door Robin Walrecht | 10 mrt 2023 | Aardappel, Adv, Borrel, De Hippe Vegetariër, Recepten, Wereldkeuken |
Vandaag op het menu: roti met vegetarische kipstukjes en sugarsnaps! Dit gerecht is wat wij zien als comfort food omdat het barst van smaken! Wij maakten dit gerecht met de Surinamese roti kruidenmix van Euroma, zodat je het in no time op tafel hebt staan en niet hoeft in te leveren op smaak! Benieuwd hoe je het maakt? Lees dan snel verder.
Lees meer
door Karlijn Swaen | 25 dec 2022 | Borrel, De Hippe Vegetariër, Top 5 lijstjes |
De feestdagen staan bekend om gezellige diners en familie of vrienden over de vloer. Wat volgens ons op zulke avonden echt niet mag ontbreken is een borrelhapje of een heuse borrelplank. Trap de avond af met een borrel inclusief bijbehorende hapjes of eindig de avond met een plank voor lekkernijen. Mocht jij nu inspiratie nodig hebben om jouw gasten ook een heerlijke borrel(plank) voor te schotelen, lees dan hier verder!
Lees meer
door Karlijn Swaen | 12 okt 2022 | Borrel, Brood, De Hippe Vegetariër, Recepten |
Tegenwoordig kun je bijna overal kant-en-klare focaccia kopen, maar zelf maken is natuurlijk veel leuker en lekkerder. Het recept voor focaccia wat wij vandaag met jullie delen komt uit het kookboek ‘Café Mazahar’ van Merijn Tol. Waan jezelf even in de Mediterraanse zon met dit heerlijke recept. Lees het hier!
Lees meer
door Lieske van der Waals | 15 jul 2021 | Adv, Barbecue, Borrel, Groenteschotel, Lunch, Recepten, rucola, tomaten |
Een warme salade uit de oven met lichtzoete Strabena tomaten, druiven en zachte romige burrata, wat wil een mens nog meer? Geroosterde Strabena tomatensalade met burrata en druiven, perfect om te delen, omringd door andere gerechten of te serveren als voorgerecht.
Lees meer
door Enza Bom | 26 jun 2021 | Borrel, Recepten |
De mediterrane keuken is te vinden in Europese vakantielanden zoals Spanje, Portugal en Italië. Erin Gleeson verliet het Amerikaanse Californië om samen met haar gezin van deze bestemmingen te genieten. Op deze lange vakantie deed zij alle inspiratie op voor haar nieuwste boek: het mediterrane forest feast kookboek. Vandaag delen wij het recept voor een lekker drankje: Aperol Spritz met grapefruit en tijm. Tip: maak dit drankje thuis zelf tijdens Koningsdag!
Lees meer
door Sanne Romp | 2 apr 2021 | Borrel, Brood, Recepten |
Bij de paasbrunch kan een lekker brood natuurlijk niet ontbreken. En wat is er nou lekkerder dan een brood dat vers uit de oven komt? Wij hebben een (vegan) breekbrood gemaakt gevuld met zongedroogde tomaat, olijven, zonnebloempitten en pesto!
Lees meer
door Lauren Kreijger | 22 dec 2020 | Borrel, Feestdagen, Recepten |
Met de kerstdagen, komen ook de kerstborrels. Dit jaar natuurlijk online, maar alsnog kun je een lekker hapje voor jezelf klaarmaken! In deze top 10 delen wij onze lekkerste borrelhapjes. Van filodeeg sigaartjes tot crostini’s. Met deze gerechten maak jij van jouw kerstborrel een succes!
Lees meer
door Lieske van der Waals | 14 dec 2020 | Adv, Borrel, Feestdagen, paddenstoelen, Recepten |
Kerst ziet er dit jaar ongetwijfeld anders uit dan voorgaande jaren, maar wij pakken net als ieder ander jaar hoe dan ook uit! Of er nu familie langskomt die aanschuift aan een volledig gedekte tafel, of dat je kiest voor een comfortabele Kerst; met dit feestelijke voorgerecht trap je het kerstmenu bijzonder af. Je kunt dit voorgerecht serveren op een mooie plank als voorafje in borrelstijl, maar ook als klassiek voorgerecht op een bordje. Het voorgerecht: paddenstoelentoast met burrata en kruiden-pistachepesto!
Lees meer
door Isabel Boerdam | 29 sep 2020 | Borrel, Brood, kikkererwten, Recepten, rode biet, Vegan |
Zoals jullie weten is hummus helemaal niet zo moeilijk te maken. Het enige wat je nodig hebt zijn kikkererwten en een aantal smaakmakers. Vandaag geven wij echter een twist aan het originele hummus recept en maken wij een roze variant! Lees hier hoe je deze bieten hummus maakt!
Lees meer
door Eke Mariën | 28 sep 2020 | Basis, Borrel, Brood, Recepten, Vegan |
Wist je dat je roomkaas heel gemakkelijk zelf kunt namaken in een vegan variant? Dat doe je met slechts vier ingrediënten en dit recept!
Lees meer
door Lauren Kreijger | 28 jun 2020 | aubergine, Borrel, courgette, paddenstoelen, Recepten, spinazie, Top 5 lijstjes |
Afgelopen donderdag werd in tal van Spaanse en Europese steden Wereld Tapas Dag gehouden. Helaas wordt deze dag in Nederland niet zo feestelijk gevierd. Dat vinden wij natuurlijk zonde. Daarom delen wij vandaag onze top 5 tapas recepten met jullie!
Lees meer
door Sammie Eslamimoghaddam | 25 apr 2020 | Borrel, Feestdagen, Recepten |
Over twee dagen is het alweer Koningsdag. Dit jaar is deze dag anders dan we gewend zijn. Het liefst stonden we natuurlijk met een drankje op een festival of zaten we op het terras met een heerlijke borrelplank, maar dat kan helaas niet. Toch vinden we dat dit feestje gevierd moet worden! Maar wel binnenshuis natuurlijk. Daarom delen wij vandaag vijf heerlijke recepten voor de ideale oranje Koningsdag borrelplank. Zo haal je de gezelligheid in huis en kun je toch van Koningsdag genieten met een drankje in de ene en een hapje in de andere hand!
Lees meer