Eetpatroon

Een eetpatroon vinden dat bij jou past. Dat is het allerbelangrijkste als je lekker in je vel wilt zitten en fit en en energiek door het leven wilt gaan. Dit is voor iedereen verschillend. Wat voor het ene lichaam werkt, kan voor het andere lichaam helemaal niet het gewenste effect hebben. Zo eet Isabel graag de nodige koolhydraten, in de vorm van bruine rijst, volkorenbrood of pseudogranen, omdat die haar de energie geven die ze elke dag nodig heeft. Toch zijn er genoeg mensen die hiervan een opgeblazen gevoel krijgen of snel aankomen. Daarom brengen we in deze rubriek op inhoudelijke en praktische wijze verschillende eetpatronen aan het licht. Bij ieder eetpatroon vind je informatie over de achterliggende filosofie, de kernwaarden van het eetpatroon: wat eet je wel en wat eet je niet en waarom, en tot slot praktische adviezen en recepten om het te integreren in je dagelijks leven. Zo kan je je inlezen en experimenteren. Als je de moeite neemt om het eetpatroon 30 dagen te volgen, dan zul je zien dat het je eerst moeite kost, ergernis en stress oplevert, maar dat je gedurende de maand je draai zult vinden en je eigen manier om het in te passen in je leven. Tot slot heeft ook je metabolisme deze tijd nodig om je oude eetpatroon uit het systeem te krijgen en het nieuwe te omarmen, dus na 30 dagen kan je oordelen of het het gewenste effect oplevert. We wensen je heel veel succes en zijn er voor je om je te inspireren en te helpen waar nodig!

Lente lasagne met courgette, groene asperges en Quorn Vegetarisch Fijngehakt

Afgelopen week, van 11 t/m 17 juni, was het WORLD MEAT FREE WEEK, een wereldwijd initiatief om de positieve effecten van minder vlees eten in de spotlight te zetten. Wij supporten dit mooie initiatief en laten graag zien hoe leuk, lekker en gemakkelijk het is om minder vlees te eten. Of zoals Quorn zegt: “Probeer het gewoon eens!” Wat dacht je van de klassieker lasagne, maar dan in een fris jasje met gele en groene courgette, knolselderij, doperwten, groene asperges en Quorn Vegetarisch Fijngehakt. Je zult het vlees geen seconde missen!

Lees meer

250 gram groenteburgers uit de Airfryer + WIN

Denk je dat het mogelijk is om een groenteburger te maken met maar liefst 250 gram groenten in één burger? Wij gingen de uitdaging aan en maakten 3 verschillende vegan burgers in de Airfryer met per burger 100% van je dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten! Kortom één groentenburger en je bent all done! Heel belangrijk, want de gevolgen als je te weinig groenten en fruit eet kunnen groot zijn (lees hier maar eens)… Aan de slag dus!

Lees meer

Top 5: vegan taart

Taart is niet het meest verantwoorde tussendoortje, maar wel heel lekker 😉 Deze vegan varianten laten zien dat taart niet per se hoeft te bestaan uit eieren en boter, maar je ook hele lekkere plantaardige creaties kunt maken. Om je te inspireren: hierbij mijn top 5 vegan taarten!

Lees meer

TRENDING: Vegan wentelteefjes met kruidige dadelcompote

Als ik vroeger tussen de middag thuis kwam om te eten, kon ik soms al aan het begin van de straat ruiken dat mijn moeder wentelteefjes had gebakken. Zoals mijn moeder ze maakte, zal ik ze niet meer eten (zij gebruikte namelijk eieren in het beslag). Maar ik moet zeggen: dit recept voor vegan wentelteefjes is minstens zo lekker! De kruidige dadelcompote maakt het helemaal af.

Lees meer

Puur Zoet: fruitige ontbijttaartjes

Puur Zoet van Mariette van Tuyl bevat meer dan 80 makkelijke lactosevrije en glutenvrije zoete recepten, waarvan er bijna 60 vegan zijn, YUM! Ook deze ontbijttaartjes met yoghurt en vers fruit zijn gluten- en lactosevrij en zijn ook makkelijk vegan te maken. En ochtenden zijn toch veel leuker als je ze begint met een taartje? 😉 Varieer met het fruit dat jij wilt en begin zo jouw dag heel goed!

Lees meer
112114

Vind je recept



Nieuwsbrief

ALLE ARTIKELEN VAN DE WEEK ELKE ZONDAG GRATIS IN JE E-MAIL

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!