Je waant je even in Thailand met dit recept voor een rijstpudding met heerlijke smaken van geroosterde kokos en zoete mango! Deze vezelrijke rijstpudding, geïnspireerd op een Thais dessert, komt rechtstreeks uit ons e-book Volwaardig Vegan. En geloof ons, dit recept is zeker volwaardig! Dankzij de combinatie van sojamelk en zilvervliesrijst zit dit ontbijt boordevol eiwitten en vezels, waardoor je verzadigd blijft tot aan de lunch!
Volwaardig vegan
Hoe eet je nu lekker plantaardig zonder tekorten te krijgen aan bepaalde voedingsstoffen? In het ‘Volwaardig Vegan’ receptenboek vind je in totaal 20 recepten voor vegan gerechten die geschikt zijn voor verschillende maaltijdmomenten. Zo vind je vijf ontbijt- recepten om de dag goed mee te beginnen, vijf lunchgerechten voor tussen de middag én tien dinerrecepten, allemaal 100% plantaardig! Alle recepten in dit receptenboek zijn 100% vegan en daarnaast vind je bij sommige gerechten een variatietip vermeld, zo geef je ze makkelijk een twist en vervelen ze nooit! Dit e-book is nu voor maar 10 euro te downloaden via onze webshop! Wie jarig is trakteert immers!
Ingrediënten rijstpudding
voor 4 personen
250 g zilvervliesrijst
250 g mangoblokjes
20 g amandelschaafsel
20 g kokossnippers
1,2 L (ongezoete) sojamelk
2 el agavesiroop,
optioneel: 1 tl vanille extract
Bereidingswijze
- Verwarm sojamelk in een kookpan op middelhoge temperatuur en voeg hier de zilvervliesrijst aan toe. Kook de rijst tot al het vocht is opgenomen, dit duurt ongeveer 30-35 minuten. Roer het af en toe goed door met een garde om de rijst los te kloppen. Haal de rijst van de warmtebron en laat afkoelen.
- Voeg het vanille extract, en eventueel de agavesiroop, toe aan de pan en roer het geheel nog eens goed door.
- Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoge temperatuur en rooster het amandelschaafsel en de kokossnippers 5-6 minuten, terwijl je de pan in beweging houdt.
- Verwijder, wanneer het amandelschaafsel en de kokossnippers beginnen te geuren, de pan van de warmtebron en laat afkoelen.
- Verdeel de rijst en de mangoblokjes over vier kommen. Garneer de rijstpudding met amandelschaafsel en kokossnippers.
- Serveer de rijstpudding met mangoblokjes direct of bewaar 1-2 dagen in de koelkast en neem het ontbijt mee voor onderweg
TIP: Wil je ’s ochtends wat tijd besparen? Gebruik dan overgebleven rijst van een eerdere maaltijd om de bereidingstijd te verkorten. Gebruik in dit geval 100 gram gekookte rijst per persoon en 200 milliliter sojamelk per persoon en kook het 20-25 minuten.
Heb jij dit gerecht gemaakt? Of heb je een ander recept geprobeerd uit ons e-book ‘Volwaardig Vegan‘? Laat het ons weten via een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!
Volwaardig Vegan
De Hippe Vegetariër
Nu tijdelijk €10,-!
0 reacties