Ben je op zoek naar een eenvoudig recept om je weekend goed te beginnen? Dan is deze pita met oesterzwam shoarma echt iets voor jou! Oesterzwammen zijn een perfecte vleesvervanger vanwege hun vlezige textuur. Bovendien geven de ingelegde radijs en yoghurt-dillesaus een frisse touch waarmee je de lente goed kunt beginnen! Lees snel verder om te ontdekken hoe je gemakkelijk zelf een plantaardig alternatief voor shoarma kunt maken.
Ingrediënten
voor 4 personen
4 volkoren pita’s
2 Roma tomaten, in plakjes
1 komkommer, in plakjes
olijfolie
zout en peper
voor de oesterzwam shoarma
600 g oesterzwammen, in reepjes gescheurd
3 tl gerookt paprikapoeder
2 tl knoflookpoeder
2 tl gemalen komijnzaad
1 tl chilipoeder
1 tl kurkuma
voor de yoghurt-dillesaus
1 citroen, het sap
300 g (plantaardige) yoghurt
15 g dille, fijngesneden
voor de ingelegde radijs
100 g radijzen, in plakjes
100 g suiker
100 ml water
50 ml azijn
50 ml witte wijnazijn
2 tl zout
Bereidingswijze
1. Doe alle ingrediënten voor de ingelegde radijs in een weckpot, na 1 dag kunt u deze consumeren.
2. Verhit wat olijfolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en bak de oesterzwam shoarma samen met de kruiden 7-8 minuten totdat deze knapperig is geworden. Proef en breng op smaak met zout en peper.
3. Bereid de pita’s volgens de instructies op de verpakking en snijd ze open.
4. Meng de ingrediënten voor de yoghurt-dillesaus in een kom. Proef en breng op smaak met zout en peper.
5. Verdeel de yoghurt-dille-saus over de pita’s. Verdeel de oesterzwam shoarma ook over de pita’s. Garneer met de ingelegde radijs, tomaat en komkommer. Serveer direct!
Ben jij de keuken ingedoken om dit recept te maken? Laat het ons weten in een reactie op het blog of op Facebook. Of tag ons op Instagram met een foto van jouw eindresultaat via @dehippevegetatier of #dehippevegetarier. Wij zijn benieuwd!
0 reacties