Suikervrij

Een eetpatroon vinden dat bij jou past. Dat is het allerbelangrijkste als je lekker in je vel wilt zitten en fit en en energiek door het leven wilt gaan. Daarom brengen we in deze rubriek op inhoudelijke en praktische wijze verschillende eetpatronen aan het licht. Bij ieder eetpatroon vind je informatie over de achterliggende filosofie, de kernwaarden van het eetpatroon: wat eet je wel en wat eet je niet en waarom, en tot slot praktische adviezen en recepten om het te integreren in je dagelijks leven. In deze rubriek lees je alles over een suikervrij eetpatroon. Sommige mensen kiezen ervoor om geraffineerde suikers te vermijden, omdat dit kan zorgen voor een opgeblazen gevoel en andere lichamelijke klachten. In deze rubriek leggen we de focus op een suikervrij eetpatroon met enkel natuurlijke suikers. Dus geen honing, agavesiroop, kokossuiker of maplesiroop. Wel dadels en fruitsuikers. Dit lijkt misschien bijzonder lastig en eentonig, maar je wordt er ontzettend creatief van! Lekkernijen bakken en toetjes maken zonder suiker, een hele leuke uitdaging en je zal merken wat suiker met je lichaam en geest doet! Als je de moeite neemt om het eetpatroon 30 dagen te volgen, dan zul je zien dat het je eerst moeite kost, ergernis en stress oplevert, maar dat je gedurende de maand je draai zult vinden en je eigen manier om het in te passen in je leven. Tot slot heeft ook je metabolisme deze tijd nodig om je oude eetpatroon uit het systeem te krijgen en het nieuwe te omarmen, dus na 30 dagen kan je oordelen of het het gewenste effect oplevert. We wensen je heel veel succes en zijn er voor je om je te inspireren en te helpen waar nodig!

Vind je recept



Ooit aten we dieren: klimaatverandering in Groenland

Ooit aten we dieren: klimaatverandering in Groenland

In geen enkel ander land is de opwarming van de aarde zo duidelijk voelbaar en meetbaar als in Groenland. Op het enorme eiland voltrekken de klimaatopwarmingen zich twee keer zo snel als in andere, niet-arctische gebieden. Ieder jaar slinkt er een hoeveelheid Groenlands ijs die te vergelijken is met de complete hoeveelheid ijs in de Alpen, en aan de oostkust van Zuid-Groenland is het ijs in vijf jaar meer dan tien meter gesmolten. De bewoners van het grote eiland moeten zich razendsnel aanpassen aan hun veranderende omgeving. Roanne van Voorst, bekend van het boek 'Ooit aten we dieren', woonde een tijd op Groenland om onderzoek te doen naar de klimaatverandering in Groenland. Zij vertelt hoe voelbaar de verandering daar was.
Lees meer
Kookboek: Mindmap cooking

Kookboek: Mindmap cooking

Robin Seuren, auteur van Mindmap cooking, is een gedreven jonge vrouw met passie voor voeding en gezondheid. Via haar eigen praktijk Van Natura houdt zij zich bezig met een tal aan activiteiten: Lezingen, kookworkshops, een kinderkookcafé en kinderfeestjes. Daarnaast geeft ze professioneel voedingsadvies. Tussen al deze activiteiten door vond Robin de tijd een boek te schrijven: Mindmap cooking!
Lees meer
Vegetarische lunch: boterhammen met komkommersalade

Vegetarische lunch: boterhammen met komkommersalade

Vega lunch is elke dag weer een feestje, maar hoe ziet jouw lunchritueel er uit? Haal je graag lunch in de kantine of neem je veel liever je gesmeerde bammetje mee? De komende tijd delen wij iedere maandagochtend onze broodtrommelinspiratie voor een lekkere vegetarische lunch waar je collega’s of klasgenoten jaloers van worden 😉 Vandaag: boterhammen met zelfgemaakte komkommersalade!
Lees meer
Sinner Saturday: vegetarische powerrepen

Sinner Saturday: vegetarische powerrepen

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan al deze cravings te voldoen, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: vegetarische powerrepen uit het Heel Holland Bakt Winnaarsboek: veel lekkers van Anna van Anna Yilmaz!
Lees meer
Vega curry: Tikka paneer sizlar

Vega curry: Tikka paneer sizlar

Wij delen een recept uit het kookboek Vega curry van Nahid Hassan! In zijn boek deelt hij de heerlijkste recepten voor curry's zonder vlees of vis. Na het recept voor linzen kofta en Khichuri gedeeld te hebben, delen wij tot slot dit recept voor Tikka paneer sizlar. Paneer is verse Indiase kaas, en heerlijk gemarineerd en gegrild op een spiesje. Je kunt paneer kruiden zoals jij wilt! Probeer het nu zelf!
Lees meer
Vega curry: Khichuri

Vega curry: Khichuri

Dit recept is afkomstig uit het kookboek Vega curry van Nahid Hassan. In zijn boek deelt hij de heerlijkste recepten voor curry's zonder vlees of vis. Vorige keer deelden wij het recept van de linzen kofta, vandaag is het de beurt aan Khichuri! Het is een typisch Bengalees lunchgerecht dat goed vult en populair is in de moessontijd, wanneer het veel regent. Dit kruidige gerecht wordt normaal gesproken gegeten met omelet.
Lees meer
Ooit aten we dieren: klimaatverandering in Groenland

Zijn overstromingen de toekomst van Nederland?

Je zou er maar wonen. Jakarta, de hoofdstad van Indonesië. Een stad met tien miljoen inwoners. In 2014 gaven waterexperts ons een waarschuwing: Jakarta zou één van de eerste steden zou zijn die onder invloed van de klimaatverandering voorgoed onder de zeespiegel zou verdwijnen. Roanne van Voorst, bekend van het boek 'Ooit aten we dieren', woonde een lange tijd in Jakarta i.v.m. onderzoek naar de effecten van klimaatveranderingen op de armsten van de wereld. Vandaag geeft zij antwoord op de vraag 'Overstromingen in Jakarta: de toekomst van Nederland?'.
Lees meer
Oranje paprika shakshuka met pittige paprikasaus en boerenkool

Oranje paprika shakshuka met pittige paprikasaus en boerenkool

Shakshuka is misschien wel het ultieme comfort food gerecht voor bij het ontbijt, lunch of avondeten. Dit eiergerecht uit het Midden Oosten is verwarmend en kruidig. Wij zijn dol op shakshuka en gebruiken voor deze variant geen tomatensaus, maar een pittige paprikasaus van oranje paprika's van Nederlandse telers. Vandaag delen wij dit recept voor vegetarische shakshuka met pittige paprikasaus en boerenkool!
Lees meer
Waarom stress ongezond is + 9 ontspannende tips

Waarom stress ongezond is + 9 ontspannende tips

Wanneer we denken aan gezondheid, is voeding meestal het eerste wat bij ons te binnen schiet. Niet heel raar natuurlijk. Voeding speelt een grote rol en je kan er veel mee behalen! Toch is er nog iets anders waar we op zouden moeten letten: stress. 'Stress is ongezond', dat horen we maar al te vaak. Maar waarom eigenlijk? Charlotte van Puur Figuur legt het ons uit!
Lees meer
Vegan Monday: barbecue pizza met rode linzen tomatensaus en cocktailsaus

Vegan Monday: barbecue pizza met rode linzen tomatensaus en cocktailsaus

De zomer is in zicht en dat betekent dat we weer massaal kunnen gaan barbecuen in het park, op het balkon en in de tuin. Wij laten de worstjes, filets en burgers achterwege en laten je zien dat groenten ook een prominente plek op de BBQ verdienen. Wij roepen daarom 2019 uit tot het jaar van de vegetarische barbecue! Wij delen heerlijke barbecue recepten met groente in de hoofdrol! Vandaag: barbecue pizza met rode linzensaus en cocktailsaus!
Lees meer
Welke supermarkt heeft de lekkerste: pastasalade pesto

Welke supermarkt heeft de lekkerste: pastasalade pesto

Gemak is iets wat er bij iedereen wel eens bij inschiet, ook bij ons. Een maaltijdsalade, pizza, kant-en-klare snacks en maaltijden, we eten het allemaal wel eens. En dat moet ook zeker kunnen! Daarom testen wij drie kant-en-klare supermarktvarianten van dezelfde maaltijd. We toetsen de maaltijd op uiterlijk, smaak, originaliteit en brengen jullie bij over de voedingswaarden. Vandaag testen wij pasta pesto!
Lees meer
Barbecue: salade met gepofte biet, appel en paneer

Barbecue: salade met gepofte biet, appel en paneer

De zomer is in zicht en dat betekent dat we weer massaal kunnen gaan barbecuen in het park, op het balkon en in de tuin. Wij laten de worstjes, filets en burgers achterwege en laten je zien dat groenten ook een prominente plek op de BBQ verdienen. Wij roepen daarom 2019 uit tot het jaar van de vegetarische barbecue! Wij delen heerlijke barbecue recepten met groente in de hoofdrol! Vandaag: salade met gepofte biet, appel en paneer uit het prachtige boek Groen op Kolen van Jeroen Hazebroek!
Lees meer
Sinner Saturday: kruimelcake met blauwe bessen

Sinner Saturday: kruimelcake met blauwe bessen

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan al deze cravings te voldoen, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: kruimelcake met blauwe bessen uit het Heel Holland Bakt Winnaarsboek: veel lekkers van Anna van Anna Yilmaz!
Lees meer
Vegan Junk Food Bar: nieuwe locatie in Rotterdam!

Vegan Junk Food Bar: nieuwe locatie in Rotterdam!

Vegan Junk Food Bar heeft een nieuwe locatie: Rotterdam! VJFB Roffa heeft net zoals de hoofdstad vegan burgers, loaded fries a.k.a. kapsalon, maar ook sashimi én kleurrijke drankjes. Van unicorn bread tot VEGAN crispy lemon shrimpz én van bitterballs a.k.a. bitterballen tot bratwurst XL. Ook Rotterdammers kunnen nu hun hart ophalen met 100% vegan junk food bij Vegan Junk Food Bar Roffa in Rotterdam!
Lees meer

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!