VEGGIE in 20 minuten: asperge salade met parelcouscous
3.7 (73.33%) 3 votes

NIEUWS! De Hippe Vegetariër is een nieuw VEGGIE YouTube kanaal gestart! Dit wordt hét vegetarische YouTube kanaal van Nederland, met supersnelle veggie recepten en meer. De eerste VEGGIE in 20 minuten is vandaag online gekomen! Vandaag asperges in de hoofdrol, omdat ik samen met Van Eigen Bodem Nederland wil inspireren om méér groenten te eten. Wil je geen filmpje missen? Abonneer je dan nu op VEGGIE!

Wat heb je nodig?
Voor 2 personen

  • 100 gram parelcouscous
  • 500 gram witte asperges
  • 100 gram diepvries doperwten, ontdooid
  • 75 gram veldsla
  • 100 gram milde yoghurt
  • 15 gram dille
  • 1 limoen
  • 1 snufje zout
  • 40 gram pijnboompitten

Hoe maak je dit in 20 minuten?

  1. Kook de parelcouscous 10-12 minuten, volgens de instructies op de verpakking.
  2. Schil de witte asperges met een dunschiller en snij het kontje eraf. Let op: je mag ze echt flink schillen!
  3. Kook de witte asperges 2 minuten in kokend water, zet daarna het vuur uit en laat nog 10 minuten staan met deksel op de pan. Giet daarna af en snij een deel van de asperges in drieën.
  4. Hak de dille fijn en meng de fijngehakte dille met de yoghurt. Pers de limoen uit en voeg het sap toe. Mix tot een dressing en breng op smaak met een snufje zout.
  5. Rooster de pijnboompitten in een droge pan tot ze goudbruin zijn.
  6. Beleg de borden met een bedje veldsla en sprenkel daar de helft van de dressing over. Verdeel de asperges over de salade (een paar hele en een paar stukjes), verdeel de doperwten erover en de rest van de dressing en maak af met geroosterde pijnboompitten.

PS. Meer weten over asperges? Kijk dan op Van Eigen Bodem. Daar vind je informatie en heerlijke recepten met ons eigen witte goud.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Summary
VEGGIE in 20 minuten: asperge salade met parelcouscous
Article Name
VEGGIE in 20 minuten: asperge salade met parelcouscous
Description
Op zoek naar een supersnel recept? Maak deze asperge salade met parelcouscous, doperwten, veldsla, yoghurt-dille-dressing en pijnboompitten. Binnen 20 minuten op tafel!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!