Print Friendly, PDF & Email

De Hippe Vegetariër draait voor mij om lekker in je lijf zitten, je gezond voelen en fit zijn. Zelf vind ik deze balans door gezond te eten, regelmatig te sporten, met aandacht om te gaan met mijn lichaam en af en toe goed te feesten en te genieten van het leven. Wat hier ook bij hoort is rust vinden tussen alle drukte door en daar helpt yoga mij bij. Viki Boviatsis van yogastudio Tula in Amsterdam zal ons deze zomer iedere week verrassen met een yogafilmpje dat je thuis kan meedoen voor ontspanning, lenigheid en kracht: ieder lichaamsdeel komt aan bod! Vandaag aandacht voor de armen met een flow die je binnen enkele weken super sterk moet maken. Kijk het filmpje en doe mee.

Yoga voor de armen
Deze korte, maar snelle sessie voor de armen zal ervoor zorgen dat je binnen enkele weken je boodschappen zonder moeite kunt dragen en ook je armen strand-klaar zijn.

Chaturange
Chaturanga is een moeilijke houding waarbij je van een hoge plank jezelf omlaag brengt richting de mat. Je moet je ellebogen buigen, maar vaak hebben we de neiging om de ellebogen zijwaarts uit te steken (alsof het een push-up is). Probeer je ellebogen dichtbij je te houden, zodat de schouderbladen naar elkaar toe bewegen op je rug. Dit is makkelijker voorkomt het schouderblessures. Is de houding nog te zwaar voor je, breng dan eerst de knieën richting de mat en buig dan de ellebogen. Neem de tijd om deze oefening onder de knie te krijgen! Practice, practice and it will come 🙂

Upward facing dog
In de upward facing dog probeer je je handen in de mat weg te duwen, terwijl je ook je voeten goed in de mat blijft duwen. Zover zelfs dat misschien je bovenbenen van de grond komen. Je rug is hol en je kijkt omhoog. Gedurende deze flow doen we twee keer pushups met een voet naar voren en een voet naar achteren. Probeer ook hierbij je ellebogen dichtbij je lichaam te houden terwijl je jezelf richting de vloer beweegt.

Herhalingen
Om super sterk te worden in de armen zou je deze serie iedere dag moeten doen en het liefst 2-3 keer achter elkaar. Het duurt gelukkig maar 2,5 minuut, dus je bent ook zo klaar!

Meer yoga?
Wil je meer? Probeer dan een van de andere yoga sessies voor een ander lichaamsdeel mee te nemen in jouw practice. Heb je meer tijd? Kom dan naar yogastudio Tula in de Spaarndammerbuurt van Amsterdam en doe mee met een van onze lessen. Dan kunnen we samen werken aan jouw spierkracht!

Door gastblogger Viki Boviatsis, www.tula-amsterdam.nl

Summary
Article Name
Yoga voor de armen
Description
Viki Boviatsis van yogastudio Tula in Amsterdam deelt met ons yogafilmpjes voor ontspanning, lenigheid en kracht. Vandaag doen we oefeningen voor de armen!