Raw Food

Een eetpatroon vinden dat bij jou past. Dat is het allerbelangrijkste als je lekker in je vel wilt zitten en fit en en energiek door het leven wilt gaan. Daarom brengen we in deze rubriek op inhoudelijke en praktische wijze verschillende eetpatronen aan het licht. Bij ieder eetpatroon vind je informatie over de achterliggende filosofie, de kernwaarden van het eetpatroon: wat eet je wel en wat eet je niet en waarom, en tot slot praktische adviezen en recepten om het te integreren in je dagelijks leven. In deze rubriek lees je alles over het Raw Food eetpatroon. Raw Food is een uit Amerika overgewaaid eetpatroon waarbij je alleen maar ‘levend voedsel’ eet. Dit is eten rechtstreeks van moeder natuur, biologisch, zonder al te veel toevoegingen of aanpassingen en niet boven de 42 graden verhit. Dr. Howell onderzocht namelijk dat bepaalde enzymen, vitaminen en mineralen in voeding gedeactiveerd worden bij een verhitting boven de 47,77 graden Celsius. Al vanaf ons twintigste levensjaar gaat de enzymproductie van het lichaam omlaag en volgens Dr. Howell kan een enzymtekort resulteren in talloze gezondheidsklachten, zoals allergieën, diabetes en vermoeidheid en uiteindelijk zelfs kanker. Het is dus zaak om te profiteren van de voedselenzymen uit rauwe of laag verhitte voeding, daarnaast helpen deze enzymen ook nog eens met de spijsvertering. Als je de moeite neemt om het eetpatroon 30 dagen te volgen, dan zul je zien dat het je eerst moeite kost, ergernis en stress oplevert, maar dat je gedurende de maand je draai zult vinden en je eigen manier om het in te passen in je leven. Tot slot heeft ook je metabolisme deze tijd nodig om je oude eetpatroon uit het systeem te krijgen en het nieuwe te omarmen, dus na 30 dagen kan je oordelen of het het gewenste effect oplevert. We wensen je heel veel succes en zijn er voor je om je te inspireren en te helpen waar nodig!

DIY TREND: Oosterse slawrap met pinda dipsaus

Vandaag het recept voor een Oosterse slawrap met pinda dipsaus. Wist je dat de blaadjes van sla best wel stevig zijn? Zo kan je ze vullen met jouw favoriete ingrediënten en maak je een lekkere en snelle slawrap. Vanochtend deelden wij hier de mooiste Instagram foto’s van. En nu kan je ook zelf aan de slag! Duik die keuken in en probeer je lievelings wrap, maar dan in een slablad. Lekker! 

Lees meer

DIY TREND: avocado cheesecake bites

Cheesecake, wij zijn fan! Wij transformeerden deze Guilty pleasure klassieker naar een no-bake vegan variant: avocado cheesecake bites. Vanochtend deelden wij hier de mooiste Instagram foto’s van. Deze taart bestaat uit verschillende lagen die tussendoor de koelkast in gaan, om een mooi effect te creëren. De bodem is gemaakt van noten en dadels, gevolgd door vanille cashew-cream met daarna, de all-time favorite: avocado. Lekker!

Lees meer

Vind je recept



Nieuwsbrief

ALLE ARTIKELEN VAN DE WEEK ELKE ZONDAG GRATIS IN JE E-MAIL

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!