Paleo

Een eetpatroon vinden dat bij jou past. Dat is het allerbelangrijkste als je lekker in je vel wilt zitten en fit en en energiek door het leven wilt gaan. Daarom brengen we in deze rubriek op inhoudelijke en praktische wijze verschillende eetpatronen aan het licht. Bij ieder eetpatroon vind je informatie over de achterliggende filosofie, de kernwaarden van het eetpatroon: wat eet je wel en wat eet je niet en waarom, en tot slot praktische adviezen en recepten om het te integreren in je dagelijks leven. In deze rubriek lees je alles over het paleo eetpatroon. Paleo is gebaseerd op de gedachte dat we terug moeten naar onze oervoeding. Volgens deze theorie veranderen onze genen niet of nauwelijks in de loop der tijd waardoor onze genen nog steeds zijn ingesteld op de voeding van duizenden jaren geleden, toen wij nog jager en verzamelaar waren. Dit betekent dat ons lichaam nog steeds het best gedijt op deze oervoeding: zuiver, niet geraffineerd, zoveel mogelijk biologisch, zonder bewerkingen en zonder moderne toevoegingen. In de praktijk betekent dit voor de vegetariër vooral groenten en fruit, noten, zaden, glutenvrije granen, kruiden en eieren, en geen suikers, zuivelproducten, granen, peulvruchten en kunstmatige toevoegingen. Door zo te eten is ons lichaam in staat onze voeding optimaal om te zetten in energie waardoor storingen met lichamelijke neveneffecten achterwege blijven. Als je de moeite neemt om het eetpatroon 30 dagen te volgen, dan zul je zien dat het je eerst moeite kost, ergernis en stress oplevert, maar dat je gedurende de maand je draai zult vinden en je eigen manier om het in te passen in je leven. Tot slot heeft ook je metabolisme deze tijd nodig om je oude eetpatroon uit het systeem te krijgen en het nieuwe te omarmen, dus na 30 dagen kan je oordelen of het het gewenste effect oplevert. We wensen je heel veel succes en zijn er voor je om je te inspireren en te helpen waar nodig!

Vind je recept



Vegan Delight: Bugs Bunny Worteltaart

Vegan Delight: Bugs Bunny Worteltaart

Het kleurrijke kookboek Vegan Delight van Saskia Roeda bewijst dat een puur plantaardig dieet helemaal niet saai hoeft te zijn. Het boek staat vol met bourgondische recepten, grotendeels volgens de raw food-keuken, die kunnen helpen om je lichaam en geest te reinigen. Bovendien zijn alle gerechten vrij van tarwe, gluten, lactose en geraffineerde suiker: ideaal voor mensen met allergieën en intoleranties. Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke worteltaart.
Lees meer
Vegan Delight: Go With The Flow Mangopudding

Vegan Delight: Go With The Flow Mangopudding

Het kleurrijke kookboek Vegan Delight van Saskia Roeda bewijst dat een puur plantaardig dieet helemaal niet saai hoeft te zijn. Het boek staat vol met bourgondische recepten, grotendeels volgens de raw food-keuken, die kunnen helpen om je lichaam en geest te reinigen. Bovendien zijn alle gerechten vrij van tarwe, gluten, lactose en geraffineerde suiker: ideaal voor mensen met allergieën en intoleranties. Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke mangopudding met gember, sinaasappel en citroengras!
Lees meer
Zest for Life: RAW Food Café

Zest for Life: RAW Food Café

Het kleurrijke kookboek Vegan Delight van Saskia Roeda bewijst dat een puur plantaardig dieet helemaal niet saai hoeft te zijn. Het boek staat vol met bourgondische recepten, grotendeels volgens de raw food-keuken, die kunnen helpen om je lichaam en geest te reinigen. Bovendien zijn alle gerechten vrij van tarwe, gluten, lactose en geraffineerde suiker: ideaal voor mensen met allergieën en intoleranties. Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke mangopudding met gember, sinaasappel en citroengras!
Lees meer
Zoete aardappel bowl met chocolade mousse

Zoete aardappel bowl met chocolade mousse

Voor mensen met een bepaald dieet kan het lastig zijn om buiten de deur te eten. Zo eten mensen raw, vegan, suiker-, gluten- of zuivelvrij. Zest for life’s Raw Food Café in Amsterdam is dan dé ideale plek om te genieten van je ontbijt, lunch, smoothie of kopje thee met een gezond tussendoortje. Het gehele menu is homemade raw, vegan, suiker-, gluten- EN zuivelvrij! Hoe mooi is het als je een keer alles van de kaart zou kunnen bestellen in plaats van uit te vogelen wat je misschien zou kunnen eten (I know the struggle).
Lees meer
Bloemkoolrijst met wortel, munt, granaatappelpitjes en pistache

Bloemkoolrijst met wortel, munt, granaatappelpitjes en pistache

Het is tijd voor groenteontbijtjes! Zin in wat anders dan je dagelijkse smoothie bowl of havermoutpap? Deze zoete aardappel bowl werkt perfect als ontbijt! Misschien een beetje een gek idee - en al helemaal met avocado chocolade mousse, maar deze doet het geweldig! De zoete aardappel zit boordevol vezels, vitamine C en antioxidanten. Combineer deze met een chocolade mousse van avocado voor de gezonde vetten en je hebt een super gezond ontbijt!
Lees meer
TRENDING: Kleurrijke citroen cake

TRENDING: Kleurrijke citroen cake

Het is tijd voor groenteontbijtjes! Ontbijten met spinazie en spirulina? Zeker! Het klinkt een beetje gek, maar met deze ingrediënten kun je prima een zoete smoothie bowl maken. Maar wat is spirulina nu eigenlijk? Spirulina is een blauwgroene alg die in zowel zoet als zout water groeit. Het wordt als superfood gezien, omdat de alg boordevol eiwitten, koper, ijzer, magnesium, kalium en mangaan zit. Het zit vol antioxidanten en het heeft een ontstekingsremmende werking. Daarnaast kan spirulina bewezen het cholesterol helpen verlagen. Je kunt deze superfood in zowel tablet als poedervorm kopen. Voor dit recept gebruiken we het poeder. Spirulina ruikt en proeft naar zee, dus een halve theelepel van het is meer dan genoeg.
Lees meer
Energieballetjes met pompoen

Energieballetjes met pompoen

Mede vegetariër Anne bij de meeste mensen vooral bekend als Anne Travel Foodie. Met haar succesvolle Instagram account inspireert ze velen tot het eten van vegetarische lekkernijen. Over het algemeen heel gezond, maar soms ook een lekker taartje. Anne deelt speciaal voor De Hippe Vegetariër haar meest populaire Instagram foto’s met ons. We hebben al heel wat lekkere foto’s voorbij zien komen, zoals de pindakaas foto’s van vorige keer, en vandaag is het alweer tijd voor de laatste foto. Deze foto is de meest populaire foto van Anne’s Instagram account en kreeg maar liefst 2500 likes!
Lees meer
Bloemkoolrijst met paprika, peterselie, mango en cashews

Bloemkoolrijst met paprika, peterselie, mango en cashews

Het is tijd voor herfstige zomerontbijtjes! Bang dat je chocolade moet missen bij een veganistisch dieet? Nu is pure chocolade gelukkig in de meeste gevallen vrij van lactose, maar deze chocolade en hazelnoot smoothie bowl overtreft alles. Voeg wat bevroren spinazie toe voor extra proteïne en je hebt een heerlijk ontbijtje!
Lees meer
TRENDING: ‘Peanut butter jelly’-Chia pudding

TRENDING: ‘Peanut butter jelly’-Chia pudding

Het is tijd voor fruitige zomerontbijtjes! Zo simpel, maar zó ongelofelijk lekker. Begin een warme zomerdag met deze frambozen en appel smoothie bowl. Heerlijk verfrissend! Voor de amandelmelk geldt: hoe meer je toevoegt, hoe vloeibaarder de smoothie wordt. Voeg je niet zo veel toe, dan zal je wat meer een sorbetijs structuur krijgen. Ook niet verkeerd als ontbijt, toch? 😉
Lees meer
TRENDING: Sushi donuts

TRENDING: Sushi donuts

Het kleurrijke kookboek Vegan Delight van Saskia Roeda bewijst dat een puur plantaardig dieet helemaal niet saai hoeft te zijn. Het boek staat vol met bourgondische recepten, grotendeels volgens de raw food-keuken, die kunnen helpen om je lichaam en geest te reinigen. Bovendien zijn alle gerechten vrij van tarwe, gluten, lactose en geraffineerde suiker: ideaal voor mensen met allergieën en intoleranties. Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke mangopudding met gember, sinaasappel en citroengras!
Lees meer
Kookboek recensie: Oh My Pie!

Kookboek recensie: Oh My Pie!

Voor mensen met een bepaald dieet kan het lastig zijn om buiten de deur te eten. Zo eten mensen raw, vegan, suiker-, gluten- of zuivelvrij. Zest for life’s Raw Food Café in Amsterdam is dan dé ideale plek om te genieten van je ontbijt, lunch, smoothie of kopje thee met een gezond tussendoortje. Het gehele menu is homemade raw, vegan, suiker-, gluten- EN zuivelvrij! Hoe mooi is het als je een keer alles van de kaart zou kunnen bestellen in plaats van uit te vogelen wat je misschien zou kunnen eten (I know the struggle).
Lees meer
Zomerse smoothie bowl: Mango met basilicum

Zomerse smoothie bowl: Mango met basilicum

Mede vegetariër Anne bij de meeste mensen vooral bekend als Anne Travel Foodie. Met haar succesvolle Instagram account inspireert ze velen tot het eten van vegetarische lekkernijen. Over het algemeen heel gezond, maar soms ook een lekker taartje. Anne deelt speciaal voor De Hippe Vegetariër haar meest populaire Instagram foto’s met ons. We hebben al heel wat lekkere foto’s voorbij zien komen, zoals de pindakaas foto’s van vorige keer, en vandaag is het alweer tijd voor de laatste foto. Deze foto is de meest populaire foto van Anne’s Instagram account en kreeg maar liefst 2500 likes!
Lees meer
Vegetarische barbecue: Mexicaanse mixed grill van paddenstoelen

Vegetarische barbecue: Mexicaanse mixed grill van paddenstoelen

Voor mensen met een bepaald dieet kan het lastig zijn om buiten de deur te eten. Zo eten mensen raw, vegan, suiker-, gluten- of zuivelvrij. Zest for life’s Raw Food Café in Amsterdam is dan dé ideale plek om te genieten van je ontbijt, lunch, smoothie of kopje thee met een gezond tussendoortje. Het gehele menu is homemade raw, vegan, suiker-, gluten- EN zuivelvrij! Hoe mooi is het als je een keer alles van de kaart zou kunnen bestellen in plaats van uit te vogelen wat je misschien zou kunnen eten (I know the struggle).
Lees meer

Nieuwe ontdekkingen #14

Het is tijd voor fruitige zomerontbijtjes! Soms heb je maar weinig spullen nodig om een geweldig gerecht te maken. Dat geldt ook voor de smoothie van deze week. De kurkuma zit er meer in voor de kleur en de gezondheidseffecten die je er gratis en voor niets bij krijgt. Kurkuma werkt namelijk ontstekingsremmend en helpt het de vetverbranding te stimuleren. Daarbij wordt beweerd dat het kanker tegen zou gaan. Super, toch?
Lees meer
Zomerse smoothie bowl: Ananas en kokos

Zomerse smoothie bowl: Ananas en kokos

Als blogger word ik wekelijks verrast met pakketjes in mijn brievenbus en nieuwe, bijzondere etenswaren die soms echt de moeite waard zijn! In ‘Nieuwe ontdekkingen’ deel ik iedere 2 weken mijn vijf favoriete ontdekkingen. Deze week: Plenny volwaardige maaltijdshakes, Organic Raw Vegan ontbijtjes van Superfoodies, authentieke boemboe-mixen uit de Indonesische keuken van Smaakt, een feestelijke alcoholvrije cocktail van Finley en plantaardig proteïne poeder op basis van erwten van Nutristrength.
Lees meer
Hoe maak je zelf zuurdesem?

Hoe maak je zelf zuurdesem?

Het is tijd voor fruitige zomerontbijtjes! Soms heb je maar weinig spullen nodig om een geweldig gerecht te maken. Dat geldt ook voor de smoothie van deze week. De kurkuma zit er meer in voor de kleur en de gezondheidseffecten die je er gratis en voor niets bij krijgt. Kurkuma werkt namelijk ontstekingsremmend en helpt het de vetverbranding te stimuleren. Daarbij wordt beweerd dat het kanker tegen zou gaan. Super, toch?
Lees meer
Inspirerende foodie: Thecla Dekker

Inspirerende foodie: Thecla Dekker

Als blogger word ik wekelijks verrast met pakketjes in mijn brievenbus en nieuwe, bijzondere etenswaren die soms echt de moeite waard zijn! In ‘Nieuwe ontdekkingen’ deel ik iedere 2 weken mijn vijf favoriete ontdekkingen. Deze week: Plenny volwaardige maaltijdshakes, Organic Raw Vegan ontbijtjes van Superfoodies, authentieke boemboe-mixen uit de Indonesische keuken van Smaakt, een feestelijke alcoholvrije cocktail van Finley en plantaardig proteïne poeder op basis van erwten van Nutristrength.
Lees meer
Hoe ga jij om met stress?

Hoe ga jij om met stress?

Regelmatig ontmoet ik bijzondere mensen met een eigen verhaal op het gebied van voeding en gezondheid. Deze week aan het woord: Thecla Dekker die ons niet alleen vandaag maar ook de komende weken alles zal vertellen over haar visie op een gelukkig, gezond en energiek leven.
Lees meer
Minder zitvlees

Minder zitvlees

Brandnetels zijn een van de planten die je als beginnend wildplukker gewoon kunt herkennen en plukken. Bijna iedereen heeft ze wel in de achtertuin staan of in een nabijgelegen bos. Let op: gebruik handschoenen en pluk alleen de bovenste 6 blaadjes! Na 1 minuut in kokend water prikken ze niet meer, dan kan je met een gerust hart deze heerlijke brandnetelsoep maken.
Lees meer

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!