...

Eet vaak, niet veel

door | 24 sep 2013 | Voeding

Print Friendly, PDF & Email

Het is een vaak gehoorde eettip: ‘Eet vaak, niet veel’. Toch wist ik er zelf nooit raad mee wanneer ik dit soort eetadviezen tegenkwam in de glossy’s. ’S Morgens, ’s middags en ’s avonds heb ik gewoon honger en dan wil ik een goede maaltijd. Dan ga ik toch geen halve boterham eten?

Zes keer per dag
Inmiddels ben ik het ‘eet vaak, niet veel’-principe beter gaan begrijpen. Niet iedereen is immers geboren met een vurige vertering en wanneer men slechts drie keer per dag eet staat die verbrandingsmotor tussen de eetmomenten door in de slaapmodus. Wanneer je zes keer per dag eet, iedere 2 tot 3 uur, blijft de motor voortdurend wakker en is hij altijd bezig te verbranden. Zeker voor mensen met een trage spijsvertering is dit dé manier om het proces te stimuleren, bovendien zorgt het ervoor dat je tijdens de hoofdmaaltijden (ontbijt, lunch, diner) niet omvalt van de honger en te snel te veel eet.

Hoofdmaaltijden en tussendoortjes
Dit betekent dat je op een dag drie hoofdmaaltijden eet en drie tussendoortjes. Je hoofdmaaltijden zijn gewoon fatsoenlijke hoeveelheden waar je blij van wordt: een boterham/cracker/kommetje muesli als ontbijt, twee boterhammen of een salade/soep met een broodje als lunch en een bordje vol tijdens het avondeten. Wat betreft de tussendoortjes zijn er allerlei mogelijkheden: plakje ontbijtkoek, rijstewafel, cracker, stuk fruit, beschuitje met aardbeien, bekertje magere kwark, kopje bouillon of cup-a-soup, magere vanille yoghurt… Gewoon een kleine gezonde snack die jouw verbranding weer een oppepper geeft. En mocht je tussendoor nog steeds honger hebben? Dan is daar de redding van de rauwkost, de hele dag door.

Summary
recipe image
Recipe Name
Eet vaak, niet veel
Published On
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt