Beoordeel dit artikel

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan al deze cravings te voldoen, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: plaatgebak met aardbeien-chiajam en kokos uit het kookboek Modern Baking van Donna Hay.

Ingrediënten
Voor 10-12 personen
1 eidooier
120 g amandelen
6 zachte verse dadels (120 g), ontpit
40 g ongezouten boter, in blokjes
60 g witte rijstebloem
2 eetlepels fijne rietsuiker
2 eiwitten
150 g geraspte kokos

Aardbeien-chiajam
400 g aardbeien, kroontje verwijderd en grofgesneden
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels water
60 ml ahornsiroop
1 vanillestokje,
2 eetlepels wit chiazaad

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Bekleed een ondiepe bakvorm van 20 x 20 cm met bakpapier en laat aan 2 zijden 4 cm papier overhangen.
2. Doe de eidooier, amandelen, dadels, boter en rijstebloem in een foodprocessor en draai 1 minuut of tot je een fijngehakte massa hebt. Druk het mengsel met de bolle kant van een lepel stevig op de bodem van de vorm. Zet 25 minuten in de oven of tot het stevig en goudbruin is.
3. Maak intussen de jam. Verwarm de aardbeien, citroensap, water, ahornsiroop en vanillestokje al roerend 12–15 minuten in een middelgrote sauspan op hoog vuur. Verwijder het vanillestokje. Roer chiazaad erdoorheen en laat 15 minuten afkoelen of tot de massa is ingedikt.
4. Doe de suiker en eiwitten in een middelgrote kom en meng voorzichtig met een garde. Meng de kokos erdoor. Schenk de
jam over de amandelbodem en strijk glad uit.
5. Verdeel het kokosmengsel erover en zet 20–25 minuten in de oven of tot de kokoslaag goudbruin is. Laat iets afkoelen en zet 30
minuten in de koelkast of tot het gebak koud is.
6. Til het plaatgebak aan het overhangende bakpapier uit de vorm. Snijd in stukken en dien op.

Tip: Dit gebak kun je luchtdicht verpakt 5 dagen bewaren in de koelkast.

Wat is jouw favoriete guilty pleasure recept? Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Modern Baking
Donna Hay
Uitgeverij: Het Spectrum
ISBN: 9789000360550
Prijs: €35,-

Summary
recipe image
Recipe Name
Sinner Saturday: Plaatgebak met aardbeien-chiajam en
Published On

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!