Paleo

Een eetpatroon vinden dat bij jou past. Dat is het allerbelangrijkste als je lekker in je vel wilt zitten en fit en energiek door het leven wilt gaan. Op deze pagina vind je recepten en inspiratie voor het paleo eetpatroon. Paleo is gebaseerd op de gedachte dat we terug moeten naar onze oervoeding. Volgens deze theorie veranderen onze genen niet of nauwelijks in de loop der tijd waardoor onze genen nog steeds zijn ingesteld op de voeding van duizenden jaren geleden, toen wij nog jager en verzamelaar waren. Dit betekent dat ons lichaam nog steeds het best gedijt op deze oervoeding: zuiver, niet geraffineerd, zoveel mogelijk biologisch, zonder bewerkingen en zonder moderne toevoegingen. In de praktijk betekent dit voor de vegetariër vooral groenten en fruit, noten, zaden, glutenvrije granen, kruiden en eieren, en geen suikers, zuivelproducten, granen, peulvruchten en kunstmatige toevoegingen. Door zo te eten is ons lichaam in staat onze voeding optimaal om te zetten in energie waardoor storingen met lichamelijke neveneffecten achterwege blijven. We wensen je heel veel succes en zijn er voor je om je te inspireren en te helpen waar nodig!


Wildplukken: zelf aan de slag

Wildplukken: zelf aan de slag

Nu je weet wat wildplukken is en waarom je ervoor zou kiezen, is het natuurlijk tijd om zelf aan de slag te gaan! Maar voordat je op eigen houtje gaat wildplukken moet je natuurlijk goed weten wat eetbaar is en wat juist giftig – dat is een hele studie. Gelukkig groeien brandnetels, paardebloemen en madeliefjes misschien wel in je achtertuin en zijn ze geweldig in de keuken. Dat is een goede start!

Lees meer
Weg met de 40-urige werkweek?

Weg met de 40-urige werkweek?

Steeds meer mensen vragen zich af of het niet anders kan, die volgepropte levens die we leiden. Volgepropt met ambities, bucketlists, verwachtingen en wensen. De mens besteedt anno 2016 een groot deel van zijn dag aan werk. Een 40-urige werkweek vinden we heel normaal. Maar wist je dat dat niet altijd zo geweest is?

Lees meer
Waarom zou je wildplukken?

Waarom zou je wildplukken?

Je eigen eetbare gewassen plukken is een onderwerp dat steeds meer belangstelling krijgt. Een groeiende groep mensen wil zelf de controle hebben over hun eten en de herkomst daar van. Het eten van wilde planten, bessen, noten en paddestoelen past helemaal in dit plaatje! Want de toegevoegde gezondheidswaarde van alles dat we uit de vrije natuur eten is groot en bovendien kost het niets, alleen maar een beetje moeite.

Lees meer
Waarom lopen we tijdens het bellen?

Waarom lopen we tijdens het bellen?

Voordat er telefoons werden uitgevonden, konden we alleen gesprekken met elkaar voeren terwijl we tegenover elkaar zaten of stonden. In zo’n situatie kun je de ander horen, zien, ruiken en aanraken. Er zijn daarbij dus meer zintuigen in gebruik dan alleen je oren. Dit is ook de reden dat we graag lopen tijdens het bellen. Maar waarom eigenlijk?

Lees meer
Mediteraanse salade

Mediteraanse salade

Deze mediteraanse salade is heerlijk als de zomer tot een einde komt en het tijd is om je mentaal voor te bereiden op de herfst. Nu dus! De salade wordt warm geserveerd en op een hete zomerdag zit niemand te wachten op een warme maaltijd. Daarom geniet ik vaak extra van deze mediterrane smaken als ik weet dat de kou eraan komt. Zo hoef ik nog even niet na te denken over de winter, de sneeuw, de winterjas en de donkere dagen, en waan ik me nog heel even in zonnig Italië. […]

Lees meer
Herfst Juice

Herfst Juice

De PRESSROOM van het mooie INK Hotel in Amsterdam heeft een nieuw concept: Tuesday Juiceday! Op deze dag kan je hier vanaf 07.00 smorgens the Juice of the Day komen halen. En leuk nieuws: aanstaande dinsdag 20 oktober ben ik gastjuicer en staat mijn juice op het menu! Een stevige herfst juice met rode bieten, snijbiet en verse bramen. Wil jij mijn juice proeven? Ik mag 5 mensen uitnodigen om er as dinsdag vanaf 07.00 eentje te komen halen bij PRESSROOM! Vertel mij in een reactie waarom jij deze opkikker nodig hebt, dan maak ik maandagavond de 5 winnaars bekend. […]

Lees meer
Boodschappenlijst SAPPENKUUR

Boodschappenlijst SAPPENKUUR

Bij deze de volledige boodschappenlijst (voor 1 persoon) voor de GRATIS ONLINE SAPPENKUUR die op maandag 29 juni van start zal gaan voor zeven dag! Iedere avond van te voren om 18.00 (op zondag 28 juni om 18.00 dus de eerste) zal het dagmenu met bijbehorende recepten en instructies online te vinden zijn, met daarin beschreven wat er gegeten mag worden voor ontbijt, lunch, diner, tussendoortjes en ook de dranken gedurende de dag. Als je dit nog niet gedaan hebt, meld je dan nu officieel aan via onze DETOX FACEBOOKPAGINA. Dit is de plek voor vragen, advies en support. Heel veel succes gewenst alvast, we kunnen het! […]

Lees meer
Gele kiwi zomermenu

Gele kiwi zomermenu

Ik ben dol op kiwi’s! Ze zijn handig om mee te nemen, super gezond, lage glycemische index, noem maar op. Toch vind ik in de zomer een perzik of een abrikoos een grotere traktatie: lekker zoet en sappig. Onlangs heb ik echter de gele kiwi ontdekt en gebombardeerd tot mijn nieuwe favoriete zomerfruit. Zoeter en zachter dan de groene kiwi, nog meer vitamine C, opvallend rijk aan vezels en kalium en heerlijk te combineren in zowel zoete als hartige gerechten. In dit artikel vind je mijn gele kiwi zomermenu: een juice, een smoothie, twee salades en een havermout-kwark hapje voor ontbijt of tussendoor. Wat is jouw favoriet? […]

Lees meer
Raw Food: tussendoortjes

Raw Food: tussendoortjes

De afgelopen weken heb je kunnen lezen over de Raw Food leefstijl, wat de gedachte hierachter is, waar je rekening mee moet houden als je ermee wilt starten, hoe mijn ‘basispakket’ qua producten en apparaten in de keuken eruit ziet en wat slimme alternatieven zijn voor niet-rauw verleidingen. Na de Raw ontbijt-, lunch- en dinerrecepten help ik jullie vandaag op weg heerlijke Raw Food tussendoortjes. Mijn favoriete food topic! […]

Lees meer
Raw Food: diner recepten

Raw Food: diner recepten

De afgelopen weken heb je kunnen lezen over de Raw Food leefstijl, wat de gedachte hierachter is, waar je rekening mee moet houden als je ermee wilt starten, hoe mijn ‘basispakket’ qua producten en apparaten in de keuken eruit ziet en wat slimme alternatieven zijn voor niet-rauw verleidingen. Na de Raw ontbijt- en lunchrecepten help ik jullie vandaag op weg met recepten voor een drie-gangen Raw Food diner! […]

Lees meer
Spaanse keuken: vegetarische tortilla

Spaanse keuken: vegetarische tortilla

Omdat ik wil laten zien dat vegetarische keuken oneindig veel mogelijkheden bied, besteed ik de komende weken speciale aandacht aan wereldgerechten. Diverse gerechten afkomstig uit bijzondere, internationale keukens waar vegetarisch eten een speciale plek in neemt. Deze week aandacht voor de tapas uit de Spaanse keuken met het recept voor vegetarische aardappel tortilla, met een topcombinatie van spinazie, pijnboompitten en rozijnen. […]

Lees meer
Raw Food: lunch recepten

Raw Food: lunch recepten

De afgelopen weken heb je kunnen lezen over de Raw Food leefstijl, wat de gedachte hierachter is, waar je rekening mee moet houden als je ermee wilt starten, hoe mijn ‘basispakket’ qua producten en apparaten in de keuken eruit ziet en wat slimme alternatieven zijn voor niet-rauw verleidingen. Na de Raw ontbijtrecepten van vorige week help ik jullie vandaag op weg met vier overheerlijke rauwe lunchrecepten! […]

Lees meer
Libanese keuken: Muhammara

Libanese keuken: Muhammara

Omdat ik wil laten zien dat vegetarische keuken oneindig veel mogelijkheden bied, besteed ik de komende weken speciale aandacht aan wereldgerechten. Diverse gerechten afkomstig uit bijzondere, internationale keukens waar vegetarisch eten een speciale plek in neemt. Deze week aandacht voor de Mezzes uit de Libanese keuken met het recept voor Muhammara, een gezonde paprikadip. Speciaal voor De Hippe Vegetariër van restaurant Nomads! […]

Lees meer
Healthy pizza met bloemkoolbodem

Healthy pizza met bloemkoolbodem

Pizza met bloemkoolbodem! Een van mijn favoriete gezonde alternatieven. Het blijft zo’n uitdaging om te zoeken naar gezonde, skinny varianten van de lekkerste guilty pleasures. Natuurlijk kan zo’n bloemkoolbodem niet snel op tegen de echte krokante pizza, maar zeker het proberen waard! Laat je me weten wat je ervan vindt? […]

Lees meer
Bloemkoolcouscous met rode bietjes

Bloemkoolcouscous met rode bietjes

Couscous van bloemkool, een ultiem gezond gerecht dat ik iedere keer weer een verrassing vind. Dit recept is afkomst van Simone’s Kitchen, een prachtig foodblog dat vooral opvalt vanwege de geweldige Food foto’s. Daarom doet deze rood-roze couscous het ook zo ontzettend goed! Bovendien is het een echte groente-boost nu weer uit onderzoek van het Nutrilite Health Institute van Amway is gebleken dat volwassenen wereldwijd bij lange na de dagelijks aanbevolen hoeveelheid niet halen. Het merendeel van de volwassenen wereldwijd moet minimaal twee keer zoveel groenten en fruit eten als ze nu doen, dus deze bloemkoolcouscous is daarvoor een goed begin! Een lust voor het ook en een perfecte snelle doordeweekse maaltijd: healthy Monday! […]

Lees meer