Suikervrij

Een eetpatroon vinden dat bij jou past. Dat is het allerbelangrijkste als je lekker in je vel wilt zitten en fit en en energiek door het leven wilt gaan. Daarom brengen we in deze rubriek op inhoudelijke en praktische wijze verschillende eetpatronen aan het licht. Bij ieder eetpatroon vind je informatie over de achterliggende filosofie, de kernwaarden van het eetpatroon: wat eet je wel en wat eet je niet en waarom, en tot slot praktische adviezen en recepten om het te integreren in je dagelijks leven. In deze rubriek lees je alles over een suikervrij eetpatroon. Sommige mensen kiezen ervoor om geraffineerde suikers te vermijden, omdat dit kan zorgen voor een opgeblazen gevoel en andere lichamelijke klachten. In deze rubriek leggen we de focus op een suikervrij eetpatroon met enkel natuurlijke suikers. Dus geen honing, agavesiroop, kokossuiker of maplesiroop. Wel dadels en fruitsuikers. Dit lijkt misschien bijzonder lastig en eentonig, maar je wordt er ontzettend creatief van! Lekkernijen bakken en toetjes maken zonder suiker, een hele leuke uitdaging en je zal merken wat suiker met je lichaam en geest doet! Als je de moeite neemt om het eetpatroon 30 dagen te volgen, dan zul je zien dat het je eerst moeite kost, ergernis en stress oplevert, maar dat je gedurende de maand je draai zult vinden en je eigen manier om het in te passen in je leven. Tot slot heeft ook je metabolisme deze tijd nodig om je oude eetpatroon uit het systeem te krijgen en het nieuwe te omarmen, dus na 30 dagen kan je oordelen of het het gewenste effect oplevert. We wensen je heel veel succes en zijn er voor je om je te inspireren en te helpen waar nodig!

Vind je recept



Barbecue: salade met gepofte biet, appel en paneer

De zomer is in zicht en dat betekent dat we weer massaal kunnen gaan barbecuen in het park, op het balkon en in de tuin. Wij laten de worstjes, filets en burgers achterwege en laten je zien dat groenten ook een prominente plek op de BBQ verdienen. Wij roepen daarom 2019 uit tot het jaar van de vegetarische barbecue! Wij delen heerlijke barbecue recepten met groente in de hoofdrol! Vandaag: salade met gepofte biet, appel en paneer uit het prachtige boek Groen op Kolen van Jeroen Hazebroek!

Lees meer

Sinner Saturday: kruimelcake met blauwe bessen

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan al deze cravings te voldoen, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: kruimelcake met blauwe bessen uit het Heel Holland Bakt Winnaarsboek: veel lekkers van Anna van Anna Yilmaz!

Lees meer

Vegan Junk Food Bar: nieuwe locatie in Rotterdam!

Vegan Junk Food Bar heeft een nieuwe locatie: Rotterdam! VJFB Roffa heeft net zoals de hoofdstad vegan burgers, loaded fries a.k.a. kapsalon, maar ook sashimi én kleurrijke drankjes. Van unicorn bread tot VEGAN crispy lemon shrimpz én van bitterballs a.k.a. bitterballen tot bratwurst XL. Ook Rotterdammers kunnen nu hun hart ophalen met 100% vegan junk food bij Vegan Junk Food Bar Roffa in Rotterdam!

Lees meer

Little Green Kitchen: spinazie cottagecheese wafels

Little Green Kitchen is het vegetarische kookboek dat helemaal kids-proof is! Toen wij hoorden dat het duo achter Green Kitchen Stories: David Frenkiel & Luise Vindahl een nieuw boek gingen uitbrengen konden wij ons geluk niet op. De kookboeken van het gelijknamige blog Green Kitchen Stories staan namelijk boordevol vegetarische recepten. Benieuwd wat wij vonden van Little Green Kitchen? Lees hier het review. Vandaag: spinazie cottagecheese wafels!

Lees meer

Interview: David van Green Kitchen Stories

David Frenkiel & Luise Vindahl zijn het duo achter Green Kitchen Stories en brachten met Little Green Kitchen een nieuw boek uit. Wij konden ons geluk niet op! De kookboeken van het gelijknamige blog Green Kitchen Stories staan namelijk boordevol vegetarische recepten Wij delen deze weken recepten en schreven deze review. Benieuwd naar het David & Luise? Wij mochten hen ook interviewen! Let op, dit interview is in het Engels!

Lees meer

Vegan Monday: zwarte bonen spiesjes met tzatziki

De zomer is in zicht en dat betekent dat we weer massaal kunnen gaan barbecuen in het park, op het balkon en in de tuin. Wij laten de worstjes, filets en burgers achterwege en laten je zien dat groenten ook een prominente plek op de BBQ verdienen. Wij roepen daarom 2019 uit tot het jaar van de vegetarische barbecue. Wij delen heerlijke barbecue recepten met groente in de hoofdrol! Vandaag: zwarte bonen spiesjes met tzatziki!

Lees meer

Top 5: recepten met bloemkoolrijst

Laatst zag ik een ontzettend grappig stuk van een comedian die de carrière van bloemkool beschreef. Had jij vijf jaar geleden gedacht dat bloemkool kon worden ingezet als rijst, pizza en hotwings? Ik in ieder geval niet! Om de revival van bloemkool te vieren, deel ik mijn vijf favoriete recepten van bloemkoolrijst: een licht, gezond en koolhydraatarm alternatief op gewone rijst! Benieuwd naar andere recepten met bloemkool? Check dan deze top 5 bloemkoolrecepten!

Lees meer

Barbecue: curry van gegrilde aubergine met jasmijnrijst

De zomer is in zicht en dat betekent dat we weer massaal kunnen gaan barbecuen in het park, op het balkon en in de tuin. Wij laten de worstjes, filets en burgers achterwege en laten je zien dat groenten ook een prominente plek op de BBQ verdienen. Wij roepen daarom 2019 uit tot het jaar van de vegetarische barbecue! Wij delen heerlijke barbecue recepten met groente in de hoofdrol! Vandaag: curry van gegrilde aubergine met jasmijnrijst uit het prachtige boek Groen op Kolen van Jeroen Hazebroek!

Lees meer

Sinner Saturday: Amandelkokoswafel met banaan en kokosyoghurt

Dit recept voor de amandelkokoswafel met banaan en kokosyoghurt komt uit het boek Holy Happy Belly. Het is een prachtig kookboek van Bianca Fabrie en Simone van Rees vol Ayurvedische recepten voor een energieke zomer en lente. Deze wafels zijn in een handomdraai gemaakt en erg lekker. Als je geen wafelijzer hebt, kun je van het beslag ook pannenkoeken bakken!

Lees meer

Dips: nachochips en quesodip

Het kookboek DIPS, geschreven door Ramon Brugman, staat vol met smakelijke dipsausrecepten. Van klassiekers zoals tzatziki, mangochutney en baba ganoush tot Zuid-Afrikaanse butternutspread en Russische groene ajika. Vandaag delen wij niet één, maar twee recepten: nachochips en quesodip. Een Mexicaans feestje!

Lees meer

De Tex-Mex keuken

De komende tijd behandelen we op De Hippe Vegetariër verschillende wereldkeukens. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken gericht op een specifieke keuken. Op basis hiervan schetsen we wat die wereldkeuken precies inhoudt en delen we de lekkerste recepten! Nu is de Tex-Mex keuken aan bod! De Tex-Mex keuken is afkomstig van de Mexicaans keuken, maar met Amerikaanse invloeden. De Zweedse Jonas Cramby heeft in zijn boek TexMex de lekkerste recepten met ons gedeeld. Denk natuurlijk aan taco’s, maar ook ontbijtrecepten, desserts en cocktails. Maar wat is de Tex-Mex keuken nou precies? In zijn boek gingen we op zoek naar antwoord!

Lees meer

Spaghetti met cherrytomaatjes en pesto van amandel, olijf en peterselie

Wil je graag lekker, vegetarisch, gezond én duurzaam eten? En wil je er niet te veel tijd aan kwijt zijn? Dan is De Krat ideaal! De maaltijdbox van de Krat bezorgt duurzaam eten bij jou thuis, met makkelijke en vegetarische recepten erbij geleverd. Zo ben je niet te veel tijd kwijt aan bedenken wat je gaat eten en boodschappen doen. Wij mogen de recepten van De Krat de komende weken delen, dus probeer ze nu zelf! Vandaag delen we het recept voor spaghetti met cherrytomaatjes en een homemade pesto van amandelen, olijven en peterselie!

Lees meer

Little Green Kitchen: Groene soep met room wolkjes

Little Green Kitchen is het vegetarische kookboek dat helemaal kids-proof is! David Frenkiel & Luise Vindahl zijn het duo achter Green Kitchen Stories en brachten met Little Green Kitchen een nieuw boek uit. Wij konden ons geluk niet op! De kookboeken van het gelijknamige blog Green Kitchen Stories staan namelijk boordevol vegetarische recepten. Vandaag delen wij het recept voor groene soep met room wolkjes! Benieuwd wat wij vonden van de rest van Little Green Kitchen? Lees hier de review.

Lees meer

Janine Kuiper van restaurant Tati: “Mensen moeten bewuster met eten omgaan.”

Vegetariërs en veganisten komen ruimschoots aan hun trekken bij het Nijmeegse Tati, hét vegan comfortfood restaurant van de Gelderse stad. “Ik vind het een uitdaging eten te veganiseren.” De naam Tati is een bijnaam voor lievelingstante in het Frans. “Een naam die ik mijn cateringbedrijfje destijds had gegeven. En die ik weer heb meegenomen”, zegt eigenaresse Janine Kuiper. Zij begon Tati 7,5 jaar geleden. Koken is haar tweede natuur. Na een studie geschiedenis werkte ze in het bedrijfsleven en begon daarna met catering. Later startte ze met Tati.

Lees meer

Vegan Monday: portobello burgers met guacamole

De zomer is in zicht en dat betekent dat we weer massaal kunnen gaan barbecuen in het park, op het balkon en in de tuin. Wij laten de worstjes, filets en burgers achterwege en laten je zien dat groenten ook een prominente plek op de BBQ verdienen. Wij roepen daarom 2019 uit tot het jaar van de vegetarische barbecue. Wij delen heerlijke barbecuerecepten met groente in de hoofdrol! Vandaag: portobello burgers met guacamole!

Lees meer

Welke supermarkt heeft de lekkerste: lasagne

Gemak is iets wat er bij iedereen wel eens bij inschiet, ook bij ons. Een maaltijdsalade, pizza, kant-en-klare snacks en maaltijden, we eten het allemaal wel eens. En dat moet ook zeker kunnen! Daarom testen wij drie kant-en-klare supermarktvarianten van dezelfde maaltijd. We toetsen de maaltijd op uiterlijk, smaak, originaliteit en brengen jullie bij over de voedingswaarden. Vandaag eten wij lasagne!

Lees meer

Barbecue: spicy wortels met Thaise dipsaus

De zomer is in zicht en dat betekent dat we weer massaal kunnen gaan barbecuen in het park, op het balkon en in de tuin. Wij laten de worstjes, filets en burgers achterwege en laten je zien dat groenten ook een prominente plek op de BBQ verdienen. Wij roepen daarom 2019 uit tot het jaar van de vegetarische barbecue! Wij delen heerlijke barbecuerecepten met groente in de hoofdrol! Vandaag: spicy wortels met Thaise dipsaus uit het prachtige boek Groente op de BBQ van Julius Jaspers!

Lees meer

Sinner Saturday: Engelse gember-citroenkoekjes

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan al deze cravings te voldoen, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: Engelse gember-citroenkoekjes uit het kookboek Natascha Bakt van Natascha van der Stelt.

Lees meer

DIPS: naanbrood en dahl

Het kookboek DIPS, geschreven door Ramon Brugman, staat vol met smakelijke dipsaus recepten. Van klassiekers zoals tzatziki, mangochutney en baba ganoush tot Zuid-Afrikaanse butternutspread en Russische groene ajika. Vandaag delen wij de recepten voor naanbrood en dahl!

Lees meer

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!