
Suikervrij
Een eetpatroon vinden dat bij jou past. Dat is het allerbelangrijkste als je lekker in je vel wilt zitten en fit en energiek door het leven wilt gaan. Op deze pagina vind je recepten en inspiratie voor een suikervrij eetpatroon. Sommige mensen kiezen ervoor om geraffineerde suikers te vermijden, omdat dit kan zorgen voor een opgeblazen gevoel en andere lichamelijke klachten. In deze rubriek leggen we de focus op een suikervrij eetpatroon met enkel natuurlijke suikers. Dus geen honing, agavesiroop, kokossuiker of maplesiroop. Wel dadels en fruitsuikers. Dit lijkt misschien bijzonder lastig en eentonig, maar je wordt er ontzettend creatief van! Lekkernijen bakken en toetjes maken zonder suiker, een hele leuke uitdaging en je zult merken wat suiker met je lichaam en geest doet! We wensen je heel veel succes en zijn er voor je om je te inspireren en te helpen waar nodig.
Soja kwark: vegan ontbijt, borrel en dessert
Provamel verraste ons deze maand met hun nieuwe plantaardige alternatief voor kwark: soja kwark! Een romige, smaakvolle kwark die helemaal thuishoort in de biologische, veganistische en eiwitrijke keuken. Ideaal ook voor vegetariers en geheel suikervrij! En bovendien je beste vriend in de keuken. Wij gingen creatief aan de slag en gebruikten de soja kwark voor hartige en zoete bereidingen, voor ontbijt, borrel en dessert! Vegan overnight oats, hartige hangop en frozen soja quark.
Mini vegan limoen-pistache cheesecakes
Cheesecake. Eigenlijk is het woord cheesecake niet helemaal op zijn plaats in dit recept omdat de roomkaas namelijk ontbreekt. Dit recept is helemaal vegan en raw. Net even iets anders dan je misschien gewend bent, maar wel heel erg lekker fris en zoet tegelijkertijd. Heerlijke combi van limoen en kokos. Snel proberen dus dit no bake recept dat je kan maken zonder oven!
Paasmenu: Snack balletjes
De lente komt eraan, dat betekent een heerlijk zonnetje, de geboorte van lammetjes en kuikentjes, de eerste narcissen en natuurlijk paaseitjes zoeken! Wij sloven ons ieder jaar weer vol enthousiasme uit om een mooie tafel vol te zetten met heerlijke brunch items. Heb...
De Detox Kitchen Bible
De Detox Kitchen Bible van Lily Simpson en Rob Honson is een schitterend boek met meer dan tweehonderd recepten, stuk voor stuk zonder tarwe, zuivel en geraffineerde suiker. Dit prachtig uitgegeven boek (met leeslint en hardcover!) staat niet alleen bol van de inspirerende recepten, maar bevat ook verschillende detoxprogramma’s, elk met een eigen doelwit en richtlijnen. Zo zijn er detoxprogramma’s voor het hart, de geest, de botten en de spijsvertering én eentje speciaal gericht op vegetariërs en veganisten. […]
Bosvruchten boekweit parfait
Na de feestdagen ben ik wel toe aan een lichtere maaltijd. De dag begint met ontbijt, dus wat is een betere manier om de dag goed te beginnen dan met een lekker fris maar voedzaam ontbijtje. Deze bosvruchten boekweit parfait is een rauw recept. Dit betekent dat alle voedingsstoffen bewaard zijn gebleven. Het mooie van dit recept is dat je eindeloos kan variëren met toppings. […]
3 x de lekkerste zomerdrankjes
Wat was dat een lekkere zomer en oh wat jammer dat de maand september weer is aangebroken, de vakantie voor de meesten voorbij is en de dagen stiekem toch alweer een beetje korter worden. MAAR niet getreurd, we blijven gewoon nog even in de zomerse sferen met mijn drie lekkerste drankjes van de afgelopen zomer. Genieten in de laatste zonnestralen! […]
Gele kiwi zomermenu
Ik ben dol op kiwi’s! Ze zijn handig om mee te nemen, super gezond, lage glycemische index, noem maar op. Toch vind ik in de zomer een perzik of een abrikoos een grotere traktatie: lekker zoet en sappig. Onlangs heb ik echter de gele kiwi ontdekt en gebombardeerd tot mijn nieuwe favoriete zomerfruit. Zoeter en zachter dan de groene kiwi, nog meer vitamine C, opvallend rijk aan vezels en kalium en heerlijk te combineren in zowel zoete als hartige gerechten. In dit artikel vind je mijn gele kiwi zomermenu: een juice, een smoothie, twee salades en een havermout-kwark hapje voor ontbijt of tussendoor. Wat is jouw favoriet? […]
Maza: Mediterrane dips
Hoewel ik vaak bezig ben met gezond en bewust eten, ben ik stiekem ontzettend dol op borrelen. Vaak begint dit dan met een bescheiden borrel die uiteindelijk uitloopt in een eetfestijn zonder echt avondeten. Zo heerlijk om allemaal dipjes op broodjes te kunnen smeren, vegetarische balletjes, kaasjes, hartige taartjes, snoepgroenten, bruschetta’s, mmm… Daarom sprong ik ook een gat in de lucht toen ik van Maza al hun verschillende dips mocht testen en beoordelen. Ze hebben er namelijk zoveel! Lees en smul mee. […]
Raw Food: Chocodelic
Na een uitgebreide reeks blog over de Raw Food levensstijl en hoe deze te implementeren in je eigen leven, vertel ik jullie vandaag iets over Chocodelic, mijn eigen bedrijf. Met Chocodelic vind ik inspiratie in het aanbieden van chocolade snacks en producten, geproduceerd met de allerbeste kwaliteit raw food en super food ingrediënten, die de gezondheid bevorderen, en ook nog eens goed smaken. Daarbij zorgen we ervoor dat je ze schuldvrij kunt eten en dat ze redelijk geprijsd zijn. Ik vind het belangrijk om met onze producten er aan bij te dragen de wereld een beetje mooier, beter én lekkerder te maken. […]
Raw Food: tussendoortjes
De afgelopen weken heb je kunnen lezen over de Raw Food leefstijl, wat de gedachte hierachter is, waar je rekening mee moet houden als je ermee wilt starten, hoe mijn ‘basispakket’ qua producten en apparaten in de keuken eruit ziet en wat slimme alternatieven zijn voor niet-rauw verleidingen. Na de Raw ontbijt-, lunch- en dinerrecepten help ik jullie vandaag op weg heerlijke Raw Food tussendoortjes. Mijn favoriete food topic! […]
Raw Food: ontbijt recepten
De afgelopen weken heb je kunnen lezen over de Raw Food leefstijl, wat de gedachte hierachter is, waar je rekening mee moet houden als je ermee wilt starten, hoe mijn ‘basispakket’ qua producten en apparaten in de keuken eruit ziet en wat slimme alternatieven zijn voor niet-rauw verleidingen. Vandaag heb ik jullie op weg met vier overheerlijke rauwe ontbijtrecepten! Zou jij hiermee willen ontbijten? […]
TerraSana: Positive Eating
Er wordt steeds meer gezocht naar echte producten. Voeding die je echt voedt. Voeding die goed doet. Voeding waar je blij van wordt. Wat goede voeding is, weet TerraSana al 25 jaar. Daarom laat ik jullie graag kennis maken met dit mooie merk! Tot nu toe waren ze iets te voorzichtig om hun standpunt te tonen, maar vanaf nu niet meer. TerraSana wordt ‘TerraSana positive eating’: een vrolijk merk in een nieuwe vorm. Positiviteit alom! […]
Pompoenmenu: pompoenbonbons
Met de feestdagen in het vooruitzicht hoop ik jullie te inspireren met een mooi vijf-gangen-pompoenmenu (afgestemd op ongeveer 8 personen)! Een teken van ultieme luxe: het pre-dessert. Een zoete traktatie om je gasten voor te bereiden op het echte dessert. In dit geval: rauwe pompoenbonbons. Warm, zoet en met smaakvol. […]
Bananen-pannenkoekjes met blauwe bessen
Niets is zo lekker als een feestelijk ontbijtje in het weekend (in bed). Deze bananenpannenkoekjes lenen zich daar perfect voor! Super snel gemaakt, heel smaakvol en ook nog eens gezond en glutenvrij (want op basis van banaan). Heerlijk met blauwe bessen, romige yoghurt, ahornsiroop en een snufje kaneel. […]
Eibertje kiest
Onlangs verscheen Eibertje kiest. Een super informatief, handbaar boekje dat iedereen een keer gelezen zou moeten hebben. Want we herkennen het allemaal: de supermarkt puilt uit en van alle producten zijn er tientallen varianten. Wat is de juiste keuze? Met deze vraag heb ik jaren rond gelopen totdat ik mijn eigen weg begon te vinden. In dit boek vertelt Eibertje haar manier om gezond te kiezen, volledig onderbouwt met cijfers. Haar slogan: het gaat er niet om wat je níet eet, maar wat je wél eet. […]
Goed zoet
Goed zoet – de naam zegt het al – is een kookboek vol gezonde lekkernijen. 100% suikervrij, 75% lactosevrij, 65% glutenvrij en 0% nep. Het resultaat van de zoektocht van Nanne Hogeland naar zoetigheden die feestelijk én gezond zijn. Willen we dat niet allemaal? Een absolute eye-opener hoe creatief te zijn met bakken zonder boter en suiker! […]
Vegan suikervrij bananenbrood
In het weekend mag ik van mezelf altijd iets lekkers: taartje, toetje, mmm! Nog leuker vind ik het dan als ik iets kan maken wat nét zo lekker is, maar dan best wel gezond. Dit recept voor veganistisch suikervrij bananenbrood van De Groene Meisjes leent zich daar perfect voor! Absoluut schuldvrij snoepen, een geweldig recept dat ik het liefst ieder weekend zou maken. […]
Celestial Seasonings: gegarandeerd puur natuur
Suiker duikt tegenwoordig overal in op. Zelfs in thee! Gelukkig zijn er ook nog merken die wel doen wat ze beloven: Celestial Seasonings maakt al veertig jaar mooie tea blends en houdt daarbij rekening met mens en natuur. Dat betekent dat de ingrediënten puur natuur zijn, geen suiker bevatten en bijdragen aan een gezond leven. De theebuidels zijn bovendien volledig afbreekbaar, want Celestial Seasonings wil graag de wereld van kopjes thee voorzien, maar niet ten koste van milieu en gezondheid. […]
Lovechock: beste excuus voor chocola
Lovechock is een bijzonder, rauw chocolademerk dat chocolade maakt waarmee zij de harten van mensen willen openen. Lovechock wil mensen in contact brengen met de pure essentie van rauwe cocao waarin de liefdesstofjes behouden blijven. Dit combineren zij met mooie noten en superfruit. Kortom: lekker, lief en levend! […]
Mymuesli: puur natuur en op maat
Muesli is een van mijn favoriete ontbijtjes. Maar vind maar eens een hele goede! Dat was zo makkelijk nog niet, tot ik mymuesli ontdekte. Een mueslimerk gefocust op biologische muesli, zonder toegevoegde smaak- of kleurstoffen, suikervrij en ook nog eens zelf samen te stellen! Blijer kan je mijn ontbijt niet maken. […]
Kikkererwt pannenkoekjes met sesamzaadjes en gember
Verrassend receptje voor de afwisseling! Pannenkoekjes gemaakt van kikkererwten met een hele speciale smaak dankzij de toevoeging van sesamzaadjes en gember. Het maken vergt enige stabiele zenuwen want ze hebben nogal de neiging om uit elkaar te vallen, maar eenmaal...
Lifefood: live nutrition for life
Dankzij Twitter raakte ik in contact met Lifefood. Een jong bedrijfje gericht op biologische, veganistische rawfood snacks. Ze wilden De Hippe Vegetariër graag kennis laten maken met deze mooie producten en zo ontving ik een pakketje vol overheerlijke rawfood snacks. […]
Wortelpannenkoek
Oelala wortelpannenkoeken voor een smikkelontbijt in het weekend! Dat had niemand verwacht. Met de heerlijke yoghurt-honing-kaneel-saus erbij is het een echte traktatie. […]