Eetpatroon

Suikervrij

Een eetpatroon vinden dat bij jou past. Dat is het allerbelangrijkste als je lekker in je vel wilt zitten en fit en energiek door het leven wilt gaan. Op deze pagina vind je recepten en inspiratie voor een suikervrij eetpatroon. Sommige mensen kiezen ervoor om geraffineerde suikers te vermijden, omdat dit kan zorgen voor een opgeblazen gevoel en andere lichamelijke klachten. In deze rubriek leggen we de focus op een suikervrij eetpatroon met enkel natuurlijke suikers. Dus geen honing, agavesiroop, kokossuiker of maplesiroop. Wel dadels en fruitsuikers. Dit lijkt misschien bijzonder lastig en eentonig, maar je wordt er ontzettend creatief van! Lekkernijen bakken en toetjes maken zonder suiker, een hele leuke uitdaging en je zult merken wat suiker met je lichaam en geest doet! We wensen je heel veel succes en zijn er voor je om je te inspireren en te helpen waar nodig.

Vind je recept



Comida Mexicana: Sopes de Frijoles negros

Comida Mexicana: Sopes de Frijoles negros

Uit het kookboek Comida Mexicana delen wij vandaag: Sopes de Frijoles negros. Met dit recept maak je klassieke Mexicaanse garnachas die bij veel eetstalletjes worden verkocht. Ze zijn het populairst in het midden en zuiden van Mexico, waarbij iedere streek zijn eigen interpretatie kent. Sopes zijn kleine, dikke tortilla’s met een opstaande rand die belegd zijn met bonen, sla met salsa, groenten zoals aardappel of kool, of zelfs alleen salsa en kaas. Hier lees je hoe je zelf Sopes maakt!

Lees meer
REVIEW: Het Kikkererwtenkookboek

REVIEW: Het Kikkererwtenkookboek

Wist jij dat hummus vanuit het Arabisch vertaald letterlijk kikkererwt betekent? Dat leuke feitje vind je, samen met een heleboel heerlijke kikkererwtrecepten, in het Kikkererwtenkookboek. Moeder Lucrees en dochter Marietje zijn zo geïntrigeerd door de eeuwenoude geschiedenis en verscheidenheid van deze peulvrucht dat ze een verzameling recepten hebben aangelegd. Deze hebben ze gebundeld en zo is Het Kikkererwtenkookboek ontstaan. Met dit boek komen ze een stap dichterbij hun doel: de bekendheid van de kikkererwt vergroten.

Lees meer
Top 5: Hummus

Top 5: Hummus

Bij ons op de redactie is de hummus niet aan te slepen! Tijdens de lunch of de borrel staat deze overheerlijke kikkererwtendip op tafel, in verschillende soorten smakelijke variaties. Hummus is super makkelijk zelf te maken met een keukenmachine of een blender, het is binnen 5 minuten klaar! Zin in een homemade hummusdip? Bekijk dan onze favoriete hummus recepten!

Lees meer
Veggie Hero: Interview met Rukmini Iyer

Veggie Hero: Interview met Rukmini Iyer

Wij stellen graag ‘Veggie Heroes’ aan je voor: mannen en vrouwen die vegetarisch eten écht op de kaart zetten. Vandaag in de spotlight: bestsellerauteur Rukmini Iyer van het boek De groene bakplaat. Zij introduceert met haar nieuwste kookboek De groene barbecue de lekkerste en origineelste gerechten voor buiten op de barbecue of voor in de oven. Rukmini spreekt Engels, dus vandaar dat het interview ook in het Engels is!

Lees meer
REVIEW: De bijbel van de Indiase keuken

REVIEW: De bijbel van de Indiase keuken

In De Kookbijbel reeks van Carrera Culinair is er een mooie aanwinst bijgekomen! Wij kennen de Kookbijbels natuurlijk van de Vegabijbel, van onze eigen Isabel Boerdam. De nieuwste toevoeging aan de reeks is De bijbel van de Indiase keuken, door Paulami Joshi. Paulami is in 2017 vanuit India naar Nederland verhuisd. Zij miste de echte authentieke Indiase smaken en wilde deze naar Nederland halen, en dat doet ze via dit kookboek!

Lees meer
Brain Food Smoothies: Dandelion Smoothie

Brain Food Smoothies: Dandelion Smoothie

Charlotte van het boek Brain Food Smoothies begint al jaren elke ochtend met een smoothie. Hierin mixt zij altijd verschillende groenten en soms een beetje fruit. Een smoothie barst van de vitaminen, mineralen, vezels en gezonde vetten, afhankelijk van de ingrediënten. Een beter begin van de dag kan dus bijna niet! Daarom heeft Charlotte het recept voor een Dandelion Smoothie voor jou, een échte breinfavoriet!

Lees meer
Be more vegan: Zoete-aardappel- en auberginetoast met avocadospread & harrisa

Be more vegan: Zoete-aardappel- en auberginetoast met avocadospread & harrisa

Met het geweldige kookboek Be more vegan van Niki Webster kan je de plantaardige keuken of levensstijl induiken met alle tips, adviezen en handvaten die je vindt in het boek. Vandaag delen wij het recept voor zoete-aardappel- en auberginetoast met avocadospread en harissa. De plakken zoete aardappel en aubergine zijn een heerlijk en gezond alternatief voor ‘gewone’ toast. Beleg ze rijkelijk met je favoriete toppings!

Lees meer
REVIEW: Be more vegan

REVIEW: Be more vegan

Maak kennis met het vegan boek voor beginners! Zou je vaker een dagje vegan willen eten, maar weet je niet waar te beginnen? Die vraag krijgen wij ook vaak op ons blog, en wij weten als geen ander dat dit best een uitdaging kan zijn. Vragen zoals het voldoende binnenkrijgen van de juiste voedingsstoffen als je geen dierlijke producten meer eet, komen vaak voorbij. Met het geweldige kookboek Be more vegan van Niki Webster kan je de plantaardige keuken of levensstijl induiken met alle tips, adviezen en handvaten uit het boek. Lees in dit artikel onze review van Be more vegan!

Lees meer
Top 5: vegan BBQ

Top 5: vegan BBQ

Het barbecueseizoen is begonnen! En hoewel je het in eerste instantie misschien niet denkt, barbecuen kan heel lekker en makkelijk plantaardig! Er zijn onwijs veel heerlijke vegan recepten voor zowel op de barbecue als op de tafel erbij. We delen vandaag onze 5 favoriete vegan barbecuegerechten. Welke ga jij maken?

Lees meer
Nieuwe vegetarische producten #89

Nieuwe vegetarische producten #89

Op de redactie zijn we altijd op de hoogte van de nieuwste vegetarische ontwikkelingen. Daar zitten vaak mooie duurzame producten en guilty pleasures bij. We zochten de leukste producten voor jullie uit en delen ze hier met jullie! We maakten dit keer kennis met plantaardige producten van WUNDA, vleesvervanger mixes van GREENFORCE, chocolade van Lidl, komboucha van BATU, verse soep van Oma’s soep, Violife cheddar slices, vegan mayo van Oliehoorn en gembersap van G’nger. Lees wat wij ervan vonden!

Lees meer
50 x Vegan Zuivel: kokos-crème-brûlée

50 x Vegan Zuivel: kokos-crème-brûlée

In 50 x Vegan Zuivel, het kookboek van Marleen Visser, lees je alles over het maken vegan zuivel, van cashewkaasjes tot plantaardige drankjes en alles daartussenin. Het boek is geschikt voor iedereen, of je nou 100% vegan bent of wat vaker plantaardig wil eten! Vandaag delen wij een recept uit dit kookboek: kokos-crème-brûlée, een dessert met een krokant karamellaagje, met daaronder een silky crème. Lees hier hoe je dit recept maakt!

Lees meer
REVIEW: De groene barbecue

REVIEW: De groene barbecue

Er is bijna niets zo lekker als buiten in het zonnetje genieten van goed eten en fijn gezelschap. Bestsellerauteur Rukmini Iyer van het boek De groene bakplaat, introduceert met haar nieuwste kookboek De groene barbecue de lekkerste en origineelste gerechten voor buiten op de barbecue of voor in de oven. Met maar liefst 75 recepten word je geïnspireerd om vegetarische en vegan gerechten te bereiden, waar je vervolgens buiten in het zonnetje van kan genieten. Lees hier onze review van De groene barbecue!

Lees meer
Couscoussalade met linzen, avocado, Harissa-wortels en vegan za’atar yoghurt

Couscoussalade met linzen, avocado, Harissa-wortels en vegan za’atar yoghurt

Yoghurt is ontzettend veelzijdig en kan bij veel gerechten nét datgeen zijn wat jouw maaltijd een extra kick geeft. We zijn vandaag weer de keuken ingedoken om een heerlijke zomerse salade op tafel te zetten, en daarbij is yoghurt onmisbaar! Wij maakten een maaltijdsalade die perfect is voor het warme weer: fris, pittig en romig door de za’atar yoghurtsaus met de yog van Abbot Kinney’s. Dat maakt dat deze warme couscoussalade met linzen, avocado en harissa-wortels ook helemaal plantaardig is!

Lees meer
Top 5: Vegetarische BBQ

Top 5: Vegetarische BBQ

Het wordt langzamerhand een stukje warmer in Nederland, en we kunnen weer genieten van heerlijke zomerse temperaturen! Hoogste tijd om de barbecue weer eens aan te steken. En dat kan zeker ook heel makkelijk vegetarisch. Vandaag delen wij 5 heerlijke recepten voor een smakelijk vega barbecue feestje!

Lees meer
‘Nozarella’ voor tosti’s en pizza’s

‘Nozarella’ voor tosti’s en pizza’s

Vandaag delen we het recept voor ‘nozarella’, uit het kookboek 50 x vegan zuivel van Marleen Visser. Als je je afvraagt wat dat zou moeten zijn: nozarella is een vegan alternatief voor mozarella. Het is vrij eenvoudig te maken en vervolgens zo’n 3-4 dagen houdbaar. Als je zin hebt in een lekkere vegan tosti of pizza, is de nozarella perfect om erop te doen. Maak bijvoorbeeld een heerlijk krokante tosti met pesto, zongedroogde tomaat en jouw zelfgemaakte nozarella!

Lees meer
Brain Food: Gevulde flespompoen

Brain Food: Gevulde flespompoen

We leven in een maatschappij die dag in dag uit veel van ons vraagt. Momenten van rust, connectie en reflectie zijn daarom ontzettend belangrijk. Voor ons is het avondeten de perfecte aangelegenheid om weer in balans te komen, hierbij is Brain Food essentieel. Dit recept voor gevulde flespompoen is een lekker recept voor jou én voor je brein!

Lees meer
Elke dag anders: Banana wafels

Elke dag anders: Banana wafels

Met deze wafels is het ontbijt in het weekend een feestje! Het wafelrecept komt uit het boek Uit de keuken van Fatima – Elke dag anders, van Fatima El Irari. Ze maakt deze wafels met slechts een paar ingrediënten, waardoor ze niet alleen onwijs lekker zijn, maar ook heel eenvoudig te maken! De wafels zijn super geschikt om iemand te verrassen met een lekker ontbijtje of een heerlijke lunch. Of je maakt ze voor het toetje met een grote toef slagroom.

Lees meer
REVIEW: Elke dag anders

REVIEW: Elke dag anders

Eind maart verscheen het nieuwste boek van Fatima El Irari – ‘Elke dag anders’, met 90 nieuwe recepten voor familie en vrienden. Misschien kende je Fatima al van haar populaire blog, waarop zij een veelzijdige mix van Marokkaanse classics en moderne favorieten die je doen watertanden deelt. In haar tweede kookboek staan traditionele recepten zoals een heerlijke romige linzensoep maar ook recepten zoals mac and cheeseballs. Fatima geeft in haar boek tips hoe je met een gerecht kan variëren, bijvoorbeeld hoe je een gerecht vegetarisch maakt of kidsproof. Lees hier onze review van het kookboek Elke dag anders!

Lees meer
Flatbreads met vegan muntyoghurt, geroosterde aubergine en granaatappelpitjes

Flatbreads met vegan muntyoghurt, geroosterde aubergine en granaatappelpitjes

Wist je dat yoghurt niet alleen ideaal is voor het ontbijt? We zijn vandaag namelijk weer de keuken ingedoken om een heerlijk zomers gerecht op tafel te zetten, en daarbij is yoghurt onmisbaar! Wij maakten van onze lunch vandaag een feestmaaltijd: flatbreads met muntyoghurt, geroosterde aubergine en granaatappelpitjes. Dit gerecht is helemaal plantaardig door de vegan kokos yog van Abbot Kinney’s en daardoor kunnen we alleen nog maar meer genieten.

Lees meer
50 x Vegan Zuivel: bieslook-roomkaaz

50 x Vegan Zuivel: bieslook-roomkaaz

In 50 x Vegan Zuivel, het kookboek van Marleen Visser, lees je alles over het maken vegan zuivel, van cashewkaasjes tot plantaardige drankjes en alles daartussenin. Het boek is geschikt voor iedereen, of je nou 100% vegan bent of wat vaker plantaardig wil eten! Vandaag delen wij een recept uit dit kookboek, waarmee je je eigen bieslook-roomkaaz maakt!

Lees meer
Nieuwe vegetarische producten #88

Nieuwe vegetarische producten #88

Op de redactie zijn we altijd op de hoogte van de nieuwste vegetarische ontwikkelingen. Daar zitten vaak mooie duurzame producten en guilty pleasures bij. We zochten de leukste producten voor jullie uit en delen ze hier met jullie! We maakten dit keer kennis met: glutenvrije crackers van Nairn’s, nieuwe chocoladerepen van Chocolatemakers, sap van Good Jamu, kruiden van Bold Spices en fruitsap uit de cacaovrucht van Kumasi.

Lees meer
Vleesvervanger getest: Rootzz of Nature Jackfruit stukjes

Vleesvervanger getest: Rootzz of Nature Jackfruit stukjes

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we de Jackfruit stukjes van Rootzz of Nature.

Lees meer
De vier seizoenen van Vogel: Golden kimchi

De vier seizoenen van Vogel: Golden kimchi

Dit recept komt uit het boek De vier seizoenen van Vogel van Sanne Vogel. Zij noemt deze gefermenteerde witte kool met kurkuma, gember, knoflook en komijn ‘golden kimchi’. Je maakt hem net zoals je een zuurkool maakt. Golden kimchi is lekker op een broodje vegan kaas, als garnering op rodebietensoep met mierikswortelcrème, op winterwraps, maar ook onwijs lekker om aan een wokgerecht met noedels toe te voegen. Ben je benieuwd naar onze review van het kookboek van Sanne Vogel? Lees hem hier!

Lees meer
REVIEW: De vier seizoenen van Vogel

REVIEW: De vier seizoenen van Vogel

Sanne Vogel maakt haar debuut in kookboekenland met haar eerste kookboek: ‘De vier seizoenen van Vogel’! Sanne is in Nederland bekend van haar werk als filmmaker, theatermaker, schrijver, regisseur en actrice. Al sinds haar tiende had ze de wens om een kookboek uit te brengen dankzij haar grote liefde voor koken en biologische voeding en producten. Lees hier onze review van het boek De vier seizoenen van Vogel!

Lees meer
Vegan frozen ‘yoghurt’ breakfast bars met granola en rood fruit

Vegan frozen ‘yoghurt’ breakfast bars met granola en rood fruit

Ontbijt is een maaltijd waar we niet altijd de tijd voor kunnen nemen, maar toch is het een erg belangrijk eetmoment! Om ons ontbijtmomentje wat op te vrolijken, maakten wij het volgende recept: vegan frozen yoghurt breakfast bars met granola en rood fruit! Deze bars worden gemaakt met de kokos yog van Abbot Kinney’s en granola uit de pan. Dit gerecht is heerlijk zomers, en maakt dat jouw ontbijt als een toetje voelt. Omdat de breakfast bars bevroren zijn, kan je ze prima de dag van tevoren maken!

Lees meer
Veggie Hero: Marleen Visser

Veggie Hero: Marleen Visser

In ‘Veggie Hero’ stellen wij jullie voor aan mensen die plantaardig eten op een positieve manier promoten. Dankzij deze mensen wordt vegetarisme, en zelfs veganisme, steeds meer mainstream. Iets wat wij hier bij De Hippe Vegetariër graag zien. Maak kennis met Veggie Marleen Visser! Foodblogger, fotograaf en stylist. Op haar website marleenvisser.nl kan je de mooiste food fotografie bekijken en haar nieuwste kookboek 50x Vegan Zuivel!

Lees meer

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!