Belgische wafels met slagroom en rood fruit
Leonie Koker

Belgische wafels met slagroom en rood fruit

zaterdag 26 augustus 2023
Wij houden van vakantie! Er is volgens ons niks leukers dan het leren kennen van nieuwe culturen en de daar bijbehorende keukens. Deze zomervakantie maken wij met elkaar een digitale roadtrip! We bezoeken gedurende de zomer drie landen en delen onze favoriete recepten met jou. Als laatste dit recept voor deze Belgische wafels. Stap in, dan rijden we het laatste stuk! 

De laatste week van onze roadtrip is aangebroken. We verblijven nog een week bij onze buren in België en kunnen daar niet weg zonder dit traditionele gerecht gehad te hebben: de wafel. Deze echte Belgische wafels kosten iets meer tijd dan andere wafels, dit komt door het gistproces. Maar geloof ons: dat is het zo waard! De textuur en smaak van een gistwafel is zo ongelofelijk lekker! Met de slagroom zo hoog dat je hele neus onder de zoete room zit bij het nemen van een hap is deze wafel echt niet te weerstaan.  

 

Ingrediënten


voor 8-10 Belgische wafels
2 eieren
1 verpakking (230 g) rood fruit
300 g bloem
100 g ongezouten roomboter
30 g vanillesuiker
14 g droge gist
475 ml melk
¼ tl zout
zonnebloemolie 
om te serveren: ahornsiroop 

voor de slagroom
30 g suiker
250 ml verse slagroom 

 

Bereidingswijze


1. Verhit een steelpan met de boter op middelhoge temperatuur en laat smelten. Voeg de melk toe en breng al kloppend net niet aan de kook. Haal de pan van de warmtebron.
2. Meng de bloem met de gist en vanillesuiker in een kom. Voeg de gesmolten boter en melk toe en roer met een garde tot een glad beslag.
3. Splits de eieren. Voeg de eidooiers en het zout toe aan het beslag en roer door.
4. Klop de eiwitten in een vetvrije kom met een mixer stijf totdat er stijve pieken ontstaan.
5. Spatel het opgeklopte eiwit voorzichtig door het beslag. Dek de kom af met een schone theedoek en laat op een warme plek 45 minuten rijzen.
6. Verhit een wafelijzer en gebruik een kwastje om de platen in te vetten met wat olie. Schep met een soeplepel wat beslag op de platen, sluit het ijzer en bak de Belgische wafels in 5 minuten goudbruin en gaar. Herhaal met het rest van het beslag.
7. Voeg de verse slagroom en suiker samen in een kom en gebruik een mixer om de slagroom op te kloppen totdat er stijve pieken ontstaan.
8.
Serveer de Belgische wafels met wat rood fruit, de slagroom en eventueel wat ahornsiroop. 

Ben jij met ons mee aan het reizen en heb jij deze heerlijke Belgische wafels gemaakt? Stuur ons een foto van jouw creatie op Instagram via @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. Of laat een reactie achter. Wij zijn benieuwd!

 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.