Print Friendly, PDF & Email
3.3/5 - (3 stemmen)

Een paar weken geleden hadden wij wat te vieren! Sinds kort hebben we namelijk een nieuw kantoor. En bij een nieuw kantoor hoort ook een echte groene (jawel!) hippe vegetariër droomkeuken, waarbij de fronten gemaakt zijn van gerecyclede petflessen. Wij geven je een graag een rondleiding!

Ombra by Kvik
Onze nieuwe keuken hebben we gekocht bij Kvik Amsterdam Westpoort. Voor de mensen die Kvik niet kennen, je kunt hier terecht voor alles op interieurgebied. Denk aan badkamers, garderobekasten, kasten, accessoires en natuurlijk dus ook keukens. Wij mocht hier zelf onze droomkeuken samenstellen. Ze hebben hier een overzichtelijk assortiment met Deens Design en vaste maten qua kasten. Kvik kan hierdoor hele mooie keukens leveren in Deens design, maar tegen relatief lage prijzen. En omdat de prijzen vast staan, zijn ze voor iedereen transparant. Dit zorgt voor een ontspannen sfeer tijdens het ontwerpproces en kun je samen met de keukenontwerpers toewerken naar jouw droomkeuken, maar wel binnen je budget! Zo zijn Kvik keukenkasten standaard XL. De kasten hebben namelijk standaard 15% meer ruimte dan bij de gemiddelde keukenwinkel, doordat de plinten lager worden gehouden en de kasten standaard 10 cm hoger zijn. Ook is er nog een XXL variant, waarbij de kasten niet alleen hoger zijn, maar ook nog eens dieper (tot wel 73cm!). Ideaal dus voor mensen zoals wij die (te) veel spullen kwijt willen in hun keukenkastjes.

De Ombra keuken
De keuken die wij hebben uitgekozen heet de Ombra. Deze heeft net als alle andere keukens bij Kvik een heel erg mooi Deens Design. De keuken is verkrijgbaar in het wit en in het groen. Wij hebben gekozen voor de groene variant. De groene fronten zijn gemaakt van gerecyclede plastic flessen. Bij het maken van deze keuken hebben ze zich laten inspireren door de groene Deense natuur. De gebogen handgrepen lijken op de gladde keien die je ook op de Deense stranden vindt. Deze handgrepen zijn verkrijgbaar in zes kleuren: wit, light oak, green, dark oak, brass en black. De keuken ziet er echt fantastisch uit en past helemaal goed bij de rest van het kantoor. Maar naast de looks is de keuken ook heel erg fijn in gebruik. De keuken zelf voelt zijdezacht aan en heeft daarnaast ook een ultra mat anti vingerafdruk oppervlakte. Wij hebben dus nooit meer last van vieze vingers op onze keuken. Dat zorgt er samen met de opbergruimte (waar we al onze kookspullen in kwijt kunnen) voor dat onze keuken er altijd strak uit ziet.

Duurzaamheid
De keukens van kvik zijn mooi en handig in gebruik. Maar wat wij daarnaast ook heel erg belangrijk vinden is dat de keukens bij Kvik duurzaam zijn.Zo zijn de Ombra keukendeuren gemaakt van gerecycled plastic en wordt er in het kastenwerk gebruik gemaakt van FSC-gecertificeerd hout. In 2020 en 2021 wordt het hele assortiment van Kvik ook voorzien van fronten met PET folie van gerecyclede plastic flessen. Hierdoor worden er 11-15 miljoen flessen hergebruikt. Wij vinden dit een heel erg goed initiatief. Wil je hier ook wat meer over lezen? Kijk dan hier.

Ken jij Kvik? Of heb jij of ben je benieuwd naar de Ombra keuken? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

Wil jij blijvend minder vlees eten en vaker vegetarisch, maar lukt het je niet om je eetpatroon te veranderen? Of heb je een vriend(in) die hulp kan gebruiken? Koop dan nu onze online cursus vleesminderen in 15 dagen! Je krijgt 5 euro korting met code DEHIPPEVEGETARIER. Na de cursus geniet je gegarandeerd van een nieuw eetpatroon!

 

Summary
Leuk nieuws: wij hebben een gloednieuwe keuken
Article Name
Leuk nieuws: wij hebben een gloednieuwe keuken
Description
Bij een nieuw kantoor hoort ook een gloednieuwe keuken. Vandaag nemen we jullie mee in onze keuken en vertellen we hier alles over!
Author