Eetpatroon

Een eetpatroon vinden dat bij jou past. Dat is het allerbelangrijkste als je lekker in je vel wilt zitten en fit en energiek door het leven wilt gaan. Dit is voor iedereen verschillend. Wat voor het ene lichaam werkt, kan voor het andere lichaam helemaal niet het gewenste effect hebben. Op deze pagina kun je jouw gewenste eetpatroon selecteren en zo inspiratie, recepten en kookboeken vinden die bij jou passen. Geniet, en wij zijn er voor je om je te inspireren en te helpen waar nodig!

Vind je recept



Review: Hemels koken van Nicole Pisani

Review: Hemels koken van Nicole Pisani

Het mooie kookboek Hemels koken van Nicole Pisani is er een voor de echte zoutliefhebber. Nicole groeide namelijk op op het kleine eiland Malta. Het zeewater vliegt je daar nog net niet om de oren, en een van haar eerste herinneringen aan eten is dan ook het likken aan een zoutsteen. De ligging van het eiland zorgt ervoor dat een groot deel van de keuken gebaseerd is op vis, en ook van een goed stuk vlees is Nicole niet vies. Van haar eerdere werk bij Ottolenghi leerde zij dat groenten ook het hoofdbestanddeel kunnen zijn van een gerecht. In haar boek zijn dan ook beide werelden vertegenwoordigd, het is daarom vooral geschikt voor de flexitariër.

Lees meer
Boek review: Dierloos van Dirk-Jan Verdonk

Boek review: Dierloos van Dirk-Jan Verdonk

Auteur Dirk-Jan Verdonk is al sinds zijn 12e vegetariër. Op latere leeftijd heeft hij besloten ook veganistisch te eten. Nu heeft hij een boek geschreven over de opkomst van deze twee stromingen: Dierloos, een geschiedenis van vegetariërs en veganisten in Nederland. Een must read die elke vegetariër en veganist zal verbazen!

Lees meer
Vegan budget: broodje pulled mushroom

Vegan budget: broodje pulled mushroom

Na al onze vega budget recepten van het afgelopen jaar, vonden wij het tijd worden voor een upgrade. Tijd voor vegan budget! Net als vegetarisch koken, hoeft veganistisch koken echt niet duur of moeilijk te zijn. En dat laten we je graag zien in onze rubriek met vega en vegan budget recepten. Voor 4 personen koken onder de 10 euro met groenten in de hoofdrol, het kan! Vandaag: broodje pulled mushroom!

Lees meer
Kookboek review: BISH BASH BOSH!

Kookboek review: BISH BASH BOSH!

Door The Times worden ze ook wel de vegan Jamie Olivers genoemd en hun eerste veganistische kookboek BOSH! was een groot succes. Jonge Auteurs Henry Firth en Ian Teasby komen nu met nog een kookboek vol veganistische recepten. Aan comfort en smaak ontbreekt het niet, aan dierlijke producten wel. Henry en Ian willen met creatieve recepten laten zien dat dit heel goed mogelijk is in hun nieuwste kookboek: BISH BASH BOSH!

Lees meer
Sinner Saturday: chococups – 3 manieren

Sinner Saturday: chococups – 3 manieren

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan deze cravings gehoor te geven, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag duiken we de keuken in met een recept uit het kookboek Verrukkelijk vegan bakken: chococups in 3 verschillende smaken!

Lees meer
Kookboek review: Greenfeast – lente en zomer van Nigel Slater

Kookboek review: Greenfeast – lente en zomer van Nigel Slater

Na meerdere succesvolle kookboeken waaronder de Greanfeast herfst en winter editie, heeft voedingsjournalist Nigel Slater nu ook een boek uitgebracht voor de warmere maanden. En met die heerlijke zonnestralen de laatste weken leek dit ons het perfecte moment om hier een artikel aan te wijden. Greenfeast – lente en zomer staat vol met heerlijke groenterecepten voor zonnige dagen, wij hebben er zin in!

Lees meer
Plantaardige citroen-maanzaad cupcakes met botercrème

Plantaardige citroen-maanzaad cupcakes met botercrème

Dat bakken zonder boter niet moeilijk is, laten we je maar al te graag zien. Vandaag gaan wij de ultieme uitdaging aan en maken een botercrème zonder boter met Flora Plant. Wij grijpen iedere reden aan om te bakken, maar vandaag hebben we al helemaal een goed excuus. Isabel viert vandaag namelijk haar 30ste verjaardag en wie jarig is trakteert! Daarom delen wij vandaag het recept voor citroen-maanzaad cupcakes met plantaardige vanille botercrème.

Lees meer
Koningsdag gebakje: vegan sinaasappel kwarktaart

Koningsdag gebakje: vegan sinaasappel kwarktaart

Het is bijna Koningsdag! Een mooie dag die onze verbondenheid benadrukt, ook in deze tijd. Dit jaar is het feest iets anders dan normaal, maar een lekker gebakje in de zon is zeker een prima oplossing. We delen met jullie het recept voor een vegan sinaasappel kwarktaart! Het kost even wat tijd, maar dan heb je ook wat. Maak jij deze klassieker in een modern jasje?

Lees meer
Snelle plantaardige traybake met yoghurt-muntdressing

Snelle plantaardige traybake met yoghurt-muntdressing

Wist je dat de Airfryer ook heel geschikt is voor dagelijks gebruik? Gerechten maken in de Airfryer is namelijk niet alleen heel eenvoudig, maar vaak ook sneller dan bereiding in de oven. Dit recept voor een vegan traybake met frisse yoghurtdressing zet je dan ook binnen 15 minuten op tafel!

Lees meer
De Californische keuken: bowl met gebraden pompoen

De Californische keuken: bowl met gebraden pompoen

Regelmatig bespreken we verschillende wereldkeukens. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken, gericht op een specifieke keuken. We laten hiermee zien wat die wereldkeuken precies inhoudt en we delen de lekkerste recepten! Vandaag is het de beurt aan de Californische keuken. Uit het boek California Dreamin’ van Vivian Lui delen we met jullie een heerlijk recept voor een vegan bowl met gebraden pompoen!

Lees meer
De gezondheidsvoordelen van macadamia noten

De gezondheidsvoordelen van macadamia noten

Amandelen, hazelnoten, pistachenoten, paranoten, walnoten… Er zijn hartstikke veel noten om uit te kiezen en ze zijn allemaal super gezond! Vandaag kraak ik de gezondheidsgeheimen van de macadamia noot. In deze blog vertel ik waar macadamia noten vandaan komen, welke belangrijke voedingsstoffen erin zitten en natuurlijk sluit ik weer af met een aantal lekkere macadamia combo’s.

Lees meer
Geroosterde spitskool met mosterd kaasgratin en aardappels

Geroosterde spitskool met mosterd kaasgratin en aardappels

Ken je de maaltijdbox van Ekomenu al? Dit is een maaltijdbox die is aangepast aan persoonlijke eetwensen en allergieën. Zo staat voordat je het weet een voedzame, verantwoorde vegetarische maaltijd op tafel. Dat is waarom wij de komende tijd weer een aantal recepten uit het vegetarische menu van Ekomenu met jullie zullen delen! Vandaag staat er geroosterde spitskool met mosterd kaasgratin en aardappel op het menu!

Lees meer
Roel Linssen van restaurant BRL: “Vegetarisme moet normaal worden”

Roel Linssen van restaurant BRL: “Vegetarisme moet normaal worden”

In hartje Venray ligt restaurant BRL, met een ruim aanbod aan vegetarische gerechten. Voor kok en eigenaar Roel Linssen is het duidelijk: “Eten moet vooral lekker zijn. Daar gaat het om.” De vegetarische keuken heeft een prominente plek bij BRL. Zo is er altijd een vegetarisch menu en staan er enkele vegetarische gerechten op de kaart. Linssen schat dat er wekelijks zo’n vijftien vegetariërs komen dineren.

Lees meer
Zelf pompoenpittenmelk maken

Zelf pompoenpittenmelk maken

Aan de hand van het kookboek Vegan zuivel leren wij van Emelie Holm hoe je zelf plantaardige zuivelproducten kan maken! Natuurlijk staan de winkels inmiddels vol met dit soort producten, maar het blijft nou eenmaal leuker en voordeliger om ze zelf te maken. Vandaag delen wij met jullie het recept voor pompoenpittenmelk!

Lees meer
Vegan budget: sushibowl met knapperige tofu en nori

Vegan budget: sushibowl met knapperige tofu en nori

Na al onze vega budget recepten van het afgelopen jaar, vonden wij het tijd worden voor een upgrade. Tijd voor vegan budget! Net als vegetarisch koken, hoeft veganistisch koken echt niet duur of moeilijk te zijn. En dat laten we je graag zien in onze rubriek met vega en vegan budget recepten. Voor 4 personen koken onder de 10 euro met groenten in de hoofdrol, het kan! Vandaag: een sushibowl met knapperige tofu en nori!

Lees meer
Holy Happy Belly: soep van geroosterde knolselderij met gepofte knoflook

Holy Happy Belly: soep van geroosterde knolselderij met gepofte knoflook

Na Holy Happy Belly – de frisse zomer en lente editie, is Bianca terug met een herfstige winter editie: Holy Happy Belly – herfst- en winterrecepten! Ook deze editie is gebaseerd op Ayurveda, een Indiase genezingsleer die zich richt op het verhelpen van klachten door het aanpassen van het voedingspatroon. In dit boek vind je een tal van heerlijke vegetarische gerechten die ervoor zorgen dat je spijsvertering optimaal zal functioneren gedurende deze koude herfst- en wintermaanden. Vandaag delen wij het recept voor een soep van geroosterde knolselderij met gepofte knoflook!

Lees meer
Zelf vanille-kokosroom maken

Zelf vanille-kokosroom maken

Aan de hand van het kookboek Vegan zuivel van Emelie Holm leren wij hoe je zelf plantaardige zuivelproducten kunt maken! Natuurlijk staan de winkels inmiddels vol met deze producten, maar het blijft nou eenmaal leuker en voordeliger om ze zelf te maken. Vandaag delen wij met jullie het recept voor een vanille-kokosroom!

Lees meer
Marokkaanse groentestoof met kikkererwten

Marokkaanse groentestoof met kikkererwten

Ken je de maaltijdbox van Ekomenu al? Dit is een maaltijdbox gespecialiseerd in persoonlijke eetwensen en allergieën. Hierdoor staat voordat je het weet een voedzame, verantwoorde vegetarische maaltijd op tafel. Dat is waarom wij de komende tijd weer een aantal recepten uit het vegetarische menu van Ekomenu met jullie zullen delen! Vandaag: Marokkaanse groentestoof met kikkererwten!

Lees meer
Holy Happy Belly: speltrisotto met venkel en ricotta

Holy Happy Belly: speltrisotto met venkel en ricotta

Na Holy Happy Belly – de frisse zomer en lente editie, is Bianca terug met een herfstige winter editie: Holy Happy Belly – herfst- en winterrecepten! Ook deze editie is gebaseerd op Ayurveda, een Indiase genezingsleer die zich richt op het verhelpen van klachten door het aanpassen van het voedingspatroon. In dit boek vind je een tal van heerlijke vegetarische gerechten die ervoor zorgen dat je spijsvertering optimaal zal functioneren gedurende deze koude herfst- en wintermaanden. Vandaag delen wij het recept voor speltrisotto met venkel en ricotta!

Lees meer
Zelf vegan parmezaan maken

Zelf vegan parmezaan maken

Aan de hand van het kookboek Vegan zuivel van Emelie Holm leren wij hoe je zelf plantaardige zuivelproducten kunt maken! Natuurlijk staan de winkels inmiddels vol met deze producten, maar het blijft nou eenmaal leuker en voordeliger om ze zelf te maken. Vandaag delen wij met jullie het recept voor vegan parmezaan!

Lees meer
Sinner Saturday: masala chai latte

Sinner Saturday: masala chai latte

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan deze cravings gehoor te geven, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: masala chai latte uit het kookboek Holy Happy Belly van Bianca Fabrie!

Lees meer
Kookboek: Holy Happy Belly

Kookboek: Holy Happy Belly

Bianca Fabrie, voorheen make-up artiest en haarstylist, schreef haar eerste boek: Holy Happy Belly, de frisse zomer en lente editie. Nu is ze terug met een herfstige winter editie, dat kunnen wij wel gebruiken! Bianca is gespecialiseerd in Ayurvedische recepten. Dit is een Indiase genezingsleer die zich richt op het verhelpen van klachten door middel van het aanpassen van het voedingspatroon. Vandaag de dag raken steeds meer mensen hierin geïnteresseerd. Zelf heeft Bianca er enorm veel aan gehad om op deze manier met voeding om te gaan. Zij voelt zich sinds zij dit dieet volgt zo veel gezonder en energieker, dat zij haar beste Ayurvedische recepten graag wil delen. Simone van Rees maakte de foto’s van de gerechten in dit prachtige boek.

Lees meer

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!