Eetpatroon

Suikervrij

Een eetpatroon vinden dat bij jou past. Dat is het allerbelangrijkste als je lekker in je vel wilt zitten en fit en energiek door het leven wilt gaan. Op deze pagina vind je recepten en inspiratie voor een suikervrij eetpatroon. Sommige mensen kiezen ervoor om geraffineerde suikers te vermijden, omdat dit kan zorgen voor een opgeblazen gevoel en andere lichamelijke klachten. In deze rubriek leggen we de focus op een suikervrij eetpatroon met enkel natuurlijke suikers. Dus geen honing, agavesiroop, kokossuiker of maplesiroop. Wel dadels en fruitsuikers. Dit lijkt misschien bijzonder lastig en eentonig, maar je wordt er ontzettend creatief van! Lekkernijen bakken en toetjes maken zonder suiker, een hele leuke uitdaging en je zult merken wat suiker met je lichaam en geest doet! We wensen je heel veel succes en zijn er voor je om je te inspireren en te helpen waar nodig.


Vijf tips tegen vermoeidheid

Vijf tips tegen vermoeidheid

Jezelf vaak moe voelen is een veelvoorkomende, maar helaas vervelende kwaal. Helemaal nu we het steeds drukker hebben, moeten we wel de energie hebben om dit ook vol te kunnen houden! Meer slapen is niet altijd het antwoord, want ook al je genoeg slaapt kan je je nog loom en vermoeid voelen. Met deze vijf tips van Puur Figuur voel je je fitter en energieker!

Lees meer
Herfstige vegan perentaart

Herfstige vegan perentaart

Nu de peren net vers zijn geplukt van de bomen is het de ideale tijd voor een perentaart! Wij maakten een herfstige vegan perentaart met karamel en pecannoten om je vingers bij af te likken. Deze vegan perentaart is niet alleen heerlijk met een kopje thee tijdens de herfstige dagen, maar ook geweldig in combinatie met een bolletje vanille-ijs als dessert voor de feestdagen! Krijg jij al trek? Lees snel verder!

Lees meer
Vleesvervanger getest: Iglo Green Cuisine Vegetarische Vissticks

Vleesvervanger getest: Iglo Green Cuisine Vegetarische Vissticks

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Dit keer testten we de Green Cuisine Vegetarische Vissticks van Iglo.

Lees meer
De vegetarische zilveren lepel: Pasta met bloemkool en pijnboompitten

De vegetarische zilveren lepel: Pasta met bloemkool en pijnboompitten

Italiaanse keuken-lovers opgelet! Er is een fantastisch vegetarisch kookboek op de markt gebracht, namelijk ‘De vegetarische zilveren lepel’. In dit kookboek worden eeuwenoude recepten uit de Italiaanse keuken uitgelegd en sommige zelfs in een modern jasje gestoken. Bij het doorbladeren van dit boek, konden wij bijna niet kiezen welk recept wij met jullie wilden delen. Maar you can never go wrong with a good old pasta! Geniet ervan.

Lees meer
Kookboek review: De vegetarische zilveren lepel

Kookboek review: De vegetarische zilveren lepel

De vegetarische zilveren lepel is een kookboek met klassieke en hedendaagse Italiaanse recepten. Waar wij enthousiast van worden bij dit boek is dat er klassieke Italiaanse recepten instaan die je meenemen naar een geschiedenis die al eeuwen bestaat. De Italiaanse keuken is bekend over de gehele wereld en in dit kookboek worden niet alleen historische recepten gedeeld, maar worden ook de trends van nu meegenomen. Hoe goed klinkt dat? Lees hier wat we ervan vonden!

Lees meer
Top 5: Recepten met vergeten herfstgroenten

Top 5: Recepten met vergeten herfstgroenten

Ondertussen zitten we er midden in: de herfst. De herfst kent zijn eigen seizoen groenten en fruit, waar we de meesten wel van op kunnen noemen. Denk aan pompoenen of peren, maar zo zijn er ook bepaalde soorten die wat minder bekend zijn. Wij hebben een top 5 met recepten voor je op een rijtje gezet zodat we deze groenten niet meer vergeten! 

Lees meer
Vleesvervanger getest: Rootzz of Nature Jackfruit stukjes

Vleesvervanger getest: Rootzz of Nature Jackfruit stukjes

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we de Jackfruit stukjes van Rootzz of Nature.

Lees meer
Bali: Jaja Wajik

Bali: Jaja Wajik

Wij waanden ons onlangs helemaal in de Indonesische sferen toen het kookboek ‘Bali’ bij ons op de mat lag. Een kookboek vol met het lekkerste uit de Indonesische keuken met daarnaast informatie over het eiland Bali. Een super leuk en informatief boek met heerlijke recepten. Vandaag mogen wij één van deze recepten met jou delen, namelijk Jaja Wajik. Dit is een recept voor kleefrijst met pandan wat een zoete lekkernij is volgens de traditionele Balinese bevolking.

Lees meer
Kookboek review: Bali

Kookboek review: Bali

Indonesië, een land met een prachtige keuken. Misschien wel een van de meest bekende eilanden in Indonesië is Bali. In het kookboek ‘Bali’ nemen eilandliefhebber Sara en gepassioneerd kok en foodblogger Nico je mee op een magische en culinaire reis door dit veelzijdige eiland. In dit kookboek staan niet alleen maar traditionele, maar ook moderne recepten en het staat vol met inspirerende verhalen en prachtige foto’s van het eiland. Benieuwd geworden naar dit kookboek? Lees hier onze review.

Lees meer
Chocoladechip koekjes met matcha

Chocoladechip koekjes met matcha

Koken met thee, dat is niet het eerste waar je aan denkt. Maar waarom eigenlijk niet? Eerder deden wij dit al in dit recept door de bouillon in tomatensoep te vervangen door thee. Wij gingen wederom de uitdaging aan en maakten chocoladechip koekjes met matcha van Evans & Watson. Wij gebruikten matcha met ceremoniële kwaliteit, dat de hoogste kwaliteit biedt in het beschikbare aanbod van matcha. Deze is minder bitter dan een premium of culinaire matcha, perfect voor in koekjes dus!

Lees meer
Top 5: pizza recepten

Top 5: pizza recepten

Het is alweer zondag en dat vraagt om comfort food! Goed nieuws, want vandaag is het de beurt aan onze favoriet: pizza! Geen zin om te koken en wil je jezelf extra verwennen, dan is dit jouw gerecht. Zie hieronder de recepten van vijf hele bijzondere pizza’s!

Lees meer
HELP: Hoe vervang ik vleesvervangers?

HELP: Hoe vervang ik vleesvervangers?

YES, je hebt het besluit genomen om een vegetarisch eetpatroon te volgen. Of misschien om te minderen in het eten van vlees. Super goed natuurlijk! Het heeft veel voordelen voor je eigen gezondheid en voor de natuur. Maar nu het besluit is genomen, vraag je je misschien af: hoe pak je dat aan? Eet je dan alleen maar vleesvervangers of moet je heel ingewikkeld gaan koken? Wij helpen je op weg! In de eerste blog van deze reeks legden wij uit hoe je vlees of vis kon vervangen voor een vleesvervanger. Maar hoe vervang je nu de vleesvervangers?

Lees meer
Gevulde flespompoen uit de oven met vegetarisch gehakt en ricotta

Gevulde flespompoen uit de oven met vegetarisch gehakt en ricotta

Pompoen, je ziet het overal om je heen rond deze tijd van het jaar want: het is volop herfst! Eerder deelden we al 5x pompoen receptinspiratie met jullie en vandaag voegen wij daar maar al te graag nog een receptje aan toe. Dit keer maken we een heerlijke gevulde flespompoen met ricotta en vegetarisch gehakt van Biovecci. Klinkt jou dit ook als muziek in de oren? Lees dan snel hoe je dit recept zelf maakt!

Lees meer
Feestelijke spiraaltaart met aubergine, courgette en wortel

Feestelijke spiraaltaart met aubergine, courgette en wortel

Ken je de maaltijdbox Ekomenu al? Dit is een maaltijdbox gespecialiseerd in persoonlijke eetwensen en allergieën. Zij weten als geen ander hoe je een voedzame, verantwoorde vegetarische maaltijd op tafel tovert. Daarom delen wij een recept uit het vegetarische menu van Ekomenu. Vandaag feestelijke spiraaltaart met aubergine, courgette en wortel.

Lees meer
Top 5: Vegetarisch kerstmenu

Top 5: Vegetarisch kerstmenu

We zitten alweer in de maand november en dat is voor de enthousiaste kerstelingen onder ons dé maand dat de voorbereidingen voor ‘The most wonderful time of the year’ beginnen. Kerst is de perfecte tijd om voor jou familie en vrienden een heerlijk menu op tafel te zetten. Hoe leuk is het om dat dit jaar vegetarisch te doen?! Het jaar 2021 is het jaar waar duurzaamheid steeds meer aan bod is gekomen en door een vegetarisch kerstmenu voor te schotelen sluit jij dit jaar helemaal af in stijl. Wij maakten wij deze top 5 voor jou ter inspiratie!

Lees meer
Belangrijke vitaminen en mineralen voor vegetariërs

Belangrijke vitaminen en mineralen voor vegetariërs

Ondanks het feit dat het gezonder is om minder tot geen vlees te eten, zijn er wel een aantal vitamines en mineralen waar je als vegetariër (of veganist) extra op moet letten. De één is gemakkelijk uit natuurlijke producten te halen, de ander zou je kunnen aanvullen door multivitamines en supplementen. Wij zochten voor je uit welke vitamines en mineralen extra belangrijk zijn voor vegetariërs en hoe je ze toch binnenkrijgt!

Lees meer
Vleesvervanger getest: Like Chicken Bites

Vleesvervanger getest: Like Chicken Bites

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we Like Chicken Bites van LikeMeat.

Lees meer
Waarom vitamines B zo belangrijk zijn

Waarom vitamines B zo belangrijk zijn

Vroeger werd tijdens een experiment ontdekt dat vitamines nodig zijn in je dieet. En gelukkig maar, want tegenwoordig weten we maar al te goed hoe belangrijk ze zijn voor een gezond eetpatroon! Vitamine B is een heel belangrijke vitamine, vooral B12 voor vegetariërs. Frecious heeft alle vitamines B voor je op een rijtje gezet en waarom ze zo belangrijk zijn!

Lees meer
Marokkaanse groentestoof met kikkererwten

Marokkaanse groentestoof met kikkererwten

Ken je de maaltijdbox van Ekomenu al? Dit is een maaltijdbox gespecialiseerd in persoonlijke eetwensen en allergieën. Zo staat voordat je het weet een voedzame, verantwoorde vegetarische maaltijd op tafel. Dat is waarom wij de komende tijd weer een aantal recepten uit het vegetarische menu van Ekomenu met jullie zullen delen! Vandaag staat er een heerlijk geurende groentestoof op het menu.

Lees meer
Indonesische stamppot met gekruide quinoaballetjes en geroosterde kokosrasp

Indonesische stamppot met gekruide quinoaballetjes en geroosterde kokosrasp

In Nederland zijn we dol op stamppot, wie weet dat nou niet? Het hoeft al lang niet meer alleen maar op de traditionele manier gemaakt te worden, zoals met boerenkool, worst en spekjes. Er zijn zo veel andere varianten om uit te proberen! Zo maakten wij een stamppot met een Indonesische twist, namelijk met de Indonesische quinoaballetjes van Biovecci, paksoi en geroosterde kokosrasp! Wil jij dit originele gerecht ook maken? Lees dan snel verder!

Lees meer
Top 5: Vegan stamppot

Top 5: Vegan stamppot

Wist jij dat de stamppot een typisch Nederlands gerecht is? Tegenwoordig is het razend populair en roept het veel nostalgie op bij mensen. In onderstaande recepten laten we jou zien dat je dit gerecht niet alleen op z’n Hollands kan maken, maar er ook een leuke twist aan kan geven. Wij hebben een top 5 voor jou samengesteld die ook nog eens allemaal vegan zijn! Stamp jij er binnenkort ook op los?

Lees meer
Vegan nasi goreng met gerookte tofu

Vegan nasi goreng met gerookte tofu

Ken je de maaltijdbox Ekomenu al? Dit is een maaltijdbox gespecialiseerd in persoonlijke eetwensen en allergieën. Zij weten als geen ander hoe je een voedzame, verantwoorde vegetarische maaltijd op tafel tovert. Daarom delen wij een recept uit het vegetarische menu van Ekomenu. Vandaag een gerecht dat iedereen wel kent: nasi goreng. In Indonesië wordt dit gerecht vaak gegeten als ontbijt, gemaakt met restjes van de vorige dag.

Lees meer
Vleesvervanger getest: De Paddestoel Broccoliburger

Vleesvervanger getest: De Paddestoel Broccoliburger

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we de broccoliburger van De Paddestoel.

Lees meer
Hoe vervang je vlees of vis?

Hoe vervang je vlees of vis?

Toen ik als ‘vegetarische consultant’ op de Libelle Zomerweek stond, mocht ik, in opdracht van vleesvervanger-merk Vivera, vragen beantwoorden over vegetarisch eten en vegetariër worden. In die gesprekken kwam naar voren dat veel mensen een concreet en praktisch advies missen hoe ze een stukje vlees of vis kunnen vervangen. Daar ben ik in gedoken samen met voedingsdeskundige Patricia Ploeger en dit is ons antwoord!

Lees meer