Eetpatroon

Raw Food

Een eetpatroon vinden dat bij jou past. Dat is het allerbelangrijkste als je lekker in je vel wilt zitten en fit en energiek door het leven wilt gaan. Op deze pagina vind je recepten en inspiratie voor het Raw Food eetpatroon. Raw Food is een uit Amerika overgewaaid eetpatroon waarbij je alleen maar ‘levend voedsel’ eet. Dit is eten rechtstreeks van moeder natuur, biologisch, zonder al te veel toevoegingen of aanpassingen en niet boven de 42 graden verhit. Dr. Howell onderzocht namelijk dat bepaalde enzymen, vitaminen en mineralen in voeding gedeactiveerd worden bij een verhitting boven 47,77 graden Celsius. Al vanaf ons twintigste levensjaar gaat de enzymproductie van het lichaam omlaag en volgens Dr. Howell kan een enzymtekort resulteren in talloze gezondheidsklachten, zoals allergieën, diabetes en vermoeidheid en uiteindelijk zelfs kanker. Het is dus zaak om te profiteren van de voedselenzymen uit rauwe of laag verhitte voeding, daarnaast helpen deze enzymen ook nog eens met de spijsvertering. We wensen je heel veel succes en zijn er voor je om je te inspireren en te helpen waar nodig!


Açaí: fotogeniek én gezond

Açaí: fotogeniek én gezond

Bij velen werd de açaí-bes populair toen de superfoods opkwamen, maar dat deze bes een trend is, is zeker terecht! Hij past perfect in een healthy lifestyle. Nu ziet een Açaí bowl er natuurlijk super mooi en Instagramwaardig uit, maar ook is het hartstikke gezond. Hoezo is dit besje dan zo gezond? Ik zet alles voor je op een rijtje!

Lees meer
Gezonde guacamole met bleekselderij

Gezonde guacamole met bleekselderij

Guacamole is mijn absolute favoriete plantaardige dip! De basis van guacamole is de overheerlijke avocado, die uit het zuiden van Mexico komt. Avocado zit vol met gezonde vetten en is goed voor je huid en je haar. Bleekselderij geeft een verrassende bite als je het aan de guacamole toevoegt. Deze guacamole werkt hartstikke goed als dipsaus op feestjes, het liefst met groenten (wortel!) in plaats van chips en zal je zeker niet teleurstellen!

Lees meer
Tribestlife Rawfood Kitchen

Tribestlife Rawfood Kitchen

Laatst waren wij bij Tribestlife Rawfood Kitchen in Rotterdam, dat zich aan de Goudesesingel bevind. Dit leuke tentje waar alles geheel raw geserveerd wordt, van cold pressed juice tot een zelf samengestelde salade, zit om de hoek van de Groene Passage. Hier zit ook Spirit, die we eerder tipte op De Buik van Rotterdam. Meerdere vega hotspots in één straat, daar worden wij blij van.

Lees meer
Groene smoothie met komkommer en basilicum

Groene smoothie met komkommer en basilicum

Deze smoothie is heerlijk tropisch en erg goed voor je herstel na een zware training. In ananas zit veel bromelaïne, wat goed is voor je gewrichten en het bindweefsel. Komkommer hydrateert je lichaam en bevat goede mineralen en in kokoswater zit magnesium. Het limoensap zorgt voor een lekkere kick en natuurlijk de benodigde vitamine C.

Lees meer
My New Roots

My New Roots

Misschien ken je het kookboek My New Roots van Sarah Britton al. Het ligt al ongeveer een jaar in de kookboekschappen van de Nederlandse boekwinkels. Of misschien ken je Britton van haar gelijknamige blog óf van haar prachtige food-foto’s op Instagram. Britton is in...

Lees meer
10 x bananenijs

10 x bananenijs

De zomer staat voor de deur, en ook al schijnt de zon nog niet optimaal, wij hebben er het volste vertrouwen in dat dit helemaal goed komt. Eigenlijk maak je ons met ieder soort ijs blij, van raketje tot perenijsje, van roomijs tot sorbet, en van frozen yoghurt tot bananenijs. De laatste is ijs op basis van bevroren bananen (healthy!) waarmee je qua smaakcombinaties en toppings eindeloos kunt variëren. Super gemakkelijk zelf te maken. We helpen je op weg met onze favoriete smaken!

Lees meer
Sprouten: wat is het precies?

Sprouten: wat is het precies?

Eerder noemden we sprouten al als één van de vegetarische trends van 2016. Gesproute producten worden steeds populairder en worden ook steeds beter verkrijgbaar. Het klinkt misschien onbekend, maar grote kans dat jij dit vroeger hebt gedaan! Zaadjes in natte watjes stoppen en wachten maar tot het kleine plantjes werden. Het eten van deze kiemen is super gezond. Hoe dit precies werkt en wat de voordelen zijn, gaan wij je uitleggen!

Lees meer
Mini vegan limoen-pistache cheesecakes

Mini vegan limoen-pistache cheesecakes

Cheesecake. Eigenlijk is het woord cheesecake niet helemaal op zijn plaats in dit recept omdat de roomkaas namelijk ontbreekt. Dit recept is helemaal vegan en raw. Net even iets anders dan je misschien gewend bent, maar wel heel erg lekker fris en zoet tegelijkertijd. Heerlijke combi van limoen en kokos. Snel proberen dus dit no bake recept dat je kan maken zonder oven!

Lees meer
Wilde brandnetelsoep

Wilde brandnetelsoep

Brandnetels zijn een van de planten die je als beginnend wildplukker gewoon kunt herkennen en plukken. Bijna iedereen heeft ze wel in de achtertuin staan of in een nabijgelegen bos. Let op: gebruik handschoenen en pluk alleen de bovenste 6 blaadjes! Na 1 minuut in kokend water prikken ze niet meer, dan kan je met een gerust hart deze heerlijke brandnetelsoep maken.

Lees meer
Wildplukken: zelf aan de slag

Wildplukken: zelf aan de slag

Nu je weet wat wildplukken is en waarom je ervoor zou kiezen, is het natuurlijk tijd om zelf aan de slag te gaan! Maar voordat je op eigen houtje gaat wildplukken moet je natuurlijk goed weten wat eetbaar is en wat juist giftig – dat is een hele studie. Gelukkig groeien brandnetels, paardebloemen en madeliefjes misschien wel in je achtertuin en zijn ze geweldig in de keuken. Dat is een goede start!

Lees meer
Waarom zou je wildplukken?

Waarom zou je wildplukken?

Je eigen eetbare gewassen plukken is een onderwerp dat steeds meer belangstelling krijgt. Een groeiende groep mensen wil zelf de controle hebben over hun eten en de herkomst daar van. Het eten van wilde planten, bessen, noten en paddestoelen past helemaal in dit plaatje! Want de toegevoegde gezondheidswaarde van alles dat we uit de vrije natuur eten is groot en bovendien kost het niets, alleen maar een beetje moeite.

Lees meer
ROOTS: healthy take-away

ROOTS: healthy take-away

Dankzij een drukke baan waar ik regelmatig tot in de avonduren op kantoor zit, ben ik al een tijdje fan van ‘ROOTS’. Deze healthy take-away op de Amstelveensweg (ook thuis bezorgd via Foodora of Deliveroo) maakt van overwerken een plezier met geweldige ‘wholefood’ burgers, rauwe courgetti en diverse sapjes. Nu met een tweede ROOTS in hartje Amsterdam aan de Heisteeg.

Lees meer
Top 5: Vegetarische sushi’s!

Top 5: Vegetarische sushi’s!

Sushi is natuurlijk van oorsprong erg georiënteerd op vis, maar met enige creativiteit in de keuken kan je er zoveel meer mee! Je kan de meest bijzondere sushi’s maken met alle soorten fruit en groenten zoals aardbeien, banaan, wortel, asperges, avocado, komkommer, rode biet en noem maar op. Dit is mijn top 5. Wat vind jij van deze sushi creaties?

Lees meer
Bosvruchten boekweit parfait

Bosvruchten boekweit parfait

Na de feestdagen ben ik wel toe aan een lichtere maaltijd. De dag begint met ontbijt, dus wat is een betere manier om de dag goed te beginnen dan met een lekker fris maar voedzaam ontbijtje. Deze bosvruchten boekweit parfait is een rauw recept. Dit betekent dat alle voedingsstoffen bewaard zijn gebleven. Het mooie van dit recept is dat je eindeloos kan variëren met toppings. […]

Lees meer
Inspirerende foodie: Simone van BioBites

Inspirerende foodie: Simone van BioBites

Regelmatig ontmoet ik bijzondere mensen met een eigen verhaal op het gebied van voeding, sport en gezondheid. Ik vind het zelf ontzettend inspirerend om dit soort mensen te spreken, hun verhaal te horen en te begrijpen waarom zij een ‘foodie’ zijn geworden. Het begint immers niet zomaar, toch? Daarom wil ik deze mensen een plek geven op mijn blog, ik wil al deze verhalen in het zonnetje zetten en de inspiratie delen. Deze week aan het woord: Simone van der Heide, die na de constatering van het prikkelbare darm syndroom haar leefstijl omgooide. Tegenwoordig voelt ze zich weer als vanouds dankzij een Rawfood leefstijl en heeft ze Biobites opgericht op dit anderen ook te laten ervaren. […]

Lees meer
Herfst Juice

Herfst Juice

De PRESSROOM van het mooie INK Hotel in Amsterdam heeft een nieuw concept: Tuesday Juiceday! Op deze dag kan je hier vanaf 07.00 smorgens the Juice of the Day komen halen. En leuk nieuws: aanstaande dinsdag 20 oktober ben ik gastjuicer en staat mijn juice op het menu! Een stevige herfst juice met rode bieten, snijbiet en verse bramen. Wil jij mijn juice proeven? Ik mag 5 mensen uitnodigen om er as dinsdag vanaf 07.00 eentje te komen halen bij PRESSROOM! Vertel mij in een reactie waarom jij deze opkikker nodig hebt, dan maak ik maandagavond de 5 winnaars bekend. […]

Lees meer
Plant Power van Lisette Kreischer

Plant Power van Lisette Kreischer

Gezond eten = plantaardig eten, aldus Lisette Kreischer! Met haar boek Plant Power wil Lisette laten zien dat de plantaardige keuken absoluut niet saai is, maar juist ontzettend veelzijdig en inspirerend. Plant Power gaat niet over diëten, maar over een permanente levensstijl waarin gezond eten een grote (zo niet de hoofd)rol speelt. De levensstijl die Lisette in dit boek uiteenzet heeft haar naar eigen zeggen haar “levensenergie” teruggegeven. Met dit boek wil ze dan ook iedereen inspireren. Of je nou wilt afvallen, op een gezond gewicht wilt blijven of graag wilt stoppen met het eten van vlees en vis. Klinkt interessant! […]

Lees meer