Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (1 stemmen)

Deze heerlijke stoof vol met smaakvolle ingrediënten zet jij zo op tafel! De stoof met aubergine en tomaat heeft een lekkere bite door de gebakken uienringen en geroosterde hazelnoten. Serveer de stoof met bulgur en peterselie-yoghurt voor een lekkere frisse smaak!   

Ingrediënten
voor 4 personen
2 aubergines, in blokjes
2 uien, in ringen
1 teentje knoflook, geperst
300 g bulgur
40 g hazelnoten
5 g platte peterselie, fijngesneden
1 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
½ tl chilipoeder
zout en peper 

voor de salsa
8 gedroogde abrikozen
4 tomaten, in blokjes
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst 

voor de peterselie-yoghurt
150 g (plantaardige) yoghurt
10 g platte peterselie, fijngesneden  

Bereidingswijze
1. Bereid de bulgur volgens de instructies op de verpakking.
2. Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin in 15 minuten de uien goudbruin. Voeg dan de bulgur toe en bak het geheel nog 5 minuten.
3. Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoge temperatuur en rooster de hazelnoten 8 minuten tot ze beginnen te verkleuren. Roer regelmatig om.
4. Doe alle ingrediënten voor de salsa in een keukenmachine en pulseer tot een gladde substantie. Breng op smaak met zout en peper.
5. Meng de ingrediënten voor de peterselie-yoghurt in een kom. Proef en breng op smaak met zout en peper. 
6. Verhit een grote scheut olijfolie in een hapjespan op hoge temperatuur en bak de knoflook, komijnpoeder, korianderpoeder en chilipoeder 1 minuut of totdat deze beginnen te geuren. Voeg dan de aubergineblokjes toe en roerbak de aubergine 8 minuten totdat deze zacht begint te worden. Voeg dan de salsa toe en bak deze 4 minuten mee. Proef en breng op smaak met zout en peper.
7. Verdeel de bulgur over de borden, gevolgd door de stoof en de salsa. Garneer met peterselie en de geroosterde hazelnoten en serveer met de peterselie-yoghurt.  

Heb jij deze stoof ook gemaakt? Verras ons met een foto van jouw creatie op Instagram door ons te taggen via @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. Of laat een reactie achter op Facebook! Wij zijn benieuwd! 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Aubergine-tomatenstoof met bulgur en gebakken uienringen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time