
Kookboeken
Iedereen die dol is op koken, is ook dol op de keuken. Wij tenminste wel! Onze kasten staan vol met kleurrijke inspirerende kookboeken met een eetfilosofie waar we achter staan. In deze rubriek vind je onze favorieten! Een kijkje in de keukenkastjes van De Hippe Vegetariër. Bekijk ook onze eigen kookboeken: Vegabijbel, De Vega Atlas en diverse e-books!
NEW: De Groene Keuken
Het is tijd voor een frisse wind, dachten de jonge, enthousiaste vrouwen van De Groene Keuken. Een magazine dat je voor 4 euro viermaal per jaar online kunt downloaden en dat je wegwijs maakt in de vegan levensstijl met heerlijke recepten, tips over seizoensgroenten, vernieuwende projecten, hippe do-it-yourselfs, interviews, recensies en noem maar op. Een prachtig vormgegeven Magazine met een frisse, groene uitstraling, vol energie! Een ode aan heerlijk eten, goed leven met veel aandacht voor de smaak. […]
De tuin op tafel: 365 dagen ecologisch tuinieren
Terwijl we wachten tot onze verspeende plantjes klaar zijn om de tuin in te gaan heb ik nog een aanrader voor jullie: “De tuin op tafel. 365 dagen ecologisch tuinieren” van Angelo Dorny. In deze nieuwe tuinagenda lees je alles over ecologisch tuinieren. Hoe begin je eraan? Wat heb je nodig? Waar moet je op letten? Super handig voor extra tips terwijl onze plantjes aansterken! […]
Weten van (h)eerlijk eten
In het kookboek Weten van (h)eerlijk eten laat Rineke Dijkinga, orthomoleculair en natuurgeneeskundige, zien hoe wij door middel van eten onze gezondheid positief kunnen beïnvloeden. Want gezondheid is niet iets wat je overkomt, je kunt er actief aan werken. Dus neem verantwoordelijkheid voor je voeding en word bewust gezond! […]
Ik ben een planteneter, net als jij!
Boele Ytsma probeert ons in het inspirerende boek Ik ben een planteneter, net als jij op luchtige en openhartige wijze te overtuigen van de kracht van groene voeding. Als ervaringsdeskundige vertelt hij hoe zijn nieuwe levensstijl zorgde voor een betere gezondheid, meer energie en een passie voor het leven. Dat willen we toch allemaal? […]
Jeruzalem
Jeruzalem van Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi is een betoverend, prachtig uitgegeven kookboek geïnspireerd op de culinaire stamboom van Jeruzalem en de koks zelf: “We willen onze lezers een glimp van een verborgen schat laten zien en tegelijkertijd ons eigen culinaire DNA ontleden en het gevoel en de structuur ontrafelen van de stad die ons tot de eetwezens heeft gemaakt die we zijn.” […]
Vegalicious
Een kookboek met 141 vegetarische feel-good-recepten. Wat wil een foodie nog meer? Vlees kan vergeten worden als je Alice Hart haar ode leest aan ‘de sappige tomaat, prachtig rood als de ondergaande zon’, ‘de heerlijke zoete pompoen’ of ‘de bedwelmende aroma’s van geurige kruiden’, want dat is wat de rijke vegetarische keuken te bieden heeft! Absoluut Vegalicious. […]
Onvergetelijke groenten
De herfst en de winter zijn voor mij de seizoenen om aan de slag te gaan met de zogeheten ‘vergeten groenten’. Zoals dit kookboek terecht opmerkt zouden deze 350 soorten groente eigenlijk nooit in de vergetelheid mogen raken. Ze dienen gekend, geproefd en gegeten te worden! Dit kookboek neemt je aan de hand. […]
Voetprint Cooking
‘Het idee voor dit boek is geboren toen ik in het achtuurjournaal een item hoorde over het eten van vlees: “Wanneer alle Nederlanders één dag per week minder vlees zouden eten dan ze nu doen, zouden daarmee alle klimaatdoelstellingen van het kabinet voor huishoudens in één klap gerealiseerd worden.” Maar vervolgens werd er wel bij gezegd dat het eten van kaas ook niet goed is voor het milieu. En toen dacht ik: maar wat dan wel? Dat ben ik dus maar eens haarfijn uit gaan zoeken.’ aldus Dorien Soons […]
REVIEW: Veg! Met groente in de hoofdrol
Veg! is een groentekookboek geschreven door een rasechte vleeseter en dat is buitengewoon verfrissend. Hugh Fearnley Whittingstall is ervan overtuigd dat we in het Westen te veel vlees eten, we moeten groenten eten, veel meer groenten en daarom schreef hij dit kookboek. […]
Quinoa: nummer 1 superfood
Quinoa is als ‘superfood’ in korte tijd razend populair geworden. Begrijpelijk, want het is lekker, bevat uitzonderlijk hoge voedingswaarden, vitaminen en mineralen, is eenvoudig te bereiden en veelzijdig in gebruik. In dit zojuist verschenen kookboek tonen chef-kok Eric van Veluwen en meesterpatissier Robert van Beckhoven de vele mogelijkheden met quinoa van ontbijt, snack en salade tot soep, hoofdschoten en dessert. […]
Fresh & Light
Fresh & Light, alsof het kookboek voor mij geschreven is. Zoals ik met mijn recepten die lekker maar ook light zijn altijd op zoek ben naar de juiste balans, zo schrijft Donna Hay in haar inleiding: “Ik ben geen fan van diëten en huiver zelfs al bij het idee dat iemand op dieet is. Dit is dus geen dieetboek. Wat mij betreft gaat het altijd om het vinden van de balans. Ik hoop dat dit boek je helpt die van jou te vinden!” […]
Gebeten door groente
Vorige maand verscheen een prachtig robuust uitgevoerd kookboek: Gebeten door groente. Hierin beschrijft, onderwijst en kookt Jorun Verheyden de essentie van de vegetarische keuken voor alle flexitariers en vleesminderaars die net zoals zij dol zijn op groente. […]