Paleo

Een eetpatroon vinden dat bij jou past. Dat is het allerbelangrijkste als je lekker in je vel wilt zitten en fit en en energiek door het leven wilt gaan. Daarom brengen we in deze rubriek op inhoudelijke en praktische wijze verschillende eetpatronen aan het licht. Bij ieder eetpatroon vind je informatie over de achterliggende filosofie, de kernwaarden van het eetpatroon: wat eet je wel en wat eet je niet en waarom, en tot slot praktische adviezen en recepten om het te integreren in je dagelijks leven. In deze rubriek lees je alles over het paleo eetpatroon. Paleo is gebaseerd op de gedachte dat we terug moeten naar onze oervoeding. Volgens deze theorie veranderen onze genen niet of nauwelijks in de loop der tijd waardoor onze genen nog steeds zijn ingesteld op de voeding van duizenden jaren geleden, toen wij nog jager en verzamelaar waren. Dit betekent dat ons lichaam nog steeds het best gedijt op deze oervoeding: zuiver, niet geraffineerd, zoveel mogelijk biologisch, zonder bewerkingen en zonder moderne toevoegingen. In de praktijk betekent dit voor de vegetariër vooral groenten en fruit, noten, zaden, glutenvrije granen, kruiden en eieren, en geen suikers, zuivelproducten, granen, peulvruchten en kunstmatige toevoegingen. Door zo te eten is ons lichaam in staat onze voeding optimaal om te zetten in energie waardoor storingen met lichamelijke neveneffecten achterwege blijven. Als je de moeite neemt om het eetpatroon 30 dagen te volgen, dan zul je zien dat het je eerst moeite kost, ergernis en stress oplevert, maar dat je gedurende de maand je draai zult vinden en je eigen manier om het in te passen in je leven. Tot slot heeft ook je metabolisme deze tijd nodig om je oude eetpatroon uit het systeem te krijgen en het nieuwe te omarmen, dus na 30 dagen kan je oordelen of het het gewenste effect oplevert. We wensen je heel veel succes en zijn er voor je om je te inspireren en te helpen waar nodig!

Vind je recept



Bloemkoolcouscous met rode bietjes

Bloemkoolcouscous met rode bietjes

Couscous van bloemkool, een ultiem gezond gerecht dat ik iedere keer weer een verrassing vind. Dit recept is afkomst van Simone’s Kitchen, een prachtig foodblog dat vooral opvalt vanwege de geweldige Food foto’s. Daarom doet deze rood-roze couscous het ook zo ontzettend goed! Bovendien is het een echte groente-boost nu weer uit onderzoek van het Nutrilite Health Institute van Amway is gebleken dat volwassenen wereldwijd bij lange na de dagelijks aanbevolen hoeveelheid niet halen. Het merendeel van de volwassenen wereldwijd moet minimaal twee keer zoveel groenten en fruit eten als ze nu doen, dus deze bloemkoolcouscous is daarvoor een goed begin! Een lust voor het ook en een perfecte snelle doordeweekse maaltijd: healthy Monday! [...]
Lees meer
Romige notentaart met rood fruit

Romige notentaart met rood fruit

De Groene Meisjes noemen dit een rauwe ‘cheesecake’. Dankzij de heerlijke kokosolie en de rauwe noten heeft het ook echt die romige structuur. Voor mij is het echter gewoon een geweldig notentaartje waar je bijna niet vanaf kan blijven. Een (best wel) gezonde snack voor tijdens een dipje, een verwennerij voor ieder moment van de dag! [...]
Lees meer
Weten van (h)eerlijk eten

Weten van (h)eerlijk eten

In het kookboek Weten van (h)eerlijk eten laat Rineke Dijkinga, orthomoleculair en natuurgeneeskundige, zien hoe wij door middel van eten onze gezondheid positief kunnen beïnvloeden. Want gezondheid is niet iets wat je overkomt, je kunt er actief aan werken. Dus neem verantwoordelijkheid voor je voeding en word bewust gezond! [...]
Lees meer
Herengracht: eten is het nieuwe diëten

Herengracht: eten is het nieuwe diëten

Restaurant & Bar Herengracht is een nieuwe weg in geslagen en zet vanaf dit jaar gezond en duurzaam op de kaart. Herengracht wil af van het traditionele diëten en mensen stimuleren bij het verkrijgen van een gezonde, duurzame lifestyle, die bovendien gezellig en vooral lekker is. Als aftrap van deze nieuwe visie is er tot en met 16 februari elke week een ander drie-gangen-menu, samengesteld door een vooraanstaande voedingsdeskundige. Alles onder het motto: eten is het nieuwe diëten! Daar is De Hippe Vegetariër het roerend mee eens. [...]
Lees meer
Aziatische koolsalade: lekker & light

Aziatische koolsalade: lekker & light

Dit recept is een absolute verrassing. Toen mijn lief de ingrediënten in de koelkast zag liggen dacht hij dat er konijnenvoer op het menu stond, maar niets was minder waar. Bovendien past dit recept in alle opzichten bij mijn streven van ‘lekker & light’. Het is enorm smaakvol en super gezond: veel rauwkost, gember voor de spijsvertering, geen kaas, de noten zijn onbewerkt en een lichte dressing met weinig olie. Kortom, een verantwoorde smulsalade en dat is precies waar wij hippe vegetariërs naar op zoek zijn. [...]
Lees meer

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!