...

Groene homemade pizza in 10 minuten

door | 17 jun 2022 | artisjok, courgette, De Hippe Vegetariër, Pizza, rucola, Snel klaar, tomaten, Vegetarisch

Print Friendly, PDF & Email

Geen tijd of zin om veel moeite in je avondmaal te steken, maar wil je toch iets lekkers op tafel zetten? Deze pizza vol met groene groentes is perfect voor een snelle en voedzame maaltijd. Beleg de pizza met de courgette, artisjokharten en groene olijven en schuif hem in de oven om vervolgens te serveren met rucola. Heerlijk!  

Ingrediënten
voor 2 pizza’s
2 pizzabodems met tomatensaus
1 courgette, in dunne plakjes
1 blik (240 g) artisjokharten, in kwarten
100 g groene olijven
85 g rucola
75 g (plantaardige) parmezaanse kaas, geraspt 
2 tl Italiaanse kruiden 

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
2. Verdeel de (plantaardige) parmezaanse kaas, courgette, artisjokharten en groene olijven over de pizzabodems en besprenkel met Italiaanse kruiden.
3. Bak de pizza’s in 8-10 minuten in het midden van de oven totdat deze goudbruin kleurt en knapperig is.
4. Garneer de pizza met de rucola en serveer direct! 

Heb jij deze snelle groene pizza gemaakt en wil je ons laten weten wat je er van vond? Laat het ons weten in een reactie hier of op Facebook. Of plaats een foto van jouw creatie op Instagram en tag ons via @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Groene homemade pizza in 10 minuten
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Pien Freije
Volg Pien

Pien Freije

Duurzame foodie at De Hippe Vegetariër
Pien is een echte foodie en stagiair bij De Hippe Vegetariër. Tijdens haar studie Voeding & Diëtetiek leert ze het liefst over voeding en duurzaamheid. Het weekend staat in het teken van vegan eettentjes bezoeken in Amsterdam, een yogalesje volgen en verse ingrediënten halen op de Noordermarkt om vervolgens de keuken in te duiken. Daarnaast kan je Pien altijd blij maken met pindakaas!
Pien Freije
Volg Pien

7 Reacties

  1. Sandy

    Oooh goed idee die artisjok harten. Vorige week zo’n pizza gemaakt meg champignons. Ook lekker maar artisjok is super.

    Antwoord
  2. Karin

    Leuk !!!!!! Wat een idee, ik ga morgen het zeker proberen,dank je.

    Antwoord
    • Isabel Boerdam

      Zeker doen! Super lekker en gezond(er) 😉

      Antwoord
  3. Yvonne

    Ik gebruik hiervoor arabisch plat brood ( bij turkse supermarkt). De tomatensaus kan je ook maken door een blikje tomatenpuree met 2 verse tomaten, klein teentje knoflook, peper, zout in de staafmixer te doen, evt thijm en/ of oregano toevoegen. Ontvellen is dan niet echt nodig: supersnel, gezonder, goedkoper en m.i. lekkerder.

    Antwoord
    • Isabel Boerdam

      Super goede tip Yvonne! Ga ik zeker snel proberen! Leuk!

      Antwoord
  4. Marije

    Grappig om de pizza van wraps te maken!

    Bij mams thuis maakten we vaak verse pizza met kant en klare pizzabodems van de biologische supermarkt. Een bodem maken van wittebroodmix is ook een goede tip, dat is snel en ook erg lekker, deze tip heb ik gelezen op https://www.facebook.com/VegamamaNl?fref=ts!

    Groetjes, Marije

    Antwoord
    • Isabel Boerdam

      Leuke alternatieven Marije!! Dankjewel!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt