Flexitarisch

Een eetpatroon vinden dat bij jou past. Dat is het allerbelangrijkste als je lekker in je vel wilt zitten en fit en en energiek door het leven wilt gaan. Daarom brengen we in deze rubriek op inhoudelijke en praktische wijze verschillende eetpatronen aan het licht. Op De Hippe Vegetariër snappen wij dan ook dat vegetarisch eten niet voor iedereen is weggelegd. Door inspiratie en achtergrondinformatie te bieden doen wij er alles aan om de drempel zo laag mogelijk te maken. Wij hopen dat de artikelen op dit blog argumenten als dat het moeilijk, duur, eentonig of te gezond zou zijn pareren, maar we weten maar al te goed dat wat voor de een werkt, niet voor de ander kan werken. Daarom hebben we deze rubriek speciaal gemaakt voor flexitariërs, mensen die een dagje (of meer dagen!) geen vlees of vis willen eten. We helpen je hier met tips en recepten om een flexitarisch eetpatroon te integreren in het dagelijks leven. Wat zijn bijvoorbeeld bekende vlees- of visrecepten die je ook heel gemakkelijk vegetarisch kan bereiden? En hoe ga je om met flexitarisch eten in een gezin met kinderen? Als je de moeite neemt om 30 dagen flexitarisch te eten, bijvoorbeeld 1, 2, 3 of zelfs 4 dagen in de week vegetarisch, dan zul je zien dat het je eerst moeite kost, maar dat je gedurende de maand je draai zult vinden en je kunt oordelen of het het gewenste effect oplevert. Twijfel je nog? Hier vind je 10 redenen om flexitariër te worden en de impact van 1 dag in de week geen vlees eten. We wensen je heel veel succes en zijn er voor je om je te inspireren en te helpen waar nodig!

Vind je recept



Veggie Hero: Interview met Tv-Chef Yvette van Boven

Veggie Hero: Interview met Tv-Chef Yvette van Boven

Wij stellen wekelijks ‘Veggie Heroes’ aan je voor: mannen en vrouwen die vegetarisch eten écht op de kaart zetten. Vandaag in de spotlight: Yvette van Boven, kookboek schrijfster van onder andere ‘De grote oven van boven’, chef-kok, columninst en tv-presentator. Op haar vrolijke geïllustreerde site, lees je over Yvette haar werk en vind je de lekkerste recepten. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan hier verder over Yvette haar weg naar het vegetarisme.

Lees meer
Veggie Hero: Interview met blogger Nina Olsson

Veggie Hero: Interview met blogger Nina Olsson

Wij stellen wekelijks ‘Veggie Heroes’ aan je voor: mannen en vrouwen die vegetarisch eten écht op de kaart zetten. Vandaag in de spotlight: Nina Olsson, pionier op het gebied van vegetarisch eten, blogger en kookboekenschrijfster. Op haar prachtige blog ‘Nourish Atelier’, lees je over Nina haar reizen en bevindingen over vegetarisch eten. Ze neemt je mee in haar verhaal door de romantische fotografie van het eten en de omgeving. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan hier verder over Nina’s weg naar het vegetarisme.

Lees meer
Veggie Hero: Interview met trendsetter Jacinta Bokma

Veggie Hero: Interview met trendsetter Jacinta Bokma

In deze wekelijkse rubriek stellen wij ‘Veggie Heroes’ aan je voor. Dit zijn mannen en vrouwen die vegetarisch eten écht op de kaart zetten. Vandaag in de spotlight: Jacinta Bokma, auteur van de boeken: ‘De snelle vegetariër’, ‘De dunne vegan’ en ‘Puur en plantaardig’. Opgegroeid als dochter van een bioloog en een yoga docente, is het met de paplepel ingegoten om bijna geen vlees te eten. Jacinta heeft een missie om de mensen op een gezonde ‘Bourgondische’ manier te laten eten door middel van verschillende ervaringen en projecten. Super interessant om deze groene levensdraad door haar werk te zien. Lees hier haar verhaal!

Lees meer
Veggie Hero: Interview met Isabel Boerdam van De Hippe Vegetariër

Veggie Hero: Interview met Isabel Boerdam van De Hippe Vegetariër

Nieuwe rubriek! Wij zetten vanaf deze maand ‘Veggie Heroes’ in de spotlight: mannen en vrouwen die vegetarisch eten écht op de kaart zetten. Vandaag aan het woord: onze eigen Isabel, oprichter van De Hippe Vegetariër en de Nationale Week Zonder Vlees. Zij is jong gestopt met het eten van vlees en heeft jarenlange ervaring op het gebied van vegetarisch koken en daarover vertellen en schrijven. Dit maakt haar een echte veggie expert. Lees hier haar verhaal van haar laatste hap vlees in haar jeugd tot nu!

Lees meer
Samen eten: linzen bolognese voor vleeseters én vegetariërs

Samen eten: linzen bolognese voor vleeseters én vegetariërs

Heb jij thuis een gemengd gezin? Op zoek naar een snel en gemakkelijk recept om te maken voor vegetariërs én vleeseters? Dan heb ik hier het perfecte recept: deze spaghetti bolognese maak je met slechts één stap verschil in twee varianten: vega en niet-vega. De vega versie is net zo lekker en voedzaam dankzij de linzen in stazak van HAK – je proeft het verschil bijna niet. Iedereen blij! En pssst: probeer ze volgende keer dan gewoon eens voor de gek te houden 🙂

Lees meer
Getest: Allerhande Box nu 100% flexitarisch

Getest: Allerhande Box nu 100% flexitarisch

Goed nieuws: de Allerhande Box is vernieuwd en nu 100% flexitarisch. Elke week kan je kiezen uit 3 vegetarische gerechten, waarvoor je de ingrediënten en instructies thuis bezorgd krijgt. Wij testten de box en aten deze week plaattaart met zoete aardappel en zongedroogde tomaatjes, bloemkoolsalade met ovenkrieltjes en kaasschnitzel en tagliatelle met burrata en panco. Benieuwd?

Lees meer
TASTY & EASY: Indiase maaltijdsoep met wortelen en linzen

TASTY & EASY: Indiase maaltijdsoep met wortelen en linzen

Van dit recept word ik echt gelukkig! Eigenlijk is dit een soort Indiase dahl, maar dan de Nederlandse versie én super snel een eenvoudig te maken. De perfecte combinatie van linzen, wortel, tomaat, kokosmelk en Indiase specerijen zoals kurkuma, koriander, komijn, fenegriek, kaneel, gember en kardamom. Ideaal voor op een koude dag!

Lees meer
TASTY & EASY: Mexicaanse stoofschotel met zoete aardappel

TASTY & EASY: Mexicaanse stoofschotel met zoete aardappel

Bij Mexicaans denk je vaak meteen aan wraps of taco’s, maar je kan zoveel meer met dat Mexicaanse smakenpalet. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze heerlijke stoofschotel met zoete aardappel, zwarte bonen, eieren en avocado. Ideale winterse avondmaaltijd, maar stiekem ook een prima anti-kater-ontbijt. In 25 minuten op tafel. Geniet ervan!

Lees meer
Vooraankondiging: 5-11 maart Nationale Week Zonder Vlees

Vooraankondiging: 5-11 maart Nationale Week Zonder Vlees

Van 5-11 maart 2018 vindt de eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees plaats in Nederland. Dit is het initiatief van Isabel Boerdam, bekend van het blog en boek De Hippe Vegetariër. Deze week zal vanaf nu jaarlijks gehouden worden. Het doel van de campagne is Nederland op een concrete manier bewust maken van de positieve impact van minder vlees eten, en laten zien hoe gemakkelijk dit eigenlijk kan zijn. Vandaag is de website weekzondervlees.nl live gegaan en kunnen mensen zich aanmelden om mee te doen.

Lees meer
3 x recepten voor een Dagje Geen Vlees

3 x recepten voor een Dagje Geen Vlees

Mijn persoonlijke hoogtepunt van dit jaar! Samen met MAGGI lanceerde ik een speciale Dagje Geen Vlees productlijn om flexitarisch eten écht de nieuwe standaard te maken in Nederland. De recepten ontwikkelde ik samen met MAGGI chef ben, en we zorgen ervoor dat de recepten MAKKELIJK, SNEL, VOEDZAAM en bovenal LEKKER zijn.

Lees meer
Dagje Geen Vlees: Marokkaans pompoenstoofpotje + WIN

Dagje Geen Vlees: Marokkaans pompoenstoofpotje + WIN

Super leuk: dit Marokkaanse pompoenstoofpotje mocht ik gisteren live koken in de kookstudio van de Albert Heijn XL! Want dit recept is onderdeel van de Dagje Geen Vlees productlijn die ik samen met MAGGI, en Ben de MAGGI-chef, heb ontwikkeld om flexitarisch eten écht de nieuwe standaard te maken in Nederland. Dit stoofpotje is een heerlijk winters gerecht én bevat 120% van je dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente. Twee vliegen in één klap!

Lees meer
Dagje Geen Vlees: Indiase linzencurry + KOM PROEVEN

Dagje Geen Vlees: Indiase linzencurry + KOM PROEVEN

Dagje geen vlees? Dat wordt nu nóg makkelijker voor de flexitariërs onder ons (en zelfs voor de vleeseters!). Samen met MAGGI lanceer ik namelijk de Dagje Geen Vlees productlijn om groenten méér ruimte te geven in ons dagelijks eetpatroon zonder dat je het vlees mist. Deze Indiase linzencurry met wortel en bloemkool is enorm lekker en bevat maar liefst 120% van je van je dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente. Je zet hem binnen no time op tafel!

Lees meer
Dagje Geen Vlees: Mexicaans groentepannetje + WIN

Dagje Geen Vlees: Mexicaans groentepannetje + WIN

Nieuws voor alle flexitarische volgers van mijn blog! Samen met MAGGI lanceer ik een speciale Dagje Geen Vlees productlijn om flexitarisch eten écht de nieuwe standaard te maken in Nederland. Dit Mexciaanse groentepannetje met paprika, kidneybonen en ei (á la shakhuka) is één van de drie recepten die ik hiervoor heb bedacht. Succes gegarandeerd met de speciale specerijenmix van MAGGI met maar liefst 8 kruiden (en zonder troep). Hiermee wordt een dagje zonder vlees lekker en eenvoudig!

Lees meer
Kookboekrecensie: Pasta

Kookboekrecensie: Pasta

Pasta. Op het eerste gezicht een simpele titel, maar wanneer je het kookboek openslaat word het je al snel duidelijk dat het een allesomvattende titel is van een bijzonder verhaal. Het boek begint met een foto uit 1982 en schetst een beeld van de twee hoofdpersonen uit Pasta. Het boek is geschreven door de man achter de pastabar Spaghetteria: Stefan Cavallari. Stefan vertelt samen met uitgeverij Spectrum het verhaal van zijn oma (Nonna) en hun gedeelde passie voor koken. Een ode aan zijn oma en dé Italiaanse keuken. Geïnspireerd door zijn geboorteplaats ‘Camacchio’ geeft Stefano Cavallari 61 verrukkelijke recepten prijs uit de keuken van jouw favoriete pasta-bar: de Spaghetteria. Het boek bevat 25 vegetarische recepten, met daarnaast vlees- en vis recepten.

Lees meer
Eiwitrijk: het kookboek

Eiwitrijk: het kookboek

Fern Green schreef een kookboek over groene eiwitten genaamd ‘Eiwitrijk’. It’s all in the name! Het boek is een traktatie voor iedere vegetariër. Ben je zoekende naar inspiratie voor eiwitrijke, plantaardige maaltijden? Dit boek zal voor verlichting zorgen! In Eiwitrijk beschrijft Fern Green 66 recepten, van tussendoortjes tot salades en hoofdgerechten, welke overigens vol zitten met proteïnebommetjes! Niet alleen een musthave voor vegetariërs, het boek van Fern Green zou ook niet misstaan in de boekenkasten van flexitariërs en sportfanaten.

Lees meer
Grenzeloos Gezond van Ellen Hoog

Grenzeloos Gezond van Ellen Hoog

12,5 jaar schitterde Ellen Hoog als Nederlandse hockeydame. De zenuwslopende Olympische finale tegen Groot-Brittannië zomer staat nog vers in ons geheugen. Vlak na de Olympische Spelen in Rio de Janeiro kondigt Ellen aan te gaan stoppen als international voor Oranje. Toch komt ze in oktober nog met een toegift in de vorm van een prachtig kookboek genaamd ‘Grenzeloos Gezond’. De gedachte van Ellen achter dit boek gaat over het behouden van een gezonde levensstijl, zelfs wanneer je op reis bent. Wij doen er een boekje over open!

Lees meer
SLA: het kookboek

SLA: het kookboek

Je bent vast wel eens bij de saladebar SLA geweest – of je hebt er in elk geval van gehoord. De eerste vestiging werd in 2013 geopend aan de Ceintuurbaan in Amsterdam. Inmiddels kent Amsterdam nóg twee vestigingen en kun je de heerlijke salades van SLA ook proeven in Utrecht en Den Haag. SLA is hip en dat vieren zij met het kookboek SLA – Een handboek voor groen, gezond en geweldig lekker eten. Het kookboek ligt sinds vorig jaar in de winkels.

Lees meer
De Detox Kitchen Bible

De Detox Kitchen Bible

De Detox Kitchen Bible van Lily Simpson en Rob Honson is een schitterend boek met meer dan tweehonderd recepten, stuk voor stuk zonder tarwe, zuivel en geraffineerde suiker. Dit prachtig uitgegeven boek (met leeslint en hardcover!) staat niet alleen bol van de inspirerende recepten, maar bevat ook verschillende detoxprogramma’s, elk met een eigen doelwit en richtlijnen. Zo zijn er detoxprogramma’s voor het hart, de geest, de botten en de spijsvertering én eentje speciaal gericht op vegetariërs en veganisten. […]

Lees meer

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!