...

Vegan tonijnburger met yuzu mayonaise en shiitake

door | 28 mei 2023 | De Hippe Vegetariër, Recepten, Vega burgers, Vegan

Print Friendly, PDF & Email

Het is vandaag de ‘Internationale dag van de hamburger’! Wij vieren deze dag maar al te graag op een plantaardige manier. Vorig jaar doopten wij deze dag om tot de dag van de vegaburger met dit recept. Dit jaar vieren we het met deze heerlijke vegan tonijnburgers. Deze plantaardige burger is een smaakvol alternatief voor traditionele tonijnburgers en laten je genieten van de zeevruchtensmaak zonder het milieu te schaden. De toevoeging van een verfrissende yuzu mayo brengt een citrusachtige kick die perfect samensmelt met de hartige smaken. Bereid je voor op een onweerstaanbare en voedzame burgerervaring!

Ingrediënten
voor 4 personen
4 hamburger broodjes, gehalveerd 
1 bosui, in ringen 
1 komkommer, in slierten
125 g shiitake 

100 g rode kool, fijngesneden
100 g botersla
4 el yuzu dressing
4 el mayonaise

voor de plantaardige tonijnburger
½ ui, gesnipperd
280 g plantaardige tonijn
10 g maizena
2 el sojasaus
1 el zwarte sesamzaadjes
1 tl chilipoeder  

Bereidingswijze
1. Meng alle ingrediënten voor de tonijnburger in een kom. Verdeel het mengsel in 4 gelijke porties en vorm hier met je handen burgers van. Zet de tonijnburgers 20 minuten in de koelkast.
2. Maak ondertussen de yuzu mayonaise door de yuzu dressing te mengen met de mayonaise. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
3. Verhit olie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en bak de shiitake 5 minuten totdat deze goudbruin kleurt.
4. Verhit in dezelfde koekenpan olie op middelhoge temperatuur en bak de plantaardige tonijnburgers 7-8 minuten totdat deze goudbruin kleuren.
5. Grill de hamburgerbroodjes in een pan 2-3 minuten op de snijkant, totdat deze goudbruin kleuren.
6.
Verdeel de hamburgerbroodjes over vier borden en beleg deze met de yuzu mayonaise, de komkommerslierten, botersla, de tonijnburgers en de shiitake. Maak af met de bosui en de overige ingrediënten. Serveer direct.

Heb jij dit recept thuis gemaakt? Of heb je een ander favoriete burgerrecept? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegan tonijnburger met yuzu mayo en shiitake
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Tessa Emmen
Volg Tessa

Tessa Emmen

Experimenterende foodie at De Hippe Vegetariër
Bij onze stagiair staat gezonde voeding altijd centraal. Tessa verzorgt de lekkerste glutenvrije gerechten wegens haar coeliakie. Dit heeft er voor gezorgd dat Tessa erg creatief is geworden met koken en ze experimenteert er dan ook op los om gezonde en volwaardige maaltijden voor te schotelen. Tessa kijkt altijd elk jaar uit naar de zomer, zodat zij weer alle ijssalons van Amsterdam kan uitproberen.
Tessa Emmen
Volg Tessa

Latest posts by Tessa Emmen (see all)

2 Reacties

  1. Melanie

    de ‘plantaardige tonijn’, ben ik denk ik nog niet tegengekomen in de winkel, waar zoek ik dan? Vers, diepvries, blik, anders?

    Vegetarische / plantaardige producten zijn jammer genoeg nog te vaak op basis van tarwe. Het zou een stuk schelen als dat niet zo was.

    Antwoord
    • Tessa Emmen

      Hi Melanie,

      Je vindt de plantaardige tonijn in het schap naast de ‘normale’ tonijn in blik bij de Albert Heijn.
      Helaas bevatten deze producten ook gluten…

      Liefs,
      Tessa

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt