Eetpatroon

Een eetpatroon vinden dat bij jou past. Dat is het allerbelangrijkste als je lekker in je vel wilt zitten en fit en en energiek door het leven wilt gaan. Dit is voor iedereen verschillend. Wat voor het ene lichaam werkt, kan voor het andere lichaam helemaal niet het gewenste effect hebben. Zo eet Isabel graag de nodige koolhydraten, in de vorm van bruine rijst, volkorenbrood of pseudogranen, omdat die haar de energie geven die ze elke dag nodig heeft. Toch zijn er genoeg mensen die hiervan een opgeblazen gevoel krijgen of snel aankomen. Daarom brengen we in deze rubriek op inhoudelijke en praktische wijze verschillende eetpatronen aan het licht. Bij ieder eetpatroon vind je informatie over de achterliggende filosofie, de kernwaarden van het eetpatroon: wat eet je wel en wat eet je niet en waarom, en tot slot praktische adviezen en recepten om het te integreren in je dagelijks leven. Zo kan je je inlezen en experimenteren. Als je de moeite neemt om het eetpatroon 30 dagen te volgen, dan zul je zien dat het je eerst moeite kost, ergernis en stress oplevert, maar dat je gedurende de maand je draai zult vinden en je eigen manier om het in te passen in je leven. Tot slot heeft ook je metabolisme deze tijd nodig om je oude eetpatroon uit het systeem te krijgen en het nieuwe te omarmen, dus na 30 dagen kan je oordelen of het het gewenste effect oplevert. We wensen je heel veel succes en zijn er voor je om je te inspireren en te helpen waar nodig!

Vegan Monday: Japanse curry

We merken aan onszelf dat we steeds vaker voor een geheel plantaardige maaltijd kiezen. Daar willen we jou ook graag bij helpen! Niet alleen aan vlees, maar ook aan eieren en zuivel kleeft natuurlijk dierenleed. Bovendien is het niet bepaald milieuvriendelijk. We zullen niet altijd helemaal zonder dierlijke producten eten, maar we willen wel laten zien dat het kan! Vandaag delen we het recept voor Japanse curry met gepaneerde aubergine, courgette & rode paprika.

Lees meer

Sinner Saturday: vegan witte chocolademousse met warm rood fruit

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan al deze cravings te voldoen, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: angel’s mousse vegan witte chocolademousse met warm rood fruit uit het kookboek Funky Vegan Bakboek van Emma Herngreen.

Lees meer

Getest: Mora Vegetarische Slager vegan (!) Kipkorn

Deze week in het vleesvervangerschap in de diepvries: de Kipkorn van Mora en de Vegetarische Slager! Deze vleesvervanger vind je niet in het koelschap maar in het vriesvak en is echt het proberen waardt! Wij konden deze vegan Kipkorn niet van de reguliere Kipcorn onderscheiden en zijn mega enthouiast met deze veganistische snack optie! – Cijfer 9

Lees meer

Kookboek Salade: Fattoush

Salade is het kookboek van Janneke Phillipi en staat bomvol heerlijke salade recepten! Vandaag delen wij het recept voor Fattoush. Fattoush is dé salade van Libanon, een klassieker waaraan iedere familie en kok toch z’n eigen draait geeft. In Janneke’s versie wordt de sumak vervangen door komijnzaad. De gemalen sumakbesjes hebben een friszuur aroma terwijl het komijnzaad zorgt voor wat kruidigheid. Vandaag uit Salade: Fattoush.

Lees meer

Vegan monday: peperige paarse soep

Dit recept komt uit het boek Vegan 100 van Gaz Oakley. Hij is bekend van zijn Instagram account @Avantgardevegan, waar hij de lekkerste, mooiste en stoerste veganistische recepten deelt. Vegan gerechten van een stoere vent, we like! De pimpelpaarse soep uit het boek wordt gemaakt van verse rodekool en rode ui. De tijm, balsamicoazijn en appel zorgen ervoor dat de soep heerlijk smaakvol en zoetig is!

Lees meer

Vind je recept



Nieuwsbrief

ALLE ARTIKELEN VAN DE WEEK ELKE ZONDAG GRATIS IN JE E-MAIL

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!