Vegetarisch

Een eetpatroon vinden dat bij jou past. Dat is het allerbelangrijkste als je lekker in je vel wilt zitten en fit en en energiek door het leven wilt gaan. Daarom brengen we in deze rubriek op inhoudelijke en praktische wijze verschillende eetpatronen aan het licht, waaronder ons eigen vegetarische eetpatroon. In feite is dit hele blog een natuurlijk inspiratiebron op het gebied van vegetarisch eten en leven, zowel thuis als uit, dus kijk vooral even rond. In deze rubriek besteden we aandacht aan alles waar je als beginnende vegetariër tegenaan kunt lopen, dilemma’s waarmee je als vegetariër te maken krijgt en andere praktische zaken die belangrijk zijn om het vegetarisch eten zo gemakkelijk en zo leuk mogelijk te maken. Want een vegetarisch eetpatroon wordt door verschillende mensen anders geïnterpreteerd en niet altijd is duidelijk waar de grens ligt. Die moet ieder voor zich bepalen, maar wij denken graag met je mee. En hoe zit het bijvoorbeeld met gelatine en stremsel in kaas? Ook dat lees je hier. Als je de moeite neemt om 30 dagen vegetarisch te eten, dan zul je zien dat het je eerst moeite kost, ergernis en stress oplevert, maar dat je gedurende de maand je draai zult vinden en je eigen manier om het in te passen in je leven. Tot slot heeft ook je metabolisme deze tijd nodig om je oude eetpatroon uit het systeem te krijgen en het nieuwe te omarmen, dus na 30 dagen kan je oordelen of je je er net zo goed bij voelt als wij. We wensen je heel veel succes en zijn er voor je om je te inspireren en te helpen waar nodig!

Koken met kleur: Kruidige spinazie spliterwtensoep

Koken met kleur is een inspirerend kookboek vol recepten waarin groenten de hoofdrol spelen, is samen te vatten als een perfect en uniek thuiskookboek voor iedereen die wel wat extra kleur in zijn leven kan gebruiken. Natuurlijk kent iedereen de spliterwt van de erwtensoep. Maar je kunt met deze gepelde en gespleten groene erwt, want dat is een spliterwt, nog veel meer. Soep is zo’n gerecht dat altijd smaakt en een kopje tussendoor is een momentje voor jezelf. Deze prachtige jade groene soep is vol smaak en structuur.

Lees meer

Instock: Zet voedselverspilling op de kaart!

Wist jij dat er wereldwijd wel 1,3 miljard ton eten wordt weggegooid? Zonde, zonde en nog eens zonde! Want voedselverspilling heeft ook nog eens een enorme impact op het milieu. Bij Instock willen ze hier verandering in brengen en dat doen ze door voedselverspilling letterlijk én figuurlijk op de kaart te zetten. Door middel van het inkopen van onverkochte producten bij plaatselijke Albert Heijns en andere producenten in combinatie met de inzet van creatieve chef koks die van deze producten de meest héérlijke gerechten maken. En dan hebben we het nog niet eens over de heerlijk zelf gebrouwde Bammetjes, en- Pieper Bier, de granola van bierborstel (het voedzame moutrestant dat overblijft na het brouwen van bier) en wijnen, die simpelweg nog van zeer goede kwaliteit zijn maar normaal gesproken onnodig worden weggegooid. 

Lees meer

Samen eten: linzen bolognese voor vleeseters én vegetariërs

Heb jij thuis een gemengd gezin? Op zoek naar een snel en gemakkelijk recept om te maken voor vegetariërs én vleeseters? Dan heb ik hier het perfecte recept: deze spaghetti bolognese maak je met slechts één stap verschil in twee varianten: vega en niet-vega. De vega versie is net zo lekker en voedzaam dankzij de linzen in stazak van HAK – je proeft het verschil bijna niet. Iedereen blij! En pssst: probeer ze volgende keer dan gewoon eens voor de gek te houden 🙂

Lees meer
11220

Vind je recept



Nieuwsbrief

ALLE ARTIKELEN VAN DE WEEK ELKE ZONDAG GRATIS IN JE E-MAIL

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!