Print Friendly, PDF & Email
4.6/5 - (13 stemmen)

Wij houden van vakantie! Volgens ons is er niks leukers dan het leren kennen van nieuwe culturen en de daar bijbehorende keukens. Deze zomervakantie maken wij met elkaar een digitale roadtrip! We bezoeken gedurende de zomer drie landen en delen onze favoriete recepten met jou. Stap in, dan rijden we het laatste stuk! 

Vorige week zijn we aangekomen in Spanje en aten wij al heerlijke traditionele Spaanse tapas! Tortilla is in Spanje een veel gegeten gerecht, meestal gemaakt van eieren. De ene Spanjaard zal je vertellen dat er aardappelen in horen, de ander zal je vierkant uitlachen wanneer je dit in je tortilla doet. Wij hebben er deze keer voor gekozen om er wel aardappel in te doen. Wij vinden het namelijk heel lekker en het maakt de tortilla ook nog eens lekker vullend. Ohja, en deze Spaanse tortilla is volledig vegan!

Ingrediënten
voor 4 personen
1 rode ui, in halve ringen
500 g vastkokende aardappelen, in dunne plakjes
200 g spinazie
5 g krulpeterselie, fijngesneden
olijfolie  

voor het beslag
100 g tofu
75 g kikkererwtenmeel
150 ml water
1 tl kala namak
½ tl gemalen komijnzaad
½ tl paprikapoeder
½ tl knoflookpoeder
zout en peper 

Bereidingswijze
1. Kook de aardappelplakjes 15 minuten in ruim kokend water. Breng op smaak met zout, giet af en zet apart.
2. Verhit wat olijfolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en bak de ui 6 minuten totdat deze glazig begint te worden. Doe de ui in een kom, voeg de spinazie toe aan de pan en laat slinken. Laat zoveel mogelijk vocht verdampen en zet apart.
3. Doe ondertussen de ingrediënten voor het beslag in een keukenmachine en mix tot een glad en vloeibaar beslag. Breng op smaak met zout en peper.
4. Verhit wat olijfolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en giet een laagje van het beslag in de pan. Verdeel dan afwisselend de aardappelplakjes, ui en spinazie over het mengsel en eindig met de rest van het beslag. Smeer de bovenkant uit zodat deze glad is. Dek af met een deksel en laat de tortilla 8-10 minuten zachtjes garen totdat het beslag aan de bovenkant begint te stollen.
5. Maak de randen van de Spaanse tortilla voorzichtig los met een spatel. Leg een groot bord ondersteboven op de pan en keer het geheel in een snelle beweging om zodat de tortilla ondersteboven op het bord terecht komt.
6. Verhit opnieuw wat olijfolie in de koekenpan en plaats de tortilla andersom in de pan voor 4-5 minuten zodat ook de andere kant kan garen.
7. Garneer de Spaanse tortilla met de krulpeterselie en serveer warm of op kamertemperatuur.  

Ben jij met ons mee aan het reizen op deze digitale roadtrip en heb jij deze Spaanse tortilla ook gemaakt? Stuur ons een foto op Instagram en tag ons via @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. Of laat een reactie achter op ons blog of Facebook. Wij zijn benieuwd! 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegan Spaanse tortilla met spinazie en rode ui
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)