Suikervrij

Een eetpatroon vinden dat bij jou past. Dat is het allerbelangrijkste als je lekker in je vel wilt zitten en fit en en energiek door het leven wilt gaan. Daarom brengen we in deze rubriek op inhoudelijke en praktische wijze verschillende eetpatronen aan het licht. Bij ieder eetpatroon vind je informatie over de achterliggende filosofie, de kernwaarden van het eetpatroon: wat eet je wel en wat eet je niet en waarom, en tot slot praktische adviezen en recepten om het te integreren in je dagelijks leven. In deze rubriek lees je alles over een suikervrij eetpatroon. Sommige mensen kiezen ervoor om geraffineerde suikers te vermijden, omdat dit kan zorgen voor een opgeblazen gevoel en andere lichamelijke klachten. In deze rubriek leggen we de focus op een suikervrij eetpatroon met enkel natuurlijke suikers. Dus geen honing, agavesiroop, kokossuiker of maplesiroop. Wel dadels en fruitsuikers. Dit lijkt misschien bijzonder lastig en eentonig, maar je wordt er ontzettend creatief van! Lekkernijen bakken en toetjes maken zonder suiker, een hele leuke uitdaging en je zal merken wat suiker met je lichaam en geest doet! Als je de moeite neemt om het eetpatroon 30 dagen te volgen, dan zul je zien dat het je eerst moeite kost, ergernis en stress oplevert, maar dat je gedurende de maand je draai zult vinden en je eigen manier om het in te passen in je leven. Tot slot heeft ook je metabolisme deze tijd nodig om je oude eetpatroon uit het systeem te krijgen en het nieuwe te omarmen, dus na 30 dagen kan je oordelen of het het gewenste effect oplevert. We wensen je heel veel succes en zijn er voor je om je te inspireren en te helpen waar nodig!

Ontbijten in de Haagsche natuur: Buitenontbijtjes

Ontbijten in de frisse lucht, op prachtige locaties in Den Haag: van de Paleistuinen in het centrum tot het strand aan de kust. Dat is buitenontbijtjes, waar je voor je werk, op een lazy Saturday of een doodnormale donderdag heerlijk kan ontbijten in de natuur. Een grotendeels plantaardig menu en een zitje wordt georganiseerd, time to sit back and enjoy nature!

Lees meer

De Perzische keuken

De komende tijd behandelen we op De Hippe Vegetariër verschillende wereldkeukens. Hiervoor gebruiken we van de lekkerste kookboeken gericht op een specifieke keuken. Op basis hiervan schetsen we wat die wereldkeuken precies inhoudt en delen we de lekkerste recepten! Nu is de Perzische keuken aan bod! Hiervoor gebruiken we het mooie boek De Perzische Keuken van Yasmin Kahn. Wat is de Perzische keuken precies? In De Perzische Keuken gingen we op zoek naar antwoord!

Lees meer

Wild Plukken: salade van veldzuring en Oost-Indische kers

Vandaag het recept voor salade van veldzuring en Oost-Indische kers uit het kookboek Wild Plukkenvan Leoniek Bontje & Yvet Noordermeer. De dames nemen je mee, aan de hand van de seizoenen, de Hollandse natuur in. Met dit kookboek, wil het duo mensen bewust maken van alle smaakvolle eetbare planten, bessen, zaden en noten om ons heen.

Lees meer

Kookboek: Superveg

De titel zegt het eigenlijk al Superveg benadrukt alle super veggies ofwel groenten die boordevol voedingsstoffen zitten en beschouwd mogen worden als groentejuweel. Van alle soorten heeft Celia Brooks een top 25 samengesteld van groenten die geweldig zijn om allemaal andere redenen! De groenten spelen de hoofdrol in ieder gerecht waarbij snelle basisrecepten en volwaardige gerechten elkaar afwisselen.

Lees meer
112353

Vind je recept



Nieuwsbrief

ALLE ARTIKELEN VAN DE WEEK ELKE ZONDAG GRATIS IN JE E-MAIL

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!