Vegetarisch

Een eetpatroon vinden dat bij jou past. Dat is het allerbelangrijkste als je lekker in je vel wilt zitten en fit en energiek door het leven wilt gaan. Daarom brengen we in deze rubriek op inhoudelijke en praktische wijze verschillende eetpatronen aan het licht, waaronder ons eigen vegetarische eetpatroon. In feite is dit hele blog natuurlijk een inspiratiebron op het gebied van vegetarisch eten en leven, zowel thuis als uit, dus kijk vooral even rond. In deze rubriek besteden we aandacht aan alles waar je als beginnende vegetariër tegenaan kunt lopen, dilemma’s waarmee je als vegetariër te maken krijgt en andere praktische zaken die belangrijk zijn om het vegetarisch eten zo gemakkelijk en zo leuk mogelijk te maken. Want een vegetarisch eetpatroon wordt door verschillende mensen anders geïnterpreteerd en niet altijd is duidelijk waar de grens ligt. Die moet ieder voor zich bepalen, maar wij denken graag met je mee. Hoe zit het bijvoorbeeld met gelatine en stremsel in kaas? Ook dat lees je hier. Als je de moeite neemt om 30 dagen vegetarisch te eten, dan zal je zien dat het je eerst moeite kost, ergernis en stress oplevert, maar dat je gedurende de maand je draai zult vinden en je eigen manier om het in te passen in je leven. We wensen je heel veel succes en zijn er voor je om je te inspireren en te helpen waar nodig!

Vind je recept



Katja loves Veggie

Katja loves Veggie

Katja is voor mij puur jeugdsentiment. Wie kent ze niet? De biggetjes, de apekoppen, de zurematjes. Toch wel even een tegenvaller toen ik er op m’n 9de als prille vegetariër achterkwam dat ik deze niet meer kon eten. Gelukkig gaat Katja mee met haar tijd en introduceerde deze winter een uitgebreid vegetarisch assortiment, zonder dierlijke gelatine! Daar wilde ik meer van weten… […]

Lees meer
Vegan

Vegan

Vegan is het nieuwe kookboek dat laat zien dat veganistisch (net als vegetarisch) eten, gezond, lekker en hip is! Met Vegan leer je hoe gemakkelijk het is om compleet plantaardig te koken, van zoet tot hartig, van ontbijt tot diner en van eenvoudig tot uitgebreid. Alles zonder dierlijke producten, omdat dat goed is voor onszelf én de wereld om ons heen. […]

Lees meer
Gezond & vega budget koken

Gezond & vega budget koken

We lopen er allemaal weleens tegen aan. We zijn dol op eten, uiteten, mooie producten, het liefst biologisch en bij elkaar is dat behoorlijk DUUR. Ook ik geef het grootste deel van mijn geld uit aan eten, daar heb ik voor gekozen. Het is mijn hobby, passie en zelfs een klein stukje van mijn werk. Ik word er gelukkig van. Toch vind ik dat gezond en lekker eten, zoals De Hippe Vegetariër dat graag doet, voor iedereen mogelijk moet zijn. Ook voor de kleine portemonnee. In deze nieuwe rubriek helpt gastblogger Chantal ons op de goede weg! Als voedingsdeskundige weet zij precies wat belangrijk is als het gaat om gezond en vegetarisch budget koken. […]

Lees meer
Peulvruchten

Peulvruchten

Peulvruchten van Jenny Chandler biedt een volledig overzicht van alle soorten peulvruchten en bonen. De culinaire mogelijkheden van linzen, kikkererwten, tauge en andere kiemgroenten worden uitvoerig besproken en verwerkt in 160 veelzijdige recepten. Een slimme, gezonde, voedzame en goedkope keuze die ideaal is voor in een vegetarisch eetpatroon! […]

Lees meer
The Green Kitchen

The Green Kitchen

The Green Kitchen is het kookboek van het succesvolle foodblog Green Kitchen Stories. Via dit blog inspireren David en Luise al jarenlang mensen (en mij!) met hun smakelijke vegetarische recepten. Super lekker, super gezond en buitengewoon gefotografeerd. Een lust...

Lees meer
NEW: De Groene Keuken

NEW: De Groene Keuken

Het is tijd voor een frisse wind, dachten de jonge, enthousiaste vrouwen van De Groene Keuken. Een magazine dat je voor 4 euro viermaal per jaar online kunt downloaden en dat je wegwijs maakt in de vegan levensstijl met heerlijke recepten, tips over seizoensgroenten, vernieuwende projecten, hippe do-it-yourselfs, interviews, recensies en noem maar op. Een prachtig vormgegeven Magazine met een frisse, groene uitstraling, vol energie! Een ode aan heerlijk eten, goed leven met veel aandacht voor de smaak. […]

Lees meer
NEW: &Samhoud kant en klaar maaltijden

NEW: &Samhoud kant en klaar maaltijden

Het bijzondere tweesterren-restaurant &Samhoud maakt tegenwoordig ook gezonde vegetarische kant en klaar maaltijden voor de Albert Heijn. Voor 5,99 koop je een magnetron maaltijd met de signatuur van topchef Moshik Roth. Een uniek initiatief als je het mij vraagt met twee hele belangrijke vragen: hoe smaakt het en wat zit erin? […]

Lees meer
De tuin op tafel: 365 dagen ecologisch tuinieren

De tuin op tafel: 365 dagen ecologisch tuinieren

Terwijl we wachten tot onze verspeende plantjes klaar zijn om de tuin in te gaan heb ik nog een aanrader voor jullie: “De tuin op tafel. 365 dagen ecologisch tuinieren” van Angelo Dorny. In deze nieuwe tuinagenda lees je alles over ecologisch tuinieren. Hoe begin je eraan? Wat heb je nodig? Waar moet je op letten? Super handig voor extra tips terwijl onze plantjes aansterken! […]

Lees meer
Goody Good Stuff: vegan jelly-snoepjes

Goody Good Stuff: vegan jelly-snoepjes

Afgelopen donderdag maakte ik kennis met de stralende Melissa Burton, founder van Goody Good Stuff. Dit bijzonder snoepmerk zal aanstaande maandag 28 april in de grote Nederlandse supermarkten gelanceerd worden. Ouderwetse jelly-snoepjes die niet alleen veganistisch zijn maar ook nog eens vrij van de veel voorkomende allergenen en enkel op basis van natuurlijke ingrediënten. Verantwoord snoepen dus voor iedereen! […]

Lees meer
Lima Tahini: sweet & crunchy

Lima Tahini: sweet & crunchy

Tahini oftewel sesamzaadjespasta is een bekend product onder gezonde en bewuste foodies, want het is een ron van eiwitten en rijk aan vezels en onverzadigde vetzuren. Zonde dat maar weinig mensen dit product kennen, want het is ideaal (brood)beleg en ook heel lekker in dressings. Lima wil hier verandering in brengen en daarom drie soorten Sweet & Crunchy Tahini ontwikkeld: met rozijnen, met dadels en natuurlijk. Nu is Tahini voor iedereen aantrekkelijk! […]

Lees meer
Jeruzalem

Jeruzalem

Jeruzalem van Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi is een betoverend, prachtig uitgegeven kookboek geïnspireerd op de culinaire stamboom van Jeruzalem en de koks zelf: “We willen onze lezers een glimp van een verborgen schat laten zien en tegelijkertijd ons eigen culinaire DNA ontleden en het gevoel en de structuur ontrafelen van de stad die ons tot de eetwezens heeft gemaakt die we zijn.” […]

Lees meer
Voetprint Cooking

Voetprint Cooking

‘Het idee voor dit boek is geboren toen ik in het achtuurjournaal een item hoorde over het eten van vlees: “Wanneer alle Nederlanders één dag per week minder vlees zouden eten dan ze nu doen, zouden daarmee alle klimaatdoelstellingen van het kabinet voor huishoudens in één klap gerealiseerd worden.” Maar vervolgens werd er wel bij gezegd dat het eten van kaas ook niet goed is voor het milieu. En toen dacht ik: maar wat dan wel? Dat ben ik dus maar eens haarfijn uit gaan zoeken.’ aldus Dorien Soons […]

Lees meer
Quinoa: nummer 1 superfood

Quinoa: nummer 1 superfood

Quinoa is als ‘superfood’ in korte tijd razend populair geworden. Begrijpelijk, want het is lekker, bevat uitzonderlijk hoge voedingswaarden, vitaminen en mineralen, is eenvoudig te bereiden en veelzijdig in gebruik. In dit zojuist verschenen kookboek tonen chef-kok Eric van Veluwen en meesterpatissier Robert van Beckhoven de vele mogelijkheden met quinoa van ontbijt, snack en salade tot soep, hoofdschoten en dessert. […]

Lees meer
Fresh & Light

Fresh & Light

Fresh & Light, alsof het kookboek voor mij geschreven is. Zoals ik met mijn recepten die lekker maar ook light zijn altijd op zoek ben naar de juiste balans, zo schrijft Donna Hay in haar inleiding: “Ik ben geen fan van diëten en huiver zelfs al bij het idee dat iemand op dieet is. Dit is dus geen dieetboek. Wat mij betreft gaat het altijd om het vinden van de balans. Ik hoop dat dit boek je helpt die van jou te vinden!” […]

Lees meer
Spotted @ Veggie Fair

Spotted @ Veggie Fair

De Veggie Fair. Een markt vol lieve, gezonde, groene mensen met kraampjes vol interessante, pure en eerlijk bereide producten. Overal kon je proeven, ruiken, voelen en nergens hoefde je te vragen ‘Zit hier echt geen vlees of vis in?’, nee hoor, zorgeloos genieten! Dus dat deed ik, tientallen standjes lang draaide mijn smaakpupillen overuren, rupsje-nooit-genoeg als ik ben. En zo ontdekte ik een aantal bijzondere winkeltjes waar ik je graag iets meer over vertel. […]

Lees meer

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!