Vegetarisch

Een eetpatroon vinden dat bij jou past. Dat is het allerbelangrijkste als je lekker in je vel wilt zitten en fit en en energiek door het leven wilt gaan. Daarom brengen we in deze rubriek op inhoudelijke en praktische wijze verschillende eetpatronen aan het licht, waaronder ons eigen vegetarische eetpatroon. In feite is dit hele blog een natuurlijk inspiratiebron op het gebied van vegetarisch eten en leven, zowel thuis als uit, dus kijk vooral even rond. In deze rubriek besteden we aandacht aan alles waar je als beginnende vegetariër tegenaan kunt lopen, dilemma’s waarmee je als vegetariër te maken krijgt en andere praktische zaken die belangrijk zijn om het vegetarisch eten zo gemakkelijk en zo leuk mogelijk te maken. Want een vegetarisch eetpatroon wordt door verschillende mensen anders geïnterpreteerd en niet altijd is duidelijk waar de grens ligt. Die moet ieder voor zich bepalen, maar wij denken graag met je mee. En hoe zit het bijvoorbeeld met gelatine en stremsel in kaas? Ook dat lees je hier. Als je de moeite neemt om 30 dagen vegetarisch te eten, dan zul je zien dat het je eerst moeite kost, ergernis en stress oplevert, maar dat je gedurende de maand je draai zult vinden en je eigen manier om het in te passen in je leven. Tot slot heeft ook je metabolisme deze tijd nodig om je oude eetpatroon uit het systeem te krijgen en het nieuwe te omarmen, dus na 30 dagen kan je oordelen of je je er net zo goed bij voelt als wij. We wensen je heel veel succes en zijn er voor je om je te inspireren en te helpen waar nodig!

Veggie Hero: Interview met Tv-Chef Yvette van Boven

Wij stellen wekelijks ‘Veggie Heroes’ aan je voor: mannen en vrouwen die vegetarisch eten écht op de kaart zetten. Vandaag in de spotlight: Yvette van Boven, kookboek schrijfster van onder andere ‘De grote oven van boven’, chef-kok, columninst en tv-presentator. Op haar vrolijke geïllustreerde site, lees je over Yvette haar werk en vind je de lekkerste recepten. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan hier verder over Yvette haar weg naar het vegetarisme.

Lees meer

De Hermitage: vegetarische schatten in Amsterdam

Ben je van plan om een tentoonstelling van de Hermitage te bezoeken? Het Café-Restaurant van de Hermitage biedt jou een fantastisch en overheerlijke vegetarische driegangenlunch aan na de tentoonstelling. Natuurlijk zou je ook van deze lunch kunnen genieten als je geen bezoeker bent van het museum. De Hermitage was bovendien het eerste museumrestaurant dat deelnam aan de Nationale Week Zonder Vlees! Speciaal door de chefs van het restaurant is het vegetarische menu de ‘Vegetarische schatten’ ontwikkeld, geïnspireerd op de huidige tentoonstelling ‘De Schatkamer’. En goed nieuws! Het vegetarische menu zal nog een tijdje op de kaart blijven staan. Kom ook deze overheerlijke juwelen proeven in het café-restaurant van de Hermitage!

Lees meer

Kookboek: Puur natuur Groente

Puur natuur Groente is het kookboek van Monique van der Vloed en staat bomvol heerlijke vega(n) recepten en tips om elke dag meer groente te eten! Monique heeft zelf een groente-inname van zo’n 1500 gram per dag. Groente eten is voor haar iedere dag een feestje!Niet iedereen gaat het echter zo makkelijk af, zeker in ons huidige drukke bestaan met werk, school of een gezinsleven. In dit boek geeft Monique je handige tools om iedere dag méér groente te eten en hoe je dit het gemakkelijkste kunt inplannen in je dagelijkse leven.

Lees meer

Interview: Wouter van Eck over Voedselbossen

”We moeten de natuur in haar waarde laten”, aldus Wouter van Eck van het Nijmeegse voedselbos Ketelbroek. Voedselbossen zijn de toekomst. Ze vormen ook de oplossing voor het huidige voedselprobleem. Voedselbos Ketelbroek bewijst inmiddels dat dit nieuwe landbouwsysteem werkt. “Bomen en struiken kunnen hier in al hun weelde groeien. En er hangen de meest bijzondere vruchten en noten.” Lees hier alles over voedselbossen!

Lees meer

10 tips voor vegetariërs op reis

Ik, Daniëlle, ben een echte reisfanaat, maar toen ik voor het eerst als vegetariër op reis ging merkte ik dat ik dat toch wel lastig vond. Dat resulteerde in een gebrek aan variatie en ongezond eten. Maar langzaam vond ik mijn weg in het vegetarisch eten. Vandaag deel ik mijn tips!

Lees meer

Vega shoarmarol met zelfgemaakte knoflooksaus en auberginespread

Vandaag staat er een vega shoarmarol met zelfgemaakte knoflooksaus en auberginespread op het menu. Een guilty pleasure, maar dan met een twist en vegetarisch! Je kunt met wraps eindeloos variëren. Vul je wrap met je favoriete ingrediënten en je hebt snel een gezonde maaltijd op tafel. Lekker en gezond met veel groenten: vega shoarmarol met zelfgemaakte knoflooksaus en auberginespread!

Lees meer

Vind je recept



Nieuwsbrief

ALLE ARTIKELEN VAN DE WEEK ELKE ZONDAG GRATIS IN JE E-MAIL

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!