
Kookboeken
Iedereen die dol is op koken, is ook dol op de keuken. Wij tenminste wel! Onze kasten staan vol met kleurrijke inspirerende kookboeken met een eetfilosofie waar we achter staan. In deze rubriek vind je onze favorieten! Een kijkje in de keukenkastjes van De Hippe Vegetariër. Bekijk ook onze eigen kookboeken: Vegabijbel, De Vega Atlas en diverse e-books!
REVIEW: De smaak van het bos
Wij kunnen ontzettend genieten van een mooie boswandeling in het voor- of najaar. Maar wist je dat je tijdens je wandeling ook flink wat receptinspiratie kunt opdoen en zelfs kan beginnen met het verzamelen van je ingrediënten? Bernadette Wörndl deelt in haar kookboek ‘De smaak van het bos’ bijzondere recepten met daarin verschillende ingrediënten per seizoen uit de natuur. Ben je net zo nieuwsgierig geworden als wij? Lees dan snel verder!
REVIEW: Zuurgoed
Eten fermenteren, je komt er tegenwoordig niet meer onderuit! Gefermenteerd eten is een ontzettend lekkere toevoeging aan recepten. Maar hoe doe je dit nu precies? Het klinkt eigenlijk ontzettend simpel, maar er zijn verschillende technieken waarmee je dit proces goed kunt uitvoeren. Sanne Zwart neemt je mee in de wondere wereld van fermenteren, in haar nieuwe kookboek ‘Zuurgoed’.
REVIEW: Masterclass Havermout
Wanneer wij het woord ‘havermout’ horen denken wij als eerste aan een lekker warm, vullend ontbijtje. In het kookboek ‘Masterclass Havermout’ van Pascalle Bonnier en Mathijs Kok word je geïnspireerd dit vezelrijke graan ook eens in je lunch, tussendoortje of avondmaaltijd te verwerken! Benieuwd geworden naar onze mening over dit kookboek? Lees dan snel verder!
REVIEW: No meat. No nonsense
Wij hebben nooit genoeg inspiratie voor nieuwe vega(n) recepten. In het kookboek ‘No meat. No nonsense.’ wil de Belgische Paul Florizoone de boodschap dat plantaardig eten niet moeilijk of saai hoeft te zijn naar buiten brengen. Dit volledig vegetarische kookboek bevat makkelijke, smaakvolle, vega(n) en toegankelijke recepten. Ben je benieuwd geworden naar wat wij van de rest van dit kookboek vinden? Lees dan verder!
REVIEW: De Vegan Slager
Wanneer je besluit vega of vegan te eten heb jij je er waarschijnlijk bij neergelegd dat je bepaalde gerechten niet meer zal proeven. Zacchary Bird wil met zijn kookboek ‘De Vegan Slager’ laten zien dat dit niet persé zo hoeft te zijn! Hij deelt recepten van de meest traditionele vlees- en visgerechten, maar dan op een volledig diervriendelijke en plantaardige manier.
REVIEW: Every Day Vegan Budget Friendly
Lenna Omrani inspireerde met haar eerste kookboek ‘Every Day Vegan’ veel Nederlanders om meer of zelfs uitsluitend plantaardig te eten. Een vraag die zij van lezers, naast de enthousiaste reacties, wel veel terugkreeg was: vegan eten, dat is toch duur? Met dit kookboek wil Lenna dit vooroordeel over plantaardig eten de wereld uit helpen. Word je al benieuwd naar hoe ze dit heeft gedaan? Lees dan snel verder!
REVIEW: Café Mazahar
Als jij fan bent van de Mediterraanse keuken is het kookboek ‘Café Mazahar’ van Merijn Tol helemaal iets voor jou. In dit kookboek brengt Merijn niet alleen de zon op je bord, maar neemt ze je mee in haar Mediterraanse droom. Wij mochten dit kookboek doorbladeren, lees hier wat wij ervan vonden!
REVIEW: Het grote groenteboek
Veel mensen zouden graag meer groenten willen eten. Een tekort aan tijd, inspiratie en kookkennis kan ervoor zorgen dat dit lang niet zo makkelijk is als het lijkt. ‘Het grote groenteboek’ van chef-kok en culinair auteur Alice Hart is hiervoor de oplossing. Met meer dan 80 vegetarische (en enkele veganistische) recepten laat Alice zien hoe je met de meest eenvoudige groenten de meest verassende en vooral lekkere gerechten op tafel zet! Dit boek is een trotse ode aan groenten. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!
REVIEW: De plantaardige Indiase keuken
Indiaas eten heeft de reputatie intimiderend en ingewikkeld te zijn. In het kookboek De plantaardige Indiase keuken laten Amit en Daniëlle Choudhary zien dat dit allemaal reuze meevalt! Wij zijn niet alleen fan van de Indiase keuken vanwege de aantrekkelijke geuren en kleuren, maar ook omdat het typische Indiase dieet grotendeels al van oorsprong plantaardig is! In dit kookboek vind je de populairste plantaardige recepten uit het Indiase familiearchief van Amit.
REVIEW: Tahin
Het nieuwe kookboek ‘Tahin’ van Esther Erwteman is een prachtige ode aan het basisingrediënt uit de midden-oosterse keuken: tahin! Dit gulden goedje gemaakt van sesamzaadjes is te vinden in bijna alle recepten. Lees snel verder om te lezen wat wij van dit kookboek vinden!
REVIEW: Tofu
Wij zijn dol op dit veelzijdige ingrediënt: tofu! In het kookboek ‘Tofu’ van Emma de Thouars vind je maar liefst 40 recepten met tofu in de hoofdrol. Van het ontbijt tot aan het dessert. Lees snel verder om te lezen wat wij van dit kookboek vinden!
REVIEW: Vega
Dagelijks voor jezelf of voor anderen koken is het leukst met nieuwe en inspirerende gerechten. Het kookboek ‘Vega’ van Janneke Philippi staat vol met vegetarische gerechten die je daarbij kunnen helpen. Wij doken het boek in en laten jullie weten wat we ervan vinden. Lees snel verder!
REVIEW: De Ayurveda keuken
Voedsel is onze brandstof om te leven. Maar daarnaast heeft eten ook nog een veel groter aspect van ons leven. Zo kunnen wij er met de juiste voeding voor zorgen dat onze lichaam en geest in balans komen. In het kookboek ‘De ayurveda keuken’ van Anne Heigham word je meegenomen in de wondere wereld van de ayurveda, waarbij je een hoop te weten zult komen. Lees snel verder!
REVIEW: Het brandnetelboek
Wanneer wij vroeger werden geprikt door een brandnetel konden wij deze plant wel verafschuwen. Maar eigenlijk is de brandnetel een ontzettend waardevolle plant. In ‘Het brandnetelboek’ van Natasja van der Meer worden alle voordelen van deze plant besproken. Zo zijn wij er achter gekomen dat een brandnetel ontzettend goed is voor mens, dier én andere planten. Wist jij bijvoorbeeld dat je de brandnetel kunt gebruiken als conditioner? Wij bladerden het boek goed door. Lees hier wat wij ervan vonden!
REVIEW: Van Boven in het wild
Er verschijnen de laatste tijd veel kookboeken die gebruik maken van ingrediënten die je makkelijk zelf kunt plukken. Wij vinden dit geweldig! Het scheelt geld, het is duurzaam en je hebt nóg meer het gevoel dat jij dit gerecht helemaal zelf hebt gemaakt. ‘Van Boven in het wild’ geschreven door Yvette van Boven is zo’n boek. Maar het is meer dan een kookboek alleen. In ‘Van Boven in het wild’ vind je een herbarium, een eetbare-plantengids en recepten.
REVIEW: De dankbare keuken
De dankbare keuken is ontstaan vanuit de liefde voor koken van Stephanie Verstift. Al snel vergeet zij haar tijd wanneer ze in de keuken op het Zweedse platteland gerechten kan bereiden met verse ingrediënten van boeren uit de omgeving. Laat je inspireren door meer dan zeventig vegetarische en veganistische recepten of door de gedachten over koken, diverse smaakgroepen en favoriete smaakmakers.
REVIEW: Salade Freak
In de zomermaanden zijn wij dol op salades! Ze hebben misschien een saai imago maar niks is minder waar. Het kookboek Salade Freak van Jess Damuck staat vol met recepten voor heerlijke, verassende salades voor elk seizoen. Dus zoek jij nieuwe inspiratie voor lekkere salades boordevol groente? Dan is dit boek iets voor jou!
REVIEW: Lekker vegetarisch koken in weinig tijd
Elke dag een lekkere vegetarische maaltijd op tafel zetten valt nog niet mee. Helemaal niet als je een baan en/of gezin hebt. Sara Ask en Lisa Bjärbo helpen je daarbij door middel van het kookboek ‘Lekker vegetarisch koken in weinig tijd’. Met meer dan 50 vegetarische recepten die binnen een mum van tijd klaar zijn, hoef je niet meer te stressen over je avondeten. Lees hier wat wij van dit kookboek vinden.
REVIEW: Eat to beat: Het prikkelbaredarmsyndroom
Het prikkelbaredarmsyndroom. Hoogstwaarschijnlijk ken jij ook iemand die hier last van heeft. Het is een verstoring van de functie van het maag-darm kanaal en het kan heel vervelend zijn! Mensen met PDS kunnen last hebben van bijvoorbeeld buikpijn of problemen met de stoelgang. Goede voeding kan heel goed helpen om de klachten minder te maken. Daarom vinden wij het super dat Charlotte Robyns het kookboek ‘Eat to beat: Het prikkelbaredarmsyndroom’ heeft uitgebracht. Maar is dit een fijn boek? En hoe zijn de recepten? Wij vertellen het je!
REVIEW: Vega zónder pakjes & zakjes
Koken zonder pakjes & zakjes, hoe doe je dat? Karin Luiten laat in haar nieuwe kookboek: Vega zónder pakjes & zakjes, zien hoe je heerlijke vegetarische en vegan recepten maakt. In dit kookboek wisselt ze haar smaakvolle recepten af met handige tips en eerlijke en grappige columns.
REVIEW: Eenvoudig en lekker Libanees koken
In ‘Eenvoudig en lekker Libanees koken’ deelt Fadia Zeidan de lekkerste, authentieke Libanese gerechten uit haar vaderland. Van een tafel vol Mezze tot de lekkerste salades en andere typisch Libanese gerechten en toetjes! Een kookboek vol gerechten om te delen met geliefden, zoals ze dat in Libanon ook graag doen.
REVIEW: In het wild geplukt
Maak je borst maar nat want met ‘In het wild geplukt’ veranderen we terug naar jagers en verzamelaars. Met het kookboek van Lieve Galle is onkruid wieden nog nooit zo leuk geweest! Ga op pad en verzamel al jouw lievelings ingrediënten, gewoon in de achtertuin. Sit back, relax en leer eetbare wilde kruiden, bloemen, zaden en wortels verzamelen en bereiden. Daarna gaat het echte werk beginnen!
REVIEW: Nistisima
‘Nistisima’ is een kookboek met volledig veganistische mediterrane recepten. Georgina Hayden deelt hierin recepten vanuit eeuwenoude tradities uit bijvoorbeeld Griekenland, Libanon en Jordanië. In dit boek spelen groenten de hoofdrol en vind je bijzondere gerechten om een heerlijke zomerse tafel mee te vullen. Wij zijn ontzettend benieuwd naar de inhoud. En jij?
REVIEW: Manis
Een kookboek vol Indisch zoet: dat is ‘Manis’ van Francis Kuijk. In dit boek word je aan het bakken gezet in de Indische keuken. Je leert hierbij dat deze keuken zoveel meer heerlijke zoetigheden te bieden heeft dan alleen spekkoek. Lees gauw verder, dan nemen we je mee door de inhoud en structuur, de lay-out en de recepten!
REVIEW: Seasons moestuin
‘Seasons moestuin’ is veel meer dan alleen een kookboek. In dit boek vertelt Jessica Koomen je alles over moestuinieren, hoe je jouw moestuin ecologisch verantwoord maakt en over hoe je jouw oogst het beste kunt bewaren. Naast dit alles bevat Seasons moestuin heerlijke vegetarische en veganistische recepten met groenten uit eigen moestuin.
REVIEW: Verrukkelijk vegan
‘Verrukkelijk vegan’ is het kookboek van foodblogster Pauline Bossdorf. Misschien ken je haar wel van Instagram! In dit boek staan recepten die bewijzen dat je zonder al te veel moeite heerlijke plantaardige gerechten op tafel kunt toveren.
NIEUW: Het gratis BBQ & Buiten e-book!
LEUK NIEUWS: We hebben weer een e-book gemaakt! Als het buiten lekker weer is doen wij niets liever dan barbecueën of picknicken. De heerlijkste groenten grillen, frisse salades mee naar buiten nemen en zoetigheid smikkelen op een kleed. Daarom hebben wij onze favoriete recepten gebundeld in ons nieuwste e-book: BBQ & Buiten!
Review: Colorful food
Colorful food: alleen de titel maakt ons al vrolijk! Je maakt ons ontzettend blij met kleurrijke recepten. In dit kookboek vind je diverse gerechten, gemaakt door Sharon de Miranda met seizoensproducten. Benieuwd of de rest van het kookboek ons ook zo vrolijk maakt? Lees gauw verder!
Review: Soep. Bouillon. Brood
Wij kunnen ontzettend genieten van een lekkere kom soep! Het liefst met een vers broodje erbij om in de soep te dopen. Rachel Allen is daar net zo gek op als wij en schreef het boek “Soep. Bouillon. Brood”. Maar wat voor recepten staan daar dan in? En leest het boek fijn? Wij delen onze mening met jou!
REVIEW: Plantaardig
Met het kookboek ‘Plantaardig’ bewijst chef-kok Alexander Gershberg dat plantaardig eten echt niet saai hoeft te zijn! Alexander geeft in dit kookboek een twist aan klassieke gerechten en deelt bijzondere, vernieuwende recepten. Wij delen graag ons enthousiasme over dit kookboek met jou!
REVIEW: Groenten
Hoe meer wij experimenteren, hoe meer we groenten gaan waarderen! Wij zijn inmiddels gek op alle smaken en texturen die de natuur ons te bieden heeft. We geven groenten dan ook met veel plezier een hoofdrol in onze gerechten. Mari Maris denkt daar hetzelfde over, en wijdt er haar nieuwste kookboek ‘Groenten’ aan. Wij namen een kijkje in dit kookboek, lees hier onze review.
REVIEW: Vegan op de plank
Hoe leuk is het om eten te delen met anderen? Dat kan natuurlijk heel goed in de vorm van een borrelplank, maar wist je dat je veel meer kunt serveren op een plank? Kate Kasbee is super creatief met het serveren van lekker eten op een plank. Met haar nieuwe kookboek ‘Vegan op de plank’ laat Kate de prachtigste vegan creaties zien om met iedereen van te genieten!
REVIEW: De plantaardige oplossing
‘De plantaardige oplossing’ van Dr. Joel Kahn is niet zomaar een kookboek! In dit boek is de grote impact van een plantaardig dieet op gezondheid en milieu te lezen, onderbouwd met literatuur. En om meteen aan de slag te gaan met de informatie die je opdoet uit dit boek, vind je achterin 21 dagmenu’s!