Ben jij nog op zoek naar een makkelijk en vullend budgetrecept? Dan is deze kikkererwtencurry met een frisse yoghurt-muntsaus misschien wel wat voor jou! Dit recept zet je binnen een handomdraai op tafel en kost maar €2,- per persoon. Daarnaast is het ook nog eens een erg lekker en fris recept. Wie wil dat nu niet? Dus trek je keukenschort om, zet een muziekje aan en laten we samen de keuken in duiken!
Ingrediënten
voor 4 personen
4 teentjes knoflook, fijngesneden
2 rode uien, gesnipperd
2 blikken (800 g) kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
2 blikken (800 g) gepelde tomaat
400 g diepvries spinazie
300 g basmatirijst
1 el tomatenpuree
½ el garam masala
olijfolie
zout en peper
voor de yoghurt-munt saus
200 g (plantaardige) Griekse yoghurt
10 g munt, fijngesneden
Hoe maak je deze kikkererwtencurry?
- Verhit olijfolie in een grote pan op hoge temperatuur en fruit de knoflook met driekwart van de rode ui totdat deze een goudbruin kleuren. Voeg de tomatenpuree en garam masala vervolgens toe en bak 1 minuut mee.
- Voeg de gepelde tomaten toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten pruttelen. Druk de tomaten een beetje stuk. Voeg de kikkererwten oe en laat de curry iets inkoken, proef en breng op smaak met zout en peper. Voeg de diepvries spinazie toe en roer door.
- Bereid ondertussen de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Meng de ingrediënten voor de yoghurt-munt saus samen met de overige rode ui in een kom. Proef en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de kikkererwtencurry over de borden. Serveer met rijst en de yoghurt-munt saus en maak af met wat blaadjes munt.
Heb jij dit recept voor deze kikkererwtencurry gemaakt? Of wat is jouw favoriete budget recept? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!
0 reacties