Flexitarisch

Een eetpatroon vinden dat bij jou past. Dat is het allerbelangrijkste als je lekker in je vel wilt zitten en fit en energiek door het leven wilt gaan. Wij van De Hippe Vegetariër snappen dat vegetarisch eten niet voor iedereen is weggelegd. Door inspiratie en achtergrondinformatie te bieden doen wij er alles aan om de drempel zo laag mogelijk te maken. Wij hopen dat de artikelen op dit blog argumenten als dat het moeilijk, duur, eentonig of te gezond zou zijn pareren, maar we weten maar al te goed dat wat voor de een werkt, voor de ander niet kan werken. Daarom hebben we deze rubriek speciaal gemaakt voor flexitariërs, mensen die een dagje (of meer dagen!) geen vlees of vis willen eten. We helpen je hier met tips en recepten om een flexitarisch eetpatroon te integreren in het dagelijks leven. Wat zijn bijvoorbeeld bekende vlees- of visrecepten die je ook heel gemakkelijk vegetarisch kan bereiden? En hoe ga je om met flexitarisch eten in een gezin met kinderen? Als je de moeite neemt om 30 dagen flexitarisch te eten, bijvoorbeeld 1, 2, 3 of zelfs 4 dagen in de week vegetarisch, dan zal je zien dat het je eerst moeite kost, maar dat je gedurende de maand je draai zult vinden en je kunt oordelen of het het gewenste effect oplevert. Twijfel je nog? Hier vind je 10 redenen om flexitariër te worden en de impact van 1 dag in de week geen vlees eten. We wensen je heel veel succes en zijn er voor je om je te inspireren en te helpen waar nodig!


SLA: het kookboek

SLA: het kookboek

Je bent vast wel eens bij de saladebar SLA geweest – of je hebt er in elk geval van gehoord. De eerste vestiging werd in 2013 geopend aan de Ceintuurbaan in Amsterdam. Inmiddels kent Amsterdam nóg twee vestigingen en kun je de heerlijke salades van SLA ook proeven in Utrecht en Den Haag. SLA is hip en dat vieren zij met het kookboek SLA – Een handboek voor groen, gezond en geweldig lekker eten. Het kookboek ligt sinds vorig jaar in de winkels.

Lees meer
De Detox Kitchen Bible

De Detox Kitchen Bible

De Detox Kitchen Bible van Lily Simpson en Rob Honson is een schitterend boek met meer dan tweehonderd recepten, stuk voor stuk zonder tarwe, zuivel en geraffineerde suiker. Dit prachtig uitgegeven boek (met leeslint en hardcover!) staat niet alleen bol van de inspirerende recepten, maar bevat ook verschillende detoxprogramma’s, elk met een eigen doelwit en richtlijnen. Zo zijn er detoxprogramma’s voor het hart, de geest, de botten en de spijsvertering én eentje speciaal gericht op vegetariërs en veganisten. […]

Lees meer
Duurzaam leven met De Groene Meisjes

Duurzaam leven met De Groene Meisjes

Merel en Jamie hebben er hard aan gewerkt en nu is het er eindelijk: het boek van De Groene Meisjes, uitgegeven door Uitgeverij Brandt waar ik in april ook mijn boek mag publiceren! 🙂 Dit kleurrijke boek is het product van het succesvolle blog De Groene Meisjes waar Merel en Jamie al ruim vier jaar schrijven over veganistisch eten en duurzaam leven. Het motto van De Groene Meisjes vormt de ondertitel van het boek: lekker en duurzaam eten, reizen, wonen en leven. Het boek is dus niet uitsluitend een kookboek (hoewel er heerlijke recepten in staan) maar staat juist vol met tips over een duurzame lifestyle. […]

Lees meer
Gastblogger: Chantal Pleune

Gastblogger: Chantal Pleune

Graag wil ik jullie voorstellen aan een nieuwe gastblogger: Chantal Pleune. Chantal zal vanaf volgende week iedere dinsdag een gastblog schrijven over Vergeten Groenten. Elke week zet zij een Vergeten Groente in het zonnetje en laat ons kennis maken met een bijpassend recept. Ideale winterse kookinspiratie dus! […]

Lees meer