Eetpatroon

Suikervrij

Een eetpatroon vinden dat bij jou past. Dat is het allerbelangrijkste als je lekker in je vel wilt zitten en fit en energiek door het leven wilt gaan. Op deze pagina vind je recepten en inspiratie voor een suikervrij eetpatroon. Sommige mensen kiezen ervoor om geraffineerde suikers te vermijden, omdat dit kan zorgen voor een opgeblazen gevoel en andere lichamelijke klachten. In deze rubriek leggen we de focus op een suikervrij eetpatroon met enkel natuurlijke suikers. Dus geen honing, agavesiroop, kokossuiker of maplesiroop. Wel dadels en fruitsuikers. Dit lijkt misschien bijzonder lastig en eentonig, maar je wordt er ontzettend creatief van! Lekkernijen bakken en toetjes maken zonder suiker, een hele leuke uitdaging en je zult merken wat suiker met je lichaam en geest doet! We wensen je heel veel succes en zijn er voor je om je te inspireren en te helpen waar nodig.

Vind je recept



Romige pompoen tagliatelle met Italiaanse roerbakgroente

Romige pompoen tagliatelle met Italiaanse roerbakgroente

Koken met groente saai? Echt niet! Met een groentehack zet je snel een lekker en gezond gerecht op tafel. Kies je groente, geef deze smaak met kruiden en specerijen en je hebt een groentehack die je als basis kunt gebruiken voor verschillende recepten. Maak bijvoorbeeld een saus, spread, salade of soep van een groentehack. Wij kiezen als basis van dit gerecht voor de groentehack pompoen en toveren dit om tot een verwarmend gerecht. Vandaag: romige pompoen tagliatelle met Italiaanse roerbakgroente!

Lees meer
Top 5: weekend pannenkoekjes

Top 5: weekend pannenkoekjes

Yes, het is zondag! We mogen nog even genieten van het weekend en daarom is het tijd om te bakken. Ben jij ook zo’n fan van pannenkoeken met een twist? Nu het wat kouder is en we nog veel binnen zitten, kan je je extra uitsloven in de keuken met deze overheerlijke recepten. Ben je al benieuwd welke recepten we voor jou op een rijtje hebben gezet? Dan is deze top 5 er zeker een die je moet uitproberen! Zie hier onze zondagse top 5: pannenkoeken!

Lees meer
HOW TO: Instructievideo groentehack pompoen

HOW TO: Instructievideo groentehack pompoen

Heb jij als voornemen dit jaar om meer groente te eten? Maar blijf je het lastig vinden om groente op een lekkere manier klaar te maken? Wij hebben de oplossing: groentehacks! Met een groentehack maak je groente eenvoudig smaakvol door hier kruiden en specerijen aan toe te voegen. Deze groentehack kun je vervolgens gebruiken voor verschillende gerechten: van pastasaus tot boterhamspread en van basis voor salade tot soep. Vandaag delen wij onze groentehack voor pompoen!

Lees meer
Kookboek review: Greenfeast

Kookboek review: Greenfeast

Greenfeast is het tweede deel van een tweeluik van Nigel Slater. In het ene deel van Greenfeast staan de zomer en de lente centraal. En dit boek staat vol met heerlijke groenterecepten voor de herfst en winter. Het zijn meer dan 110 verwarmende recepten waarin groenten de hoofdrol spelen. Wij zijn benieuwd! Lees je mee?

Lees meer
NIEUW: Cursus vleesminderen in 15 dagen met De Hippe Vegetariër

NIEUW: Cursus vleesminderen in 15 dagen met De Hippe Vegetariër

Wil je dit jaar écht minder vlees eten maar weet je niet waar je moet beginnen? Ben je bang voor tekorten en vraag je je af of vleesvervangers wel gezond zijn? En hoe zit het bijvoorbeeld met soja? Voor iedereen die wel wat hulp kan gebruiken heeft hippe vegetariër Isabel Boerdam een online cursus ontwikkeld: MEER VEGA IN 15 DAGEN.

Lees meer
GreenTwist: Iris wil mensen helpen zodat ze een optimale gezondheid kunnen ervaren

GreenTwist: Iris wil mensen helpen zodat ze een optimale gezondheid kunnen ervaren

Gezondheid staat voorop in de culinaire activiteiten van Iris Heuer. Met haar online kookschool GreenTwist wil ze mensen inspireren gezonder te koken en eten. “Ik heb daar een enorme liefde voor. Die wil ik overbrengen.” Over gezondheid bestaan volgens Heuer talloze theorieën. “Jaren terug waren er dat honderden. Nu is dat teruggebracht tot enkele tientallen.” Maar er is nooit één pasklare oplossing als mensen hun gezondheid willen verbeteren, volgens Heuer. De plank wordt volgens haar misgeslagen met het geven van slechts één voedingsadvies. Want gezond eten is voor iedereen anders, is haar stellige overtuiging.

Lees meer
Made at Home: spinaziesoep met gepocheerd ei

Made at Home: spinaziesoep met gepocheerd ei

Vandaag delen we een heerlijke spinaziesoep uit het kookboek Made at Home. In dit kookboek deelt Giorgio Locatelli ruim 150 Italiaanse familierecepten. Zelf is hij een groot fan van diepvriesspinazie, wat volgens hem een van de groenten is die goed kan worden ingevroren. Om er een complete maaltijd van te maken voegt Giorgio een gepocheerd ei aan de soep toe. Bij het eten van de soep breekt het ei open en vermengt zich met de soep. 

Lees meer
Kookboek review: Made at Home

Kookboek review: Made at Home

Made at Home is het nieuwste kookboek van Giorgio Locatelli en staat boordevol Italiaanse familierecepten. In dit boek deelt de beroemde Italiaanse chef al zijn familierecepten die hij thuis op tafel zet. Moderne Italiaanse gerechten voor elke dag dus. In deze review lees je er alles over!

Lees meer
De gezondheidsvoordelen van pijnboompitten

De gezondheidsvoordelen van pijnboompitten

Geroosterde pijnboompitten bij de salade, in een wrap, door de soep of gewoon als knapperige garnering. Met pijnboompitten kun je alle kanten op en als extraatje zijn ze ook nog hartstikke gezond! In deze blog legt onze gastblogger Marjolein uit waarom, en zoals altijd sluit ze af met een aantal lekkere tips om ze aan je voedingspatroon toe te voegen.

Lees meer
Top 5: gezonde(re) baksels

Top 5: gezonde(re) baksels

Nu je even de tijd hebt gehad om bij te komen van oud en nieuw, is het aan team DHV om jou te voorzien van allerlei lekkere en gezonde receptjes. Net als vorig jaar, gaan we ook dit jaar weer voor een gezonde start. Met dit weekend, recepten voor gezonde(re) baksels!

Lees meer
Nieuwe producten om te proberen #79

Nieuwe producten om te proberen #79

Als blogger word ik elke week verrast met pakketjes en in het bijzonder nieuwe vegetarische producten! Vaak zitten hier hele mooie, duurzame producten óf guilty pleasures bij die ik graag met jullie wil delen. In deze unboxing deel ik mijn favoriete vega en vegan ontdekkingen. De producten die deze week mijn aandacht hebben getrokken zijn: Koolhydraatarme producten van Tasty Basics, een kaartspel van Babbla, Hari Tea en Shoti Maa Thee, chocopasta van No Sugar Daddies en alcoholvrije gin van Ceder’s Alt Gin. Lees je mee?

Lees meer
Supersmoothies en sapjes: tegen de griep

Supersmoothies en sapjes: tegen de griep

Supersmoothies en sapjes is het nieuwe boek van Fern Green. Een heel boek vol heerlijke smoothies en sapjes. Vandaag delen we het recept voor het sapje ‘tegen de griep’. Volgens Fern Green helpt dit sapje de symptomen van de griep te bestrijden, en krijgt je bloedsomloop een boost van het drinken van deze shot. Let op: dit recept is alleen geschikt voor mensen met pit! 😉 Ben je benieuwd naar de rest van het boek? Hier lees je onze review!

Lees meer
Veganista: Siciliaanse auberginestoofschotel

Veganista: Siciliaanse auberginestoofschotel

‘Veganista – de Italiaanse plantaardige keuken’ is het eerste kookboek van Luna Trapani, jonge eigenaresse van restaurant Spritz in Antwerpen. Met dit boek wil Luna laten zien dat de Italiaanse keuken zich prima leent voor een plantaardige levensstijl. En dat geloven wij zeker! Dat is waarom wij een van haar recepten met jullie delen: Siciliaanse auberginestoofschotel! Wil je meer weten over dit boek? Klik dan hier voor onze review.

Lees meer
Kookboek review: Veganista

Kookboek review: Veganista

‘Veganista – de Italiaanse plantaardige keuken’ is het eerste kookboek van Luna Trapani, jonge eigenaresse van restaurant Spritz in Antwerpen. Sinds begin 2018 stapte de half Italiaanse Luna over op een plantaardige levensstijl. Ze begon aanpassingen te maken aan al haar favoriete Italiaanse gerechten en besloot deze te delen met haar lezers, op zowel Instagram als haar website. Het bleek dat de vraag naar dit soort gerechten groot was, vandaar dat Luna besloot dat het tijd was voor haar eerste kookboek. Lees hier meer over Veganista!

Lees meer
5 redenen om in 2021 minder vlees te eten

5 redenen om in 2021 minder vlees te eten

Het was me een jaar! We hopen dat het goed met je gaat, en dat je de rollercoaster van 2020 goed bent doorgekomen. Hopelijk zal het nieuwe jaar ons veel moois brengen, en daar horen natuurlijk goede voornemens bij. Voor iedereen die de motivatie om minder vlees te eten wel kan gebruiken, hebben wij de beste redenen even op een rijtje gezet. Op naar een nog plantaardiger 2021!

Lees meer
Vooruitblik 2021: wat zal dit jaar brengen?

Vooruitblik 2021: wat zal dit jaar brengen?

Ik kijk er nu al naar uit om 2020 achter ons te laten en te beginnen met een frisse start, hopelijk is dit het begin van het post-corona tijdperk. Met veel meer leuke uitjes, net als vroeger, zonder te hoeven nadenken over het woord corona-proof. Dus 2021 is voor mij een nieuwe ronde, met nieuwe kansen! En of we daar naar uitkijken, zeg dat wel! In dit artikel blikken we vooruit en proberen we de toekomst te voorspellen, die ons hopelijk rooskleurig tegemoet komt. Op naar 2021!

Lees meer
Hoe kijkt team De Hippe Vegetariër terug op 2020?

Hoe kijkt team De Hippe Vegetariër terug op 2020?

Waar wij december 2019 in onze stralende kerstoutfit nog proostten op een prachtig 2020, is dat dit jaar wel anders: net zo feestelijk, maar dan op afstand. Terugblikken op 2020 voelt als rennen voor de trein en deze op het nippertje missen en het ene na het andere hoogtepunt dat je zonder groep vrienden moet vieren. Maar 2020 is ook het jaar van waarderen wat je wel hebt en zien hoe flexibel we eigenlijk maar zijn als mens. Dit jaar blikken wij terug op al onze hoogtepunten en we hopen dat we die in 2021 alsnog mogen vieren met zijn allen!

Lees meer
Onze 10 favoriete artikelen van 2020

Onze 10 favoriete artikelen van 2020

Het jaar van binnenzitten en social distancing, het jaar van wandelingen in de natuur en videomeetings. Dat kan maar één jaar zijn; het jaar 2020. Wij hebben dit jaar niet stilgezeten en hebben jullie proberen te voorzien van zoveel mogelijk leesvoer om deze vreemde periode door te komen. Hopelijk is dat gelukt, zo niet dan doen we nog een laatste poging. Hier zijn onze favoriete artikelen van 2020!

Lees meer
Happy New Year: borrelplank

Happy New Year: borrelplank

Speciaal voor aankomende oudjaarsdag: een Happy New Year borrelplank! Gevuld met wel 5 (!) verschillende vega(n) gerechtjes. Van cakepops tot kaasstengels en een heerlijke pittige dip. Met deze borrelplank wordt jouw avond absoluut een succes!

Lees meer
Onze 10 favoriete vega(n) recepten van 2020

Onze 10 favoriete vega(n) recepten van 2020

Het jaar is voorbij gevlogen en hoewel we dit jaar veel hebben moeten missen, hebben we ook de tijd gehad om meer tijd thuis door te brengen én de keuken in te duiken. Zelf zijn wij hard aan de slag gegaan en jullie hebben met plezier onze recepten gemaakt, met de meest prachtige vega en vegan creaties als resultaat! Om het jaar af te sluiten, delen wij van team De Hippe Vegetariër onze 10 favoriete vega(n) recepten van 2020!

Lees meer
5 alcoholvrije alternatieven voor je favoriete drankje!

5 alcoholvrije alternatieven voor je favoriete drankje!

Alcoholvrij is hip! Voor bier, wijn en gin worden allemaal alcoholvrije alternatieven in een rap tempo ontwikkeld. Eerder testten wij al de alcoholvrije gin van Seedlip en Ceder’s. We besloten ons meer te verdiepen in alcoholvrije dranken en stuitten daarbij op een aantal mooie wijn & spirit alternatieven. De flessen hebben een bijzonder verhaal en zijn biologische geproduceerd. Een leuke bijkomstigheid: ze bevatten veel minder suiker en calorieën dan het gemiddelde glaasje wijn. We vonden ze in de selectie van Petit Plaisir.nl. Zie hier onze favorieten!

Lees meer
Nieuwe producten om te proberen #78

Nieuwe producten om te proberen #78

Als blogger word ik elke week verrast met pakketjes en in het bijzonder nieuwe vegetarische producten! Vaak zitten hier hele mooie, duurzame producten óf guilty pleasures bij die ik graag met jullie wil delen. In deze unboxing deel ik mijn favoriete vega en vegan ontdekkingen. De producten die deze week mijn aandacht hebben getrokken zijn: mezze van Mezeast, koffie van coffeemeister, plantaardige mayo van the mayo sisters, vegetarische rollade van de Albert Heijn, smeersels van Fermentino en groente en fruit van Fruize and Veggies.

Lees meer
Dit worden de foodtrends van 2021

Dit worden de foodtrends van 2021

Op het gebied van voeding zijn er ieder jaar nieuwe ontwikkelingen. Het nieuwe jaar komt er bijna aan en we willen alvast met jullie delen wat de nieuwe foodtrends zullen worden. Dit zijn natuurlijk voorspellingen, dus mocht het toch wat anders uitpakken, dan horen jullie het nog van ons!

Lees meer
Hoe overleef je kerst dit jaar?!

Hoe overleef je kerst dit jaar?!

Kerst vieren met de hele familie zit er dit jaar helaas niet in. Maar de kerstdagen kunnen nog steeds heel erg leuk en gezellig worden! Heb je echt geen idee hoe je de kerst dit jaar gaat overleven? Wij geven je wat leuke suggesties zodat je de kerstdagen doorkomt zonder problemen. Een saaie kerst zal het zeker niet worden!

Lees meer
Sinner Saturday: Kerstkransjes

Sinner Saturday: Kerstkransjes

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan al deze cravings te voldoen, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten voor de decembermaand. Vandaag een recept uit het bakboek Strooigoed: kerstkransjes!

Lees meer
Top 10: Kerst borrelhapjes

Top 10: Kerst borrelhapjes

Met de kerstdagen, komen ook de kerstborrels. Dit jaar natuurlijk online, maar alsnog kun je een lekker hapje voor jezelf klaarmaken! In deze top 10 delen wij onze lekkerste borrelhapjes. Van filodeeg sigaartjes tot crostini’s. Met deze gerechten maak jij van jouw kerstborrel een succes!

Lees meer

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!