Detox

Een eetpatroon vinden dat bij jou past. Dat is het allerbelangrijkste als je lekker in je vel wilt zitten en fit en en energiek door het leven wilt gaan. Daarom brengen we in deze rubriek op inhoudelijke en praktische wijze verschillende eetpatronen aan het licht. Bij ieder eetpatroon vind je informatie over de achterliggende filosofie, de kernwaarden van het eetpatroon: wat eet je wel en wat eet je niet en waarom, en tot slot praktische adviezen en recepten om het te integreren in je dagelijks leven. In deze rubriek lees je alles over detoxen, dit kan een waardevolle aanvulling zijn op je dagelijks eetpatroon. Detoxen is lang niet zo heftig en eng als het klinkt. Detoxen is simpelweg een proces waarin je een stapje terug doet, back to the basics. Hierdoor geef je je lichaam de ruimte om alle negatieve effecten van onze omgeving op het lichaam te elimineren. Denk aan uitlaatgassen, rook en onnatuurlijke toevoegingen aan ons eten. Detoxen is tegenwoordig een manier om je gezonde en bewuste levensstijl te ondersteunen en je lichaam in optimale conditie te houden, net alsof je je auto voor een beurt naar de garage brengt. Bovendien is het een goede manier om jezelf weer even op het ‘rechte pad’ te brengen. Meestal eten we namelijk veel meer dan nodig is: door vermoeidheid, emotie, omdat we het ‘verdiend’ hebben of gewoon omdat het zo gezellig is. Wedden dat je na een week die behoefte niet meer voelt en de moed hebt om gezond verder te gaan? Een detox kan je in allerlei vormen en maten integreren in je dagelijks leven. Je kan elke maand een detox-dag inlasten, of meedoen met onze tweejaarlijkse detox-week. Daarnaast zijn er ook leuke bedrijven zoals Juizs en Frecious die speciale programma’s aanbieden voor 3, 5 of 7 dagen. Als je het doet, probeer je dan tijdens de detox zo goed mogelijk aan het programma dat je kiest te houden. Allereerst zal het je moeite kosten, ergernis en stress opleveren, misschien zelfs lichamelijke klachten zoals hoofdpijn of futloosheid, maar dat hoort erbij. Volg het programma en zet door, dan ervaar je aan het einde het optimale effect.

Instagram trend: Kombucha

Deze week gespot op Instagram: Homemade Kombucha, een drankje uit Bali dat nu ook steeds populairder wordt in Nederland. Dit bijzondere drankje is niet alleen ontzettend lekker, het is ook heel bijzonder dankzij alle gezondheidsvoordelen en het ontstaan ervan. Kombucha ontstaat door fermentatie, zit tjokvol gezonde bacteriën, vitamine C, en is sinds kort in veel winkels verkrijgbaar. Nóg leuker is het natuurlijk om het drankje thuis te brouwen. Op Instagram zien we er vele soorten van voorbij komen! 

Lees meer

Verzadigingsindex: hoe lang vult je eten?

Zoals je vast zelf ook wel eens hebt gemerkt, vult het ene voedingsmiddel beter dan de ander. Zo zit je na het eten van een bruine boterham veel langer vol dan na het eten van een witte. Helemaal als je minder wil eten, is het beter om iets te eten waar je een vol gevoel van krijgt. Om een beeld te geven van wat wel en wat minder vult is er in 1995 een verzadigingsindex ontwikkeld. Wij leggen het je uit!

Lees meer

Keuzestress: blender, slowjuicer of sapcentrifuge? + WIN!!!

Blenden, juicen en centrifugeren. Drie manieren om een soortgelijk resultaat te bereiken: een egale soep, smoothie of juice gemaakt van groenten en fruit. Maar ja, wat is dan de beste manier? Wat zijn eigenlijk de verschillen en de voordelen? Welke past bij jou? Ik zocht het voor je uit en… je kan een apparaat naar keuze WINNEN!

Lees meer

Vind je receptNieuwsbrief

ALLE ARTIKELEN VAN DE WEEK ELKE ZONDAG GRATIS IN JE E-MAIL

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!