Eetpatroon

Een eetpatroon vinden dat bij jou past. Dat is het allerbelangrijkste als je lekker in je vel wilt zitten en fit en en energiek door het leven wilt gaan. Dit is voor iedereen verschillend. Wat voor het ene lichaam werkt, kan voor het andere lichaam helemaal niet het gewenste effect hebben. Zo eet Isabel graag de nodige koolhydraten, in de vorm van bruine rijst, volkorenbrood of pseudogranen, omdat die haar de energie geven die ze elke dag nodig heeft. Toch zijn er genoeg mensen die hiervan een opgeblazen gevoel krijgen of snel aankomen. Daarom brengen we in deze rubriek op inhoudelijke en praktische wijze verschillende eetpatronen aan het licht. Bij ieder eetpatroon vind je informatie over de achterliggende filosofie, de kernwaarden van het eetpatroon: wat eet je wel en wat eet je niet en waarom, en tot slot praktische adviezen en recepten om het te integreren in je dagelijks leven. Zo kan je je inlezen en experimenteren. Als je de moeite neemt om het eetpatroon 30 dagen te volgen, dan zul je zien dat het je eerst moeite kost, ergernis en stress oplevert, maar dat je gedurende de maand je draai zult vinden en je eigen manier om het in te passen in je leven. Tot slot heeft ook je metabolisme deze tijd nodig om je oude eetpatroon uit het systeem te krijgen en het nieuwe te omarmen, dus na 30 dagen kan je oordelen of het het gewenste effect oplevert. We wensen je heel veel succes en zijn er voor je om je te inspireren en te helpen waar nodig!

Vind je recept



Zelf cashew-walnoten pasta maken

Zelf cashew-walnoten pasta maken

Aan de hand van het kookboek Vegan zuivel leren wij van Emelie Holm hoe je zelf plantaardige producten kan maken! Natuurlijk staan de winkels inmiddels vol met deze producten, maar het blijft nou eenmaal leuker en voordeliger om ze zelf te maken. Vandaag delen wij met jullie het recept voor een cashew-walnoten pasta!

Lees meer
Zelf pompoenpittenmelk maken

Zelf pompoenpittenmelk maken

Aan de hand van het kookboek Vegan zuivel leren wij van Emelie Holm hoe je zelf plantaardige zuivelproducten kan maken! Natuurlijk staan de winkels inmiddels vol met dit soort producten, maar het blijft nou eenmaal leuker en voordeliger om ze zelf te maken. Vandaag delen wij met jullie het recept voor pompoenpittenmelk!

Lees meer
Vegan budget: sushibowl met knapperige tofu en nori

Vegan budget: sushibowl met knapperige tofu en nori

Na al onze vega budget recepten van het afgelopen jaar, vonden wij het tijd worden voor een upgrade. Tijd voor vegan budget! Net als vegetarisch koken, hoeft veganistisch koken echt niet duur of moeilijk te zijn. En dat laten we je graag zien in onze rubriek met vega en vegan budget recepten. Voor 4 personen koken onder de 10 euro met groenten in de hoofdrol, het kan! Vandaag: een sushibowl met knapperige tofu en nori!

Lees meer
Holy Happy Belly: soep van geroosterde knolselderij met gepofte knoflook

Holy Happy Belly: soep van geroosterde knolselderij met gepofte knoflook

Na Holy Happy Belly – de frisse zomer en lente editie, is Bianca terug met een herfstige winter editie: Holy Happy Belly – herfst- en winterrecepten! Ook deze editie is gebaseerd op Ayurveda, een Indiase genezingsleer die zich richt op het verhelpen van klachten door het aanpassen van het voedingspatroon. In dit boek vind je een tal van heerlijke vegetarische gerechten die ervoor zorgen dat je spijsvertering optimaal zal functioneren gedurende deze koude herfst- en wintermaanden. Vandaag delen wij het recept voor een soep van geroosterde knolselderij met gepofte knoflook!

Lees meer
Zelf vanille-kokosroom maken

Zelf vanille-kokosroom maken

Aan de hand van het kookboek Vegan zuivel van Emelie Holm leren wij hoe je zelf plantaardige zuivelproducten kunt maken! Natuurlijk staan de winkels inmiddels vol met deze producten, maar het blijft nou eenmaal leuker en voordeliger om ze zelf te maken. Vandaag delen wij met jullie het recept voor een vanille-kokosroom!

Lees meer
Marokkaanse groentestoof met kikkererwten

Marokkaanse groentestoof met kikkererwten

Ken je de maaltijdbox van Ekomenu al? Dit is een maaltijdbox gespecialiseerd in persoonlijke eetwensen en allergieën. Hierdoor staat voordat je het weet een voedzame, verantwoorde vegetarische maaltijd op tafel. Dat is waarom wij de komende tijd weer een aantal recepten uit het vegetarische menu van Ekomenu met jullie zullen delen! Vandaag: Marokkaanse groentestoof met kikkererwten!

Lees meer
Holy Happy Belly: speltrisotto met venkel en ricotta

Holy Happy Belly: speltrisotto met venkel en ricotta

Na Holy Happy Belly – de frisse zomer en lente editie, is Bianca terug met een herfstige winter editie: Holy Happy Belly – herfst- en winterrecepten! Ook deze editie is gebaseerd op Ayurveda, een Indiase genezingsleer die zich richt op het verhelpen van klachten door het aanpassen van het voedingspatroon. In dit boek vind je een tal van heerlijke vegetarische gerechten die ervoor zorgen dat je spijsvertering optimaal zal functioneren gedurende deze koude herfst- en wintermaanden. Vandaag delen wij het recept voor speltrisotto met venkel en ricotta!

Lees meer
Zelf vegan parmezaan maken

Zelf vegan parmezaan maken

Aan de hand van het kookboek Vegan zuivel van Emelie Holm leren wij hoe je zelf plantaardige zuivelproducten kunt maken! Natuurlijk staan de winkels inmiddels vol met deze producten, maar het blijft nou eenmaal leuker en voordeliger om ze zelf te maken. Vandaag delen wij met jullie het recept voor vegan parmezaan!

Lees meer
Sinner Saturday: masala chai latte

Sinner Saturday: masala chai latte

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan deze cravings gehoor te geven, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: masala chai latte uit het kookboek Holy Happy Belly van Bianca Fabrie!

Lees meer
Kookboek: Holy Happy Belly

Kookboek: Holy Happy Belly

Bianca Fabrie, voorheen make-up artiest en haarstylist, schreef haar eerste boek: Holy Happy Belly, de frisse zomer en lente editie. Nu is ze terug met een herfstige winter editie, dat kunnen wij wel gebruiken! Bianca is gespecialiseerd in Ayurvedische recepten. Dit is een Indiase genezingsleer die zich richt op het verhelpen van klachten door middel van het aanpassen van het voedingspatroon. Vandaag de dag raken steeds meer mensen hierin geïnteresseerd. Zelf heeft Bianca er enorm veel aan gehad om op deze manier met voeding om te gaan. Zij voelt zich sinds zij dit dieet volgt zo veel gezonder en energieker, dat zij haar beste Ayurvedische recepten graag wil delen. Simone van Rees maakte de foto’s van de gerechten in dit prachtige boek.

Lees meer
VEGAN Kerstmenu: wildragout in bladerdeegbakje met gegrilde groente

VEGAN Kerstmenu: wildragout in bladerdeegbakje met gegrilde groente

Het is weer zover, de mooiste tijd van het jaar is aangebroken en dat betekent dat het tijd is om na te denken over het kerstmenu! Met de feestdagen in het vooruitzicht hopen we jullie te inspireren met een compleet veganistisch 5-gangen kerstmenu (afgestemd op vier personen). Vandaag het hoofdgerecht: vegan wildragout in een bladerdeegbakje met gegrilde groente!

Lees meer
VEGA Kerstmenu: bieten bourguignon met kastanjechampignons en wortel

VEGA Kerstmenu: bieten bourguignon met kastanjechampignons en wortel

Het is weer zover, de mooiste tijd van het jaar is aangebroken en dat betekent dat het tijd is om na te denken over het kerstmenu! Met de feestdagen in het vooruitzicht hopen we jullie te inspireren met een compleet vegetarisch 5-gangen kerstmenu (afgestemd op vier personen). Vandaag het hoofdgerecht: bieten bourguignon met kastanjechampignons en wortel!

Lees meer
VEGAN Kerstmenu: gevulde avocado met vegan ‘tonijnsalade’

VEGAN Kerstmenu: gevulde avocado met vegan ‘tonijnsalade’

Het is weer zover, de mooiste tijd van het jaar is aangebroken en dat betekent dat het tijd is om na te denken over het kerstmenu! Met de feestdagen in het vooruitzicht hopen we jullie te inspireren met een compleet veganistisch 5-gangen kerstmenu (afgestemd op vier personen). Vandaag het tussengerecht: gevulde avocado met vegan ‘tonijnsalade’!

Lees meer
VEGA Kerstmenu: tomatentartaar met een gepocheerd eitje op een toastje

VEGA Kerstmenu: tomatentartaar met een gepocheerd eitje op een toastje

Het is weer zover, de mooiste tijd van het jaar is aangebroken en dat betekent dat het tijd is om na te denken over het kerstmenu! Met de feestdagen in het vooruitzicht hopen we jullie te inspireren met een compleet vegetarisch 5-gangen kerstmenu (afgestemd op vier personen). Vandaag het tussengerecht: tomatentartaar met een gepocheerd eitje op een toastje!

Lees meer
VEGA Kerstmenu: pastinaaksoep met gember

VEGA Kerstmenu: pastinaaksoep met gember

Het is weer zover, de mooiste tijd van het jaar is aangebroken en dat betekent dat het tijd is om na te denken over het kerstmenu! Met de feestdagen in het vooruitzicht hopen we jullie te inspireren met een compleet vegetarisch 5-gangen kerstmenu (afgestemd op vier personen). Vandaag het voorgerecht: pastinaaksoep met gember! Pastinaak was lange tijd een vergeten groente, maar heeft nu een comeback gemaakt. De pastinaak in combinatie met gember maakt de perfecte soep om met kerst op tafel te zetten.

Lees meer
Vegan party: het ultieme ‘kaas’plankje

Vegan party: het ultieme ‘kaas’plankje

Vegan party is het nieuwe kookboek van Gaz Oakley. In dit boek deelt hij fantastische veganistische alternatieven voor de traditionele feestgerechten die we allemaal kennen. Een feest is geen feest zonder het bekende kaasplankje. Vandaag delen wij recepten voor het ultieme veganistische kaas & paté plankje!

Lees meer
Lezersrecept: Knapperige aardappel-groentenschotel

Lezersrecept: Knapperige aardappel-groentenschotel

Van onze lezeres Monique Brilleslijper hebben wij dit recept voor knapperige aardappel groenten schotel mogen ontvangen. Monique is 44 jaar, en haar halve leven eet zij al vegetarisch. Ze heeft een grote passie voor koken met groenten maar werkt eigenlijk nooit met een recept. Speciaal voor ons heeft ze nu toch een van haar eigen creaties of papier gezet! Dit is haar recept voor een knapperige vegetarische ovenschotel met aardappels en groenten!

Lees meer

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!