Harissa is een geweldige smaakmaker, gemaakt van pepers, tomaten en kruiden. In dit recept voor deze heerlijke harissa aubergine komt de zoete en pittige smaak van de harissa perfect tot zijn recht. Vooral wanneer het wordt gecombineerd met de verrukkelijke granaatappelpitjes, het zure van de citroen en het frisse van de peterselie! Dit heerlijke recept is afkomstig uit ons eigen e-book ‘Volwaardig Vegan‘ en we kunnen je verzekeren dat het een volwaardige maaltijd is waarvan je gaat watertanden! Dus wacht niet langer en ontdek snel hoe je dit smaakvolle gerecht zelf kunt maken. Je zult er geen spijt van krijgen!
Volwaardig vegan
Hoe eet je nu lekker plantaardig zonder tekorten te krijgen aan bepaalde voedingsstoffen? In het ‘Volwaardig Vegan’ receptenboek vind je in totaal 20 recepten voor vegan gerechten die geschikt zijn voor verschillende maaltijdmomenten. Zo vind je vijf ontbijt- recepten om de dag goed mee te beginnen, vijf lunchgerechten voor tussen de middag én tien dinerrecepten, allemaal 100% plantaardig! Alle recepten in dit receptenboek zijn 100% vegan en daarnaast vind je bij sommige gerechten een variatietip vermeld, zo geef je ze makkelijk een twist en vervelen ze nooit! Dit e-book is nu voor maar 10 euro te downloaden via onze webshop! Wie jarig is trakteert immers!
Ingrediënten harissa aubergine
voor 4 personen
2 aubergines, in langwerpige parten
2 blikken (600 g) kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
2 teentjes knoflook, geperst
1 citroen, in parten
1 rode ui, in parten
500 g vastkokende aardappelen, in blokjes
100 g granaatappelpitjes
15 g platte peterselie, grof gehakt
4 el olijfolie
2-3 el harissa
zout en peper
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Snijd beide aubergines in 8 parten. Snijd dan de aubergineparten in tot net voor de schil zodat er waaiers ontstaan.
3. Verdeel de aubergines, aardappelen, kikkererwten, knoflook en ui over een ovenschaal.
4. Meng de olijfolie en de harissa in een kom en verdeel dit over de ovenschaal. Breng op smaak met zout en peper. Hussel het geheel goed door elkaar, smeer de aubergines goed in en rooster 25-30 minuten in het midden van de oven.
5. Verdeel de geroosterde groenten over vier borden. Knijp de citroen over het gerecht. Garneer met granaatappelpitjes en de platte peterselie
Heb jij dit gerecht gemaakt? Of heb je een ander recept geprobeerd uit ons e-book ‘Volwaardig Vegan‘? Laat het ons weten via een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!
Volwaardig Vegan
De Hippe Vegetariër
Nu tijdelijk €10,-!
0 reacties