Print Friendly, PDF & Email

Het is bijna tijd voor de feestdagen en dat betekent dat het kerstdiner er weer aan staat te komen! Bij een diner is het hoofdgerecht vaak de sterspeler van de avond, maar dat maakt de rol van het voorgerecht zeker niet onbelangrijk! De eerste gang van de avond is namelijk niet alleen een introductie van het diner, maar ook de toonzetter. Daarom geven wij jou vier tips voor een perfect voorgerecht!

De wondere wereld van kruiden
Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn om een heerlijke starter te serveren. Door kruiden toe te voegen aan je gerecht, zorg je ervoor dat het barst van de smaken en geuren. Kruiden brengen vaak ook een kleur met zich mee, zoals de gele kleur van kerrie of kurkuma. Zo ziet je voorgerecht er al feestelijk uit, zonder dat je hier veel moeite voor hebt hoeven doen! Ideaal, toch?

Maak gebruik van seizoensgroenten
Het leuke van seizoensgroenten is dat deze ook een associatie met zich meebrengen. Zoete aardappel, pompoen en bieten zijn voorbeelden van heerlijke groenten die ons al snel doen denken aan een warm en knus diner in de koude herfst-/winterdagen. Seizoensgroenten smaken nou eenmaal beter als je ze koopt en bereidt in het seizoen waar zij in thuishoren, wat ze een versere en betere smaak geven. Gebruik deze versterkte smaak in je voordeel door deze groenten in je voorgerecht te verwerken. Op deze manier heb je een heerlijk, kerstig voorgerecht, door simpelweg gebruik te maken van de werking van de natuur!

Stem het af op de rest van je diner
Als je een machtig hoofdgerecht hebt, kan het prettig zijn om het diner te beginnen met een luchtig voorgerecht. Gerechten als soep of een tartaartje zijn hier perfecte voorbeelden van. Niet alleen de grootte van je gerecht is hier belangrijk bij, maar ook de opbouw van smaken. Als je bijvoorbeeld begint met een pittig voorgerecht, loop je het risico dat je hoofdgerecht wat flauwer lijkt te smaken. Heb je een spicy recept op het oog? Neutraliseer deze smaak dan voordat je aan het hoofdgerecht gaat. Door je gerechten goed te balanceren, in zowel smaak als portiegrootte, zorg je ervoor dat iedere gang van jouw diner goed tot zijn recht komt.

Maak het leuk op!
Het oog wil natuurlijk ook wat en dat is maar goed ook: het beïnvloedt namelijk de smaak! Moet je hier dan een heel assortiment aan servies voor hebben? Welnee, met een beetje creativiteit kom je een heel eind. Sommige gerechten kan je bijvoorbeeld in een glas serveren, soep in een mooi kommetje of kleine gerechtjes op een klein bordje. Door je gerechten te garneren met verse kruiden of je favoriete toppings, zet je in een handomdraai een heerlijk gerecht op tafel dat er ook nog eens feestelijk uitziet. Ja, zelfs de soep! 😉

Heb je wat inspiratie nodig om bovenstaande tips toe te passen? We got you! In ons Veggie Christmas e-book vind je 20 recepten waarmee jij je eigen kerstmenu kunt samenstellen. Hierin staan 5 voorgerechten die helemaal geschikt zijn om deze kerst te serveren aan jouw vrienden of familie, die je weer kunt combineren met een van de 5 hoofdgerecht recepten. Download ‘m hier!

Welk voorgerecht ga jij maken deze kerst? En heb jij het Veggie Christmas e-book al gedownload? Verras ons met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

 

Summary
KERST: 4 tips voor een vliegende start(er) van jouw diner!
Article Name
KERST: 4 tips voor een vliegende start(er) van jouw diner!
Description
Het kerstdiner staat er weer aan staat te komen! Daarom geven wij jou vier tips voor een perfect voorgerecht.
Author