecept hebben wij het recept genomen van Rutger Bakt.

Kaastosti’s met een relish van paddenstoelen en ingelegde groene peper

Kaastosti’s met een relish van paddenstoelen en ingelegde groene peper

Een kaastosti moet lekker crunchy vanbuiten en zacht en smeltend vanbinnen zijn. Deze versie, een volwassen variant van de favoriete tosti uit mijn jeugd, is geïnspireerd op zowel een Italiaanse antipastischotel als een Engelse kaastosti, met de zoetzure Branston pickle. Aldus Andrea Gentl in haar kookboek Koken met paddenstoelen.

Vleesvervanger getest: Valess rookworst

Vleesvervanger getest: Valess rookworst

Het vleesvervangeraanbod blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan. Vandaag testen wij de vegetarische rookworst van Valess. Lees snel verder!

Top 5: Sinterklaas recepten

Top 5: Sinterklaas recepten

Vol verwachting klopt ons hart… Sinterklaas is in het land! Binnenkort is het pakjesavond en tijdens ‘t heerlijk avondje zijn natuurlijk niet alleen de cadeautjes belangrijk. Ook het strooigoed mag niet vergeten worden! Hoe leuk is het om deze Sinterklaas snacks zelf te maken? Hier vind je onze favoriete recepten!

Sinterklaas recept: mini kruidnoot cheesecakes

Sinterklaas recept: mini kruidnoot cheesecakes

Cheesecake is altijd een goed idee, als je het ons vraagt! Sinterklaas staat voor de deur en dit betekent lekker eten! Daarom maken we vandaag: mini kruidnoot cheesecakes! Lekker, leuk en makkelijk om mee te nemen. Verras je vrienden en familie met dit lekkere toetje en Sinterklaasavond is meteen geslaagd!

6 tips voor duurzame (schoen)cadeautjes

6 tips voor duurzame (schoen)cadeautjes

De feestdagen staan voor de deur en binnenkort trappen we deze periode gezellig af met pakjesavond. Raak jij nu volledig in paniek omdat jij nog geen cadeau hebt voor jouw geliefden? Dan helpen wij jou vandaag graag een handje, met onze favoriete duurzame cadeautjes voor de aankomende feestdagen! Lees snel verder. 

Gevulde pompoen met paddenstoelen, kikkererwten en hoemoes ras el hanout

Gevulde pompoen met paddenstoelen, kikkererwten en hoemoes ras el hanout

Inspiratie nodig voor de feestdagen? Of gewoon op zoek naar een hartverwarmende maaltijd? Geen zorgen, we’ve got you covered! Met dit smaakvolle gerecht tover jij voor welke gelegenheid dan ook een feestje op tafel, én een lach op het gezicht van jouw gasten. Dit gerecht met pompoen, Hoemoes met Ras el Hanout en kikkererwten met paprikapoeder zit bomvol warme smaken. Klaar om te genieten van dit feestelijke maal? 

Wat is nou het verschil tussen kruidnoten en pepernoten?

Wat is nou het verschil tussen kruidnoten en pepernoten?

Al decennia lang wordt het Sinterklaasfeest gevierd, maar er blijft verwarring bestaan over de verschillen tussen het strooigoed. In het bijzonder de kruidnoot en de pepernoot. Ze hebben allebei een andere naam, maar welke is nou welke? Strooien met verwarring zul je bedoelen! In dit artikel help ik je om ze voor eens en voor altijd uit elkaar te halen. Na het lezen van dit artikel ben jij een echte strooigoedspecialist!

Gado gado salade

Gado gado salade

In het nieuwe kookboek ‘Vegan Toko’ neemt Milou van der Will je mee naar de toko van haar dromen en laat zien hoe makkelijk het is om lekker te eten zonder dierlijke ingrediënten. Haar recepten zijn lekker snel en makkelijk, smaakvol en zijn perfect voor doordeweeks. Vandaag mogen wij een recept delen uit het kookboek namelijk: Gado gado salade. Gado gado is misschien wel een van de bekendste Indo-gerechten ter wereld. Iedereen kent het, iedereen maakt het anders. En dit is de lievelingsmanier van Milou. Nu ook zo benieuwd naar dit recept? Kijk snel verder voor het recept en waan je in de Oosterse wereld!

Galet met pruimen

Galet met pruimen

Een lekker toetje die je elke dag wel zou willen eten als het kon: galet met pruimen. Je kunt met deze galet uit Het Vegan Bakboek van Marieke Wyns eindeloos variëren met fruit, probeer bijvoorbeeld eens peer met blauwe bes, rode vruchten, nectarine met tijm, schijfjes appel met kaneel etc. Ontzettend lekker als nagerecht of gebakje voor bij de koffie of thee.

Risotto met winterpeen en paddenstoelspekjes

Risotto met winterpeen en paddenstoelspekjes

Dit winterse recept is ideaal als je even op wil warmen op een koude dag. De krokante “spekjes” gemaakt van champignons in combinatie met de Parmezaanse kaas geven deze risotto super veel smaak. Daarnaast ben je extra duurzaam bezig als je kiest voor dit recept, de winterpeen en champignon zijn namelijk nu in het seizoen. Nog een reden om dit lekkere recept deze maand uit te proberen dus. Lees snel verder!

Top 5: Vullende vegan maaltijden

Top 5: Vullende vegan maaltijden

Doe jij deze maand mee aan veganuary? Als je nog niet zo veel ervaring hebt met plantaardig eten merk je misschien dat je een stuk meer moet eten om goed vol te raken van een maaltijd. Daarom hebben wij onze vijf favoriete vegan recepten voor je op een rijtje gezet waarmee jij gegarandeerd met een goed gevulde buik van tafel gaat! 😉 

Hoe ga je om met piekeren in bed

Hoe ga je om met piekeren in bed

Je hebt het vast weleens meegemaakt: je ligt te piekeren in bed en valt maar niet in slaap. Hoe ga je daarmee om? Waarschijnlijk ga je alleen maar nog meer je best doen om in slaap te vallen. En daar zit de crux. Want slapen gaat over alles behalve ‘proberen’. In slaap vallen gaat natuurlijk en helemaal vanzelf. Daar hoef je helemaal niet voor te doen. Sterker nog, hoe meer je het ‘probeert’, hoe meer je jezelf in de weg zit en juist niet kunt slapen. Maar wat kun je ertegen doen?