Kookboeken

Iedereen die dol is op koken, is ook dol op de keuken. Wij tenminste wel! Onze kasten staan vol met kleurrijke inspirerende kookboeken met een eetfilosofie waar we achter staan. In deze rubriek vind je onze favorieten! Een kijkje in de keukenkastjes van De Hippe Vegetariër. Bekijk ook onze eigen kookboeken: Vegabijbel, De Vega Atlas en diverse e-books!

 


NEW: De Groene Keuken

NEW: De Groene Keuken

Het is tijd voor een frisse wind, dachten de jonge, enthousiaste vrouwen van De Groene Keuken. Een magazine dat je voor 4 euro viermaal per jaar online kunt downloaden en dat je wegwijs maakt in de vegan levensstijl met heerlijke recepten, tips over seizoensgroenten, vernieuwende projecten, hippe do-it-yourselfs, interviews, recensies en noem maar op. Een prachtig vormgegeven Magazine met een frisse, groene uitstraling, vol energie! Een ode aan heerlijk eten, goed leven met veel aandacht voor de smaak. […]

Lees meer
De tuin op tafel: 365 dagen ecologisch tuinieren

De tuin op tafel: 365 dagen ecologisch tuinieren

Terwijl we wachten tot onze verspeende plantjes klaar zijn om de tuin in te gaan heb ik nog een aanrader voor jullie: “De tuin op tafel. 365 dagen ecologisch tuinieren” van Angelo Dorny. In deze nieuwe tuinagenda lees je alles over ecologisch tuinieren. Hoe begin je eraan? Wat heb je nodig? Waar moet je op letten? Super handig voor extra tips terwijl onze plantjes aansterken! […]

Lees meer
Weten van (h)eerlijk eten

Weten van (h)eerlijk eten

In het kookboek Weten van (h)eerlijk eten laat Rineke Dijkinga, orthomoleculair en natuurgeneeskundige, zien hoe wij door middel van eten onze gezondheid positief kunnen beïnvloeden. Want gezondheid is niet iets wat je overkomt, je kunt er actief aan werken. Dus neem verantwoordelijkheid voor je voeding en word bewust gezond! […]

Lees meer
Jeruzalem

Jeruzalem

Jeruzalem van Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi is een betoverend, prachtig uitgegeven kookboek geïnspireerd op de culinaire stamboom van Jeruzalem en de koks zelf: “We willen onze lezers een glimp van een verborgen schat laten zien en tegelijkertijd ons eigen culinaire DNA ontleden en het gevoel en de structuur ontrafelen van de stad die ons tot de eetwezens heeft gemaakt die we zijn.” […]

Lees meer
Vegalicious

Vegalicious

Een kookboek met 141 vegetarische feel-good-recepten. Wat wil een foodie nog meer? Vlees kan vergeten worden als je Alice Hart haar ode leest aan ‘de sappige tomaat, prachtig rood als de ondergaande zon’, ‘de heerlijke zoete pompoen’ of ‘de bedwelmende aroma’s van geurige kruiden’, want dat is wat de rijke vegetarische keuken te bieden heeft! Absoluut Vegalicious. […]

Lees meer
Onvergetelijke groenten

Onvergetelijke groenten

De herfst en de winter zijn voor mij de seizoenen om aan de slag te gaan met de zogeheten ‘vergeten groenten’. Zoals dit kookboek terecht opmerkt zouden deze 350 soorten groente eigenlijk nooit in de vergetelheid mogen raken. Ze dienen gekend, geproefd en gegeten te worden! Dit kookboek neemt je aan de hand. […]

Lees meer
Voetprint Cooking

Voetprint Cooking

‘Het idee voor dit boek is geboren toen ik in het achtuurjournaal een item hoorde over het eten van vlees: “Wanneer alle Nederlanders één dag per week minder vlees zouden eten dan ze nu doen, zouden daarmee alle klimaatdoelstellingen van het kabinet voor huishoudens in één klap gerealiseerd worden.” Maar vervolgens werd er wel bij gezegd dat het eten van kaas ook niet goed is voor het milieu. En toen dacht ik: maar wat dan wel? Dat ben ik dus maar eens haarfijn uit gaan zoeken.’ aldus Dorien Soons […]

Lees meer
Quinoa: nummer 1 superfood

Quinoa: nummer 1 superfood

Quinoa is als ‘superfood’ in korte tijd razend populair geworden. Begrijpelijk, want het is lekker, bevat uitzonderlijk hoge voedingswaarden, vitaminen en mineralen, is eenvoudig te bereiden en veelzijdig in gebruik. In dit zojuist verschenen kookboek tonen chef-kok Eric van Veluwen en meesterpatissier Robert van Beckhoven de vele mogelijkheden met quinoa van ontbijt, snack en salade tot soep, hoofdschoten en dessert. […]

Lees meer
Fresh & Light

Fresh & Light

Fresh & Light, alsof het kookboek voor mij geschreven is. Zoals ik met mijn recepten die lekker maar ook light zijn altijd op zoek ben naar de juiste balans, zo schrijft Donna Hay in haar inleiding: “Ik ben geen fan van diëten en huiver zelfs al bij het idee dat iemand op dieet is. Dit is dus geen dieetboek. Wat mij betreft gaat het altijd om het vinden van de balans. Ik hoop dat dit boek je helpt die van jou te vinden!” […]

Lees meer