Ayurveda

Een eetpatroon vinden dat bij jou past. Dat is het allerbelangrijkste als je lekker in je vel wilt zitten en fit en en energiek door het leven wilt gaan. Op deze pagina vind je inspiratie, recepten en kookboeken die in het Ayurveda eetpatroon passen. Ayurveda, opgebouwd uit Ayur (leven) en Veda (kunst), is een levenswijze die het welzijn en de gezondheid van mensen wil verbeteren door lichaam, geest en bewustzijn in balans te brengen. Het is een 5000 jaar oude Indiase natuurlijke wijsheid en een holistische geneeswijze die ernaar streeft in het dagelijks bestaan in harmonie met de natuurwetten te leven. Deze balans is per mens verschillend en is afhankelijk van je basisenergie, ook wel dosha of constitutie genoemd. Vaak zien we dat door verkeerde voeding, leefstijl of stress een disbalans is veroorzaakt die zorgt voor lichamelijke klachten. Een ayurvedisch eepatroon afgestemd op jouw constitutie kan helpen om het evenwicht weer te herstellen en het beste uit jezelf te halen.

Vind je recept



Blauwe matcha: de gezondheidsvoordelen

Blauwe matcha: de gezondheidsvoordelen

Ken jij blauwe matcha al? Niet te verwarren met groene matcha. De twee zijn namelijk geen familie! Groene matcha is gemaakt van groene theebladeren en blauwe matcha van kittelbloembladeren. Maar is blauwe matcha net zo gezond als groene matcha? En hoe komt de drank aan zijn blauwe kleur? Annemiek van Floora Happy Healthy zocht het voor je uit.

Lees meer
DIY TREND: blauwe matcha latte

DIY TREND: blauwe matcha latte

Inmiddels is de groene matcha een blikvanger op vele menukaarten, en kan je deze ook thuis maken. Maar ken je blauwe matcha al? Deze is gemaakt van de blauwe blaadjes van de kittelbloem. Deze plant kan stress verminderen en het geheugen verbeteren. Binnenkort meer over de gezondheidsvoordelen van kittelbloem. Vandaag delen wij het recept voor blauwe matcha latte.

Lees meer
Kookboek: Fresh Spice

Kookboek: Fresh Spice

Eten is alchemie: de beste wetenschap die er is! Is het motto van Arun Kapil, schrijver van het kookboek Fresh Spice. Specerijen zijn namelijk véél meer dan alleen de ‘smaakmakers’ van gerechten. Er gaan bijzondere verhalen achter schuil over hun uniciteit, aroma’s, herkomst, geschiedenis, teelt, en zelfs wetenschap. Al deze facetten komen aan bod in het kookboek Fresh spice in de vorm van een register waarin alle specerijen van A tot Z staan beschreven, een hoofdstuk over de wetenschap van specerijen, heerlijke ‘spicy’ recepten, en tot slot de relatie tot de Ayurvedische geneeswijze. 

Lees meer
Instagram trend: Kombucha

Instagram trend: Kombucha

Deze week gespot op Instagram: Homemade Kombucha, een drankje uit Bali dat nu ook steeds populairder wordt in Nederland. Dit bijzondere drankje is niet alleen ontzettend lekker, het is ook heel bijzonder dankzij alle gezondheidsvoordelen en het ontstaan ervan. Kombucha ontstaat door fermentatie, zit tjokvol gezonde bacteriën, vitamine C, en is sinds kort in veel winkels verkrijgbaar. Nóg leuker is het natuurlijk om het drankje thuis te brouwen. Op Instagram zien we er vele soorten van voorbij komen! 

Lees meer

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!