Aubergine-tomatenstoof met bulgur en gebakken uienringen
Pien Freije

Aubergine-tomatenstoof met bulgur en gebakken uienringen

vrijdag 23 september 2022
Zin in een hartverwarmend gerecht, maar geen zin om uren in de keuken te staan? Deze heerlijke aubergine-tomatenstoof vol met smaakvolle ingrediënten zet jij zo op tafel! Deze stoof heeft een lekkere bite door de gebakken uienringen en geroosterde hazelnoten. Terwijl de aubergine-tomatenstoof staat te sudderen kun je ook nog eens aan de slag met een salsa en peterselie-yoghurt. Serveer de stoof met bulgur! Eet smakelijk.

 

Ingrediënten aubergine-tomatenstoof


voor 4 personen
2 aubergines, in blokjes
2 uien, in ringen
1 teentje knoflook, geperst
300 g bulgur
40 g hazelnoten
5 g platte peterselie, fijngesneden
1 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
½ tl chilipoeder
zout en peper 

voor de salsa
8 gedroogde abrikozen
4 tomaten, in blokjes
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst 

voor de peterselie-yoghurt
150 g (plantaardige) yoghurt
10 g platte peterselie, fijngesneden  

 

Bereidingswijze



  1. Bereid de bulgur volgens de instructies op de verpakking.

  2. Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin in 15 minuten de uien goudbruin. Voeg dan de bulgur toe en bak het geheel nog 5 minuten.

  3. Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoge temperatuur en rooster de hazelnoten 8 minuten tot ze beginnen te verkleuren. Roer regelmatig om.

  4. Doe alle ingrediënten voor de salsa in een keukenmachine en pulseer tot een gladde substantie. Breng op smaak met zout en peper.

  5. Meng de ingrediënten voor de peterselie-yoghurt in een kom. Proef en breng op smaak met zout en peper.

  6. Verhit een grote scheut olijfolie in een hapjespan op hoge temperatuur en bak de knoflook, komijnpoeder, korianderpoeder en chilipoeder 1 minuut of totdat deze beginnen te geuren. Voeg dan de aubergineblokjes toe en roerbak de aubergine 8 minuten totdat deze zacht begint te worden. Voeg dan de salsa toe en bak deze 4 minuten mee. Proef de aubergine-tomatenstoof en breng op smaak met zout en peper.

  7. Verdeel de bulgur over de borden, gevolgd door de aubergine-tomatenstoof en de salsa. Garneer met peterselie en de geroosterde hazelnoten en serveer met de peterselie-yoghurt.  


Heb jij deze aubergine-tomatenstoof ook gemaakt? Verras ons met een foto van jouw creatie op Instagram door ons te taggen via @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. Of laat een reactie achter op Facebook! Wij zijn benieuwd! 

 

1 Reacties

Hi, klopt het recept wel? Er staat knoflook in de salsa echter in de omschrijving staat; bak de knoflook, komijnpoeder, korianderpoeder Wat lekker maar niet wow

11:35 19 januari 2024

Hi Daphne, Dankjewel voor de reactie! De knoflook voor in de salsa gaat bij stap 4 in de keukenmachine met de overige producten voor de salsa! De knoflook waar jij op doelt gaat bij stap 6 met de overige kruiden in een koekenpan, deze ingrediënten staan iets hoger. We categoriseren de ingrediënten altijd per onderdeel van het recept. Dus het knoflookteentje in de salsa is een ander knoflookteentje wat mee wordt gebakken met de aubergines! Liefs, Karlijn

11:35 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.