Print Friendly, PDF & Email

Van onze lezeres Monique Brilleslijper hebben wij dit recept voor knapperige aardappel-groentenschotel mogen ontvangen. Monique is 44 jaar, en haar halve leven eet zij al vegetarisch. Ze heeft een grote passie voor koken met groenten maar werkt eigenlijk nooit met een recept. Speciaal voor ons heeft ze nu toch een van haar eigen creaties of papier gezet! Dit is haar recept voor een knapperige vegetarische ovenschotel met aardappels en groenten!

Ingrediënten
4 personen
6 grote aardappelen voor puree
2 preistengels
1/2 bakje boschampignons
1/2 courgette
1/2 rode paprika
1/2 rode peper
1 ui
2 knoflookteentjes
2 oude bruine boterhammen

verse kruiden:
1/2 bosje peterselie
takje rozemarijn
takje tijm
1/2 bosje basilicum
1/2 bosje waterkers
gedroogde oregano
gehakte amandelen of amandelmeel
peper
zout
olijfolie
2 eetlepels sojaroom
1 theelepel chilivlokken
geraspte nootmuskaat

Bereidingswijze

  1. Maak de aardappelen schoon, snijd ze in stukken en kook ze tot ze zacht zijn en giet het water af. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe, 2 eetlepels sojaroom en stamp de aardappelen tot een luchtige puree. Voeg vers geraspte nootmuskaat toe, verse peper, zout en de chilivlokken.
  2. Doe de puree in een ovenschaal. Snijd de ui in grove stukken. Halveer de rode peper en knoflook en zet de helft aan de kant. Snijd de paprika in grove stukken, was de prei en snijd deze grof. Rasp de courgette. Stoof de groentjes aan in kokosolie en voeg op het laatst de geraspte courgette toe, samen met 2 eetlepels gedroogde oregano en wat zout en peper.
  3. Lepel de groenten op de puree. Rooster twee oude boterhammen en laat ze afkoelen. Voeg de halve rode peper, de knoflook en alle verse kruiden toe aan je keukenmachine en giet er olijfolie bij en wat zout. Pureer dit samen tot je een korrelige structuur krijgt. Voeg nu de gemalen amandelen (wit) of amandelmeel toe.
  4. Bedek de groenten met de crunch en druppel nog wat olijfolie over de bovenkant. Plaats de ovenschaal in de oven (ongeveer 15 minuten op 180°C) tot de crunch gekleurd is en je hele keuken geurig ruikt! Enjoy!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Knapperige aardappel-groentenschotel
Published On
Preparation Time
Cook Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!