...

Gevulde krans met gepofte biet, doperwten-muntpuree en pecannoten

door | 15 sep 2023 | bieten, Borrel, De Hippe Vegetariër, doperwten, Recepten

Print Friendly, PDF & Email

Een gevulde krans is iets wat niet mag missen op je volgende borrel. In dit verrukkelijke recept worden smaken en texturen samengebracht in een krans van genot. Dit recept komt uit ons e-book ‘Veggie Christmas‘, maar wil natuurlijk niet zeggen dat je deze enkel voor kerst kunt maken. De combinatie van gepofte bieten met een doperwten-muntpuree zorgen voor een explosie aan smaken. Waarom probeer je hem niet een keertje uit en verras je tegen de tijd dat het kerst is ook je vrienden en familie met dit heerlijke gerecht! Lees snel verder.

 

Veggie Christmas

Met kerst draait het om samen zijn met vrienden en familie en (als je het ons vraagt) natuurlijk ook om lekker eten! Daarom vind je in dit e-book maar liefst 20 recepten die je kunt maken voor het hele gezin: je verre tante die al vegetariër is zo lang als je je kan heugen of natuurlijk voor de nieuwe geliefde van je broer die vegan eet. Zo staat er dit jaar voor ieder wat wils op de kersttafel! Nu is het natuurlijk pas september en is wellicht een kerst e-book bestellen wel erg vroeg, maar de recepten die je in dit digitale kookboek vindt zijn niet enkel te gebruiken met kerst. Je kunt deze recepten ook gewoon maken voor je volgende etentje! Nog niet overtuigd? Dit e-book is nu gratis te downloaden via onze webshop!

 

Ingrediënten gevulde krans met gepofte biet

voor één krans
4 bieten, gewassen
2 verpakkingen (plantaardig) croissantdeeg
1 ei, het eigeel*
200 g doperwten
100 g pecannoten, grof gehakt
5 g verse munt, grof gehakt
1 el limoensap
grof zeezout
olijfolie
zout en peper

TIP! Wil je dit recept plantaardig maken? Vervang het eigeel dan voor 1 eetlepel sojadrink.

 

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Wikkel de bieten strak in aluminiumfolie en pof deze circa 1 uur tot 1,5 uur in de oven. Controleer of de bieten klaar zijn door er met een vork in te prikken. Laat afkoelen, schil en snijd de bieten in parten.
2. Breng ondertussen een pan met 500 milliliter water aan de kook met een snuf zout, kook de doperwten in 10-12 minuten gaar en giet af. Zet 3 eetlepels erwten apart, doe de rest van de erwten, de munt, limoensap en zout en peper in een keukenmachine en mix tot een glad geheel. Voeg een eetlepel olijfolie en de hele erwten toe en meng dit met een lepel door de puree. Proef, breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen.
3. Snijd de plakken croissantdeeg diagonaal doormidden, zodat je twee driehoeken per plak hebt. Leg de driehoeken in een cirkel op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat de platte kant aan de binnenkant van de cirkel zit en de punt naar buiten wijst. De plakken mogen voor een deel overlappen. Druk het geheel goed aan met je vingers.
4. Bouw de krans op door eerst een laag doperwten-muntpuree te verdelen over het midden van het bladerdeeg. Verdeel vervolgens de pecannoten over de doperwten munt vulling gevolgd door de bieten. Deze mogen elkaar overlappen. Vouw de punten over de vulling heen, steek de punt onder het deeg en druk aan.
5. Zet de bladerdeegkrans vervolgens 40 minuten in de koelkast, bestrijk vervolgens met het eigeel*, besprenkel met grof zeezout en bak 15-20 minuten in de oven.
6. Serveer de krans in zijn geheel en snijd aan tafel in plakken.

Heb jij dit recept uit ons e-book ‘Veggie Christmas‘ geprobeerd? Of heb je een ander favoriet uit dit e-book? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Gevulde krans met gepofte biet, doperwten-muntpuree en pecannoten
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Karlijn Swaen

Karlijn Swaen

Hoofdredacteur at De Hippe Vegetariër
Karlijn mag zich een ware foodie noemen. Ze is vaak in de keuken te vinden en vindt het heerlijk om haar vrienden en familie een nieuw gevonden recept voor te schotelen. Karlijn is een enorm gezelligheidsdier en houdt ervan om in haar vrije tijd actieve dingen te doen, het liefst met de benodigde bezoekjes aan een lunchroom. Een leuk feitje over Karlijn; met een kopje koffie maak je haar altijd blij!
Karlijn Swaen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt