Suikervrij

Een eetpatroon vinden dat bij jou past. Dat is het allerbelangrijkste als je lekker in je vel wilt zitten en fit en energiek door het leven wilt gaan. Op deze pagina vind je recepten en inspiratie voor een suikervrij eetpatroon. Sommige mensen kiezen ervoor om geraffineerde suikers te vermijden, omdat dit kan zorgen voor een opgeblazen gevoel en andere lichamelijke klachten. In deze rubriek leggen we de focus op een suikervrij eetpatroon met enkel natuurlijke suikers. Dus geen honing, agavesiroop, kokossuiker of maplesiroop. Wel dadels en fruitsuikers. Dit lijkt misschien bijzonder lastig en eentonig, maar je wordt er ontzettend creatief van! Lekkernijen bakken en toetjes maken zonder suiker, een hele leuke uitdaging en je zult merken wat suiker met je lichaam en geest doet! We wensen je heel veel succes en zijn er voor je om je te inspireren en te helpen waar nodig.


REVIEW: Voer

REVIEW: Voer

Het kookboek die we vandaag recenseren zit vol humor en inspiratie voor de beginnende foodsnob. De auteur, Tobias Camman, wil met dit boek afwijken van de snelle couscous salade en makkelijke ovenschotels. Met zijn eerste kookboek ‘Voer’ wil Tobias Camman laten zien dat iedere thuiskok een eersteklas gerecht met hoog restaurantgehalte op tafel kan zetten, wat gegarandeerd applaus oplevert. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder.

Lees meer
Top 5: vegan Sinterklaas recepten

Top 5: vegan Sinterklaas recepten

Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint… Hij is alweer een tijdje in ons land en vandaag vieren we de memorabele dag van deze goed heiligman. Wij hebben daarvoor speciaal voor jullie een top vijf van vegan Sinterklaas recepten gemaakt om vandaag lekker van te kunnen genieten. Let op: het laatste recept met kruidnoten is niet vegan, maar de roomboter en chocolade kunnen makkelijk vervangen worden door plantaardige producten. Lees snel verder!

Lees meer
Vegan Turkse pizza

Vegan Turkse pizza

‘Helaas zal je de vegan Turkse pizza niet snel in het nachtleven voorbij zien komen, maar des te leuker hem dan zelf te maken, toch?’ In het kookboek High protein laat Hannah Vreugdenhil met o.a. veganistische recepten zien dat genoeg eiwit eten hartstikke leuk en lekker kan zijn! Vandaag delen wij haar makkelijke recept voor ‘vegan Turkse pizza’. 

Lees meer
Japanse noedelsoep met zelfgemaakte sobanoedels

Japanse noedelsoep met zelfgemaakte sobanoedels

Voor de sobanoedels in dit gerecht heb je geen pastamachine nodig, alleen je handen! Wij hebben daarnaast nog zelf een Japanse bouillon gemaakt, maar mocht je wat minder tijd hebben dan kun je er altijd voor kiezen om een kant-en-klare paddenstoelenbouillon en kant-en-klare sobanoedels te gebruiken. Ga jij aan de slag met deze Japanse noedelsoep met zelfgemaakte sobanoedels, paksoi, paddenstoelen en broccoli?

Lees meer
Vleesvervanger getest: Albert Heijn gemarineerde bloemkoolsteak

Vleesvervanger getest: Albert Heijn gemarineerde bloemkoolsteak

Het vleesvervangeraanbod blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan. Vandaag testen wij de gemarineerde bloemkoolsteak van Albert Heijn.

Lees meer
Salade van bietenblad en gierst

Salade van bietenblad en gierst

Food waste voorkomen en groenten optimaal benutten, dat staat centraal in ‘no waste groenten‘, het nieuwe kookboek van Sophie Gordon. Wij mochten dit recept voor een salade van bietenblad en gierst uit haar boek vandaag met jou delen! Dit gerecht kun je serveren als bijgerecht, maar dient ook goed als hoofdgerecht! Verdubbel dan alleen even het recept 😉 Pssst.. eerder deelden we al onze review over dit kookboek, die lees je hier!

Lees meer
Review: no waste groenten

Review: no waste groenten

Het minimaliseren van afval en het volledige potentieel van groente benutten, dat is de passie van de schrijfster Sophie Gordon van het kookboek ‘no waste groenten’. Wij vinden het een ontzettend mooi initiatief om de hoeveelheid huishoudelijk afval te minimaliseren en de CO2 uitstoot te verminderen. Lees snel verder om te ontdekken wat dit bijzondere kookboek jou te bieden heeft. 

Lees meer
Gepofte aardappel met opgeklopte feta en geroosterde groente

Gepofte aardappel met opgeklopte feta en geroosterde groente

We leven in een tijd waar alles steeds duurder wordt, zo ook de boodschappen. Gelukkig kun je met dit heerlijke budget recept thuis een heerlijke maaltijd op tafel zetten voor slechts €2,15 per persoon. Dit recept is ideaal om in het weekend te maken of als voor/bijgerecht tijdens de feestdagen. Lees snel verder!

Lees meer
Vleesvervanger getest: Unox vegetarische balletjes in tomatensaus

Vleesvervanger getest: Unox vegetarische balletjes in tomatensaus

Het vleesvervangeraanbod blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan. Vandaag testen wij de vegetarische balletjes in tomatensaus van Unox.

Lees meer
Pasta met walnotensaus

Pasta met walnotensaus

Met een goed pastarecept kun je ons altijd blij maken en al helemaal wanneer wij de sauzen zelf mogen bereiden! Dit recept komt uit het kookboek ‘De smaak van het bos’ van Bernadette Wörndl, waarbij je zelf het bos in kunt gaan om ingrediënten te verzamelen. Zo kun je namelijk voor dit recept de veldsalie en walnoten zelf zoeken in het bos! Lees hier het recept.

Lees meer
REVIEW: De smaak van het bos

REVIEW: De smaak van het bos

Wij kunnen ontzettend genieten van een mooie boswandeling in het voor- of najaar. Maar wist je dat je tijdens je wandeling ook flink wat receptinspiratie kunt opdoen en zelfs kan beginnen met het verzamelen van je ingrediënten? Bernadette Wörndl deelt in haar kookboek ‘De smaak van het bos’ bijzondere recepten met daarin verschillende ingrediënten per seizoen uit de natuur. Ben je net zo nieuwsgierig geworden als wij? Lees dan snel verder!

Lees meer
Perfect voor Sinterklaas: vegan gevulde speculaas

Perfect voor Sinterklaas: vegan gevulde speculaas

Het is bijna 5 december en dat moet natuurlijk gevierd worden. Wij zijn de keuken in gedoken en hebben het perfecte recept voor gevulde speculaas voor je. Eerder lieten we al zien hoe je zelf amandelspijs kunt maken en dat recept sluit helemaal aan bij de gevulde speculaas. Want gevulde speculaas is eigenlijk niets meer dan twee plakken speculaas met amandelspijs ertussen. En die combinatie is fantastisch!

Lees meer
Japanse kimchi ramen

Japanse kimchi ramen

Vandaag staat er vegetarische kimchi ramen op het menu. Ken jij ramen al? Ramen is de Japanse noedelsoep waarbij de bouillon en de toppings erg belangrijk zijn. Hierin heb je vele varianten, waarmee je eindeloos kunt variëren. Nadat je de bouillon hebt gekookt, krijg je een intense smaak waardoor je weinig kruiden hoeft toe te voegen. Lekker gezond met veel groenten: Japanse ramen!

Lees meer
Vleesvervanger getest: Albert Heijn vegan calamares

Vleesvervanger getest: Albert Heijn vegan calamares

Het vleesvervangeraanbod blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan. Vandaag testen wij de vegan calamares van Albert Heijn.

Lees meer
Kimchi

Kimchi

Fermenteren is helemaal hot! Misschien wel een van de bekendere eindproducten van deze conserveertechniek is kimchi. Dit gerecht komt uit Korea en wordt daar veelal gegeten als bijgerecht naast bijvoorbeeld rijst of bimbimbap. Voor kimchi wordt meestal kool gebruikt, zo ook in dit recept uit het kookboek ‘Zuurgoed’ van Sanne Zwart. Leer hier hoe jij zelf kimchi kunt maken!

Lees meer
REVIEW: Zuurgoed

REVIEW: Zuurgoed

Eten fermenteren, je komt er tegenwoordig niet meer onderuit! Gefermenteerd eten is een ontzettend lekkere toevoeging aan recepten. Maar hoe doe je dit nu precies? Het klinkt eigenlijk ontzettend simpel, maar er zijn verschillende technieken waarmee je dit proces goed kunt uitvoeren. Sanne Zwart neemt je mee in de wondere wereld van fermenteren, in haar nieuwe kookboek ‘Zuurgoed’. 

Lees meer
Vegan moussaka

Vegan moussaka

Moussaka is een Griekse ovenschotel gemaakt van aubergine, tomatensaus, bechamelsaus en aardappel. Volgens origineel recept maak je het met gehakt en een bechamelsaus met roomboter en melk. Maar vandaag hebben wij een heerlijke veganistische versie voor je! En het klinkt misschien als een hele klus, maar als je onze stappen volgt zul je zien dat het helemaal niet zo moeilijk is.

Lees meer
Vleesvervanger getest: Vivera Plantaardige Spicy Drumsticks

Vleesvervanger getest: Vivera Plantaardige Spicy Drumsticks

Het vleesvervangeraanbod blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan. Vandaag testen wij de Plantaardige Spicy Drumsticks van Vivera.

Lees meer
Havermoutcantuccini

Havermoutcantuccini

Dat het herfst is betekent niet dat wij niet mogen fantaseren over onze favoriete vakantiebestemmingen. Italië is één fantastisch land, met een heerlijke keuken. Toen wij in het kookboek ‘Masterclass Havermout’ van Pascalle Bonnier & Mathijs Kok het recept voor dit authentieke Italiaanse koekje zagen, konden wij niet wachten om deze met jullie te mogen delen. Lees hier het recept voor eigengemaakte cantuccini, dit keer met havermeel!

Lees meer
REVIEW: Masterclass Havermout

REVIEW: Masterclass Havermout

Wanneer wij het woord ‘havermout’ horen denken wij als eerste aan een lekker warm, vullend ontbijtje. In het kookboek ‘Masterclass Havermout’ van Pascalle Bonnier en Mathijs Kok word je geïnspireerd dit vezelrijke graan ook eens in je lunch, tussendoortje of avondmaaltijd te verwerken! Benieuwd geworden naar onze mening over dit kookboek? Lees dan snel verder!

Lees meer