...

Aperol Spritz met grapefruit en tijm

door | 25 apr 2023 | Borrel, De Hippe Vegetariër, Recepten

Print Friendly, PDF & Email

De mediterrane keuken is te vinden in Europese vakantielanden zoals Spanje, Portugal en Italië. Erin Gleeson verliet het Amerikaanse Californië om samen met haar gezin van deze bestemmingen te genieten. Op deze lange vakantie deed zij alle inspiratie op voor haar nieuwste boek: ‘Het mediterrane forest feast kookboek’. Vandaag delen wij het recept voor een lekker drankje: Aperol Spritz met grapefruit en tijm. Tip: maak dit oranje drankje thuis zelf voor Koningsdag!

Je kunt dit trendy maar klassieke Italiaanse drankje op een warme avond drinken op het strand, of als aperitief voor een avondmaaltijd. Voor deze drank wordt Aperol, een helder oranje, bittere likeur die op Campari lijkt, maar met een lager alcoholgehalte, gemixt met prosecco. Het traditionele recept bevat vaak een scheutje mineraalwater en een schijfje sinaasappel als garnering, maar in deze versie zit iets meer prik en proef je bij elke slok het verfrissende aroma van grapefruit en tijm.

Ingrediënten
2 takjes verse tijm
1 schijfje roze grapefruit
60 ml Aperol
60 ml bruisend mineraalwater (grapefruitsmaak, ongezoet)
60 ml prosecco (of andere sprankelende witte wijn)

Bereidingswijze
1. Giet gelijke delen (steeds circa 60 ml) Aperol, prosecco en bruisend mineraalwater in een glas over ijsblokjes.
2. Garneer met een schijfje roze grapefruit en twee takjes verse tijm.

Ga jij dit drankje maken? Of een ander recept uit het mediterrane forest feast kookboek? Laat het ons weten in een reactie op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

Het mediterrane forest feast kookboek
Erin Gleeson
Uitgever: Fontaine Uitgevers
ISBN:9789059569768
Prijs: 29,99

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Aperol Spritz met grapefruit en tijm
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Enza Bom
Volg Enza

Enza Bom

Enza studeert taal & communicatie aan de UvA en heeft veel passie voor koken, duurzaamheid en een vegetarische lifestyle. Ze zet zich hier dan ook graag voor in. Daarnaast heeft ze ook veel interesse in sport, gezondheid en het bezoeken van de nieuwste hotspots. De ontwikkelingen op het gebied van vegetarisch eten gaan steeds sneller, zowel in de horeca als in de schappen van de supermarkt. Enza vindt het leuk om hierover te schrijven en haar mening op dit gebied te delen.
Enza Bom
Volg Enza

Latest posts by Enza Bom (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt