Deze heerlijke orzo salade met asperges is perfect voor de lente! De citroendressing en artisjokharten maken de salade super smaakvol. De asperges en courgette zorgen voor een mooie groene kleur. Lees hier hoe je dit recept zelf maakt!
Ingrediënten
voor 4 personen
1 courgette, in halve maantjes
350 g groene asperges, in 3 stukken
300 g orzo
190 g artisjokharten, op olie
150 g kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
10 g dille, fijngehakt
olijfolie
zout en peper
voor de dressing
2 citroenen, sap en rasp
2 teentjes knoflook, geperst
4 el olijfolie
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Snijd een stukje van de onderkant van de asperges af. Verdeel de courgette en de asperges over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met wat olijfolie en zout en peper. Gril de courgette en asperges in het midden van de oven voor 15-20 minuten totdat ze goudbruin gekleurd zijn.
3. Bereid de orzo volgens de instructies op de verpakking. Laat afkoelen.
4. Meng de ingrediënten voor de dressing in een kom. Proef en breng op smaak met zout en peper.
5. Meng de orzo, asperges, courgette, kikkererwten en artisjokharten in een kom. Voeg de dressing toe en meng goed door. Voeg als laatste de dille toe.
6. Verdeel de salades over de borden en serveer koud.
Heb jij deze heerlijke frisse salade gemaakt? Laat het ons weten via een reactie, op Facebook of tag ons met een foto van jouw creatie op Instagram via @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. Wij zijn benieuwd!
0 reacties