Kookboeken
Iedereen die dol is op koken, is ook dol op de keuken. Wij tenminste wel! Onze kasten staan vol met kleurrijke inspirerende kookboeken met een eetfilosofie waar we achter staan. In deze rubriek vind je onze favorieten! Een kijkje in de keukenkastjes van De Hippe Vegetariër. Bekijk ook onze eigen kookboeken: Vegabijbel, De Vega Atlas en diverse e-books!
REVIEW: Mocktail party
Vandaag reviewen wij het boek ‘Mocktail Party’ van MONO mocktails! In dit boek vind je de allerlekkerste recepten van de zussen Senna en Esma el Mourabit. Of je nu op zoek bent naar een romantisch drankje om te delen met je valentijn, een trendy mocktail voor je kerstdiner, of een feestelijke creatie voor je verjaardag, dit boek voorziet je van het perfecte recept én laat je zien hoe je de mocktail op een feestelijke manier kunt decoreren en presenteren. Lees snel verder voor onze volledige review!
REVIEW: Budget Vegan eenpansgerechten
Ontdek ‘Budget Vegan eenpansgerechten’ van Sam Dixon, het kookboek vol budgetbewuste en smaakvolle plantaardige maaltijden. Met meer dan 100 heerlijke gerechten, variërend van doordeweekse maaltijden tot luxere weekendgerechten, biedt dit boek eindeloze mogelijkheden. Proef en maak bijvoorbeeld de rokerige zwartebonenchili, de smeuïge linzen en paddenstoelentaart, of geniet van de couscous met aubergine, tahin en dukkah. Ontdek hoe lekker en betaalbaar veganistisch eten kan zijn met Budget Vegan Eenpansgerechten. Lees snel verder wat wij ervan vonden!
REVIEW: Zin in salade
Het kookboek ‘Zin in salade’ van Bibi Loomans, culinair redacteur en tv-kok bij Koffietijd, is een inspirerende gids voor het creëren van smaakvolle en creatieve salades. Met meer dan 50 seizoensgebonden recepten, waarvan de meeste vegetarisch, biedt Bibi een frisse kijk op salades en daagt ze je uit om traditionele salades achterwege te laten. Het boek moedigt aan om te experimenteren met ingrediënten uit je koelkast en voorraadkast, waardoor je geen voedsel verspilt. Of je nu een snelle lunch wilt, een feestelijk diner wilt bereiden of een zomerse barbecue plant, dit kookboek voorziet je in heerlijke en gezonde opties voor elke gelegenheid. Verrijk je salade-ervaring met dit prachtige kookboek vol creativiteit en smaak.
REVIEW: Het Theeboek
Ben jij net zo’n theeleut als wij? Ontdek dan de fascinerende wereld van thee met ‘Het Theeboek’. Theesommelier Veerle Stoffels neemt je mee op een reis door verschillende theesoorten, hun smaakprofielen en gezondheidsvoordelen. Leer welke thee je op welk moment van de dag moet drinken en ontdek verrassende recepten en foodpairing-mogelijkheden. Laat je inspireren en ga zelf aan de slag in de keuken!
REVIEW: Heel Holland bakt vegan
Ontdek de heerlijke wereld van Enzo Pérès-Labourdette, de winnaar van Heel Holland Bakt, in zijn eerste bakboek: ‘Heel Holland bakt vegan’. Hierin deelt hij handige stap-voor-stap recepten voor echte Franse vegan patisserie. Met een prachtig ontworpen omslag, uiteraard door Enzo zelf. Hij bewijst dat vegan bakken net zo lekker kan zijn als het traditioneel met boter en ei. Zelfs meesterbakker Robèrt van Beckhoven is overtuigd! Van simpele tapenadevlinders tot roze kadetjes, frambozentartelettes en een verrukkelijke bûche met kastanje en hazelnoot, er is een heerlijk vegan bakrecept voor elk moment van de dag. Dus, lees snel verder en ontdek wat wij van dit bakboek vinden.
REVIEW: Midden-Oosterse salades
Ontdek de smaakvolle wereld van heerlijke salades in het kookboek ‘Midden-Oosterse salades’ van Shuki Rosenboim en Louisa Allan. Zij nemen je mee op een culinaire reis vol seizoensgebonden gerechten. Van verfrissende zomerse fattoush met watermeloen tot verwarmende herfstsalades met geroosterde kweeperen, dit boek biedt een scala aan verrukkelijke opties om je tafelgenoten te verwennen. Met recepten voor authentieke sauzen, dips, pickles en ingelegd fruit kun je je gerechten nog verder verfijnen. En natuurlijk mogen de onmisbare recepten voor falafel en pita’s niet ontbreken. Laat je inspireren door de culinaire meesterwerken van Shuki en zijn compagnon Louisa, en breid je kennis uit van salades die echt de moeite waard zijn uit.
REVIEW: Lekker afvallen met minder koolhydraten Vega
‘Lekker afvallen met minder koolhydraten Vega’ van Angela Zamboni bewijst dat koolhydraatarm eten prima vegetarisch kan. Met zes weekmenu’s en 100+ smaakvolle recepten biedt dit boek een uitstekende basis voor vegetariërs en iedereen die gezonde koolhydraatarme gerechten wil zonder vlees of vis. Angela legt uit hoe je op een gezonde manier koolhydraten vervangt door eiwitten en goede vetten, met volwaardige en verse producten. Ontdek handige tricks, family proof tips en de beste vleesvervangers. Na het behalen van je streefgewicht kan dit boek je ook helpen bij een koolhydraatbeperkte leefstijl. Een must-have voor een nieuwe manier van eten!
REVIEW: Belinda’s Italiaans bakboek
Houd jij ook van alles wat met Italië te maken heeft? Belinda MacDonald in ieder geval wel. Ze houdt zelfs zo veel van het Zuid-Europese land dat ze een heel kookboek gewijd heeft aan de Italiaanse keuken. Belinda en haar man houden beide enorm veel van Italië en reizen daarom meerdere keren per jaar af naar het Zuiden om nieuwe ingrediënten en gerechten te ontdekken en kookcursussen te volgen. Uit hun passie voor la cucina Italianais eerder al een restaurant geboren en nu ook dit kookboek! In dit boek zul je alle ins en outs vinden voor het bakken van authentieke pizza’s, pane (broodjes), apperitiefkoekjes en dolci (nagerechten). Met Belinda’s hulp zet je thuis zelf een heerlijke Italiaanse maaltijd op tafel. Perfect voor wanneer je bezoek hebt of jezelf even helemaal wilt verwennen! Lees snel verder als je benieuwd bent naar onze ervaringen met Belinda’s Italiaans bakboek.
REVIEW: Lots of vega
Wil jij ook graag heerlijk en verrassend vegetarisch koken, maar moet je zo af en toe nog een beetje op weg geholpen worden? Dan is dit kookboek voor jou! Met het kookboek ‘Lots of Vega’ laat gezondheidswetenschapper en vegetarisch kok Lotte Vermeer stap voor stap zien hoe je in een handomdraai een heerlijke plantaardige maaltijd op tafel zet. Met dit kookboek kook je volgens de auteur zelf “Lekker plantaardig, carnivoorwaardig”. Een complete en lekkere maaltijd dus, maar dan zonder vlees! Natuurlijk waren wij super benieuwd naar dit kookboek!
REVIEW: You can cook this!
Ben je klaar om je kookkunsten naar een hoger niveau te tillen en tegelijkertijd een steentje bij te dragen aan het milieu? Maak dan kennis met Max La Manna’s fantastische kookboek ‘You can cook this!’. Met zijn eenvoudige en innovatieve recepten laat Max zien hoe je op een leuke en creatieve manier voedselverspilling kunt verminderen en tegelijkertijd kunt genieten van heerlijke veganistische gerechten. Of je nu een doorgewinterde chef-kok bent of nog nooit eerder in de keuken hebt gestaan, jij kunt dit koken! Dus pak je potten en pannen en laat je inspireren door de onweerstaanbare recepten van Max La Manna. Lees snel verder als je benieuwd bent naar onze mening over dit kookboek!
REVIEW: Zoet zonder suiker
Ben je op zoek naar een heerlijk bakboek zonder geraffineerde suikers, lactose en gluten? Dan is ‘Zoet zonder suiker’ van Kim Sue Palm een geweldige optie! Dit prachtig vormgegeven boek biedt een grote variatie aan zoete baksels. Van smakelijke bites en koekjes tot repen, cakes en truffels. Met behulp van de fijne recepturen maak je de lekkerste zoete baksels die de zoete trek op een verantwoorde manier kunnen stillen. Zoet zonder suiker, het kan écht! Lees snel verder wat wij ervan vonden!
REVIEW: Hoe overleef je diëten? Kookboek
Ben je op zoek naar een kookboek dat je niet alleen heerlijke en gezonde recepten biedt, maar ook wetenschappelijk onderbouwde tips voor blijvend afvallen geeft? Dan is het ‘Hoe overleef je diëten? Kookboek’ van Michael Greger iets voor jou. Greger gelooft niet in diëten, maar in het aanpassen van je levensstijl op een gezonde en toegankelijke manier. In dit kookboek deelt hij meer dan 100 recepten en 21 afvalversnellers om je te helpen bij het veranderen van je voedingsgewoonten. Het resultaat? Een revolutionaire toevoeging aan de kookboekindustrie die je kwaliteit van leven kan verbeteren. Lees snel verder wat wij van dit bijzondere kookboek vonden!
REVIEW: Sweet table
Ben je een zoetekauw en wil je de meest perfecte taarten, koekjes en desserts maken? Dan hebben wij dé oplossing voor jou: het kookboek ‘Sweet Table’ van Sarah Renson! Dit boek beschrijft alle zoete lekkernijen op een zorgvuldige en gedetailleerde manier, zodat zelfs beginners er makkelijk mee aan de slag kunnen. Sarah Renson heeft een kunstopleiding gevolgd en dat is duidelijk te zien in haar creaties. Ze maakt van eenvoudige lekkernijen echte kunstwerkjes en met haar tips tover jij je gebak om tot culinaire hoogstandjes. Patisserie is helemaal hot, dus waar wacht je nog op? Lees snel verder als je benieuwd bent naar onze ervaringen met ‘Sweet Table’!
REVIEW: Het Wildplukboek
Stap de wilde wereld van eetbare planten binnen en ontdek de culinaire mogelijkheden die deze verborgen schatten te bieden hebben. Niets is zo fascinerend als het verkennen van de bossen en het plukken van verse planten en paddenstoelen om deze te verwerken in heerlijke gerechten. Ben Brumagne, oprichter van Forest to Plate, was een van de eerste in de Lage Landen die wildplukken op de kaart zette en heeft zich grondig verdiept in deze kunst. In zijn nieuwe kookboek ‘Het Wildplukboek’ bundelt hij niet alleen zijn uitgebreide kennis van eetbare planten, maar deelt hij ook prachtige verhalen en persoonlijke ervaringen. We konden het natuurlijk niet laten om een kijkje te nemen in dit boek en jou te vertellen wat we ervan vonden!
REVIEW: Wild & zoet
Ontdekken, plukken en proeven van wilde planten is een waar genot. Maar de echte magie begint pas thuis, waar deze ingrediënten worden omgetoverd tot onweerstaanbare seizoensdesserts. In het boek ‘Wild & zoet’ worden de schatten van onze natuur gebruikt om spannende smaken te creëren die je niet vindt in de supermarkt. Van brembloesemcocktails tot paardenbloem-tiramisu, deze recepten vieren de wilde diversiteit van natuurlijke smaken. We konden het natuurlijk niet laten om een kijkje te nemen in dit boek en jou te vertellen wat we ervan vonden!
REVIEW: Saladebijbel
Dit keer slaat de reeks aan kookbijbels weer raak met een nieuwe ‘Saladebijbel’. Welmoed Bezoen stopt al haar passie voor eten in deze bijbel en zorgt ervoor elke salade weer een spannende creatie wordt. In dit boek vind je alles wat je nodig hebt om de lekkerste salades, vinaigrettes en dressings te maken. Ook leer je met welke smaakmakers, krokantjes en andere toppings je werkelijk iedere salade binnen een handomdraai naar een hoger level tilt. We konden het natuurlijk niet laten om een kijkje te nemen in dit kookboek en jou te vertellen wat we ervan vonden! We konden het natuurlijk niet laten om een kijkje te nemen in dit boek en jou te vertellen wat we ervan vonden!
REVIEW: Kook je koelkast leeg
Verspil jij wel eens voedsel of weet je niet wat je aan moet met je restjes saus, brood of groenten? Dan is dit kookboek ‘Kook je koelkast leeg’ van Too Good To Go wat voor jou! Voor elk ingrediënt staat er wel een handige tip klaar, dit is beter voor het milieu én je portemonnee. We konden het natuurlijk niet laten om alle antwoorden in dit boek te vinden en jou te vertellen wat we ervan vonden!
REVIEW: Vegan voor altijd
Katharina Seiser neemt je mee op ontdekkingsreis door de onbekende en authentieke parels van de puur plantaardige keuken. Met haar kookkennis heeft ze smaakvolle, vegan recepten ontwikkeld, welke 100 procent vrij zijn van vervangingsproducten en imitaties. Gewoon eerlijk voedsel wat ook nog eens gebaseerd is op de seizoenen, erg duurzaam dus! We konden het natuurlijk niet laten om een kijkje te nemen in dit boek en jou te vertellen wat we ervan vonden!
REVIEW: Elke dag Bakdag
Elke feestdag is wel een smoesje om iets lekkers te bakken vindt Jayne Jubb. In haar kookboek ‘Elke dag Bakdag’ staan 60 recepten met ieder zijn eigen gelegenheid of feestdag als thema! Een groot deel van de lekkernijen die Jayne in dit kookboek deelt komen uit haar eigen thuisbakkerij ‘BuiksloterBakery’. Van kersenpistachenotentaart om de lente in te luiden tot een hemelse triple kokoscake voor op Hemelvaartsdag, dit kookboek heeft het allemaal. Zelfs aan de internationale dag van de vriendschap en het NK Tegenwind fietsen wordt een heerlijk baksel toegewijd. Benieuwd? Lees dan snel verder.
REVIEW: Zeewier & co
In het kookboek ‘Zeewier & co’ deelt Julie Desnoulez 60 eenvoudige recepten waarin wieren en algen een grote rol spelen. Deze bijzondere smaakmakers hebben een positieve impact op het milieu en zitten ook nog eens boordevol goede voedingsstoffen! Dus sta jij open voor nieuwe mogelijkheden binnen de voedselvoorziening en bijzondere smaken? Dan is dit kookboek misschien wel wat voor jou! Lees snel verder.
REVIEW: Vegan Pasta
Pasta, één van onze favoriete gerechten! Wij werden dan ook ontzettend enthousiast toen dit kookboek bij ons op de deurmat viel. In het kookboek ‘Vegan Pasta’, geschreven door Brianna Claxton, deelt zij meer dan 80 vegan recepten uit de moderne Italiaanse keuken. Of jij nu op zoek bent naar een plantaardige pasta carbonara of verlangt naar een ander vegan pastagerecht, dit kookboek heeft wat je zoekt. Lees snel verder als je benieuwd bent geworden!
REVIEW: Time to momo-Foodies
Het boek dat we vandaag recenseren is ‘Time to momo-Foodies’. Dit keer geen kookboek dus, maar een boek vol inspiratie voor een culinaire stedentrip in Nederland, België of Frankrijk! Wij vinden het ontdekken van verassende gerechten en smaken één van de leukste activiteiten op een stedentrip. Dit boek bevat alle hotspots van bekende steden die jij als foodie zeker niet mag missen! Benieuwd naar onze mening over ‘Time to momo-Foodies’? Lees dan snel verder!
REVIEW: Meat-free Mexicaans
Vandaag delen wij onze mening over het kookboek ‘Meat-free Mexicaans’. Dit kookboek is geschreven door Thomasina Miers, winnares van het programma ‘MasterChef’. Dit kookboek bevat allerlei vega en vegan recepten uit de Mexicaanse keuken die je straks telkens opnieuw weer wil maken. Van koffiebroodjes met bijzondere kruiden tot smaakvolle taco’s en empenada’s, dit kookboek heeft het allemaal. Lees snel verder!
REVIEW: Vega Blauw
Misschien ken je het restaurant ‘Blauw’ in Amsterdam en Utrecht wel. Dit restaurant staat bekend om zijn gerechten uit de Indonesische keuken met authentieke kruiden, smaken en kleuren. Verschillende chefs van dit restaurant hebben nu samen het kookboek ‘Vega Blauw’ ontwikkeld. Hierin delen ze 70 vega(n) Indonesische recepten geïnspireerd op de gerechten uit het restaurant. Benieuwd? Lees dan snel verder!
REVIEW: Het plezier van écht goed koken
Vandaag recenseren wij het levendige en kleurrijke kookboek ‘Het plezier van écht goed koken’. Dit kookboek, geschreven door Alice Zaslavsky, staat vol met recepten met groenten in de hoofdrol. Alice hoopt dat je met behulp van dit boek straks zelfverzekerder en met meer plezier in de keuken staat. Lees snel verder!
REVIEW: Young, wild & vegan
Vandaag hebben wij een review van het kookboek ‘Young, wild & vegan’ voor jullie. Dit boek, geschreven door Steffi Quisquater, is voor iedereen die wil beginnen met vegan koken zonder ellenlange recepten en strikte regeltjes te hoeven volgen. Van gezonde ontbijtjes tot alle soorten comfort food, Steffi heeft voor iedereen wel een kleurrijk en makkelijk recept achter de hand! Benieuwd? Lees dan snel verder!
REVIEW: Parisa’s Persian Kitchen
‘Parisa’s Persian Kitchen’ is een Engels geschreven kookboek dat we vandaag recenseren. In dit kookboek deelt Parisa Nobakht 50 simpele en lekkere recepten uit de Iraanse keuken. Parisa wil met dit kookboek laten zien dat je met weinig ingrediënten alsnog een heerlijk gerecht op tafel kan zetten. Ze gebruikt dan ook niet meer dan vijf ingrediënten per recept! Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!
Kookboek review: Mind Food
Als echte foodies weten wij als geen ander hoe gelukkig eten je kan maken. Lauren Lovatt is daar helemaal mee eens en ontwikkelde het boek ‘Mind Food’. Hét kookboek dat gebaseerd is op jarenlang onderzoek naar hoe eten je gelukkig kan maken. Het gaat niet alleen om de ingrediënten in dit boek, het is een ware lifestyle. Het gaat over samen eten, verbinding maken, jezelf verwennen en vooral genieten van wat je eet!
REVIEW: Karola’s Kitchen: Smaakvol
In het kookboek ‘Karola’s Kitchen: Smaakvol’ deelt Karolien Olaerts voedzame, gezonde en planeetvriendelijke recepten “zonder regeltjes”. Hiermee bedoeld zij dat de gerechten uit dit kookboek bijdragen aan jouw gezondheid, zonder dat dit iets te maken heeft met afvallen. De gerechten en maaltijden uit dit boek zijn eenvoudig te bereiden en barsten van smaak. Dit kookboek is het bewijs dat je ook veel (eet)plezier kunt beleven aan een gezond en klimaatvriendelijk eetpatroon. Lees snel verder!
Kookboek review: Eet & drink je kerstboom
‘Eet & drink je kerstboom’, staat dat er echt? Wij moesten ook even twee keer lezen, maar het klopt zeker! Het idee voor dit kookboek ontstond toen Frederik Kampman van Lowlander op een vroege ochtend in januari aan het hardlopen was en de Amsterdamse grachten vol lagen met stapels afgedankte kerstbomen. Hij dacht, dit moet toch beter kunnen? Vind in dit kookboek recepten die laten zien hoe je van ‘waste naar taste’ kunt gaan! Lees snel verder!
REVIEW: De Winkler keukenprins
Het kookboek dat we vandaag recenseren is ‘De Winkler keukenprins’, geschreven door de gepassioneerde kok Pierre Winkler. Dit volledig vegetarische kookboek is voor iedereen die meer wil experimenteren met de smaken van groente. Iets wat dit kookboek ook bijzonder maakt is dat er geen pasta- en rijstgerechten in staan. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder!
REVIEW: Voer
Het kookboek die we vandaag recenseren zit vol humor en inspiratie voor de beginnende foodsnob. De auteur, Tobias Camman, wil met dit boek afwijken van de snelle couscous salade en makkelijke ovenschotels. Met zijn eerste kookboek ‘Voer’ wil Tobias Camman laten zien dat iedere thuiskok een eersteklas gerecht met hoog restaurantgehalte op tafel kan zetten, wat gegarandeerd applaus oplevert. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder.
Review: no waste groenten
Het minimaliseren van afval en het volledige potentieel van groente benutten, dat is de passie van de schrijfster Sophie Gordon van het kookboek ‘no waste groenten’. Wij vinden het een ontzettend mooi initiatief om de hoeveelheid huishoudelijk afval te minimaliseren en de CO2 uitstoot te verminderen. Lees snel verder om te ontdekken wat dit bijzondere kookboek jou te bieden heeft.