Suikervrij

Een eetpatroon vinden dat bij jou past. Dat is het allerbelangrijkste als je lekker in je vel wilt zitten en fit en en energiek door het leven wilt gaan. Daarom brengen we in deze rubriek op inhoudelijke en praktische wijze verschillende eetpatronen aan het licht. Bij ieder eetpatroon vind je informatie over de achterliggende filosofie, de kernwaarden van het eetpatroon: wat eet je wel en wat eet je niet en waarom, en tot slot praktische adviezen en recepten om het te integreren in je dagelijks leven. In deze rubriek lees je alles over een suikervrij eetpatroon. Sommige mensen kiezen ervoor om geraffineerde suikers te vermijden, omdat dit kan zorgen voor een opgeblazen gevoel en andere lichamelijke klachten. In deze rubriek leggen we de focus op een suikervrij eetpatroon met enkel natuurlijke suikers. Dus geen honing, agavesiroop, kokossuiker of maplesiroop. Wel dadels en fruitsuikers. Dit lijkt misschien bijzonder lastig en eentonig, maar je wordt er ontzettend creatief van! Lekkernijen bakken en toetjes maken zonder suiker, een hele leuke uitdaging en je zal merken wat suiker met je lichaam en geest doet! Als je de moeite neemt om het eetpatroon 30 dagen te volgen, dan zul je zien dat het je eerst moeite kost, ergernis en stress oplevert, maar dat je gedurende de maand je draai zult vinden en je eigen manier om het in te passen in je leven. Tot slot heeft ook je metabolisme deze tijd nodig om je oude eetpatroon uit het systeem te krijgen en het nieuwe te omarmen, dus na 30 dagen kan je oordelen of het het gewenste effect oplevert. We wensen je heel veel succes en zijn er voor je om je te inspireren en te helpen waar nodig!

Vegan monday: gerookte winterpeen in zoutkorst

We merken aan onszelf dat we steeds vaker voor een geheel plantaardige maaltijd kiezen. Daar willen we jou ook graag bij helpen! Niet alleen aan vlees, maar ook aan eieren en zuivel kleeft natuurlijk dierenleed. Bovendien is het niet bepaald milieuvriendelijk. We zullen niet altijd helemaal zonder dierlijke producten eten, maar willen we wel laten zien dat het kan! Vandaag delen we het recept voor winterpeen in zoutkorst!

Lees meer

Top 5: vegetarische pizza

Pizza! Wie houdt er niet van? Een pizza van de Italiaan, of gewoon uit de diepvries, is altijd goed. Maar je kunt natuurlijk ook zelf je eigen veggie pizza samenstellen! Deze vijf recepten van vegetarische pizza’s hebben allemaal iets bijzonders. Ga jij voor de wrap pizza, pizza van zoete aardappel of toch gewoon de traditionele variant? 

Lees meer

Nieuwe ontdekkingen #39

Als blogger word ik wekelijk verrast met pakketjes in mijn brievenbus en nieuwe bijzondere etenswaren die soms echt de moeite waard zijn! In ‘Nieuwe ontdekkingen’ deel ik iedere twee weken mijn vijf favoriete ontdekkingen. Deze week: Personal Protein, Cote D’or, Aman Prana, Kalettes & Exota.

Lees meer

Sinner Saturday: amandelmelkcrèpes met geklopte ricotta

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan al deze cravings te voldoen, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: amandelmelkcrèpes met geklopte ricotta uit het kookboek Modern Baking van Donna Hay.

Lees meer

Vind je recept



Nieuwsbrief

ALLE ARTIKELEN VAN DE WEEK ELKE ZONDAG GRATIS IN JE E-MAIL

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!