Raw Food
Een eetpatroon vinden dat bij jou past. Dat is het allerbelangrijkste als je lekker in je vel wilt zitten en fit en energiek door het leven wilt gaan. Op deze pagina vind je recepten en inspiratie voor het Raw Food eetpatroon. Raw Food is een uit Amerika overgewaaid eetpatroon waarbij je alleen maar ‘levend voedsel’ eet. Dit is eten rechtstreeks van moeder natuur, biologisch, zonder al te veel toevoegingen of aanpassingen en niet boven de 42 graden verhit. Dr. Howell onderzocht namelijk dat bepaalde enzymen, vitaminen en mineralen in voeding gedeactiveerd worden bij een verhitting boven 47,77 graden Celsius. Al vanaf ons twintigste levensjaar gaat de enzymproductie van het lichaam omlaag en volgens Dr. Howell kan een enzymtekort resulteren in talloze gezondheidsklachten, zoals allergieën, diabetes en vermoeidheid en uiteindelijk zelfs kanker. Het is dus zaak om te profiteren van de voedselenzymen uit rauwe of laag verhitte voeding, daarnaast helpen deze enzymen ook nog eens met de spijsvertering. We wensen je heel veel succes en zijn er voor je om je te inspireren en te helpen waar nodig!
Zomerse smoothiebowl: Mango met banaan, ananas en kurkuma
Het is tijd voor fruitige zomerontbijtjes! Mango, banaan en ananas samen in één smoothie. Kan het nog tropischer? De kurkuma in deze breakfast bowl zorgt, zo lang je het bij een halve theelepel houdt, meer voor kleur dan voor smaak. Maar naast die prachtige gele kleur, werkt kurkuma ook nog eens ontstekingsremmend en helpt het de vetverbranding te stimuleren. Een superfood zou je het wel kunnen noemen.
Bugs Bunny Worteltaart
Het kleurrijke kookboek Vegan Delight van Saskia Roeda bewijst dat een puur plantaardig dieet helemaal niet saai hoeft te zijn. Het boek staat vol met bourgondische recepten, grotendeels volgens de raw food-keuken, die kunnen helpen om je lichaam en geest te reinigen. Bovendien zijn alle gerechten vrij van tarwe, gluten, lactose en geraffineerde suiker: ideaal voor mensen met allergieën en intoleranties. Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke worteltaart.
Bloemkoolsalade
Salade is het kookboek van Janneke Philippi en staat bomvol heerlijke saladerecepten! Vandaag delen wij het recept voor bloemkoolsalade. In haar studententijd ontdekte Janneke bloemkoolsalade, waarmee je snel een berg salade kon maken en perfect uitkwam met het maandbudget. De rode peper, verse kruiden en limoen geven de milde bloemkoolsmaak pit en frisheid. Wij mogen het recept met je delen!
Kookboek Salade: radicchiosalade met blauwe bessen en amandel
Salade is het kookboek van Janneke Philippi en staat bomvol heerlijke saladerecepten! Vandaag delen wij het recept voor radicchiosalade met blauwe bessen en amandel. Een salade die het niet alleen qua smaak goed doet. Mooi hè, alle paarse tinten in deze salade! Wij mogen het recept met je delen!
3 x power snacks-to-go met Green Juice
Nog voor de zomer begon ik met het wekelijkse gebruik van Green Juice en vertelde ik je hier wat er toen gebeurde. Inmiddels zijn we alweer een half jaar verder en start ik nog elke dag met dit groene poeder. Maar ook ik heb niet altijd tijd voor pannenkoeken en ben steeds vaker onderweg. De oplossing? Neem je powerontbijt, lunch of snack gewoon to-go! Geen cravings meer onderweg. Ik help je bij een goede snelle start, samen met Green Juice: een mix van 26 voedingsmiddelen en bekende kruiden.
Komkommer schaafijs
Tijd voor komkommer schaafijs! Dit koele recept is van de groentechef van Nederland, Jonathan Karpathios, in samenwerking met Mooi wat planten doen. De komkommer-granité, is heerlijk verfrissend. Een slanke en groene vervanger voor dik, romig ijs!
DIY TREND: Oosterse slawrap met pinda dipsaus
Vandaag het recept voor een Oosterse slawrap met pinda dipsaus. Wist je dat de blaadjes van sla best wel stevig zijn? Zo kan je ze vullen met jouw favoriete ingrediënten en maak je een lekkere en snelle slawrap. Vanochtend deelden wij hier de mooiste Instagram foto’s van. En nu kan je ook zelf aan de slag! Duik die keuken in en probeer je lievelings wrap, maar dan in een slablad. Lekker!
DIY TREND: avocado cheesecake bites
Cheesecake, wij zijn fan! Wij transformeerden deze Guilty pleasure klassieker naar een no-bake vegan variant: avocado cheesecake bites. Vanochtend deelden wij hier
Nieuwe ontdekkingen #26
Ontdek wat de laatste trends zijn op het gebied van voeding! Hier vind je de top 5 nieuwste bijzondere, gezonde en bewuste food producten van Nederland! Deze week: San José chocolade, Harissa saus, Biobites lijnzaad crackers, Keto Cacao en Madame Cocos.
Ik dronk 7 dagen Green Juice en dit is wat er gebeurde
Wij werden uitgedaagd om 7 dagen lang de dag te beginnen met een Green Juice. Hoe wij dit ervaren hebben en tips om Green Juice te gebruiken en te verwerken in recepten, lees je in dit artikel!
Nieuwe ontdekkingen #18
Als blogger word ik wekelijks verrast met pakketjes in mijn brievenbus en nieuwe, bijzondere etenswaren die soms echt de moeite waard zijn! In ‘Nieuwe ontdekkingen’ deel ik iedere 2 weken mijn vijf favoriete ontdekkingen. Deze week: Grow your own, Lowlander biertjes, 100% Oot granola, Lakrids drop, en tot slot de sesamolie van TerraSana.
Kerstmenu: limoen-avocado taartjes met vegan koffie-ijs
Met de feestdagen in het vooruitzicht hopen we jullie te inspireren met een mooi zeven-gangen-kerstmenu (afgestemd op 4 personen)! Vandaag het dessert: rauwe limoen-avocado taartjes met vegan koffie-ijs van Professor Grunschnabel op basis van kokosmelk. Ontdek nieuwe smaken! […]
Easy Vegan: Bountytaart
Kennen jullie Living the Green Life? Dit is een compleet plantaardig platform dat laat zien dat een (overwegend) plantaardig eetpatroon uitstekend past binnen een uitdagend, succesvol en bevredigend leven. Vorige maand bracht Sanne van Rooij, oprichtster van Living the Green Life, het boek Easy Vegan uit. Met dit boek laat Sanne zien hoe je met uitsluitend plantaardige producten heerlijke en gezonde gerechten kunt bereiden, zonder uren in de keuken te staan. Wij mogen drie recepten delen uit dit mooie kookboek. We begonnen met de American Pancakes voor een zondags ontbijt en een zoete aardappelstoofpot voor een gure herfstdag. Als afsluiter delen we het recept voor deze bountytaart met kokos en chocolade.
Courgetti met tomaten-olijfsalsa en basilicum
Deze zomer stond ik samen met Verse Oogst op Share a Perfect Day. Hier heb ik ruim 500 lieve dames geïnspireerd om meer en creatiever te koken met groente & fruit. Onder andere met dit heerlijke lichte recept voor verse courgetti boordevol groenten.
Vegan Delight: Go With The Flow Mangopudding
Het kleurrijke kookboek Vegan Delight van Saskia Roeda bewijst dat een puur plantaardig dieet helemaal niet saai hoeft te zijn. Het boek staat vol met bourgondische recepten, grotendeels volgens de raw food-keuken, die kunnen helpen om je lichaam en geest te reinigen. Bovendien zijn alle gerechten vrij van tarwe, gluten, lactose en geraffineerde suiker: ideaal voor mensen met allergieën en intoleranties. Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke mangopudding met gember, sinaasappel en citroengras!
Zest for Life: RAW Food Café
Voor mensen met een bepaald dieet kan het lastig zijn om buiten de deur te eten. Zo eten mensen raw, vegan, suiker-, gluten- of zuivelvrij. Zest for life’s Raw Food Café in Amsterdam is dan dé ideale plek om te genieten van je ontbijt, lunch, smoothie of kopje thee met een gezond tussendoortje. Het gehele menu is homemade raw, vegan, suiker-, gluten- EN zuivelvrij! Hoe mooi is het als je een keer alles van de kaart zou kunnen bestellen in plaats van uit te vogelen wat je misschien zou kunnen eten (I know the struggle).
Kookboek recensie: Vegan Delight
Het kleurrijke kookboek Vegan Delight van Saskia Roeda bewijst dat een puur plantaardig dieet helemaal niet saai hoeft te zijn. Saskia laat je zien dat je op een eenvoudige manier je lichaam een boost kunt geven door het vegan-detoxplan te volgen. Het boek staat vol met bourgondische recepten, grotendeels volgens de raw food-keuken, die kunnen helpen om je lichaam en geest te reinigen. Bovendien zijn alle gerechten vrij van tarwe, gluten, lactose en geraffineerde suiker: ideaal voor mensen met allergieën en intoleranties.
Energieballetjes met pompoen
Deze zomer stond ik samen met Verse Oogst op Share a Perfect Day. Hier heb ik ruim 500 lieve dames geïnspireerd om meer en creatiever te koken met groente en fruit. Onder andere met dit heerlijke recept voor power dadel-haverballetjes. Het ideale tussendoortje voor na het sporten of een zoete snack voor bij de thee.
Bloemkoolrijst met paprika, peterselie, mango en cashews
Deze zomer stond ik samen met Verse Oogst op Share a Perfect Day. Hier heb ik ruim 500 lieve dames geïnspireerd om meer en creatiever te koken met groente en fruit. Onder andere met dit kleurrijke recepten voor lichte bloemkoolrijst met paprika, sappige mango en vullende cashewnoten. Ideaal als lunch (to go) of licht diner.
TRENDING: ‘Peanut butter jelly’-Chia pudding
Mede vegetariër Anne, bij de meeste mensen vooral bekend als Anne Travel Foodie, inspireert mensen met haar succesvolle Instagram account om te genieten van vegetarische lekkernijen. De meeste gerechten zijn heel gezond, maar een lekker taartje op z’n tijd is ook...
TRENDING: Sushi donuts
Mede vegetariër Anne (bij de meeste mensen vooral bekend als Anne Travel Foodie). Inspireert mensen met haar succesvolle Instagram account om te genieten van vegetarische lekkernijen. De meeste gerechten zijn heel gezond, maar een lekker taartje op z’n tijd is ook welkom! Anne deelt speciaal voor De Hippe Vegetariër haar meest populaire Instagram foto’s met ons. Vorige keer was het een avocado bun burger en deze week zijn het vega sushi donuts!
Kookboekrecensie: Havermoutje
Havermoutje is een boek dat is geschreven over havermout. Sommige mensen zullen bij havermout al snel denken aan een ontbijtje met rood fruit. Pascalle Bonnier en Matthijs Kok schreven dit boek om te bewijzen dat havermout meer is dan alleen de kick-start van je dag, het is een basisingrediëntje waar je veel kanten mee op kan. Wees creatief en verbreed je tunnelvisie. Bij havermout kan je namelijk ook denken aan pasta’s en pannenkoeken. Dat is dan ook wat de ondertitel van het boek illustreert. Let’s talk havermout!
Zomerse smoothie bowl: Kokos met kurkuma
Het is tijd voor fruitige zomerontbijtjes! Soms heb je maar weinig spullen nodig om een geweldig gerecht te maken. Dat geldt ook voor de smoothie van deze week. De kurkuma zit er meer in voor de kleur en de gezondheidseffecten die je er gratis en voor niets bij krijgt. Kurkuma werkt namelijk ontstekingsremmend en helpt het de vetverbranding te stimuleren. Daarbij wordt beweerd dat het kanker tegen zou gaan. Super, toch?
Zest for Life: ultieme detox-vakantie + 100 EURO KORTING!
Vorige maand heb ik mijzelf getrakteerd op een detox-vakantie. Een vakantie bedoeld om mijn lichaam te reinigen, uit te rusten en lichaam en geest weer in balans te brengen. De ideale manier om te re-energizen en met een frisse blik naar je leven thuis te kijken. Een cadeautje voor jezelf!
Nieuwe ontdekkingen #14
Als blogger word ik wekelijks verrast met pakketjes in mijn brievenbus en nieuwe, bijzondere etenswaren die soms echt de moeite waard zijn! In ‘Nieuwe ontdekkingen’ deel ik iedere 2 weken mijn vijf favoriete ontdekkingen. Deze week: Plenny volwaardige maaltijdshakes, Organic Raw Vegan ontbijtjes van Superfoodies, authentieke boemboe-mixen uit de Indonesische keuken van Smaakt, een feestelijke alcoholvrije cocktail van Finley en plantaardig proteïne poeder op basis van erwten van Nutristrength.
Spaghetti van groenten met verse vijgen en cashewroom
Dit recept is courgetti 2.0. Spagetthi, gemaakt van diverse rauwe groenten waaronder courgette, wortel, pastinaak, sperziebonen en zelfs seitan! Gecombineerd met een heerlijke fruitige dressing met kokosbloesemsuiker, verse vijgen, avocado en cashewroom is deze gezonde maaltijd een verrassend feestje van smaken en structuren. Heerlijk als zomerse lunch of lichte avondmaaltijd!
Jouw excuus om veel rauwe chocolade te eten
Chocolade is een echte guilty pleasure. Ongezond, maar oh zo lekker. Toch hoef je je niet altijd schuldig te voelen. Snoepen van rauwe chocolade kan juist ook z’n voordelen hebben! Frecious heeft vier voordelen voor je op een rijtje gezet.
Nieuwe ontdekkingen #10
Als blogger word ik wekelijks verrast met pakketjes in mijn brievenbus en nieuwe, bijzondere etenswaren die soms echt de moeite waard zijn! In ‘Nieuwe ontdekkingen’ deel ik iedere 2 weken mijn vijf favoriete ontdekkingen. Deze week: moestuinplantjes van Sprinklr (mét hulplijn via de app!), inspiratie voor cocktail-ijsjes in De Poptailbar, Vegan Protein Repen van FITSHE, plantaardige bonenburgers van HAK in 3 varianten en de nieuwe 7AM ontbijtmix van Amanprana die ik ontdekte in hun nieuwe ontbijtatelier In Search For The Best!
Sportsnack: Cornflakes Bietenrepen voor de duursporter
Iedere zondag deelt Karin Lambrechtse, professioneel danseres en diëtist in opleiding, een slim sportrecept met ons uit haar boek SPORTables, dat vol staat met sportsnacks waar je écht iets aan hebt. Deze week: Cornflakes Bietenrepen, de ultieme snack voor de duursporter! Benieuwd naar Karin’s eigen sportverhaal? Lees het hier.
Carrot cake overnight oats
ROOTS is mijn favoriete healthy take-away in Amsterdam. Elke maand deelt ROOTS een bijzonder recept op De Hippe Vegetariër. Altijd vegan, soms ook raw en sowieso lekker en gezond. Vandaag hun variant op overnight oats met worteltjes, kaneel en gember. Heerlijk fris ontbijt voor in de lente-maanden!
Gezonde vegan Oreo koekjes
TerraSana, het biologische merk dat je terugvindt in alle eko- en natuurwinkels, vroeg mij dit jaar om vier recepten te ontwikkelen met hun biologische producten. Dat vond ik natuurlijk een hele leuke uitdaging! Het recept van deze Oreo koekjes vind je deze maand op een receptkaartje in alle biologische winkels! Speciaal voor de lezers van mijn blog mocht ik het recept ook online publiceren. Dus lees snel verder want deze gezonde vegan Oreo koekjes zijn snel te maken, super lekker en veel gezonder dan het origineel! Lekker schuldvrij snoepen dus.
Paasmenu: vegan vanille chia pudding
De lente komt eraan, dat betekent een heerlijk zonnetje, de geboorte van lammetjes en kuikentjes, de eerste narcissen en natuurlijk paaseitjes zoeken! Wij sloven ons ieder jaar weer vol enthousiasme uit om een mooie tafel vol te zetten met heerlijke brunch items. Heb jij al nagedacht wat je gaat maken? De komende weken delen wij onze paasinspiratie. Vandaag vanille chai pudding.
Jackson Dubois: een culinaire wereldreis
Om de wereld te ontdekken hoef je niet je koffers te pakken. Midden in Amsterdam is namelijk een plek waar je op één avond een reis rond de wereld kan maken. Om klokslag 18:00 wordt Caffe Esprit omgetoverd tot een prachtig restaurant. De lichtjes worden gedimd, de...