...

Getest: Gold&Green Pulled Oats naturel

door | 15 nov 2019 | Vega burgers

Print Friendly, PDF & Email

Regelmatig test ik een vleesvervanger die verkrijgbaar is in de supermarkt: van Vivera tot Garden Gourmet, van Maza tot SoFine en van Tivall tot Goodbite. Net zo lang tot ik ze allemaal gehad heb en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarde kennen. Zo hoef je nooit meer twijfelend voor het schap-van-oneindige-vreemde-mogelijkheden te staan. Vandaag getest: Gold&Green Pulled Oats naturel!

Gold&Green Pulled Oats
Wij testen de Pulled Oats van Gold&Green. Pulled Oats is een origineel Scandinavisch recept van haver, tuinbonen en erwten. Op de ingrediëntenlijst staan dan ook niet veel meer toegevoegde ingrediënten of E-nummers; zeker een goed voorteken. Op de website van Gold&Green lees ik dat de ingrediënten precies zo op elkaar zijn afgestemd dat de essentiële aminozuren elkaar aanvullen voor een volwaardige eiwitkwaliteit. Het product bevat enkel haver (waaronder de zemelen, het volkoren havermeel en havereiwit), erwteneiwit, tuinbooneiwit, koolzaadolie en zout. That’s it! Tijd om te testen natuurlijk!

Smaak, structuur en toepassing
Het eerste dat ons opvalt is de structuur van het product. Wij omschrijven dit als ‘chewy’, het voelt erg compact en heeft een echte bite. Dit zorgt voor een hele andere beleving dan bijvoorbeeld vegetarisch gehakt, dat iets meer uit elkaar valt. Het belangrijkste kenmerk van de naturel Pulled Oats van Gold&Green is dat er geen kruiden aan zijn toegevoegd en de smaak van zichzelf ook heel neutraal is. Wel kun je een hele lichte havertoon herkennen als je los een stukje proeft. Je kunt de naturel Pulled Oats daarom zelf heel makkelijk kruiden en verwerken in je eigen gerechten uit elke wereldkeuken. Je kunt dit bijvoorbeeld toevoegen aan een mediterraanse ovenschotel, Mexicaanse chili sin carne of een Aziatisch roerbakgerecht!

Voedingswaarden
Het product is gemaakt van haver 21% (haverzemelen, volkoren havermeel, havereiwit), erwteneiwit 21%, tuinbooneiwit 12%, koolzaadolie, jodiumzout.

Cijfer Gold&Green Pulled Oats naturel: 8,5
Voor de veganist: Yess! Naturel Pulled Oats van Gold&Green is plantaardig, dus een go!
Voor de glutenallergie: Naturel Pulled Oats van Gold&Green bevat gluten, een no-go dus!

Gold&Green Pulled Oats naturel – €2,99 – verkrijgbaar bij Albert Heijn

Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat jij ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram of in een reactie.

 

Summary
Getest: Gold&Green Pulled Oats naturel
Article Name
Getest: Gold&Green Pulled Oats naturel
Description
Regelmatig testen we vleesvervangers zodat je niet meer hoeft te twijfelen tussen de verschillende soorten! Vandaag: Gold&Green Pulled Oats naturel.
Author
Enza Bom
Volg Enza

Enza Bom

Enza studeert taal & communicatie aan de UvA en heeft veel passie voor koken, duurzaamheid en een vegetarische lifestyle. Ze zet zich hier dan ook graag voor in. Daarnaast heeft ze ook veel interesse in sport, gezondheid en het bezoeken van de nieuwste hotspots. De ontwikkelingen op het gebied van vegetarisch eten gaan steeds sneller, zowel in de horeca als in de schappen van de supermarkt. Enza vindt het leuk om hierover te schrijven en haar mening op dit gebied te delen.
Enza Bom
Volg Enza

Latest posts by Enza Bom (see all)

2 Reacties

 1. Diane Scheppink

  Hallo,
  Als ik de haver,erwten en tuinbonen bij elkaar optel kom ik op 54% is de rest olie en zout of moet er water bij? om het zelf te maken is een stuk goedkoper lijkt mij.

  Groet,

  Diane

  Antwoord
  • Jitske IJlstra

   Hi Diane,

   Dit product is niet van ons, daarom verwijs ik je voor deze vraag graag door naar de klantenservice van Gold&Green. Zelf maken kan zeker ook, een leuke uitdaging!

   Liefs, Jitske

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt