Wij zijn dol op de Aziatische keuken! En helemaal als het ook nog weinig tijd kost om een lekkere maaltijd op tafel te zetten. De combinatie van de krokant gebakken tofu en frisse ingelegde komkommer zorgen voor een heerlijke balans van smaken in deze rijstsalade. Lees hier hoe je het zelf maakt!
Ingrediënten
voor 4 personen
2 bosuien, in ringen
1 mango, in blokjes
1 komkommer, in halve maantjes
375 g tofu, in reepjes
200 g volkoren rijst
1 el sesamzaadjes
zonnebloemolie
zout en peper
voor de tofu marinade
1 teentje knoflook
2 el sojasaus
½ el ahornsiroop
zout en peper
voor de komkommer marinade
½ rode chilipeper, fijngesneden
2 el rijstazijn
1 tl ahornsiroop
1 tl sesamolie
zout en peper
Bereidingswijze
1. Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking en laat afkoelen.
2. Meng de ingrediënten voor de tofu marinade in een kom. Breng op smaak met zout en peper. Schep de tofureepjes erdoorheen en laat dit minimaal 15 minuten staan.
3. Meng de ingrediënten voor de komkommer marinade in een kom. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de komkommer toe en laat dit minimaal 10 minuten staan.
4. Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en bak de tofureepjes totdat deze goudbruin zijn aan alle kanten.
5. Doe de rijst, mango, tofu en gemarineerde komkommer in een kom en hussel het geheel door elkaar. Garneer de salade met de bosui en de sesamzaadjes.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Wij zijn ontzettend benieuwd!
Omdat vegetarisch koken of leven ook gaat om de juiste voedingsstoffen e.d. zou het fijn zijn als voedingswaarden e.d. bij de recepten zouden staan. Of kijk ik eroverheen 🙂
Hi Joop,
Goed dat je het zegt! Dit is erg tijdrovend om te doen, dit zou ten koste gaan van de tijd die we hebben om nieuwe recepten te maken! Vandaar dat we dit nu niet doen, maar wie weet veranderd dit in de toekomst!
Lieve groet,
Jitske