Eetpatroon

Een eetpatroon vinden dat bij jou past. Dat is het allerbelangrijkste als je lekker in je vel wilt zitten en fit en en energiek door het leven wilt gaan. Dit is voor iedereen verschillend. Wat voor het ene lichaam werkt, kan voor het andere lichaam helemaal niet het gewenste effect hebben. Zo eet Isabel graag de nodige koolhydraten, in de vorm van bruine rijst, volkorenbrood of pseudogranen, omdat die haar de energie geven die ze elke dag nodig heeft. Toch zijn er genoeg mensen die hiervan een opgeblazen gevoel krijgen of snel aankomen. Daarom brengen we in deze rubriek op inhoudelijke en praktische wijze verschillende eetpatronen aan het licht. Bij ieder eetpatroon vind je informatie over de achterliggende filosofie, de kernwaarden van het eetpatroon: wat eet je wel en wat eet je niet en waarom, en tot slot praktische adviezen en recepten om het te integreren in je dagelijks leven. Zo kan je je inlezen en experimenteren. Als je de moeite neemt om het eetpatroon 30 dagen te volgen, dan zul je zien dat het je eerst moeite kost, ergernis en stress oplevert, maar dat je gedurende de maand je draai zult vinden en je eigen manier om het in te passen in je leven. Tot slot heeft ook je metabolisme deze tijd nodig om je oude eetpatroon uit het systeem te krijgen en het nieuwe te omarmen, dus na 30 dagen kan je oordelen of het het gewenste effect oplevert. We wensen je heel veel succes en zijn er voor je om je te inspireren en te helpen waar nodig!

Veggie Hero: Interview met Joke Boon

Wij stellen wekelijks ‘Veggie Heroes’ aan je voor: mannen en vrouwen die vegetarisch eten écht op de kaart zetten. Vandaag in de spotlight: Joke Boon, auteur van verschillende vegetarische kookboeken. Haar laatste boek is De vega optie, waarbij ze allerlei recepten deelt om zelf je vleesvervangers te maken. Andere boeken waar je haar van kunt kennen zijn Koken met Kleur! en Bonen!

Lees meer

Top 5: plantaardige desserts

Afgelopen week is de campagne #zokanhetook van start gegaan. Met deze campagne willen de initiatiefnemers laten zien dat er voor elk dierlijk product ook een plantaardige keuze bestaat, want zo kan het ook! Om te laten zien dat plantaardig ook heel lekker is, deel ik mijn vijf favoriete plantaardige dessert recepten!

Lees meer

Barbecue: Tofusteaks met verse sambal

De zomer is in zicht en dat betekent dat we weer massaal kunnen gaan barbecuen in het park, op het balkon en in de tuin. Wij laten de worstjes, filets en burgers achterwege en laten je zien dat groenten ook een prominente plek op de BBQ verdienen. Wij roepen daarom 2019 uit tot het jaar van de vegetarische barbecue! Wij delen heerlijke barbecue recepten met groente in de hoofdrol! Vandaag: tofusteaks met verse sambal uit het prachtige boek Lekker vegetarisch op de barbecue van Ross Dobson!

Lees meer

De havertrend uit Scandinavië komt naar Nederland

Wij werden eerder deze maand door het van oorsprong Scandinavische bedrijf Gold&Green uitgenodigd om in Finland de Nordic Cuisine te ontdekken. Wij schreven eerder al over de Nordic Food Trends en zoomen vandaag in op een van deze trends. Door de koude, donkere winters en lange, lichte zomers in Scandinavië en haar harde grond vol met nutriënten, groeit een oergraan dat herondekt is in de Nordic Cuisine: haver.

Lees meer

Vind je recept



Nieuwsbrief

ALLE ARTIKELEN VAN DE WEEK ELKE ZONDAG GRATIS IN JE E-MAIL

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!