10 dingen over oranje paprika’s die je nog niet wist

De paprika kennen we allemaal wel, maar hoe goed ken jij de oranje paprika? Mocht je hem nog niet regelmatig eten, dan is het hoog tijd om dat wel te gaan doen. De teelt van de oranje paprika wordt namelijk met grote aandacht gedaan. Bovendien is de oranje paprika ontzettend goed voor je lichaam, van binnen en van buiten. Wij vertellen je 10 dingen die je nog niet wist over oranje paprika’s!

Lees meer

13 tips om je peuter meer groente te laten eten

Voldoende groenten eten is iets wat voor de gemiddelde volwassene al niet gemakkelijk is. Het kan dan ook als een uitdaging ervaren worden om ervoor te zorgen dat je kleine dreumes er voldoende van binnen krijgt. Patricia Ploeger helpt je hierbij! Zij is online kindervoedingsexpert, diëtist én moeder. Zij deelt dertien tips om je peuter meer groenten te laten eten.

Lees meer

Vegan Monday: Patate al Cocco

Dit recept komt uit het boek Vegano Cucino Italiano. Een prachtig kijk- en kookboek van Alberto Musacchio en Malu Simöes met ruim 80 veganistische recepten die binnen 30 minuten op tafel staan. Patate al Cocco zijn kokosaardappels uit Sri Lanka, of elke andere plek in de tropen waar palmbonen en aardappelen groeien. De kokos past ontzettend goed bij de consistentie van de aardappels, wat een zeer smakelijke gerecht oplevert. Vandaag mogen wij het recept delen!

Lees meer

Top 5: vegan kookboeken

Elke maandag delen wij op vegan monday de lekkerste veganistische recepten. Deze creatieve en verrassende recepten komen uit de beste veganistische kookboeken! Wij zetten onze vijf favoriete vegan kookboeken voor je op een rijtje, zodat jij weet waar je nog veel meer plantaardige inspiratie vandaan kunt halen. Veel lees- en kookplezier!

Lees meer

Nieuwe ontdekkingen #47

Als blogger word ik wekelijks verrast met pakketjes in mijn brievenbus en nieuwe bijzondere etenswaren die soms echt de moeite waard zijn! In ‘Nieuwe ontdekkingen’ deel ik mijn vier favoriete ontdekkingen. Deze week: Eat Natural Low in sugar & Ancient grains, nieuwe producten van Bella Berga’s aromatische bergamotsap, Terrasana Tawashi groenteborstel en een prachtige saladekom van MADE.com!

Lees meer

Barbecue: gegrilde pompoen met srirachaboter

De zomer is in zicht en dat betekent dat we weer massaal kunnen gaan barbecuen in het park, op het balkon en in de tuin. Wij laten de worstjes, filets en burgers achterwege en laten je zien dat groenten ook een prominente plek op de BBQ verdienen. Wij roepen daarom 2019 uit tot het jaar van de vegetarische barbecue! Wij delen heerlijke barbecue recepten met groente in de hoofdrol! Vandaag: gegrilde pompoen met srirachaboter uit het prachtige boek Vega BBQ van Malin Landqvist!

Lees meer

Sinner Saturday: simpel haverbrood met mungbonen en noten

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan al deze cravings te voldoen, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: simpel haverbrood met mungbonen en noten uit het kookboek bakken met bonen van Lina Wallentinson.

Lees meer

Studio/K: easy-going restaurant én bioscoop!

Studio/K is een bioscoop, restaurant en café in één. Extra bijzonder is dat ze in het restaurant veel aandacht besteden aan de vega(n) keuken. Drie jaar geleden waren we ook te gast bij Studio/K. ‘’Een fijn filmhuis waar je ook nog eens bijzonder goed blijkt te kunnen eten’’, zo schreven we toen. Zowel het restaurant als de menukaart heeft inmiddels een update gekregen. Tijd om opnieuw een kijkje te gaan nemen! 

Lees meer

Getest: Knakwortel

Wij testten de Knakwortel! Een gemarineerde wortel, die je kunt toepassen als knakworst. Heerlijk op een broodje als ‘hotdog’ of ‘frikandel’, of als voorgerechtje. De buitenkant is wat steviger en de binnenkant zacht en vlezig met een zoete en rokerige paprika smaak. – Cijfer: 7

Lees meer

Kookboek The Curry Guy: Mulligatawny

The Curry Guy is het kookboek van Dan Toombs en staat vol met meer dan 100 eenvoudige curry’s en bijgerechten uit de Indiase keuken. Vandaag delen wij het recept van de Indiase currysoep: Mullitgatawny. De Indiase naam voor Mulligatawny is rasam (peperwater) en het zal dan ook niet als verassing komen dat deze soep behoorlijk wat zwarte peper bevat. Het recept heeft Dan gekregen van zijn vriend Palash Mitra, chef-kok bij Gymkhana. Nu mogen wij het recept delen voor deze  Mullitigatawny!

Lees meer

Vind alles wat je zoekt


Wie is De Hippe Vegetariër?

Nieuwsbrief

ALLE ARTIKELEN VAN DE WEEK ELKE ZONDAG GRATIS IN JE E-MAIL

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!