...

Geroosterde venkel-wortelsalade

door | 25 sep 2023 | De Hippe Vegetariër, Recepten, Salade, venkel, wortels

Print Friendly, PDF & Email

Hoera! De Hippe Vegetariër bestaat deze maand 10 jaar en dat vraagt om een feestmaal. Vandaag trakteren we je op een smakelijk recept uit ons eigen e-book ‘BBQ & Buiten’: de overheerlijke geroosterde venkel-wortelsalade. Het roosteren geeft de groenten een verrukkelijke zoete smaak. En de licht pittige balsamico dressing maakt deze lauwwarme salade echt een feestje voor je smaakpapillen!

 

Ingrediënten venkel-wortelsalade

voor 4 personen
2 bollen venkel, in stukken
2 rode uien, in kwarten
500 g bospenen, geschild en in de lengte gehalveerd
85 g rucola
40 g pijnboompitten
olijfolie
zout en peper

voor de balsamico dressing
4 el extra vierge olijfolie
2 tl balsamico crema
½ tl chilivlokken

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Verdeel de venkel en rode ui over een met bakpapier beklede bakplaat. Schenk hier een scheut olijfolie over en breng op smaak met zout en peper. Rooster de groenten in 40 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin zijn geworden. Voeg halverwege de wortelen toe en hussel goed. Laat compleet afkoelen en doe de geroosterde groentes in een grote saladekom of tupperware.
  2. Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoge temperatuur en rooster de pijnboompitten 5 minuten totdat ze goudbruin kleuren. Verwijder de pan van de warmtebron en laat afkoelen.
  3. Meng de ingrediënten voor de balsamico dressing in een kom. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  4. Voeg de dressing en de rucola net voor het serveren toe aan de venkel-wortelsalade, hussel deze door en garneer met
    de pijnboompitten.

Tip: Serveer deze salade met brood!

Heb jij dit recept voor deze venkel-wortelsalade gemaakt? Of heb je een ander recept geprobeerd ons e-book ‘BBQ & Buiten‘? Laat het ons weten via een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!

BBQ & Buiten
De Hippe Vegetariër
Gratis te downloaden

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Geroosterde venkel-wortelsalade
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Tessa Emmen
Volg Tessa

Tessa Emmen

Experimenterende foodie at De Hippe Vegetariër
Bij onze stagiair staat gezonde voeding altijd centraal. Tessa verzorgt de lekkerste glutenvrije gerechten wegens haar coeliakie. Dit heeft er voor gezorgd dat Tessa erg creatief is geworden met koken en ze experimenteert er dan ook op los om gezonde en volwaardige maaltijden voor te schotelen. Tessa kijkt altijd elk jaar uit naar de zomer, zodat zij weer alle ijssalons van Amsterdam kan uitproberen.
Tessa Emmen
Volg Tessa

Latest posts by Tessa Emmen (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt