Avocadotoast met knoflook-balsamico paddenstoelen
Karlijn Swaen

Avocadotoast met knoflook-balsamico paddenstoelen

woensdag 27 september 2023
Het is alweer veel te lang geleden dat wij een lunchrecept hebben gedeeld! Dit keer delen we een recept uit ons e-book 'Volwaardig Vegan'. We kennen natuurlijk allemaal wel de klassieke avocadotoast, die tegenwoordig op elke kaart staat bij lunchplekjes. Wij zouden De Hippe Vegetariër niet zijn als we er een andere twist aan geven. Maak je smaakpapillen klaar voor een feestje op toast! Avocadotoast met verrukkelijke knoflook-balsamico paddenstoelen zijn als een funky dansfeest voor je mond!

 

Volwaardig Vegan


Dit e-book is tot stand gekomen door Veganuary. We hoorden om ons heen dat steeds meer kennissen en vrienden mee wilden doen aan deze challenge om een maand lang plantaardig te eten, maar dit toch erg moeilijk vonden. Met dit e-book geven wij jou de handvaten die je nodig hebt om dit eetpatroon je eigen te maken. Van ontbijtrecepten tot aan diner, met 20 plantaardige recepten inspireren wij je om aan de slag te gaan. Het leuke nieuws: wegens ons 10-jarige jubileum is dit e-book nu verkrijgbaar voor 10 euro! Klik snel op deze link en bestel ook jouw exemplaar.

 

Ingrediënten avocadotoast


voor vier personen
8 sneeën volkorenbrood
2 avocado's, in blokjes
2 teentjes knoflook, geperst
400 g kastanjechampignons, gehalveerd
40 g pijnboompitjes
2 el balsamico crema
zonnebloemolie
zout en peper

 

Bereidingswijze  1. Verwarm een koekenpan op middelhoge temperatuur en rooster de pijnboompitjes 5-6 minuten tot ze goudbruin zijn. Schud de pan regelmatig om en let erop dat ze niet verbranden. Haal de pan van de warmtebron en laat de pijnboompitjes afkoelen.

  2. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan op hoge temperatuur. Doe de knoflook in de pan en roerbak 1-2 minuten mee. Voeg de kastanjechampignons toe en roerbak 4-5 minuten mee. Doe tenslotte de balsamico crema toe, roer nog even kort door en haal de pan van de warmtebron. Proef en breng op smaak met zout en peper.

  3. Gril de sneeën brood krokant in een oven op de grillstand, tussen een tosti-ijzer of in een broodrooster.

  4. Prak de avocadostukjes met behulp van een vork tot een grove spread en breng op smaak met zout en peper.

  5. Leg de sneeën brood op de borden en verdeel hier de avocado spread over. Verdeel hier vervolgens de knoflook-balsamico paddenstoelen over en garneer met de pijnboompitjes. Serveer direct.


Heb jij dit recept uit ons e-book 'Volwaardig Vegan' al eens gemaakt? Of heb je een andere favoriet? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!

Volwaardig Vegan
De Hippe Vegetariër
Nu tijdelijk €10,-!

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.