Paleo

Een eetpatroon vinden dat bij jou past. Dat is het allerbelangrijkste als je lekker in je vel wilt zitten en fit en energiek door het leven wilt gaan. Op deze pagina vind je recepten en inspiratie voor het paleo eetpatroon. Paleo is gebaseerd op de gedachte dat we terug moeten naar onze oervoeding. Volgens deze theorie veranderen onze genen niet of nauwelijks in de loop der tijd waardoor onze genen nog steeds zijn ingesteld op de voeding van duizenden jaren geleden, toen wij nog jager en verzamelaar waren. Dit betekent dat ons lichaam nog steeds het best gedijt op deze oervoeding: zuiver, niet geraffineerd, zoveel mogelijk biologisch, zonder bewerkingen en zonder moderne toevoegingen. In de praktijk betekent dit voor de vegetariër vooral groenten en fruit, noten, zaden, glutenvrije granen, kruiden en eieren, en geen suikers, zuivelproducten, granen, peulvruchten en kunstmatige toevoegingen. Door zo te eten is ons lichaam in staat onze voeding optimaal om te zetten in energie waardoor storingen met lichamelijke neveneffecten achterwege blijven. We wensen je heel veel succes en zijn er voor je om je te inspireren en te helpen waar nodig!


Zomerse smoothiebowl: Mango met banaan, ananas en kurkuma

Zomerse smoothiebowl: Mango met banaan, ananas en kurkuma

Het is tijd voor fruitige zomerontbijtjes! Mango, banaan en ananas samen in één smoothie. Kan het nog tropischer? De kurkuma in deze breakfast bowl zorgt, zo lang je het bij een halve theelepel houdt, meer voor kleur dan voor smaak. Maar naast die prachtige gele kleur, werkt kurkuma ook nog eens ontstekingsremmend en helpt het de vetverbranding te stimuleren. Een superfood zou je het wel kunnen noemen.

Lees meer
Bugs Bunny Worteltaart

Bugs Bunny Worteltaart

Het kleurrijke kookboek Vegan Delight van Saskia Roeda bewijst dat een puur plantaardig dieet helemaal niet saai hoeft te zijn. Het boek staat vol met bourgondische recepten, grotendeels volgens de raw food-keuken, die kunnen helpen om je lichaam en geest te reinigen. Bovendien zijn alle gerechten vrij van tarwe, gluten, lactose en geraffineerde suiker: ideaal voor mensen met allergieën en intoleranties. Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke worteltaart.

Lees meer
Zomerse smoothie bowl: Frambozen met appel

Zomerse smoothie bowl: Frambozen met appel

Het is tijd voor fruitige zomerontbijtjes! Zo simpel, maar zó ongelofelijk lekker. Begin een warme zomerdag met deze frambozen en appel smoothie bowl. Heerlijk verfrissend! Voor de amandelmelk geldt: hoe meer je toevoegt, hoe vloeibaarder de smoothie wordt. Voeg je niet zo veel toe, dan zal je wat meer een sorbetijs structuur krijgen. Ook niet verkeerd als ontbijt, toch? 😉

Lees meer
Vegan Delight: Go With The Flow Mangopudding

Vegan Delight: Go With The Flow Mangopudding

Het kleurrijke kookboek Vegan Delight van Saskia Roeda bewijst dat een puur plantaardig dieet helemaal niet saai hoeft te zijn. Het boek staat vol met bourgondische recepten, grotendeels volgens de raw food-keuken, die kunnen helpen om je lichaam en geest te reinigen. Bovendien zijn alle gerechten vrij van tarwe, gluten, lactose en geraffineerde suiker: ideaal voor mensen met allergieën en intoleranties. Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke mangopudding met gember, sinaasappel en citroengras!

Lees meer
Zest for Life: RAW Food Café

Zest for Life: RAW Food Café

Voor mensen met een bepaald dieet kan het lastig zijn om buiten de deur te eten. Zo eten mensen raw, vegan, suiker-, gluten- of zuivelvrij. Zest for life’s Raw Food Café in Amsterdam is dan dé ideale plek om te genieten van je ontbijt, lunch, smoothie of kopje thee met een gezond tussendoortje. Het gehele menu is homemade raw, vegan, suiker-, gluten- EN zuivelvrij! Hoe mooi is het als je een keer alles van de kaart zou kunnen bestellen in plaats van uit te vogelen wat je misschien zou kunnen eten (I know the struggle).

Lees meer
Zoete aardappel bowl met chocolade mousse

Zoete aardappel bowl met chocolade mousse

Het is tijd voor groenteontbijtjes! Zin in wat anders dan je dagelijkse smoothie bowl of havermoutpap? Deze zoete aardappel bowl werkt perfect als ontbijt! Misschien een beetje een gek idee – en al helemaal met avocado chocolade mousse, maar deze doet het geweldig! De zoete aardappel zit boordevol vezels, vitamine C en antioxidanten. Combineer deze met een chocolade mousse van avocado voor de gezonde vetten en je hebt een super gezond ontbijt!

Lees meer
Herfstige smoothie bowl: Chocolade met hazelnoot

Herfstige smoothie bowl: Chocolade met hazelnoot

Het is tijd voor herfstige zomerontbijtjes! Bang dat je chocolade moet missen bij een veganistisch dieet? Nu is pure chocolade gelukkig in de meeste gevallen vrij van lactose, maar deze chocolade en hazelnoot smoothie bowl overtreft alles. Voeg wat bevroren spinazie toe voor extra proteïne en je hebt een heerlijk ontbijtje!

Lees meer
Smoothie bowl: Spinazie en spirulina

Smoothie bowl: Spinazie en spirulina

Het is tijd voor groenteontbijtjes! Ontbijten met spinazie en spirulina? Zeker! Het klinkt een beetje gek, maar met deze ingrediënten kun je prima een zoete smoothie bowl maken.
Maar wat is spirulina nu eigenlijk? Spirulina is een blauwgroene alg die in zowel zoet als zout water groeit. Het wordt als superfood gezien, omdat de alg boordevol eiwitten, koper, ijzer, magnesium, kalium en mangaan zit. Het zit vol antioxidanten en het heeft een ontstekingsremmende werking. Daarnaast kan spirulina bewezen het cholesterol helpen verlagen. Je kunt deze superfood in zowel tablet als poedervorm kopen. Voor dit recept gebruiken we het poeder. Spirulina ruikt en proeft naar zee, dus een halve theelepel van het is meer dan genoeg.

Lees meer
TRENDING: Kleurrijke citroen cake

TRENDING: Kleurrijke citroen cake

Mede vegetariër Anne bij de meeste mensen vooral bekend als Anne Travel Foodie. Met haar succesvolle Instagram account inspireert ze velen tot het eten van vegetarische lekkernijen. Over het algemeen heel gezond, maar soms ook een lekker taartje. Anne deelt speciaal voor De Hippe Vegetariër haar meest populaire Instagram foto’s met ons. We hebben al heel wat lekkere foto’s voorbij zien komen, zoals de pindakaas foto’s van vorige keer, en vandaag is het alweer tijd voor de laatste foto. Deze foto is de meest populaire foto van Anne’s Instagram account en kreeg maar liefst 2500 likes!

Lees meer
Zomerse smoothie bowl: Avocado met aardbeien en biet

Zomerse smoothie bowl: Avocado met aardbeien en biet

Het is tijd voor fruitige zomerontbijtjes! Avocado zit vol gezonde vetten die deze smoothie super romig zullen maken. Het bietje en de aardbei zorgen voor een zoete smaak en een mooie rode kleur. Ik raad je wel aan om een half bietje te gebruiken, omdat deze smaak zeer aanwezig is. Mocht je een beetroot lover zijn, voel je dan zeker vrij om de hele biet er doorheen te gooien! Bevroren aardbeien zorgen ervoor dat deze smoothie niet zo weeïg wordt, maar je kunt er ook wat ijsblokjes doorheen mixen of je kunt het mengsel wat kouder laten worden in de koelkast.

Lees meer
Bloemkoolrijst met paprika, peterselie, mango en cashews

Bloemkoolrijst met paprika, peterselie, mango en cashews

Deze zomer stond ik samen met Verse Oogst op Share a Perfect Day. Hier heb ik ruim 500 lieve dames geïnspireerd om meer en creatiever te koken met groente en fruit. Onder andere met dit kleurrijke recepten voor lichte bloemkoolrijst met paprika, sappige mango en vullende cashewnoten. Ideaal als lunch (to go) of licht diner.

Lees meer
TRENDING: Sushi donuts

TRENDING: Sushi donuts

Mede vegetariër Anne (bij de meeste mensen vooral bekend als Anne Travel Foodie). Inspireert mensen met haar succesvolle Instagram account om te genieten van vegetarische lekkernijen. De meeste gerechten zijn heel gezond, maar een lekker taartje op z’n tijd is ook welkom! Anne deelt speciaal voor De Hippe Vegetariër haar meest populaire Instagram foto’s met ons. Vorige keer was het een avocado bun burger en deze week zijn het vega sushi donuts!

Lees meer
TRENDING: Avocado bun burger

TRENDING: Avocado bun burger

Mede vegetariër Anne (bij de meeste mensen vooral bekend als Anne Travel Foodie). Inspireert mensen met haar succesvolle Instagram account om te genieten van vegetarische lekkernijen. De meeste gerechten zijn heel gezond, maar een lekker taartje op z’n tijd is ook welkom! Anne deelt speciaal voor De Hippe Vegetariër haar meest populaire Instagram foto’s met ons. We beginnen met deze kleurrijke avocado bun burger.

Lees meer
Zomerse smoothie bowl: Kokos met kurkuma

Zomerse smoothie bowl: Kokos met kurkuma

Het is tijd voor fruitige zomerontbijtjes! Soms heb je maar weinig spullen nodig om een geweldig gerecht te maken. Dat geldt ook voor de smoothie van deze week. De kurkuma zit er meer in voor de kleur en de gezondheidseffecten die je er gratis en voor niets bij krijgt. Kurkuma werkt namelijk ontstekingsremmend en helpt het de vetverbranding te stimuleren. Daarbij wordt beweerd dat het kanker tegen zou gaan. Super, toch?

Lees meer

Nieuwe ontdekkingen #14

Als blogger word ik wekelijks verrast met pakketjes in mijn brievenbus en nieuwe, bijzondere etenswaren die soms echt de moeite waard zijn! In ‘Nieuwe ontdekkingen’ deel ik iedere 2 weken mijn vijf favoriete ontdekkingen. Deze week: Plenny volwaardige maaltijdshakes, Organic Raw Vegan ontbijtjes van Superfoodies, authentieke boemboe-mixen uit de Indonesische keuken van Smaakt, een feestelijke alcoholvrije cocktail van Finley en plantaardig proteïne poeder op basis van erwten van Nutristrength.

Lees meer
Hoe maak je zelf een zuurdesemstarter én zuurdesembrood?

Hoe maak je zelf een zuurdesemstarter én zuurdesembrood?

Het klinkt zo makkelijk… Het enige wat nodig is om een zuurdesembrood te bakken is meel en water. Zeven dagen lang voeg je dit beetje bij beetje samen om zo in een week je eigen desemstarter te bereiden. Er kan een eigen draai gegeven worden aan het brood door er bijvoorbeeld honing, gedroogd fruit of noten aan toe te voegen. Maar eerst moet het basisrecept gemaakt worden. Wij leerden: doe dit zorgvuldig en in juiste volgorde zodat er niks mis kan gaan (lees: anders gaat het he-le-maal mis).

Lees meer
Sprouten: wat is het precies?

Sprouten: wat is het precies?

Eerder noemden we sprouten al als één van de vegetarische trends van 2016. Gesproute producten worden steeds populairder en worden ook steeds beter verkrijgbaar. Het klinkt misschien onbekend, maar grote kans dat jij dit vroeger hebt gedaan! Zaadjes in natte watjes stoppen en wachten maar tot het kleine plantjes werden. Het eten van deze kiemen is super gezond. Hoe dit precies werkt en wat de voordelen zijn, gaan wij je uitleggen!

Lees meer
Hoe ga jij om met stress?

Hoe ga jij om met stress?

Iedereen weet: de impact van stress op het lichaam is groot. De lijst klachten en ziektes die met stress in verband worden gebracht, lijkt haast eindeloos. Alle reden dus om te kijken hoe je het stressniveau in je leven drastisch kunt verlagen. Dit artikel schrijven we niet alleen voor jullie, maar ook voor onszelf – want ook wij kennen stress!

Lees meer
Wilde brandnetelsoep

Wilde brandnetelsoep

Brandnetels zijn een van de planten die je als beginnend wildplukker gewoon kunt herkennen en plukken. Bijna iedereen heeft ze wel in de achtertuin staan of in een nabijgelegen bos. Let op: gebruik handschoenen en pluk alleen de bovenste 6 blaadjes! Na 1 minuut in kokend water prikken ze niet meer, dan kan je met een gerust hart deze heerlijke brandnetelsoep maken.

Lees meer
Minder zitvlees

Minder zitvlees

Met de uitdrukkingen ‘geen zitvlees hebben’ of ‘een draaikont zijn’ bedoelen we in onze cultuur weinig positiefs. Maar kijk je vanuit evolutionair perspectief naar deze gezegdes, dan klopt die negatieve ondertoon niet: langdurig zitten is voor een mens niet normaal.

Lees meer