Met het einde van de zomer in zicht, willen we nog volop genieten van die heerlijke zomerse gerechten met frisse smaken. Daarom hebben we speciaal voor jou een verrukkelijk recept uit ons e-book ‘BBQ & Buiten‘ gedeeld. Dit heerlijke recept voor een zomerse orzosalade is werkelijk een sensatie voor je smaakpapillen! De combinatie van gefrituurde kappertjes, artisjokhart en salie geeft het een heerlijke frisheid die perfect past bij de zomerse temperaturen. Dus waar wacht je nog op? Duik snel de keuken in en laat je smaakpapillen aangenaam verrassen!
Ingrediënten orzosalade
voor 4 personen
1 courgette, in linten
350 g groene asperges, gehalveerd
200 g orzo
180 g gegrilde artisjokharten, in olie
100 g kappertjes, uitgelekt
90 g Parmezaanse kaas
10 g salie, grof gehakt
100 ml zonnebloemolie
olijfolie
zout en peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 °C en verdeel de plakken courgette en de salie over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en zout en peper en bak 15 minuten totdat de courgette goudbruin is geworden. Haal de courgette uit de oven en zet apart.
- Gril ondertussen de asperges op de BBQ of in een grillpan in 10 minuten goudbruin. Zet daarna apart.
- Bereid de orzo volgens de instructies op de verpakking. Frituur ondertussen de kappertjes door de zonnebloemolie in een hapjespan op hoge temperatuur te verhitten en de kappertjes 4 minuten te frituren.
- Doe de courgette met de salie, asperges, artisjok en de pasta in een grote schaal en meng goed. Breng op smaak met zout en peper en rasp als laatste wat Parmezaanse kaas over de orzo. Serveer direct.
Heb jij dit gerecht gemaakt? Of heb je een ander recept geprobeerd ons e-book ‘BBQ & BUITEN‘? Laat het ons weten via een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!
BBQ & Buiten
De Hippe Vegetariër
Gratis te downloaden
0 reacties