Eetpatroon

Eetpatroon

Een eetpatroon vinden dat bij jou past. Dat is het allerbelangrijkste als je lekker in je vel wilt zitten en fit en energiek door het leven wilt gaan. Dit is voor iedereen verschillend. Wat voor het ene lichaam werkt, kan voor het andere lichaam helemaal niet het gewenste effect hebben. Op deze pagina kun je jouw gewenste eetpatroon selecteren en zo inspiratie, recepten en kookboeken vinden die bij jou passen. Geniet, en wij zijn er voor je om je te inspireren en te helpen waar nodig!


Bulgur met geroosterde puntpaprika, olijfolie en venkel

Bulgur met geroosterde puntpaprika, olijfolie en venkel

Wij zijn dol op olijfolie en gebruiken het vaak in onze recepten. Vooral bij het bakken van groentes in de oven is olijfolie onmisbaar. Deze lekkere bulgur met geroosterde puntpaprika en venkel hebben wij gemaakt met de olijfolie van Venta del Barón: een duurzame olijfolie! Heerlijk met de olijven en de ricotta. Lees hier hoe je het zelf maakt!

Lees meer
Vegan cheesecake met pindakaas en chocolade

Vegan cheesecake met pindakaas en chocolade

Hmm, kan ik dit koekje nog wel nemen? Bestel ik een salade of toch een frietje? Nou, ik sla die taart wel even over… Niets daarvan! Vandaag is het internationale ‘Eet wat je wil’-dag! Deze dag is in het leven geroepen om mensen een positief gevoel te geven over hun lichaamsgewicht en om de stress van een dieet eens weg te nemen. Vandaag kun je dus zónder twee keer nadenken een lekkere punt van deze vegan cheesecake met pindakaas en chocolade opscheppen. Lees hier hoe je deze goddelijke taart zelf maakt! 

Lees meer
Vegan sausage rolls met zoete mosterddip

Vegan sausage rolls met zoete mosterddip

Ken jij ze nog, de nostalgische worstenbroodjes? Met de plantaardige worsten van Future Farm kan jij deze worstenbroodjes zelf in elkaar draaien. Leuk om te serveren op een feestje of lekker zelf van te genieten met de lunch. Samen met de gekarameliseerde ui en een zoete mosterddip weet je zeker dat dit recept zal slagen! Heb jij nu al zin om dit te serveren? Lees in dit recept hoe je deze vegan sausage rolls maakt!

Lees meer
Plantaardig: Tempehwraps met tahin en augurken

Plantaardig: Tempehwraps met tahin en augurken

Het recept voor deze lekker vullende, smaakvolle wrap, komt uit het kookboek ‘Plantaardig’. Doordat de tempeh in dit gerecht wordt gefrituurd krijgt het een knapperige bite. De wrap wordt afgemaakt met Israëlische ingrediënten en smaakcombinaties zoals tahin, rode ui en augurk. Dit zorgt voor een lekkere frisse tegenhanger van de tempeh. Het zal net zijn alsof je deze wrap bij een foodtruck in Tel Aviv hebt gehaald!

Lees meer
Visvrije tonijn pizza met zwarte olijven en cheddar

Visvrije tonijn pizza met zwarte olijven en cheddar

Het is vandaag de Dag van det Tonijn! Op deze dag wordt echt aandacht geschonken aan deze super populaire vis, waardoor er overbevissing is ontstaan. Sinds een paar jaar zijn er verschillende plantaardige varianten van tonijn op de markt waarmee deze vissoort makkelijk kan worden vervangen. Joepie! Zo kunnen wij op deze Dag van de Tonijn deze heerlijke visvrije pizza maken. Maak jij hem vandaag ook?

Lees meer
Lokaal genieten bij Madre

Lokaal genieten bij Madre

Kan jij geen genoeg krijgen van taco’s, nacho’s en al het andere heerlijke Mexicaanse eten? Dan ben je bij restaurant Madre op de juiste plek! Wij gingen langs en mochten een aantal favoriete gerechten van de chef proeven. Benieuwd wat wij ervan vonden? Lees het hier! 

Lees meer
Top 5: Italiaanse recepten

Top 5: Italiaanse recepten

Je kunt ons wakker maken voor heel veel recepten, maar velen van ons vallen toch voor de Italiaanse keuken. Maak ons dus wakker voor een verse pasta of een romige risotto. De Italiaanse keuken leent zich perfect voor vegetarische gerechten. Met deze 5 favorieten hoef je maar je ogen te sluiten en je zit in de Italiaanse zon!

Lees meer
Vegan snickers

Vegan snickers

Deze snickers waren bij ons in no-time op. De combinatie van de nougat, karamel, knapperige pinda’s en chocolade is goddelijk. Ze zijn helemaal niet zo moeilijk om te maken, je hebt alleen wel een beetje geduld nodig. De snickers zijn helemaal plantaardig en lactosevrij. Ga jij ze binnenkort proberen?

Lees meer
REVIEW: Vegan op de plank

REVIEW: Vegan op de plank

Hoe leuk is het om eten te delen met anderen? Dat kan natuurlijk heel goed in de vorm van een borrelplank, maar wist je dat je veel meer kunt serveren op een plank? Kate Kasbee is super creatief met het serveren van lekker eten op een plank. Met haar nieuwe kookboek ‘Vegan op de plank’ laat Kate de prachtigste vegan creaties zien om met iedereen van te genieten! 

Lees meer
Top 5: Recepten voor Pasen

Top 5: Recepten voor Pasen

Vandaag is het eerste paasdag en dat betekent: tijd voor brunch! Wij vinden Pasen een ontzettend gezellige tijd in het jaar. Het huis kleurrijk versierd, samen zijn met familie en natuurlijk heerlijk eten! Wij vullen onze brunchtafel op Pasen het liefst met onderstaande gerechten.

Lees meer
Bruschetta’s met gegrilde groenten

Bruschetta’s met gegrilde groenten

Heb jij zin om een nieuw hapje aan je gasten uit te delen? Of ben jij toe aan een nieuw lunchrecept? Probeer dan deze groente bruschetta’s eens! Minstens net zo lekker als de klassieke bruschetta, maar dan net even anders. Voor deze bruschetta’s gebruiken wij gegrilde courgette en gele paprika. Deze snack mag natuurlijk niet ontbreken op een gezellige avond! Lees hier hoe je ze zelf maakt.

Lees meer
Top 5: Spaanse recepten

Top 5: Spaanse recepten

Bij De Hippe Vegetariër zijn we dol op de wereldkeuken. Wij kunnen geen genoeg krijgen van alle smaken die verschillende culturen ons te brengen hebben. Onder andere houden wij van de Spaanse keuken. Met deze top 5 Spaanse recepten wanen wij ons op een terras in de Spaanse zon! Met een sangria ernaast, por favor! 

Lees meer
Top 5: Meal prep recepten

Top 5: Meal prep recepten

Soms, als je het druk hebt, is er niets lekkerder dan om ‘s avonds op de bank te ploffen en niet meer te hoeven koken. Nu hebben we helaas niet allemaal een privé chef thuis… Daarom kan het voor velen een uitkomst zijn om één, of een paar, keer per week te meal preppen, zodat je na een drukke dag je eten alleen nog maar hoeft op te warmen. Daarom delen wij vandaag onze top 5 meal prep recepten! Deze recepten kun je van te voren maken, invriezen en wanneer je wil eten kun je het opwarmen.

Lees meer
All day breakfast bij Wild & The Moon

All day breakfast bij Wild & The Moon

Breakfast-lovers opgelet! Klinkt het jou als muziek in de oren wanneer je ergens de hele dag ontbijt kan bestellen? Dan hebben wij dé plek voor jou gevonden. Sinds kort heeft Wild & The Moon haar deuren geopend in het bruisende stadsgedeelte De Pijp in Amsterdam. Wij gingen erlangs en mochten gerechten proeven. Lees hier wat wij ervan vonden!

Lees meer
Vleesvervanger getest: Garden Gourmet Chimichurri burger

Vleesvervanger getest: Garden Gourmet Chimichurri burger

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we de Garden Gourmet Chimichurri burger.

Lees meer
REVIEW: Vleesch

REVIEW: Vleesch

‘Vleesch’ is het kookboek van De Vegetarische Slager. Dit volledig vegetarische kookboek is een plantaardige ode aan vlees klassiekers. Anders dan bij andere vegetarische kookboek vind je in dit boek veel recepten met ‘vleesch’. In dit kookboek spelen de vleesvervangers van De Vegetarische Slager de hoofdrol! 

Lees meer
Vleesvervanger getest: Vivera plantaardige kipfilet

Vleesvervanger getest: Vivera plantaardige kipfilet

Het aanbod aan vleesvervangers blijft maar groeien en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testten we de Plantaardige kipfilet van Vivera. 

Lees meer
Frisse voorjaarssalade met gepofte krieltjes van de barbecue

Frisse voorjaarssalade met gepofte krieltjes van de barbecue

Nu de lente weer voor de deur staat kunnen wij eindelijk de winterse dagen achter ons laten! De lente staat in teken van groeien en bloeien, en hoe beter te genieten van het voorjaar dan met een lauwwarme voorjaarssalade met seizoensgebonden ingrediënten zoals gepofte krieltjes, radijs, veldsla en een frisse dille-yoghurtdressing. Deze heerlijke salade maak je met gewoon de Weber Pulse 2000 Elektrische barbecue! Benieuwd hoe je deze vegan voorjaarssalade op tafel zet? Het recept vind je hieronder. Opzoek naar meer barbecue inspiratie? Check dan dit heerlijke tempeh ribs recept of deze gegrilde watermeloen ham!

Lees meer
REVIEW: Het kleine boek voor sauzen

REVIEW: Het kleine boek voor sauzen

Een goede saus kan een gerecht maken of breken. Een kookboek over sauzen vinden wij dus geen onnodige toevoeging aan onze boekenkast. ‘Het kleine boek voor sauzen’ van Thomas Feller is precies wat de titel doet vermoeden: het leert je sauzen maken, van koud tot warm en van zoet tot hartig. Ben jij net zo gek op saus als wij? Dan is dit boek iets voor jou! 

Lees meer
Knolselderij – sinaasappel – hazelnoot van restaurant Wils

Knolselderij – sinaasappel – hazelnoot van restaurant Wils

Groente naar een hoog niveau tillen en een ode brengen aan de ware oerkracht van alle keukens: vuur. Daar staat het met een Michelin ster bekroonde Restaurant Wils voor. Dit heerlijke plantaardige gerecht van knolselderij, sinaasappel en hazelnoot werd gemaakt tijdens Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel liveshow. Wij hebben het toen mogen proeven en we vonden het ontzettend lekker!

Lees meer
Van vega naar vegan: zo doe je dat!

Van vega naar vegan: zo doe je dat!

Voor veel mensen is het fijn om iets geleidelijk op- of af te bouwen. Zo zijn een hoop veganisten begonnen als flexitariër, waarna ze steeds vaker vlees, vis, en uiteindelijk ook zuivelproducten lieten staan. Op die manier is er een natuurlijke overgang, wat heel prettig kan zijn! Speel jij ook met het idee om over te stappen op een plantaardig voedingspatroon? Met de volgende tips maak je deze overgang een eitje. 😉

Lees meer