Oranje paprika shakshuka met pittige paprikasaus en boerenkool

Oranje paprika shakshuka met pittige paprikasaus en boerenkool

Shakshuka is misschien wel het ultieme comfort food gerecht voor bij het ontbijt, lunch of avondeten. Dit eiergerecht uit het Midden Oosten is verwarmend en kruidig. Wij zijn dol op shakshuka en gebruiken voor deze variant geen tomatensaus, maar een pittige paprikasaus van oranje paprika's van Nederlandse telers. Vandaag delen wij dit recept voor vegetarische shakshuka met pittige paprikasaus en boerenkool!
Lees meer
3 dipsausjes met oranje paprika: muhammara, bruschetta en hummus

3 dipsausjes met oranje paprika: muhammara, bruschetta en hummus

Vooral in de zomer is het heerlijk om brood en groentesticks te dippen in de meest lekkere sauzen. Gewoon als snack, bij een barbecue of etentje! Wij gingen aan de slag met de oranje paprika van Nederlandse telers en zijn erg blij geworden van het kleurrijke resultaat! Want eerlijk is eerlijk, dippen is nog leuker met frisse knaloranje dipsaujes. Vandaag delen wij de recepten van oranje paprika muhammara, bruschetta en hummus.
Lees meer

Vind alles wat je zoekt


Sinner Saturday: vegetarische powerrepen

Sinner Saturday: vegetarische powerrepen

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan al deze cravings te voldoen, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: vegetarische powerrepen uit het Heel Holland Bakt Winnaarsboek: veel lekkers van Anna van Anna Yilmaz!
Lees meer
Vega curry: Tikka paneer sizlar

Vega curry: Tikka paneer sizlar

Wij delen een recept uit het kookboek Vega curry van Nahid Hassan! In zijn boek deelt hij de heerlijkste recepten voor curry's zonder vlees of vis. Na het recept voor linzen kofta en Khichuri gedeeld te hebben, delen wij tot slot dit recept voor Tikka paneer sizlar. Paneer is verse Indiase kaas, en heerlijk gemarineerd en gegrild op een spiesje. Je kunt paneer kruiden zoals jij wilt! Probeer het nu zelf!
Lees meer
Vega curry: Khichuri

Vega curry: Khichuri

Dit recept is afkomstig uit het kookboek Vega curry van Nahid Hassan. In zijn boek deelt hij de heerlijkste recepten voor curry's zonder vlees of vis. Vorige keer deelden wij het recept van de linzen kofta, vandaag is het de beurt aan Khichuri! Het is een typisch Bengalees lunchgerecht dat goed vult en populair is in de moessontijd, wanneer het veel regent. Dit kruidige gerecht wordt normaal gesproken gegeten met omelet.
Lees meer
Indiase curry met zoete aardappel, romanesco en zoete aardappel

Indiase curry met zoete aardappel, romanesco en zoete aardappel

Dit recept is afkomstig uit het kookboek Vega curry van Nahid Hassan. In zijn boek deelt hij de heerlijkste recepten voor curry's zonder vlees of vis. Vorige keer deelden wij het recept van de linzen kofta, vandaag is het de beurt aan Khichuri! Het is een typisch Bengalees lunchgerecht dat goed vult en populair is in de moessontijd, wanneer het veel regent. Dit kruidige gerecht wordt normaal gesproken gegeten met omelet.
Lees meer
Oranje paprika shakshuka met pittige paprikasaus en boerenkool

Oranje paprika shakshuka met pittige paprikasaus en boerenkool

Je zou er maar wonen. Jakarta, de hoofdstad van Indonesië. Een stad met tien miljoen inwoners. In 2014 gaven waterexperts ons een waarschuwing: Jakarta zou één van de eerste steden zou zijn die onder invloed van de klimaatverandering voorgoed onder de zeespiegel zou verdwijnen. Roanne van Voorst, bekend van het boek 'Ooit aten we dieren', woonde een lange tijd in Jakarta i.v.m. onderzoek naar de effecten van klimaatveranderingen op de armsten van de wereld. Vandaag geeft zij antwoord op de vraag 'Overstromingen in Jakarta: de toekomst van Nederland?'.
Lees meer
Waarom stress ongezond is + 9 ontspannende tips

Waarom stress ongezond is + 9 ontspannende tips

Shakshuka is misschien wel het ultieme comfort food gerecht voor bij het ontbijt, lunch of avondeten. Dit eiergerecht uit het Midden Oosten is verwarmend en kruidig. Wij zijn dol op shakshuka en gebruiken voor deze variant geen tomatensaus, maar een pittige paprikasaus van oranje paprika's van Nederlandse telers. Vandaag delen wij dit recept voor vegetarische shakshuka met pittige paprikasaus en boerenkool!
Lees meer
Vegan Monday: barbecue pizza met rode linzen tomatensaus en cocktailsaus

Vegan Monday: barbecue pizza met rode linzen tomatensaus en cocktailsaus

Wanneer we denken aan gezondheid, is voeding meestal het eerste wat bij ons te binnen schiet. Niet heel raar natuurlijk. Voeding speelt een grote rol en je kan er veel mee behalen! Toch is er nog iets anders waar we op zouden moeten letten: stress. 'Stress is ongezond', dat horen we maar al te vaak. Maar waarom eigenlijk? Charlotte van Puur Figuur legt het ons uit!
Lees meer
Top 5: borrel hotspots voor als je níet op Lowlands bent

Top 5: borrel hotspots voor als je níet op Lowlands bent

De zomer is in zicht en dat betekent dat we weer massaal kunnen gaan barbecuen in het park, op het balkon en in de tuin. Wij laten de worstjes, filets en burgers achterwege en laten je zien dat groenten ook een prominente plek op de BBQ verdienen. Wij roepen daarom 2019 uit tot het jaar van de vegetarische barbecue! Wij delen heerlijke barbecue recepten met groente in de hoofdrol! Vandaag: barbecue pizza met rode linzensaus en cocktailsaus!
Lees meer
Barbecue: salade met gepofte biet, appel en paneer

Barbecue: salade met gepofte biet, appel en paneer

Shakshuka is misschien wel het ultieme comfort food gerecht voor bij het ontbijt, lunch of avondeten. Dit eiergerecht uit het Midden Oosten is verwarmend en kruidig. Wij zijn dol op shakshuka en gebruiken voor deze variant geen tomatensaus, maar een pittige paprikasaus van oranje paprika's van Nederlandse telers. Vandaag delen wij dit recept voor vegetarische shakshuka met pittige paprikasaus en boerenkool!
Lees meer
Sinner Saturday: kruimelcake met blauwe bessen

Sinner Saturday: kruimelcake met blauwe bessen

De zomer is in zicht en dat betekent dat we weer massaal kunnen gaan barbecuen in het park, op het balkon en in de tuin. Wij laten de worstjes, filets en burgers achterwege en laten je zien dat groenten ook een prominente plek op de BBQ verdienen. Wij roepen daarom 2019 uit tot het jaar van de vegetarische barbecue! Wij delen heerlijke barbecue recepten met groente in de hoofdrol! Vandaag: salade met gepofte biet, appel en paneer uit het prachtige boek Groen op Kolen van Jeroen Hazebroek!
Lees meer
Vegan Junk Food Bar: nieuwe locatie in Rotterdam!

Vegan Junk Food Bar: nieuwe locatie in Rotterdam!

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan al deze cravings te voldoen, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: kruimelcake met blauwe bessen uit het Heel Holland Bakt Winnaarsboek: veel lekkers van Anna van Anna Yilmaz!
Lees meer
Getest: De Vegetarische Slager Tonyn salade

Getest: De Vegetarische Slager Tonyn salade

Vegan Junk Food Bar heeft een nieuwe locatie: Rotterdam! VJFB Roffa heeft net zoals de hoofdstad vegan burgers, loaded fries a.k.a. kapsalon, maar ook sashimi én kleurrijke drankjes. Van unicorn bread tot VEGAN crispy lemon shrimpz én van bitterballs a.k.a. bitterballen tot bratwurst XL. Ook Rotterdammers kunnen nu hun hart ophalen met 100% vegan junk food bij Vegan Junk Food Bar Roffa in Rotterdam!
Lees meer
Groene proteïne: bietenquinotto met asperges en palmkool

Groene proteïne: bietenquinotto met asperges en palmkool

Dit recept is afkomstig uit het kookboek Vega curry van Nahid Hassan. In zijn boek deelt hij de heerlijkste recepten voor curry's zonder vlees of vis. Vorige keer deelden wij het recept van de linzen kofta, vandaag is het de beurt aan Khichuri! Het is een typisch Bengalees lunchgerecht dat goed vult en populair is in de moessontijd, wanneer het veel regent. Dit kruidige gerecht wordt normaal gesproken gegeten met omelet.
Lees meer
Hotel Brasserie Rebecca: Texels genieten op culinair niveau

Hotel Brasserie Rebecca: Texels genieten op culinair niveau

Wij delen een recept uit het kookboek Vega curry van Nahid Hassan! In zijn boek deelt hij de heerlijkste recepten voor curry's zonder vlees of vis. Na het recept voor linzen kofta en Khichuri gedeeld te hebben, delen wij tot slot dit recept voor Tikka paneer sizlar. Paneer is verse Indiase kaas, en heerlijk gemarineerd en gegrild op een spiesje. Je kunt paneer kruiden zoals jij wilt! Probeer het nu zelf!
Lees meer
Vega budget: salade met witte bonen en yoghurt-kruidendressing

Vega budget: salade met witte bonen en yoghurt-kruidendressing

De zomer is in zicht en dat betekent dat we weer massaal kunnen gaan barbecuen in het park, op het balkon en in de tuin. Wij laten de worstjes, filets en burgers achterwege en laten je zien dat groenten ook een prominente plek op de BBQ verdienen. Wij roepen daarom 2019 uit tot het jaar van de vegetarische barbecue! Wij delen heerlijke barbecue recepten met groente in de hoofdrol! Vandaag: barbecue pizza met rode linzensaus en cocktailsaus!
Lees meer
Vegan Monday: zwarte bonen spiesjes met tzatziki

Vegan Monday: zwarte bonen spiesjes met tzatziki

David Frenkiel & Luise Vindahl zijn het duo achter Green Kitchen Stories en brachten met Little Green Kitchen een nieuw boek uit. Wij konden ons geluk niet op! De kookboeken van het gelijknamige blog Green Kitchen Stories staan namelijk boordevol vegetarische recepten Wij delen deze weken recepten en schreven deze review. Benieuwd naar het David & Luise? Wij mochten hen ook interviewen! Let op, dit interview is in het Engels!
Lees meer
Top 5: recepten met bloemkoolrijst

Top 5: recepten met bloemkoolrijst

De zomer is in zicht en dat betekent dat we weer massaal kunnen gaan barbecuen in het park, op het balkon en in de tuin. Wij laten de worstjes, filets en burgers achterwege en laten je zien dat groenten ook een prominente plek op de BBQ verdienen. Wij roepen daarom 2019 uit tot het jaar van de vegetarische barbecue. Wij delen heerlijke barbecue recepten met groente in de hoofdrol! Vandaag: zwarte bonen spiesjes met tzatziki!
Lees meer
Nieuwe vegetarische producten om te proberen #52

Nieuwe vegetarische producten om te proberen #52

David Frenkiel & Luise Vindahl zijn het duo achter Green Kitchen Stories en brachten met Little Green Kitchen een nieuw boek uit. Wij konden ons geluk niet op! De kookboeken van het gelijknamige blog Green Kitchen Stories staan namelijk boordevol vegetarische recepten Wij delen deze weken recepten en schreven deze review. Benieuwd naar het David & Luise? Wij mochten hen ook interviewen! Let op, dit interview is in het Engels!
Lees meer
Barbecue: curry van gegrilde aubergine met jasmijnrijst

Barbecue: curry van gegrilde aubergine met jasmijnrijst

De zomer is in zicht en dat betekent dat we weer massaal kunnen gaan barbecuen in het park, op het balkon en in de tuin. Wij laten de worstjes, filets en burgers achterwege en laten je zien dat groenten ook een prominente plek op de BBQ verdienen. Wij roepen daarom 2019 uit tot het jaar van de vegetarische barbecue. Wij delen heerlijke barbecue recepten met groente in de hoofdrol! Vandaag: zwarte bonen spiesjes met tzatziki!
Lees meer
Sinner Saturday: Amandelkokoswafel met banaan en kokosyoghurt

Sinner Saturday: Amandelkokoswafel met banaan en kokosyoghurt

De zomer is in zicht en dat betekent dat we weer massaal kunnen gaan barbecuen in het park, op het balkon en in de tuin. Wij laten de worstjes, filets en burgers achterwege en laten je zien dat groenten ook een prominente plek op de BBQ verdienen. Wij roepen daarom 2019 uit tot het jaar van de vegetarische barbecue! Wij delen heerlijke barbecue recepten met groente in de hoofdrol! Vandaag: curry van gegrilde aubergine met jasmijnrijst uit het prachtige boek Groen op Kolen van Jeroen Hazebroek!
Lees meer
Dumbo: de allernieuwste vegan hotspot in Rotterdam

Dumbo: de allernieuwste vegan hotspot in Rotterdam

Dit recept voor de amandelkokoswafel met banaan en kokosyoghurt komt uit het boek Holy Happy Belly. Het is een prachtig kookboek van Bianca Fabrie en Simone van Rees vol Ayurvedische recepten voor een energieke zomer en lente. Deze wafels zijn in een handomdraai gemaakt en erg lekker. Als je geen wafelijzer hebt, kun je van het beslag ook pannenkoeken bakken!
Lees meer

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!