Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (2 stemmen)

Onlangs ontdekte ik Clean Cuisine, de webshop van Jan Schreuder waarop hij troepvrij, homemade power-voedsel verkoopt, speciaal voor (top)sporters die wel wat extra energie kunnen gebruiken. Als ex-militair en fanatiek sporter weet Jan precies wat je lichaam nodig heeft. Gezonde, pure en rijke gevulde voedingsmiddelen. Op zijn website bestel je homemade krachtvoer zonder onnatuurlijke toevoegingen. The Girl Next Door en Wolf Sheep zijn echte krachtpatsers vol dadels, honing, rauwe cacao en kokos die je op de been houden. Lees hier het verhaal van Jan en hoe hij op dit idee gekomen is!

Gebrek aan ‘clean’ sportvoeding
In mijn zoektocht naar gezonde voeding die je daadwerkelijk energie geeft en geen onnodige troep bevat, kwam ik erachter dat de er zoveel onjuiste informatie is in de sportvoeding industrie. Men gelooft nu dat poedertjes nodig hebt om te groeien of te herstellen, maar te vaak zijn die poedertjes gemaakt van puur zuivel-afval. Ook de repen vol suiker en chemische middelen om het langer houdbaar te maken doen het goed. Micro-nutriënt-arme sportvoeding vol chemicaliën beheerst de markt op dit moment. Ik probeer daar net als meerdere opkomende bedrijfjes een gezond en troepvrij alternatief voor te bieden. Clean Cuisine, wat betekent schone keuken, slaat een nieuwe weg en gaat voor functionele voeding waar zoveel mogelijk voedingsstoffen in zitten die je op dat moment van de dag nodig hebt en is gericht op de actieve mens die graag met de gezondheid bezig is. Nu werkt Clean Cuisine met volwaardige ingrediënten zodat er naast macro-nutriënten (koolhydraten, vetten en eiwitten) ook micro-nutriënten volop aanwezig zijn. Een meerwaarde, want al je vitaminen en mineralen uit voeding halen is bewezen een stuk effectiever dan het aanvullen in de vorm van een supplement.

Energie halen uit troepvrije voeding
Na zeven jaar bij een gevechtseenheid van de landmacht te hebben gezeten ben ik nu een aantal jaar verder en stiekem hartstikke hippie. Sport was in de landmacht erg belangrijk om de fysieke belasting aan te kunnen en nu, zoals voor een ieder, om gezond te blijven. Juiste voeding is samen met voldoende slaap het belangrijkste om je lichaam goed te laten herstellen na een zware fysieke inspanning en gedurende je (werk)dag je energie op pijl te houden. Een aantal jaar geleden ben ik me meer gaan verdiepen in voeding, met als gevolg verschillende diëten en het mijden van verschillende voedingsmiddelen zoals brood. Mijn moeder begreep niet wat je dan moest eten voor lunch en ging zelf aan de slag: daar kwamen de zelf gemaakte baksels, tarwevrij, suikervrij, lactosevrij en noem maar op. Clean Cuisine, gericht sportvoeding en verantwoorde snacks, was geboren. Soms met een luchtige begeleiding bij het product probeer ik mensen langzaam maar zeker opnieuw inzicht te brengen over wat ze nu zouden moeten eten en wanneer. In eerste instantie moet de voeding functioneel zijn en daarna komt smaak. Om ook het milieu niet te zwaar te belasten kies ik veel voor producten direct uit de streek – zoals de honing van een lokale imker afkomt – en verpak ik het in glas want dat is tot op heden de meest milieuvriendelijke oplossing. Gezondheid van de mens, maar ook de rest van de aarde is mijn grootste drijfveer om ondernemingen zoals Clean Cuisine te starten. Schermafbeelding 2015-12-28 om 16.28.48

Neem eens een kijkje in mijn webshop! Ik hoor heel graag wat jij van de producten vindt.

Door Jan Schreuder, Clean Cuisine met dank aan VondelGym voor de foto

Jan-Clean-Cuisine1

Summary
Inspirerende Foodie: Jan van Clean Cuisine
Article Name
Inspirerende Foodie: Jan van Clean Cuisine