
Flexitarisch
Een eetpatroon vinden dat bij jou past. Dat is het allerbelangrijkste als je lekker in je vel wilt zitten en fit en energiek door het leven wilt gaan. Wij van De Hippe Vegetariër snappen dat vegetarisch eten niet voor iedereen is weggelegd. Door inspiratie en achtergrondinformatie te bieden doen wij er alles aan om de drempel zo laag mogelijk te maken. Wij hopen dat de artikelen op dit blog argumenten als dat het moeilijk, duur, eentonig of te gezond zou zijn pareren, maar we weten maar al te goed dat wat voor de een werkt, voor de ander niet kan werken. Daarom hebben we deze rubriek speciaal gemaakt voor flexitariërs, mensen die een dagje (of meer dagen!) geen vlees of vis willen eten. We helpen je hier met tips en recepten om een flexitarisch eetpatroon te integreren in het dagelijks leven. Wat zijn bijvoorbeeld bekende vlees- of visrecepten die je ook heel gemakkelijk vegetarisch kan bereiden? En hoe ga je om met flexitarisch eten in een gezin met kinderen? Als je de moeite neemt om 30 dagen flexitarisch te eten, bijvoorbeeld 1, 2, 3 of zelfs 4 dagen in de week vegetarisch, dan zal je zien dat het je eerst moeite kost, maar dat je gedurende de maand je draai zult vinden en je kunt oordelen of het het gewenste effect oplevert. Twijfel je nog? Hier vind je 10 redenen om flexitariër te worden en de impact van 1 dag in de week geen vlees eten. We wensen je heel veel succes en zijn er voor je om je te inspireren en te helpen waar nodig!
Straatinterview: Susanne over vegetarisch eten
Wij gingen de straat op en vroegen mensen naar hun keuze om minder vlees te eten, hun favoriete groente en de grootste uitdaging in de vegetarische keuken. Vandaag aan het woord: Susanne (24) woont in Amsterdam, overweegt vegetariër te worden en omschrijft haar kookkunsten als: een beetje van mijzelf, een beetje van Maggi.
Straatinterview: Sanne over vegetarisch eten
Wij gingen de straat op en vroegen mensen naar hun keuze om minder vlees te eten, hun favoriete groente en de grootste uitdaging in de vegetarische keuken. Vandaag aan het woord: Sanne (32) woont met veel plezier in Amsterdam, eet bewust minder vlees en is een keukenprinses in wording.
Julius: voor vlees & vega
Julius bar & grill. Jullie zullen wel denken: is dat geen hele rare keuze voor een vegetariër? Toch merken we dat lezers regelmatig tegen het probleem aanlopen dat de carnivore vrienden aan de hamburgers willen, en wat moet jij dan… bij Julius is dat geen probleem, hier kunnen vegetariërs en vleeseters samen een heerlijke avond hebben!
Burgerlijk: no nonsense burgers
Afgelopen maand schreven we een artikel over De Burgertrut in Rotterdam. Ik was verrast hoe massaal jullie reageerden op deze review. Kennelijk zijn goede vegaburgers nog te schaars in Nederland! Daarom vandaag mijn burgertent-tip voor Amsterdam: Burgerlijk. De ideale snelle burgerhotspot voor vegetariërs, flexitariërs en meatlovers.
SLA: het kookboek
Je bent vast wel eens bij de saladebar SLA geweest – of je hebt er in elk geval van gehoord. De eerste vestiging werd in 2013 geopend aan de Ceintuurbaan in Amsterdam. Inmiddels kent Amsterdam nóg twee vestigingen en kun je de heerlijke salades van SLA ook proeven in Utrecht en Den Haag. SLA is hip en dat vieren zij met het kookboek SLA – Een handboek voor groen, gezond en geweldig lekker eten. Het kookboek ligt sinds vorig jaar in de winkels.
Afvallen? Sneller resultaat met bonen!
Zet vaker bonen op het menu om af te vallen. Bonen bevatten gezonde voedingsstoffen, zijn goedkoop, caloriearm, veelzijdig, lekker, lang houdbaar, makkelijk en altijd ready to eat. Prefect voor iedereen die aan de lijn doet! Eiwitrijk, vezelrijk, koolhydraatarm Voor...
De Detox Kitchen Bible
De Detox Kitchen Bible van Lily Simpson en Rob Honson is een schitterend boek met meer dan tweehonderd recepten, stuk voor stuk zonder tarwe, zuivel en geraffineerde suiker. Dit prachtig uitgegeven boek (met leeslint en hardcover!) staat niet alleen bol van de inspirerende recepten, maar bevat ook verschillende detoxprogramma’s, elk met een eigen doelwit en richtlijnen. Zo zijn er detoxprogramma’s voor het hart, de geest, de botten en de spijsvertering én eentje speciaal gericht op vegetariërs en veganisten. […]
Duurzaam leven met De Groene Meisjes
Merel en Jamie hebben er hard aan gewerkt en nu is het er eindelijk: het boek van De Groene Meisjes, uitgegeven door Uitgeverij Brandt waar ik in april ook mijn boek mag publiceren! 🙂 Dit kleurrijke boek is het product van het succesvolle blog De Groene Meisjes waar Merel en Jamie al ruim vier jaar schrijven over veganistisch eten en duurzaam leven. Het motto van De Groene Meisjes vormt de ondertitel van het boek: lekker en duurzaam eten, reizen, wonen en leven. Het boek is dus niet uitsluitend een kookboek (hoewel er heerlijke recepten in staan) maar staat juist vol met tips over een duurzame lifestyle. […]
Gastblogger: Chantal Pleune
Graag wil ik jullie voorstellen aan een nieuwe gastblogger: Chantal Pleune. Chantal zal vanaf volgende week iedere dinsdag een gastblog schrijven over Vergeten Groenten. Elke week zet zij een Vergeten Groente in het zonnetje en laat ons kennis maken met een bijpassend recept. Ideale winterse kookinspiratie dus! […]
REVIEW: Veg! Met groente in de hoofdrol
Veg! is een groentekookboek geschreven door een rasechte vleeseter en dat is buitengewoon verfrissend. Hugh Fearnley Whittingstall is ervan overtuigd dat we in het Westen te veel vlees eten, we moeten groenten eten, veel meer groenten en daarom schreef hij dit kookboek. […]
Gebeten door groente
Vorige maand verscheen een prachtig robuust uitgevoerd kookboek: Gebeten door groente. Hierin beschrijft, onderwijst en kookt Jorun Verheyden de essentie van de vegetarische keuken voor alle flexitariers en vleesminderaars die net zoals zij dol zijn op groente. […]