Suikervrij

Een eetpatroon vinden dat bij jou past. Dat is het allerbelangrijkste als je lekker in je vel wilt zitten en fit en en energiek door het leven wilt gaan. Daarom brengen we in deze rubriek op inhoudelijke en praktische wijze verschillende eetpatronen aan het licht. Bij ieder eetpatroon vind je informatie over de achterliggende filosofie, de kernwaarden van het eetpatroon: wat eet je wel en wat eet je niet en waarom, en tot slot praktische adviezen en recepten om het te integreren in je dagelijks leven. In deze rubriek lees je alles over een suikervrij eetpatroon. Sommige mensen kiezen ervoor om geraffineerde suikers te vermijden, omdat dit kan zorgen voor een opgeblazen gevoel en andere lichamelijke klachten. In deze rubriek leggen we de focus op een suikervrij eetpatroon met enkel natuurlijke suikers. Dus geen honing, agavesiroop, kokossuiker of maplesiroop. Wel dadels en fruitsuikers. Dit lijkt misschien bijzonder lastig en eentonig, maar je wordt er ontzettend creatief van! Lekkernijen bakken en toetjes maken zonder suiker, een hele leuke uitdaging en je zal merken wat suiker met je lichaam en geest doet! Als je de moeite neemt om het eetpatroon 30 dagen te volgen, dan zul je zien dat het je eerst moeite kost, ergernis en stress oplevert, maar dat je gedurende de maand je draai zult vinden en je eigen manier om het in te passen in je leven. Tot slot heeft ook je metabolisme deze tijd nodig om je oude eetpatroon uit het systeem te krijgen en het nieuwe te omarmen, dus na 30 dagen kan je oordelen of het het gewenste effect oplevert. We wensen je heel veel succes en zijn er voor je om je te inspireren en te helpen waar nodig!

7 redenen om vaker gember te eten

Gember is een kruid met een lekker sterke en pittige smaak. Het is de ideale smaakmaker om je gerechten een Aziatisch tintje te geven. Maar dat is zeker niet de enige reden om van gember te houden. Dit kruid is namelijk ook ontzettend gezond. Charlotte van Puur Figuur onderzocht de gezonde effecten van gember en deelde deze zeven interessante gezondheidsvoordelen met ons!

Lees meer

The Curry Guy Easy: Dal Makhani

Dit recept komt uit het boek The Curry Guy Easy. Het kookboek van Dan Toombs staat vol met meer dan 100 eenvoudige curry’s en bijgerechten uit de Indiase keuken. Van tandoori-maaltijden tot curry’s en bijgerechten. Vandaag delen wij het recept voor Dal Makhani met jullie. Wees wel gewaarschuwd: deze bonenschotel staat niet een-twee-drie op tafel, maar het is het wachten waard. Probeer het nu zelf!

Lees meer

Barbecue: geroosterde witlof met peterselie, citroen en pecorino

De zomer is in zicht en dat betekent dat we weer massaal kunnen gaan barbecuen in het park, op het balkon en in de tuin. Wij laten de worstjes, filets en burgers achterwege en laten je zien dat groenten ook een prominente plek op de BBQ verdienen. Wij roepen daarom 2019 uit tot het jaar van de vegetarische barbecue! Wij delen heerlijke barbecue recepten met groente in de hoofdrol! Vandaag: geroosterde witlof met peterselie, citroen en pecorino uit het prachtige boek Lekker vegetarisch op de barbecue van Ross Dobson!

Lees meer

Vind je recept



Nieuwsbrief

ALLE ARTIKELEN VAN DE WEEK ELKE ZONDAG GRATIS IN JE E-MAIL

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!