Raw Food

Een eetpatroon vinden dat bij jou past. Dat is het allerbelangrijkste als je lekker in je vel wilt zitten en fit en en energiek door het leven wilt gaan. Daarom brengen we in deze rubriek op inhoudelijke en praktische wijze verschillende eetpatronen aan het licht. Bij ieder eetpatroon vind je informatie over de achterliggende filosofie, de kernwaarden van het eetpatroon: wat eet je wel en wat eet je niet en waarom, en tot slot praktische adviezen en recepten om het te integreren in je dagelijks leven. In deze rubriek lees je alles over het Raw Food eetpatroon. Raw Food is een uit Amerika overgewaaid eetpatroon waarbij je alleen maar ‘levend voedsel’ eet. Dit is eten rechtstreeks van moeder natuur, biologisch, zonder al te veel toevoegingen of aanpassingen en niet boven de 42 graden verhit. Dr. Howell onderzocht namelijk dat bepaalde enzymen, vitaminen en mineralen in voeding gedeactiveerd worden bij een verhitting boven de 47,77 graden Celsius. Al vanaf ons twintigste levensjaar gaat de enzymproductie van het lichaam omlaag en volgens Dr. Howell kan een enzymtekort resulteren in talloze gezondheidsklachten, zoals allergieën, diabetes en vermoeidheid en uiteindelijk zelfs kanker. Het is dus zaak om te profiteren van de voedselenzymen uit rauwe of laag verhitte voeding, daarnaast helpen deze enzymen ook nog eens met de spijsvertering. Als je de moeite neemt om het eetpatroon 30 dagen te volgen, dan zul je zien dat het je eerst moeite kost, ergernis en stress oplevert, maar dat je gedurende de maand je draai zult vinden en je eigen manier om het in te passen in je leven. Tot slot heeft ook je metabolisme deze tijd nodig om je oude eetpatroon uit het systeem te krijgen en het nieuwe te omarmen, dus na 30 dagen kan je oordelen of het het gewenste effect oplevert. We wensen je heel veel succes en zijn er voor je om je te inspireren en te helpen waar nodig!

Vind je recept



Kookboek Salade: bloemkoolsalade

Kookboek Salade: bloemkoolsalade

Salade is het kookboek van Janneke Philippi en staat bomvol heerlijke saladerecepten! Vandaag delen wij het recept voor bloemkoolsalade. In haar studententijd ontdekte Janneke bloemkoolsalade, waarmee je snel een berg salade kon maken en perfect uitkwam met het maandbudget. De rode peper, verse kruiden en limoen geven de milde bloemkoolsmaak pit en frisheid. Wij mogen het recept met je delen!

Lees meer
3 x power snacks-to-go met Green Juice + WIN!

3 x power snacks-to-go met Green Juice + WIN!

Nog voor de zomer begon ik met het wekelijkse gebruik van Green Juice en vertelde ik je hier wat er toen gebeurde. Inmiddels zijn we alweer een half jaar verder en start ik nog elke dag met dit groene poeder. Maar ook ik heb niet altijd tijd voor pannenkoeken en ben steeds vaker onderweg. De oplossing? Neem je powerontbijt, lunch of snack gewoon to-go! Geen cravings meer onderweg. Ik help je bij een goede snelle start, samen met Green Juice: een mix van 26 voedingsmiddelen en bekende kruiden.

Lees meer
DIY TREND: Oosterse slawrap met pinda dipsaus

DIY TREND: Oosterse slawrap met pinda dipsaus

Vandaag het recept voor een Oosterse slawrap met pinda dipsaus. Wist je dat de blaadjes van sla best wel stevig zijn? Zo kan je ze vullen met jouw favoriete ingrediënten en maak je een lekkere en snelle slawrap. Vanochtend deelden wij hier de mooiste Instagram foto’s van. En nu kan je ook zelf aan de slag! Duik die keuken in en probeer je lievelings wrap, maar dan in een slablad. Lekker! 

Lees meer
DIY TREND: avocado cheesecake bites

DIY TREND: avocado cheesecake bites

Cheesecake, wij zijn fan! Wij transformeerden deze Guilty pleasure klassieker naar een no-bake vegan variant: avocado cheesecake bites. Vanochtend deelden wij hier de mooiste Instagram foto’s van. Deze taart bestaat uit verschillende lagen die tussendoor de koelkast in gaan, om een mooi effect te creëren. De bodem is gemaakt van noten en dadels, gevolgd door vanille cashew-cream met daarna, de all-time favorite: avocado. Lekker!

Lees meer
Easy Vegan: Bountytaart

Easy Vegan: Bountytaart

Kennen jullie Living the Green Life? Dit is een compleet plantaardig platform dat laat zien dat een (overwegend) plantaardig eetpatroon uitstekend past binnen een uitdagend, succesvol en bevredigend leven. Vorige maand bracht Sanne van Rooij, oprichtster van Living the Green Life, het boek Easy Vegan uit. Met dit boek laat Sanne zien hoe je met uitsluitend plantaardige producten heerlijke en gezonde gerechten kunt bereiden, zonder uren in de keuken te staan. Wij mogen drie recepten delen uit dit mooie kookboek. We begonnen met de American Pancakes voor een zondags ontbijt en een zoete aardappelstoofpot voor een gure herfstdag. Als afsluiter delen we het recept voor deze bountytaart met kokos en chocolade.

Lees meer
Vegan Delight: Bugs Bunny Worteltaart

Vegan Delight: Bugs Bunny Worteltaart

Het kleurrijke kookboek Vegan Delight van Saskia Roeda bewijst dat een puur plantaardig dieet helemaal niet saai hoeft te zijn. Het boek staat vol met bourgondische recepten, grotendeels volgens de raw food-keuken, die kunnen helpen om je lichaam en geest te reinigen. Bovendien zijn alle gerechten vrij van tarwe, gluten, lactose en geraffineerde suiker: ideaal voor mensen met allergieën en intoleranties. Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke worteltaart.

Lees meer
Vegan Delight: Go With The Flow Mangopudding

Vegan Delight: Go With The Flow Mangopudding

Het kleurrijke kookboek Vegan Delight van Saskia Roeda bewijst dat een puur plantaardig dieet helemaal niet saai hoeft te zijn. Het boek staat vol met bourgondische recepten, grotendeels volgens de raw food-keuken, die kunnen helpen om je lichaam en geest te reinigen. Bovendien zijn alle gerechten vrij van tarwe, gluten, lactose en geraffineerde suiker: ideaal voor mensen met allergieën en intoleranties. Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke mangopudding met gember, sinaasappel en citroengras!

Lees meer
Zest for Life: RAW Food Café

Zest for Life: RAW Food Café

Voor mensen met een bepaald dieet kan het lastig zijn om buiten de deur te eten. Zo eten mensen raw, vegan, suiker-, gluten- of zuivelvrij. Zest for life’s Raw Food Café in Amsterdam is dan dé ideale plek om te genieten van je ontbijt, lunch, smoothie of kopje thee met een gezond tussendoortje. Het gehele menu is homemade raw, vegan, suiker-, gluten- EN zuivelvrij! Hoe mooi is het als je een keer alles van de kaart zou kunnen bestellen in plaats van uit te vogelen wat je misschien zou kunnen eten (I know the struggle).

Lees meer
Kookboek recensie: Vegan Delight

Kookboek recensie: Vegan Delight

Het kleurrijke kookboek Vegan Delight van Saskia Roeda bewijst dat een puur plantaardig dieet helemaal niet saai hoeft te zijn. Saskia laat je zien dat je op een eenvoudige manier je lichaam een boost kunt geven door het vegan-detoxplan te volgen. Het boek staat vol met bourgondische recepten, grotendeels volgens de raw food-keuken, die kunnen helpen om je lichaam en geest te reinigen. Bovendien zijn alle gerechten vrij van tarwe, gluten, lactose en geraffineerde suiker: ideaal voor mensen met allergieën en intoleranties.  

Lees meer
Bloemkoolrijst met paprika, peterselie, mango en cashews

Bloemkoolrijst met paprika, peterselie, mango en cashews

Deze zomer stond ik samen met Verse Oogst op Share a Perfect Day. Hier heb ik ruim 500 lieve dames geïnspireerd om meer en creatiever te koken met groente en fruit. Onder andere met dit kleurrijke recepten voor lichte bloemkoolrijst met paprika, sappige mango en vullende cashewnoten. Ideaal als lunch (to go) of licht diner.

Lees meer
TRENDING: Sushi donuts

TRENDING: Sushi donuts

Mede vegetariër Anne (bij de meeste mensen vooral bekend als Anne Travel Foodie). Inspireert mensen met haar succesvolle Instagram account om te genieten van vegetarische lekkernijen. De meeste gerechten zijn heel gezond, maar een lekker taartje op z’n tijd is ook welkom! Anne deelt speciaal voor De Hippe Vegetariër haar meest populaire Instagram foto’s met ons. Vorige keer was het een avocado bun burger en deze week zijn het vega sushi donuts!

Lees meer
Zomerse smoothie bowl: Mango met banaan, ananas en kurkuma

Zomerse smoothie bowl: Mango met banaan, ananas en kurkuma

Het is tijd voor fruitige zomerontbijtjes! Mango, banaan en ananas samen in één smoothie. Kan het nog tropischer? De kurkuma in deze breakfast bowl zorgt, zo lang je het bij een halve theelepel houdt, meer voor kleur dan voor smaak. Maar naast die prachtige gele kleur, werkt kurkuma ook nog eens ontstekingsremmend en helpt het de vetverbranding te stimuleren. Een superfood zou je het wel kunnen noemen.

Lees meer
Kookboekrecensie: Havermoutje

Kookboekrecensie: Havermoutje

Havermoutje is een boek dat is geschreven over havermout. Sommige mensen zullen bij havermout al snel denken aan een ontbijtje met rood fruit. Pascalle Bonnier en Matthijs Kok schreven dit boek om te bewijzen dat havermout meer is dan alleen de kick-start van je dag, het is een basisingrediëntje waar je veel kanten mee op kan. Wees creatief en verbreed je tunnelvisie. Bij havermout kan je namelijk ook denken aan pasta’s en pannenkoeken. Dat is dan ook wat de ondertitel van het boek illustreert. Let’s talk havermout!

Lees meer
Zomerse smoothie bowl: Kokos met kurkuma

Zomerse smoothie bowl: Kokos met kurkuma

Het is tijd voor fruitige zomerontbijtjes! Soms heb je maar weinig spullen nodig om een geweldig gerecht te maken. Dat geldt ook voor de smoothie van deze week. De kurkuma zit er meer in voor de kleur en de gezondheidseffecten die je er gratis en voor niets bij krijgt. Kurkuma werkt namelijk ontstekingsremmend en helpt het de vetverbranding te stimuleren. Daarbij wordt beweerd dat het kanker tegen zou gaan. Super, toch?

Lees meer

Nieuwe ontdekkingen #14

Als blogger word ik wekelijks verrast met pakketjes in mijn brievenbus en nieuwe, bijzondere etenswaren die soms echt de moeite waard zijn! In ‘Nieuwe ontdekkingen’ deel ik iedere 2 weken mijn vijf favoriete ontdekkingen. Deze week: Plenny volwaardige maaltijdshakes, Organic Raw Vegan ontbijtjes van Superfoodies, authentieke boemboe-mixen uit de Indonesische keuken van Smaakt, een feestelijke alcoholvrije cocktail van Finley en plantaardig proteïne poeder op basis van erwten van Nutristrength.

Lees meer
Spaghetti van groenten met verse vijgen en cashewroom

Spaghetti van groenten met verse vijgen en cashewroom

Dit recept is courgetti 2.0. Spagetthi, gemaakt van diverse rauwe groenten waaronder courgette, wortel, pastinaak, sperziebonen en zelfs seitan! Gecombineerd met een heerlijke fruitige dressing met kokosbloesemsuiker, verse vijgen, avocado en cashewroom is deze gezonde maaltijd een verrassend feestje van smaken en structuren. Heerlijk als zomerse lunch of lichte avondmaaltijd!

Lees meer

Nieuwe ontdekkingen #10

Als blogger word ik wekelijks verrast met pakketjes in mijn brievenbus en nieuwe, bijzondere etenswaren die soms echt de moeite waard zijn! In ‘Nieuwe ontdekkingen’ deel ik iedere 2 weken mijn vijf favoriete ontdekkingen. Deze week: moestuinplantjes van Sprinklr (mét hulplijn via de app!), inspiratie voor cocktail-ijsjes in De Poptailbar, Vegan Protein Repen van FITSHE, plantaardige bonenburgers van HAK in 3 varianten en de nieuwe 7AM ontbijtmix van Amanprana die ik ontdekte in hun nieuwe ontbijtatelier In Search For The Best!

Lees meer
Sportsnack: Cornflakes Bietenrepen voor de duursporter

Sportsnack: Cornflakes Bietenrepen voor de duursporter

Iedere zondag deelt Karin Lambrechtse, professioneel danseres en diëtist in opleiding, een slim sportrecept met ons uit haar boek SPORTables, dat vol staat met sportsnacks waar je écht iets aan hebt. Deze week: Cornflakes Bietenrepen, de ultieme snack voor de duursporter! Benieuwd naar Karin’s eigen sportverhaal? Lees het hier.

Lees meer
Gezonde vegan Oreo koekjes

Gezonde vegan Oreo koekjes

TerraSana, het biologische merk dat je terugvindt in alle eko- en natuurwinkels, vroeg mij dit jaar om vier recepten te ontwikkelen met hun biologische producten. Dat vond ik natuurlijk een hele leuke uitdaging! Het recept van deze Oreo koekjes vind je deze maand op een receptkaartje in alle biologische winkels! Speciaal voor de lezers van mijn blog mocht ik het recept ook online publiceren. Dus lees snel verder want deze gezonde vegan Oreo koekjes zijn snel te maken, super lekker en veel gezonder dan het origineel! Lekker schuldvrij snoepen dus.

Lees meer
Paasmenu: vegan vanille chia pudding

Paasmenu: vegan vanille chia pudding

De lente komt eraan, dat betekent een heerlijk zonnetje, de geboorte van lammetjes en kuikentjes, de eerste narcissen en natuurlijk paaseitjes zoeken! Wij sloven ons ieder jaar weer vol enthousiasme uit om een mooie tafel vol te zetten met heerlijke brunch items. Heb jij al nagedacht wat je gaat maken? De komende weken delen wij onze paasinspiratie. Vandaag vanille chai pudding.

Lees meer

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!