Eigen groentetuin

Het zien groeien en verzorgen van een groente, vrucht of kruid in je eigen groentetuin, waarna je het kunt oogsten en je eigen gekweekte dagverse producten lekker opeet. Is dat geen droombeeld? En het leuke is dat het helemaal niet moeilijk is. Het kan overal! Ook in de stad, ook wanneer je geen tuin hebt. Zelfs met een hoekje op het balkon of in een bak die je aan je balkonreling of vensterbank hangt, kun je groenten telen met geweldig resultaat. Het enige wat je nodig hebt is een beschut plekje met voldoende daglicht en niet te veel wind. Dan is de enige uitdaging die overblijft de juiste verzorging en daar gaan wij je bij helpen! In deze rubriek lees je stap-voor-stap hoe je je eigen groentetuin start, opbouwt en onderhoudt. Iedereen kan het, jij ook!
OERKNOL: van grond tot bord

OERKNOL: van grond tot bord

Elke dag staan we met groenten in de keuken, maar als ik eerlijk ben weet ik heel vaak niet hoe en waar deze precies groeien. Wat is het Nederlandse seizoen? Groeien ze onder de grond of aan een plant? Ik wil het voor eens en voor altijd weten, dus ging langs bij de telers Van Eigen Bodem. Vandaag: hoe groeit oerknol?

Lees meer
KNOLSELDERIJ: van grond tot bord

KNOLSELDERIJ: van grond tot bord

Elke dag staan we met groenten in de keuken, maar als ik eerlijk ben weet ik heel vaak niet hoe en waar deze precies groeien. Wat is het Nederlandse seizoen? Groeien ze onder de grond of aan een plant? Ik wil het voor eens en voor altijd weten, dus ging langs bij de telers Van Eigen Bodem. Vandaag: hoe groeit knolselderij?

Lees meer
SPRUITJES: van grond tot bord

SPRUITJES: van grond tot bord

Elke dag staan we met groenten in de keuken, maar als ik eerlijk ben weet ik heel vaak niet hoe en waar deze precies groeien. Wat is het Nederlandse seizoen? Groeien ze onder de grond of aan een plant? Ik wil het voor eens en voor altijd weten, dus ging langs bij de telers Van Eigen Bodem. Vandaag: hoe groeien spruitjes?

Lees meer
TOMAAT: van grond tot bord

TOMAAT: van grond tot bord

Elke dag staan we met groenten in de keuken, maar als ik eerlijk ben weet ik heel vaak niet hoe en waar deze precies groeien. Wat is het Nederlandse seizoen? Groeien ze onder de grond of aan een plant? Ik wil het voor eens en voor altijd weten, dus ging langs bij de telers Van Eigen Bodem. Vandaag: hoe groeien tomaten?

Lees meer
PREI: van grond tot bord

PREI: van grond tot bord

Elke dag staan we met groenten in de keuken, maar als ik eerlijk ben weet ik heel vaak niet hoe en waar deze precies groeien. Wat is het Nederlandse seizoen? Groeien ze onder de grond of aan een plant? Ik wil het voor eens en voor altijd weten, dus ging langs bij de telers Van Eigen Bodem. Vandaag: hoe groeit prei?

Lees meer


Nieuwsbrief

ALLE ARTIKELEN VAN DE WEEK ELKE ZONDAG GRATIS IN JE E-MAIL