Eetpatroon

Een eetpatroon vinden dat bij jou past. Dat is het allerbelangrijkste als je lekker in je vel wilt zitten en fit en en energiek door het leven wilt gaan. Dit is voor iedereen verschillend. Wat voor het ene lichaam werkt, kan voor het andere lichaam helemaal niet het gewenste effect hebben. Zo eet Isabel graag de nodige koolhydraten, in de vorm van bruine rijst, volkorenbrood of pseudogranen, omdat die haar de energie geven die ze elke dag nodig heeft. Toch zijn er genoeg mensen die hiervan een opgeblazen gevoel krijgen of snel aankomen. Daarom brengen we in deze rubriek op inhoudelijke en praktische wijze verschillende eetpatronen aan het licht. Bij ieder eetpatroon vind je informatie over de achterliggende filosofie, de kernwaarden van het eetpatroon: wat eet je wel en wat eet je niet en waarom, en tot slot praktische adviezen en recepten om het te integreren in je dagelijks leven. Zo kan je je inlezen en experimenteren. Als je de moeite neemt om het eetpatroon 30 dagen te volgen, dan zul je zien dat het je eerst moeite kost, ergernis en stress oplevert, maar dat je gedurende de maand je draai zult vinden en je eigen manier om het in te passen in je leven. Tot slot heeft ook je metabolisme deze tijd nodig om je oude eetpatroon uit het systeem te krijgen en het nieuwe te omarmen, dus na 30 dagen kan je oordelen of het het gewenste effect oplevert. We wensen je heel veel succes en zijn er voor je om je te inspireren en te helpen waar nodig!

Vind je recept



Vegan Junk Food Bar: nieuwe locatie in Rotterdam!

Vegan Junk Food Bar heeft een nieuwe locatie: Rotterdam! VJFB Roffa heeft net zoals de hoofdstad vegan burgers, loaded fries a.k.a. kapsalon, maar ook sashimi én kleurrijke drankjes. Van unicorn bread tot VEGAN crispy lemon shrimpz én van bitterballs a.k.a. bitterballen tot bratwurst XL. Ook Rotterdammers kunnen nu hun hart ophalen met 100% vegan junk food bij Vegan Junk Food Bar Roffa in Rotterdam!

Lees meer

Vegan Monday: zwarte bonen spiesjes met tzatziki

De zomer is in zicht en dat betekent dat we weer massaal kunnen gaan barbecuen in het park, op het balkon en in de tuin. Wij laten de worstjes, filets en burgers achterwege en laten je zien dat groenten ook een prominente plek op de BBQ verdienen. Wij roepen daarom 2019 uit tot het jaar van de vegetarische barbecue. Wij delen heerlijke barbecue recepten met groente in de hoofdrol! Vandaag: zwarte bonen spiesjes met tzatziki!

Lees meer

Vegan Monday: portobello burgers met guacamole

De zomer is in zicht en dat betekent dat we weer massaal kunnen gaan barbecuen in het park, op het balkon en in de tuin. Wij laten de worstjes, filets en burgers achterwege en laten je zien dat groenten ook een prominente plek op de BBQ verdienen. Wij roepen daarom 2019 uit tot het jaar van de vegetarische barbecue. Wij delen heerlijke barbecuerecepten met groente in de hoofdrol! Vandaag: portobello burgers met guacamole!

Lees meer

Sinner Saturday: Engelse gember-citroenkoekjes

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan al deze cravings te voldoen, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: Engelse gember-citroenkoekjes uit het kookboek Natascha Bakt van Natascha van der Stelt.

Lees meer

Vegan Monday: Hollandse koolsalade met zeekraal

De zomer is in zicht en dat betekent dat we weer massaal kunnen gaan barbecuen in het park, op het balkon en in de tuin. Wij laten de worstjes, filets en burgers achterwege en laten je zien dat groenten ook een prominente plek op de BBQ verdienen. Wij roepen daarom 2019 uit tot het jaar van de vegetarische barbecue. Wij delen heerlijke barbecue recepten met groente in de hoofdrol! Vandaag: Hollandse koolsalade met zeekraal!

Lees meer

Sinner Saturday: suikervrije cantuccini zonder tarwe

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan al deze cravings te voldoen, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: Italiaanse cantuccini uit het kookboek Natascha Bakt van Natascha van der Stelt.

Lees meer

Picknicken in Rotterdam met Karakter’s picnic box

Ben je toevallig nog op zoek naar een leuk uitje voor dit weekend? Wat dacht je van picknicken in Rotterdam met Karakters’ picnick box? Voetjes in het gras, wijn of appelsap in de hand en ondertussen proeven van verschillende hapjes in de zon, een recept voor ontspanning! Restaurant Karakter vult deze zomer een eigen picknick box met hapjes en drankjes, dus neem je kleedje mee en zoek een plekje uit in het dichtbijgelegen Euromastpark!

Lees meer

De Maleisische keuken: Maleisische dahlcurry met groente

De Maleisische keuken is een samensmelting van de Maleise, Chinese, Indiase, Arabische en Portugese keuken. De gerechten uit de Maleisische keuken kent vele prachtige gerechten en de komende tijd mogen wij er een aantal van delen uit het mooie boek Magisch Maleisisch van Norman Musa. Vandaag: Maleisische dahlcurry met groente!

Lees meer

Vegan Monday: gepofte zoete aardappel met tofu en pecannoten

De zomer is in zicht en dat betekent dat we weer massaal kunnen gaan barbecuen in het park, op het balkon en in de tuin. Wij laten de worstjes, filets en burgers achterwege en laten je zien dat groenten ook een prominente plek op de BBQ verdienen. Wij roepen daarom 2019 uit tot het jaar van de vegetarische barbecue. Wij delen heerlijke barbecue recepten met groente in de hoofdrol! Vandaag: gepofte zoete aardappel met tofu en pecannoten!

Lees meer

Vega curry: Linzen kofta

Dit recept is afkomstig uit het kookboek Vega curry van Nahid Hassan. In zijn boek deelt hij de heerlijkste recepten voor curry’s zonder vlees of vis, zoals deze linzen kofta bijvoorbeeld! Linzen kofta is een populaire streetfoodsnack in India en Bangladesh, vol proteïnerijke rode linzen, chana dhal en mungbonen. De linzen kofta kun je serveren als hoofdgerecht met kormasaus en rijst, als voorgerecht of als hapje.

Lees meer

Rozey: all-inclusive vega(n) dineren in Rotterdam

Ken jij Rozey al? In de Rotterdamse Wijnhaven is een nieuw concept neergestreken dat wel heel aantrekkelijk is voor vega’s, vegan’s en liefhebbers van shared dining. Het bijzondere aan Rozey is het all-inclusive concept met food & drinks, dat betekent dat je onbeperkt kunt genieten van de drankjes en hapjes op de kaart voor één vaste prijs. Dit vega(n) walhalla wil je bezoeken bij je volgende bezoek aan Rotterdam!

Lees meer

De ultieme groene plantaardige burger voor meer energie!

Soms moet je een moment voor je zelf nemen. Een moment om te ontspannen en tijd om extra voor jezelf te zorgen. Dat betekent: comfort food! Vaak is comfort food niet heel voedzaam, maar wij weten het aangename met het lekkere te combineren en maakten de ultieme groene vegaburger met Green Juice! Deze burger is goed voor jou en goed voor de planeet, want deze groenteburger is helemaal plantaardig 😉

Lees meer

Veggie Hero: Interview met Joke Boon

Wij stellen wekelijks ‘Veggie Heroes’ aan je voor: mannen en vrouwen die vegetarisch eten écht op de kaart zetten. Vandaag in de spotlight: Joke Boon, auteur van verschillende vegetarische kookboeken. Haar laatste boek is De vega optie, waarbij ze allerlei recepten deelt om zelf je vleesvervangers te maken. Andere boeken waar je haar van kunt kennen zijn Koken met Kleur! en Bonen!

Lees meer

Top 5: plantaardige desserts

Afgelopen week is de campagne #zokanhetook van start gegaan. Met deze campagne willen de initiatiefnemers laten zien dat er voor elk dierlijk product ook een plantaardige keuze bestaat, want zo kan het ook! Om te laten zien dat plantaardig ook heel lekker is, deel ik mijn vijf favoriete plantaardige dessert recepten!

Lees meer

Barbecue: Tofusteaks met verse sambal

De zomer is in zicht en dat betekent dat we weer massaal kunnen gaan barbecuen in het park, op het balkon en in de tuin. Wij laten de worstjes, filets en burgers achterwege en laten je zien dat groenten ook een prominente plek op de BBQ verdienen. Wij roepen daarom 2019 uit tot het jaar van de vegetarische barbecue! Wij delen heerlijke barbecue recepten met groente in de hoofdrol! Vandaag: tofusteaks met verse sambal uit het prachtige boek Lekker vegetarisch op de barbecue van Ross Dobson!

Lees meer

De havertrend uit Scandinavië komt naar Nederland

Wij werden eerder deze maand door het van oorsprong Scandinavische bedrijf Gold&Green uitgenodigd om in Finland de Nordic Cuisine te ontdekken. Wij schreven eerder al over de Nordic Food Trends en zoomen vandaag in op een van deze trends. Door de koude, donkere winters en lange, lichte zomers in Scandinavië en haar harde grond vol met nutriënten, groeit een oergraan dat herondekt is in de Nordic Cuisine: haver.

Lees meer

De ultieme vegan borrelplank met Quorn nuggets

Hoe ziet de perfecte borrelplank eruit en wat mag hierop niet ontbreken? Wij gingen de uitdaging aan en creëerde de perfecte VEGAN borrelplank! Deze veganistische borrelplank bestaat uit vers brood en crackers, antipasto, gedroogd en vers fruit, noten, groentesticks, spreads én een warm element: Quorn vegan nuggets met zelfgemaakte dipsausjes!

Lees meer

Vegan Monday: Patate al Cocco

Dit recept komt uit het boek Vegano Cucino Italiano. Een prachtig kijk- en kookboek van Alberto Musacchio en Malu Simöes met ruim 80 veganistische recepten die binnen 30 minuten op tafel staan. Patate al Cocco zijn kokosaardappels uit Sri Lanka, of elke andere plek in de tropen waar palmbonen en aardappelen groeien. De kokos past ontzettend goed bij de consistentie van de aardappels, wat een zeer smakelijke gerecht oplevert. Vandaag mogen wij het recept delen!

Lees meer

Top 5: vegan kookboeken

Elke maandag delen wij op vegan monday de lekkerste veganistische recepten. Deze creatieve en verrassende recepten komen uit de beste veganistische kookboeken! Wij zetten onze vijf favoriete vegan kookboeken voor je op een rijtje, zodat jij weet waar je nog veel meer plantaardige inspiratie vandaan kunt halen. Veel lees- en kookplezier!

Lees meer

Vegan Monday: Bucatini aglio e olio

Dit recept komt uit het boek Vegano Cucino Italiano. Een prachtig kijk- en kookboek van Alberto Musacchio en Malu Simōes met ruim 80 veganistisch recepten die binnen 30 minuten op tafel staan. Bucatini is een pasta waar ze met name in Rome goed bekend mee zijn. Het is een soort dikke spaghetti waarvan de binnenkant hol is. Favoriet van kinderen en een favoriet van ons! Vandaag mogen wij het recept delen.

Lees meer

Kookboek Salade: bloemkoolsalade

Salade is het kookboek van Janneke Philippi en staat bomvol heerlijke saladerecepten! Vandaag delen wij het recept voor bloemkoolsalade. In haar studententijd ontdekte Janneke bloemkoolsalade, waarmee je snel een berg salade kon maken en perfect uitkwam met het maandbudget. De rode peper, verse kruiden en limoen geven de milde bloemkoolsmaak pit en frisheid. Wij mogen het recept met je delen!

Lees meer

Vegan Monday: Tabouleh van quinoa

Dit recept komt uit het boek Vegano Cucino Italiano. Een prachtig kijk- en kookboek van Alberto Musacchio en Malu Simōes met ruim 80 veganistisch recepten die binnen 30 minuten op tafel staan. Een licht gekruid gerecht bereid met quinoa, waardoor we een mix van Zuid-Amerikaanse en Midden-Oosterse invloeden krijgen. Vandaag mogen wij het recept delen!

Lees meer

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!